Vegatopia Forum

Vegetarisch - special interests => Reizen => Topic gestart door: Annemieke op 12 juli 2001, 12:51:00

Titel: Griekenland
Bericht door: Annemieke op 12 juli 2001, 12:51:00
Ik vraag mij af of je makkelijk vegetarisch kan eten in Griekenland. Naar ik weet eten ze er veel vlees en vis. Ik hoop niet alleen aangewezen te zijn op de salades!

Kan iemand met ervaring vertellen hoe en wat...
Titel: Vega in Griekenland?
Bericht door: Jacqueline op 14 juli 2001, 19:24:00
Het is alweer een jaar of 4 geleden dat ik op een van de kleinere Griekse eilanden was. We hebben daar zonder problemen iedere dag heerlijk vegetarisch gegeten. Ze doen veel met gebakken groenten (zuccini is erg lekker: is heel dun gesneden courgette, gebakken met een soort krokant laagje) Ook gebruiken ze nogal eens een soort grote bonen en natuurlijk overheerlijke griekse salades.
Titel: Vega in Griekenland?
Bericht door: Wendy op 29 juli 2001, 13:32:00
Ik ben twee jaar geleden een maand op Kreta geweest en qua vegiefood viel het wat tegen vond ik. Ik heb veel pasta's met een saus van champignons gegeten, maar dat komt je na een week of twee toch wel je neus uit.
Ik kreeg niet de indruk dat ze daar echt een goede vervanging van het vlees hebben. De vele pizzeria's hebben wel goed vegetarisch eten.

Wat je absoluut nog even moet proeven is de yoghurt-of-the-house die ze in veel supermarkten verkopen. Het wordt 'handmatig' verkocht en is verkrijgbaar bij de dames van de
gesneden vleeswaren. Echt goddelijk.

Happy holiday (....of ben je al geweest inmiddels...)
Titel: Vega in Griekenland?
Bericht door: Carin op 26 juli 2002, 23:21:00
hallo,

Ik ben 2 jaar gelee op vakantie naar Kreta geweest, het eten was daar zalig en zoveel keus en als ze niks naar je keuze hebbben maken ze het gewoon spacial voor je (dan hebben ze natuurlijk weer klanten).

alvast smakelijk eten toegewenst.
Titel: Vega in Griekenland?
Bericht door: heliofoor op 12 augustus 2002, 12:25:00
Deze zomer ben ik met de zeilboot veel griekse eilandjes afgegaan...ik heb in kleine dorpjes gegeten, in baaien met 1 restaurantje, in grote steden. En overal heb ik fatsoenlijk vegetarisch eten gehad.

In dorpjes met 3 huizen en 1 restaurant was friet met salade het enige vegetarische dat ze hadden (de salade was wel heerlijk...)

En in de grote steden, vooral in steden waar veel engelsen (=dierengekken) komen, hadden ze soms zelfs een aparte vegetarische kaart.

Het menu bestaat er voor vegetariërs zo ongeveer uit: gevulde tomaten, fried zuchini (heerlijk!), aardappelen op verschillende manieren bereid, aardappelbolletjes, verschillende pizza's (over het algemeen met vegetarische kaas), spagetti en heel veel salades...

Maar hoe ze er rijden, jezus! In de bergen staat het vol met 'huisjes', tekenen dat er iemand is verongelukt, en dat is niet verwonderlijk...


Titel: Re:veggie eten op zakynthos (griekenland)
Bericht door: Jasper op 14 mei 2003, 21:07:49
Vegan? Dan maak je het jezelf wel lastig. Ik ben zelf pas nog op Rhodos geweest, en in een grijs verleden op Kreta. In beide gevallen was het vooral een kwestie van veel Italiaans voer tot me nemen. Het enige vegan-achtige wat ik tegen ben gekomen was napolitaanse pasta.

Wat betreft lokaal Grieks voedsel kom je normaliter uit op constructies waar zo veel mogelijk vlees in is gestouwd. Toen ik er was (in mei), was het orthodox pasen, en dan staat iedereen aan de kant van de weg lammetjes te roosteren en aan passanten aan te bieden.

De al vermeldde vegetarische moussaka was erg lekker, verder heb ik qua lokale keuken nog een gerecht op rijstbasis en iets met allemaal kleine vega-hapjes meegemaakt. De supermarkten leken verder wel een redelijk assortiment te hebben. Als je in een appartement-hotel of zoiets zit heb je per definitie de beschikking over een fornuisje en één pannetje, waarmee je je creativiteit kan uitleven.
Titel: Re:Eten in Griekenland
Bericht door: heliofoor op 05 augustus 2003, 18:40:30
jammie ik heb best wel weer genoten van het griekse eten!

Tien tot twintig jaar geleden was dat wel anders(is mij verteld), toen had het gemiddelde restaurant zowat enkel een greek salad en spaghetti.

'K heb héél veel friet met stuffed tomatoes (tomaten met rijst en wat groeten erin) gegeten en ook veel fried zuchini (aubergine) die dit jaar in veel plaatsen een lekker korstje had.

In Naxos heb ik curry gegeten die best smerig was maar dat was dan ook in indiaas restaurant met engelse eigenaren die het restaurant aan het verkopen waren. (Als iemand goed kan kopen en geld heeft voor en zin heeft in het runnen van een restaurant dan is dit je kans - het is echt prachtig gelegen en het zit elke dag vol)

Maar qua verbetering kan ik het nog sterker vertellen: in 1985 was er nog geen enkel vegetarisch restaurant in Griekenland. In 1986 is het eerste restaurant, Eden - in Athene, opgericht en daar heb ik gisteren gegeten. Het was een gezellig restaurantje met een ober die zo uit de Adam's family weggelopen zou kunnen zijn. Ik heb er een Mousaka gegeten die - geef ik toe - niet echt smakelijk was, maar onbespoten ingredienten en het kikbier (!) maakten dat meer dan goed.
   De kaart was erg uitgebreid met een stuk of tien salades en evenzovele hoofdgerechten waarvan er zo'n vijf veganistisch waren. Verder hadden ze ook biologische cola die smaakte naar de cola uit het Callipo-ijs en nog best wel wat meer.

Ook vegetarische Pitta (gevuld met friet, saus, sla en wat tomaat) is erg lekker als tussendoortje.

Hmm de alinea's sluiten totaal niet aan maar vanwege weinig slaap zal ik het hierbij moeten laten.

Buiten op het terras in Athene zijn er echt veel zwerfkinderen langsgekomen om te bedelen, echt shockerend! Ook veel zwerfhonden en -katten maar die leken zich over het algemeen redelijk te redden.

Titel: Re:Eten in Griekenland
Bericht door: Toby op 05 augustus 2003, 19:02:50
De keer dat ik in Eden at was het buitengewoon lekker eten en veel!

En even een opmerking off topic over de zwerfhonden en katten: er zijn daar mensen mee bezig die die honden en katten daar laten steriliseren en opvangen maar...de honden en katten worden er, met vooruitzicht op de Olympische spelen, wel nu volop vergiftigd! Dit is de huidige 'policy' van de Griekse overheid.

Een organisatie die zich met deze honden bezig houdt is:

http://www.sosstrays.be/index.html
Titel: Re:Eten in Griekenland
Bericht door: Pieter B op 09 november 2003, 13:47:44
De moussaka in Eden is inderdaad niet bijzonder. Maar dat wordt goed gemaakt door de biologische retsina die ze er schenken!

In Athene is behalve Eden nog een vegetarisch restaurant te vinden. Het is een vegetarische snackbar met een natuurwinkel ernaast. "Vegetarian Fast Food" of zoiets heet hij. Als je van Omonia plein naar Akademia loopt, kom je hem na ongeveer 200 meter op je rechterhand tegen.

Is enkel overdag open (tot 18u) en serveert warme en koude vegetarische gerechten, die je mag aanwijzen in de toonbank. Goedkoop en goed, zeker bezoeken dus als je in Athene bent! Niet enkel veggie-publiek; de hele buurt komt er voor de verse vruchten- en groentensappen.
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: yoeska op 09 mei 2004, 01:25:26
Het is alweer een tijd geleden, dat ik in Griekenland geweest ben, maar ik heb er nooit zoveel problemen gehad. Mijn ervaring was dat je moet vragen of je in de keuken kan kijken. Ik weet niet of dat nog normaal is (dat was het toen wel).
Dan ontdek je heerlijke bonenschotels, gevulde paprika's/tomaten en 'chorta' (gestoofd groen, zoiets als spinazie en dan lekkerder); in het voorjaar  is er 'anginares me koukia': artisjokken met tuinbonen(erg lekker!) Tyropita (fetaflapjes) of flapjes met spinazie zijn ook een aanrader.

De menukaarten kloppen vaak niet erg en men noemt de touristen vooral het vlees en de vis op met het idee dat de groenteschotels niet aantrekkelijk zijn.

Er zijn traditioneel  heel veel Griekse vegetarische gerechten omdat er in de vastentijd geen vlees gegeten mag worden.

Je bent beter af in wat eenvoudiger traditionele tentjes, dan in touristtraps natuurlijk.
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: Gabs op 02 juli 2004, 13:06:59
ik heb vorig jaar door griekenland en turkije getrokken en het was geen enkel probleem om vegetarisch te eten. je kunt gewoon een stuk of drie vegetarische mezzes (voorafjes) bestellen als een hoofdmaaltijd. meestal zijn het dan gevulde paprika's, pepertjes of wijnbladeren met rijst of feta, een griekse salade of iets wat in turkije iman bajildi heet in griekenland heet het dan iets van aubergine iman (aubergine met heel veel knoflook). heerlijk!
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: Hizikigrrrl op 13 augustus 2004, 23:38:30
Athene
12, Lisou Mnisikleous Sts., Plaka null
For years now a unique restaurant for vegetarians in Athens. Due to its location, you will also see many foreigners. Open until 12. Afternoons open. Closed Tue. €15.00-18.00.

http://www.athens2004.com/en/NightLife/night?topCateg=1&categ3Id=67
Titel: Griekenland...
Bericht door: NY152 op 25 december 2004, 13:18:46
Even een vraagje aan iedereen die weleens in Griekenland is geweest.

Ik ben zelf ookal heel vaak in Griekenland geweest, alleen dat is een aantal jaren geleden, en ik ben nog maar een jaar vegetarier.

Hebben ze in Griekenland in de meeste restaurants ook vegetarische gerechten? Zelf heb ik er niet op gelet, dus ik weet het niet.
Titel: Re:Griekenland...
Bericht door: Sander op 25 december 2004, 21:50:49
Ja, maar als je niet van aubergine of paprika houdt, dan kan je nog wel eens een moeilijke tijd tegemoet gaan. :)
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: Gabs op 13 januari 2005, 15:42:15
het is inderdaad voornamelijk aubergine wat vegetarisch geserveerd wordt. maar er zijn vele manieren van klaarmaken, dus variatie is er wel. ik houd heel erg van aubergine, dus voor mij was het fantastisch daar!
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: smikkeltje op 10 april 2006, 18:11:03
ik ben net terug van kreta! Het is nu nog laagseizoen dus er waren niet veel restaurants open. Ik ben twee keer uit eten geweest en heb de ene keer vis gegeten en de andere keer salade (met kaas) en frietjes... viel een beetje tegen dus!
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: Ellis op 08 december 2006, 16:31:10
Ik ben deze zomer in Kreta geweest. Vegetarisch eten was geen enkel probleem, ik heb heel lekker gegeten! Zowat in alle eenvoudige restaurantjes vind je wel iets:

 -'Cheese saganaki' : gebakken fetakaas met een korstje
 - Tzatziki salade: een bord met tzatziki en brood
 - Greek salad: salade met tomaat, paprika, ui en fetakaas,   badend in olijfolie.
 - Aubergine salade: Romige spread op basis van aubergine (echt superlekker!)
 - vaak vind je ook gevulde groenten (Jemistes)
 - okra's:  een soort boon/peulvrucht
 - gefrituurde zucchini (courgette) of Melitzanes (aubergine)
 - dolmades: wijnbladeren gevuld met rijst
 - gigantes : grote bonen, meestal in een tomatensaus (een aanrader!)
 -Spanakopita: bladerdeeg gevuld met spinazie. Ze hebben ze meestal ook met fetakaas
 - probeer zeker ook eens Kadaïfi of Baklava: gebakjes met honing en noten!

Op de menu's staat meestal ook Engels, dus het is niet zo moeilijk om er iets uit te kiezen zonder vlees. Kijk meestal bij de voorgerechten.

Je bent dus vaak aangewezen op salades, maar met het warme weer daar in kreta is dat niet zo erg. Voor de rest: Pizza en pasta is meestal geen probleem, en tussendoor kun je altijd wel een gewoon broodje kaas ofzo krijgen.

Restauranttip: In Paleochora (in het zuiden van kreta) ligt een vegetarisch restaurant, 'the third eye'. Een echte aanrader!
Best goedkoop en royale porties. Je kan er tussen vanalles kiezen: lasagne, noodles, pasta's, risotto's, indische kurries, ... Een heel vriendelijke uitbater; het restaurant zit een beetje in een Hippie-sfeer. Heel gezellig.  ;D
 


Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: Walhalla op 18 februari 2007, 23:36:55
Ben één keer in Griekenland geweest, maar mensen waren zo lief als je zei dat je geen vlees wil! Bijna overal werd ik ongeveer de keuken ingesleurd en mocht ik in potjes en pannetjes kijken en van proeven, en soms was het gratis omdat ik toch alleen bijgerechten at? Maar heb overal heerlijk gegeten, gevulde wijnbladeren, paprika, salades, geweldige aubergine-gerechten, allerlei geinige dingen met feta... Wat ik begreep waren ook al die vleesschotels alleen voor de toeristen, die willen nu eenmaal veel vlees....

Denk als je niet al te veel in het toeristengebied zit je best verrast worden met wat men je voor zet!
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: Gwennepen op 04 mei 2007, 04:44:05
Overal kon je wel wat lekkers krijgen. (Malia op Kreta) En als je het vroeg maakten ze het wel voor je. We gingen niet elke dag uit eten want Vic was soms zo moe dat hij klierderig ging doen. Maar ik had bijvoorbeeld lekkere spinazieflapjes, feta in folie met tomaat en kruiden uit de oven en champignons in roomsaus. Een keer een enorme lap baklava met ijs en amandelsnippers. :yummie: En ik had in een winkeltje een blik lekkere olijfolie en kruiden voor feta, rozemarijn en kruiden voor vegetarische gerechten gekocht. Daar heb ik dan zelf in het appartement wat mee gefrutseld.
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: oceana op 06 mei 2007, 12:05:36
Ik geloof dat ik voor de zekerheid toch maar een flinke voorraad cup-a-soup meeneem  ;D   Ik ben zo'n moeilijke eter dat zelfs als ik in de keuken mag kijken ik met alleen brood terugkom.  1 voordeel, afvallen zal ik dan wel! (of het gezond is laten we maar even achterwege)
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: Gwennepen op 06 mei 2007, 12:27:57
Ja, als je een moeilijke eter bent moet je dat maar doen. Dat is niet zwaar in je koffer en als je dat in een Griekse supermarkt gaat kopen betaal je 100.000 euro per pakje. :P
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: oceana op 06 mei 2007, 14:43:22
Ja idd, is allemaal gruwelijk duur (en waarschijnlijk ook weer niet mijn smaak) daar! Neem gewoon waterkoker mee (we waren zo slim een hotel te boeken zonder waterkoker/kookgerei) en een paar doosjes cup a soup!   Er zit wel ontbijt mee, dus dan ga ik me maar klem eten aan droge broodjes (want ze hebben natuurlijk niet mijn boter, mijn jam, enzovoorts. haha)
Misschien moet ik ook maar een doos vruchtenhagel meenemen  ::)
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: Helen op 17 mei 2008, 14:59:45
Ik ga over 2 weekjes naar Kos! Ben daar vorig jaar ook geweest en weet iig al 1 favo restaurant. Ben net dit jaar overgestapt op echt geen vlees meer, maar dacht toen nog "in de vakantie ga ik daar niet 'moeilijk' mee doen, dan eet ik gewoon lekker Grieks vlees mee".  
Ben inmiddels wel zo ver dat ik toch maar wel probeer vegetarisch te blijven eten in Griekenland, aangezien mijn darmpjes niet meer zo heel erg gesteld zijn op (veel) vlees, dus ik hoop nog wat positieve aanvullingen aan deze draad te kunnen toevoegen over enkele weken. Gelukkig lust ik wel aubergine (zeker zoals zíj het klaarmaken...) en ben ik verzot op feta, en spinazie, dus volgens mij moet het helemaal goedkomen.
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: Selly op 20 mei 2008, 20:24:03
Ik had een jaar of 4 geleden op Kos geen enkel probleem.
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: Nevyn op 21 mei 2008, 09:15:36
Ik ga binnenkort een paar weken naar Samos, maar ik verwacht geen problemen. Op Corfu heb ik die niet gehad in ieder geval, een paar jaar terug.
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: Helen op 27 mei 2008, 21:34:52
O ja, aanvulling: met vegetarisch eten bedoel ik in míjn geval ook echt alleen maar: geen vlees. De feta en andere kaassoorten zullen toch wel niet vega zijn, denk ik. nou ja, hoe dan ook, gewoon geen vlees voor mij.
Ik ben er 9 juni weer, tot dan!!
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: Helen op 12 juni 2008, 17:22:44
Nou, ben weer terug van een heeerlijke vakantie.
Ik heb lekker gegeten, maar heb nergens in de keuken gekeken hoor! Ik zat natuurlijk in een redelijk toeristisch deel. Soms was het wel even turen op de kaart. Niet alle restaurants hebben een apart deel met vegetarische hoofdgerechten.
De voorgerechten daarentegen bieden juist wel heel veel keus. Ik heb hier en daar ook gewoon drie voorgerechten besteld en daarbij aangegeven dat ik bijvoorbeeld de salade het eerste wilde hebben en de rest later. Was geen probleem.
De keuze in deze voorgerechten varieerde van salade en andere koude groente tot gegrilde en bladerdeeghapjes. Mijn favoriet: spinazie flapjes (bladerdeeg) en saganaki (gegrilde feta).
Als hoofdgerechten ben ik vegetarische pasta's of pizza's tegengekomen, maar echt grieks (en ook hééél lekker) zijn de groente-ovenschotels. Soms met een knoflookyoghurtsausje, soms met tomaat. Erg lekker.
Hoe dan ook, ik heb het zo'n 10 dagen kunnen 'uitzingen' zonder verveeld te raken in de keuzemogelijkheden.
Verder zijn er natuurlijk ook genoeg visgerechten voor diegenen die wel vis eten (c'est moi).
Echter: voor degenen die echt pertinent ook vega-kaas willen eten raad ik Griekenland niet aan.
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: Nevyn op 25 juni 2008, 16:58:27
Ik heb ook nergens in de keuken gekeken. Oh jawel, 1 keer, maar dat hoorde bij de opzet van de taverna, daar hadden ze geen menukaart maar moest je gaan kijken wat je wilde hebben.
Qua eten ging het prima, inderdaad ook vaak meerdere voorgerechten als hoofdgerecht, maar sommige taverna's hadden ook vegetarische hoofdgerechten.
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: Dame Noire op 17 juli 2009, 10:54:56
Net terug van een 8-daagse vakantie op Rhodos. Eerdere reizen gingen naar het Griekse vasteland, en daar had ik geen enkele moeite met het vinden van vegetarische gerechten, op Rhodos helaas wel (misschien toch vanwege de toeristen?) Ik ben twee keer uit eten geweest (in Rhodos-stad): één keer de Griekse salade genomen met knoflookbrood en de tweede keer werd ik helemaal enthousiast omdat ze een aparte sectie hadden met 'vegetarische gerechten', daar heb ik ze zelfs nog mee gecomplimenteerd. Uiteindelijk heb ik de 'vegetarian stifado' besteld: stifado is een stoofschotel van ui, tomatensaus en k*lfsvlees. Bleek dat ze gewoon het vlees eruit lieten! Ik kreeg een klein potje met vijf uitjes erin, en geen bijgerechten. Achteraf gezien kan ik er wel om lachen, ik had het misschien ook moeten zien aankomen maar ik had verwacht dat ze er aardappels of iets dergelijks bij zouden doen. Maar goed, toen kon ik wel nog een enorm stuk baklava op :D
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: Selly op 20 juli 2009, 21:25:56
Net terug van een 8-daagse vakantie op Rhodos. Eerdere reizen gingen naar het Griekse vasteland, en daar had ik geen enkele moeite met het vinden van vegetarische gerechten, op Rhodos helaas wel (misschien toch vanwege de toeristen?)

Ik ben een jaar of 7 geleden op Rhodos geweest, dat is dus al weer even geleden, ben toen een week in Rhodosstad geweest en dat was niet zo'n probleem. 2x bij een Indier geweest, 1x bij een heel geweldig verborgen Frans restaurant (ik denk dat ze l'auberge bistrot heten) die 2 of 3 veggiedingen hadden en erg lekker met mooie tuin en aardige mensen. Er moest toen ook nog wat Carabisch zijn, maar dat was zoek, met al die achterafsteegjes in de oude stad is dat ook lastig. In de nieuwe stad zat nog een redelijke Italiaan herinner ik me.

In het drukke stadscentrum is alles wel erg toeristisch en springt iedereen meteen met Duitse menukaarten op je nek, dat was minder vond ik, heb er wel een keer veggie gevulde aubergine of iets dergelijks gehad maar zocht toch vooral buiten de drukte.
Afijn, wij konden toen zelf koken, maar hebben alle dagen uit eten gegeten. Dat kwam trouwens ook doordat je maar zeer moeilijk groenten kon krijgen, zelfs op de markt (vooral fruit).

Hier nog een veggie link voor Griekenland bezoekers: http://www.rhizomatics.org.uk/gvn/greekvegan.html
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: yvonne op 02 oktober 2009, 13:57:19
wij zijn mei 2009 in Kos geweest. In veel restaurants hadden ze zeker 4 a 5 vega-voorgerechten en 2 a 3 hoofdgerechten. Ze verkopen ook pizza maar dat is niet echt superlekker als je italie gewend bent. We bestelden vaak 5 voorgerechtjes met z'n tweeen + kind. In veel restaurants hebben ze wel een beetje hetzelfde maar zeker erg lekker. fetakaas in filotdeeg, spanzie met feta in filotdeeg, courgettekoekjes, soms pompoenkoekjes, kaaskoekjes, kaasballetjes, soms vegetarische moussaka (als je ernaar vraagt maken ze dit ook speciaal) en onze topper: briam; een soort stoofschotel van groenten met op het laatst wat blokjes feta eroverheen, heerlijk. Enj ja, ook patat met omelet...
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: karl op 02 oktober 2009, 16:14:13
En als je bonen lust uitkijken naar gigantes: grote witte bonen in tomatensaus, eenvoudig en lekker. In doorsnee-Griekse restaurants die nog wat authentiek zijn dikwijls verkrijgbaar.
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: yvonne op 04 oktober 2009, 20:32:37
klopty ja, die was ik vergeten, heerlijk. Een groot verschil met de blikjes die je hier bij turkse winkels kan kopen. Maar ja, bijna alles wordt daar ook vers gemaakt.
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: Bee op 14 oktober 2009, 15:19:57
Verder zijn er natuurlijk ook genoeg visgerechten voor diegenen die wel vis eten (c'est moi).
Echter: voor degenen die echt pertinent ook vega-kaas willen eten raad ik Griekenland niet aan.

Ik eet geen vis, maar heb me inderdaad wel helemaal klem gegeten aan kaas ;D... waarvan het meeste niet vegetarisch gestremd is. Maar ik was al lang blij dat ik in Zuid-Europa weer eens aardig kon eten - ook al is dat een beetje smokkelen.  ;)
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: Bee op 14 oktober 2009, 15:27:02
[... waarvan het meeste niet vegetarisch gestremd is.

Ik klets, trouwens. Hou het maar op 'alles'.
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: Monique op 14 oktober 2009, 15:41:51
Hé ben je er weer!
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: Bee op 14 oktober 2009, 17:04:28
Ja! Gezellig. ;D
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: IneN op 22 oktober 2010, 16:35:19
Zo, even dit topic ophalen! Ik ga binnenkort een maandje naar Athene. Iemand tipjes om te eten?
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: Fynnya op 23 oktober 2010, 15:08:37
Ik ben een paar jaar geleden op een van de Griekse eilanden op vakantie geweest, weet niet meer welke dat was. Als veganist een beetje eenzijdig maar toch wel vaak erg lekker gegeten. Van die heerlijke oranje gekleurde rijst, dolmadakia (met van die rolletjes van rijst in wijnbladeren) en salade.
Vooral dolmadakia ben ik echt dol op, die Griekse hebben zo'n heerlijke kruiden en smaakmakers erdoorheen, heerlijk!
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: Gabs op 25 oktober 2010, 18:05:39
Ik ben een aantal jaar  geleden in Athene geweest. Je moet vooral niet gaan eten in de toeristische straatjes, waar de obers je naar binnen lokken met mooie praatjes en aanbiedingen. Daar krijg je niet bijzonder eten, is het veel te duur en sta je heel snel weer buiten... Ga op zoek naar unieke plekjes!
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: ~Bianca~ op 23 november 2010, 21:39:34
Zo, even dit topic ophalen! Ik ga binnenkort een maandje naar Athene. Iemand tipjes om te eten?

Leuk joh! Wat ga je daar doen? En waar ga je precies zitten?
Mijn tip: ga eten bij Markos, in het 'Witte Paard' (Aspro Alogo in het Grieks). Locatie: Patroou straat (http://maps.google.com/maps?q=aspro+alogo,+patroou+4,+athens&hl=nl&cd=1&ei=ACTsTLyBB8byOZPovOYH&sig2=YeqQ7VOtE2aZnpuCa5N7iQ&sll=37.975542,23.731325&sspn=0.006295,0.006295&ie=UTF8&view=map&cid=3705187976149781278&ved=0CHAQpQY&hq=aspro+alogo,+patroou+4,+athens&hnear=&ll=37.975631,23.731263&spn=0.008999,0.019205&z=16&iwloc=A). Het eten kost er praktisch niets, is overheerlijk, en gelukkig niet in een van die drukke toeristenstraatjes. Markos en zijn familie zijn heel gastvrij, en als ze je eenmaal kennen, krijg je ook allerlei extraatjes van het huis. Er zijn natuurlijk nog wel meer leuke restaurantjes, maar deze was toch zeker onze favoriet!
Een meer algemene tip: als je met meerdere mensen eet, is het heel leuk om 'mezedes' te nemen: een aantal voorgerechten bij elkaar, waar iedereen wat van eet. En van die voorgerechten zijn er heel wat vega! Mijn persoonlijke favoriet zijn de kolokythokephtedes: courgetteballetjes.  :D
Titel: Re:Vega in Griekenland?
Bericht door: Eelco op 18 maart 2014, 22:53:22
In Athene kun je nog steeds zonder problemen vegetarisch eten. Vegan wordt wat lastiger, denk ik, maar ik heb de afgelopen twee dagen ook lekkere vegan gerechten/gerechtjes gehad, waaronder favabonen met uienchutney en de onvermijdelijke dolmades. Daarnaast een bloedhete moussaka, bladerdeeg gevuld met feta, een prima salade, hummus, auberginepasta, ravioli 'van het huis' (opvallend veel pastagerechten, die blijkbaar toch echt 'Grieks' zijn), tzatziki. Op vrijwel elke kaart stonden meer dan genoeg gerechten - en zelfs in het hotelrestaurant waar we lunchten leidde de aankondiging 'er zijn twee vegetariërs in het gezelschap' niet tot paniek ('Ja ja, geen probleem').

Geinig is dat in de toeristische straatjes (waar we uiteindelijk niet hebben gegeten) alle restaurants een Ipad hebben, met alle gerechten netjes gecategoriseerd. We hebben dus ook enkele slideshows uit de folder 'vegetarisch' kunnen bekijken.
Titel: [Koken] Vegetarisch eten in Lassi (Kefalonia)
Bericht door: Vegatopia op 25 juli 2016, 01:02:28
Vegetarisch eten in Lassi (Kefalonia)

Vorige maand bracht gastredacteur Hedwig haar vakantie door in het dorpje Lassi op het Griekse eiland Kefalonia. Dat je daar als vegetariër prima kunt eten, is te zien aan haar vakantiefoto's! Ze tipt enkele restaurants en gerechten voor toekomstige bezoekers van deze stad.

Source: Vegetarisch eten in Lassi (Kefalonia) (http://www.vegatopia.com/vega/koken/reizen/13423-vegetarisch-eten-in-lassie-kefalonia)