Vegatopia Forum

Vegetarisch - special interests => Restaurants => Topic gestart door: Yessica op 03 september 2001, 00:50:00

Titel: Blacklist
Bericht door: Yessica op 03 september 2001, 00:50:00
Vanavond zijn we met 6 personen naar Old Siam in 's-Hertogenbosch geweest wat hier in de stad 2 weekjes geleden is geopend.

Na een minuut of 10 kregen we menukaarten, want er waren er niet meer beschikbaar en er werd niet gevraagd wat we wilden drinken.
Er stonden helaas geen vegetarische voorgerechten op de kaart. Zelfs bij de salades kon je alleen kiezen uit salades met vlees of vis. Ik zei dat ik dat wel wat magertjes vond, zeker voor een land dat bekend staat om vegetarische gerechten. "Daar denkt onze kok blijkbaar anders over" was het antwoord... Huh??  ???
Maar gelukkig, ze zou de kok vragen om 2 vegetarische salades te maken. Het aantal hoofdgerechten leek mee te vallen, maar nader bekeken was het niet echt bijzonder; tofu met groenten, tofu met pikante groenten, tofu met groente in rode kerrie, tofu met noedels en groente.
Mijn moeder die ook vegetarisch wilde bestellen nam samen met mij de salade en tofu met groente, ik ging voor de noedels. Kregen we bij het voorgerecht een enorme bord warme groente voorgezet. Het leek wel het hoofdgerecht dat zij besteld had, maar de rest kreeg gewoon zijn voorgerecht geserveerd, dus ik ging er maar vanuit dat dit de salade zou zijn. Niet dus... bij het opdienen van het hoofdgerecht, (waarbij we hetzelfde bestek moesten gebruiken want dat was op)kreeg ze exaxt hetzelfde gerecht Nou durft mijn moeder niet zo gauw iets te zeggen dus deed ik dat maar voor haar. Ze zouden gauw iets anders maken. Kreeg ze een bord rijst met een paar kleine stukjes groente erdoor. Zonder kruiden of iets.. was echt heel flauw. Mijn gerecht was erg flauwtjes en de noedels waren niet knapperig maar zacht en volgens mij is het dan gewoon mihoen, maar dat weet ik niet zeker en mijn broer die een zoet gerecht bestelde, kreeg een pittige schotel.
We bestelden nog verse jus d'orange, maar dat was ook op, dus kregen we uit een pakje. (er stond later wel verse jus op de rekening..)
Een niet zo geslaagde avond voor mam en mij, maar de anderen hebben wel lekker gegeten, al was het dan niet was ze besteld hadden. Een nagerecht bestellen leek ons niet zo verstandig (intussen was er wel weer bestek en werd er schoon bestek neergelegd op onze vuile servetten...) en kwam de rekening. Hadden ze het hoofdgerecht van mam gewoon voor de volle mep geteld ( f 32,50) Ik zei dat we natuurlijk niet f 22,50 gingen betalen voor een voorgerecht en nog eens f 32,50 voor exact hetzelfde hoofdgerecht. Dat extra bordje rijst is natuurlijk nooit f 32,50 waard. Ze begreep niet waar ik het over had, want ze had ons nog gematst... Die salades waren een hoofdgerecht en kostten dus f 32,50 maar ze had er maar f 22,50 voor gerekend en het hoofdgerecht heeft ze toch gekregen? Ja, dat het hetzelfde was kwam door een interne communicatiefout, maar ze heeft het gekregen, zelfs met een extra bordje rijst dus moet ze er ook voor betalen. ???
Ik was het er dus niet mee eens en de dame in kwestie werd ook wat taai en toen zei ze; "onze koks snappen niets, want ze spreken allen thai, daarom is het fout gegaan."  Ook niet een bijster slimme opmerking. Gelukkig mengde de bedrijfsleider zich in het gesprek en hij streepte de verse jus en het hoofdgerecht van de rekening af.

Goed, we hebben uiteindelijk niet hoeven betalen voor hun fout, maar het blijft jammer van de avond.
De grootste misser vind ik nog altijd dat er geen enkel vegetarisch voorgerecht op de kaart stond. Zelfs de Argentijnse grillroom heeft vegetarische (voor)gerechten op de kaart staan...
Titel: Huilen bij ChiangMai in Hilversum
Bericht door: annemarie26 op 09 oktober 2002, 15:14:00
Grote teleurstelling

Thais restaurant Chinag Mai in Hilversum is al tijden mijn favoriete "vegetariers vriendelijke" restaurant. In de restaurantgids op Vegatopia staat dat de kokkin een boedhist is en dus ook geen vissaus ed. gebruikt. Toen ik echter in de keuken vroeg hoe ze mijn favoriete gerecht Tom Yam Hed (vegetarische soep) maken, ben ik hevig geschrokken Als ingredienten werden kippebouillon en sambal met trassie (vis) genoemd. Verre van vegetarisch dus. Het lijkt me goed wanneer de tekst op Vegatopia gewijzigd wordt, want deze is nu heel misleidend!
Titel: Eko eetcafé in Haarlem
Bericht door: J@n op 22 januari 2003, 18:50:39
Iemand schreef mij:

Citaat
Heel erg goedkoop is het niet meer en de creativiteit is erg ver te zoeken!
sommige gerechten staan al meer dan tien jaar op de kaart. Het enige wat er verandert is dat het een steeds kleinere portie wordt en het wordt steeds meer een visrestaurant.
Jammer van éen van de weinige vegetarische restaurants in Haarlem.

Zijn er meer mensen met die ervaring?
Titel: Re:Eko eetcafé in Haarlem
Bericht door: J@n op 16 februari 2003, 15:25:48
En via via ontving ik ook het commentaar van de Fam. Koster

Citaat
Wij  hebben er ook gegeten, de bediening was om mee te beginnen ontzettend onverschillig! het eten was absoluut fantasieloos. Creativiteit nul komma nada! de prijzen niet aantrekkelijk, als je dit vergelijkt met Chez Val in Den Haag , dat is pas leuk, lekker

familie Koster Haarlem
Titel: Blacklist
Bericht door: bart op 20 februari 2003, 14:48:32
Weet je wat ik vind?
Dat vega's veel te aardig zijn. Het stikt hier in Nederland van de restaurants die hun vegetarische gasten hondenvoer voorzetten (behalve dan dat honden liever vlees eten), maar op Vegatopia kan je alleen nazoeken waar je een wél eetbare maaltijd kan halen. Af en toe wordt er wat geklaagd over een restaurantje, of het gebrek aan keuze.
Jullie zijn toch de klant? Jullie zijn toch koning? Tijd voor Kloten!

Wat gaan we doen?
Een blacklist opstellen van de tien allerberoerdste restaurants/ketens voor vega's, en die opsturen naar elke redactie met een e-mail adres.
De regels:
-op elk restaurant dat voor het publiek open is is het vrij schieten. Je bedrijfskantine of de soos van je studentenvereniging doet niet mee.

-Er zijn drie categoriën:
1) De nalaters: restaurants die geen eten voor vega's op de kaart hebben staan. Als  speciaal van tevoren wordt gebeld is de vervolgens opgediene maaltijd of stiekem toch niet vegetarisch, of domweg niet te vreten.
2) De falers: restaurants die wel één of meerdere vegetarische recepten op de kaart hebben staan, maar die zijn vies of niet vegetarisch.
3) De ketters: specifiek vegetarische restaurants die denken dat het feit dat je een vegetarisch restaurant bent betekent dat je je gasten smerig grauw eten voorschotelt.

-Maximaal 1 keer stemmen per categorie a.u.b.
De uitslag sturen we als persbericht de wijde wereld in, dus voel je vrij om horrorverhalen, scheldpartijen en klachten bij je post te melden.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sander op 20 februari 2003, 17:23:59
Categorie 1:

Restaurant Trattoria l'Olivo
Heuvel 41 5038CS Tilburg

Geen vegetarische hoofdgerechten op de kaart. Ook niet bereid om er wat moois van te maken. Op verzoek een dubbele portie voorgerecht als hoofdgerecht gekregen, maar toen ik de rekening zag heb ik betaald en tot nooit meer ziens geroepen.  :angry4:

Maar ik mag nog nieteens klagen. Verslag van Pieter de Graaf in deze thread (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=7;action=display;threadid=2989;start=0):

Mijn vrouw en ik hadden iets te vieren en gingen naar restaurant L'Olivo in Tilburg. Toen wij vroegen of er mischien een vegetarisch hoofdgerecht kon worden gemaakt kregen wij het antwoord u kunt van de kaart eten, de lasagne en penne zijn vegetarische tussengerechten. Er was geen keus dus wij namen die twee gerechten. Mijn vrouw vroeg tijdens het eten van haar lasagne wat is dit? Gehakt! Wij de gastvrouw roepen o sorry mijn collega is het vergeten door te geven. Daarop kwam onze bediende O moest dat vegetarisch zijn dan?  Wij wilde natuurlijk gelijk de rekening, maar wilde niet voor de lasagne betalen, waarop wij weggingen. De eigenaar heeft ons toen als twee snotapen buiten bedreigd, volgescholden en wij moesten blij zijn dat we bij hem mochten eten. Welkom bij Trattoria L'Olivo


 
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: bart op 20 februari 2003, 18:08:55
Net als Maud in een andere draad wil ik in Categorie 3 Milky's in Utrecht vermelden. Vies, lelijk, ongezellig. En ze schenken er geen bier.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Selly op 20 februari 2003, 22:25:22
Wat gaan we doen?
Een blacklist opstellen van de tien allerberoerdste restaurants/ketens voor vega's, en die opsturen naar elke redactie met een e-mail adres.

Ik vind het een cool idee  :) maar het lijkt me toch (oohh ik denk vast al weer veel te praktisch) handig bij die lijst ook een lijst te voegen waar je WEL fatsoenlijk vegetarisch kan eten, want ik zie al weer een kop in het nieuws verschijnen "zelfs vegetariers vinden vegetarisch eten vies" o.i.d. en da's toch ook niet helemaal de bedoeling.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Annemieke op 21 februari 2003, 08:53:09
Waar je wel fatsoenlijk kan eten kun je in de restaurantgids lezen en ook hier in Restaurants.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Selly op 21 februari 2003, 10:59:54
ja dat weet ik ook wel, maar natuurlijk niet iedereen.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Draek op 21 februari 2003, 12:33:39
Is dit het startschot voor de Vegatopia Oscars voor restaurants?

in de categorie 'vies eten bij veggierestaurants' zijn genomineerd....

:)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Anya op 27 februari 2003, 17:20:14
Weet je wat ik vind? Dat vega's veel te aardig zijn. Het stikt hier in Nederland van de restaurants die ...

Maak je alleen een blacklist voor Nederland, Bart?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: bart op 28 februari 2003, 16:46:44
Voorlopig reageert er niemand, dus maak ik helemaal niets :) Ik wil op zijn minst 200 stemmen, dus roep vrienden en bekenden op om langs te komen en hun gal te spuwen!

En voor Belgie wil ik best een apart lijstje maken.

BB
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: ellen op 01 maart 2003, 21:46:30
Er is een restaurant waar ik met kerst eens heel slecht heb gegeten - ik kreeg 2 vegetarische schnitzels- maar daar ben ik de naam van vergeten, dus dat houden we te goed.

Vanavond heb ik gegeten in Odessa te Nijmegen. Odessa is eigenlijk een goed restaurant. Het eten is lekker, de sfeer is er goed, en vegetariers hebben keuze uit 5 gerechten (1 is er veganistisch)

Het  grootste minpunt is echter dat ze er al ongeveer 2 jaar dezelfde kaart hebben. Als je er vaak komt eten, wat ik wel deed, ken je de paneer sak wel.
Ze beloofden al heel lang dat er een nieuwe zou komen (voorheen wisselde het ook veel vaker). Nu werd er gezegd dat ze rond 15 maart een nieuwe zouden hebben.

Ik moet er over een maand dan maar eens weer eten, en als ze die niet hebben, mag Odessa op de zwarte lijst.

(misschien helpt het :))
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Anya op 02 maart 2003, 22:25:26
En voor Belgie wil ik best een apart lijstje maken.

Dan mag De Façade in Antwerpen erop. Het is een "gemengd" restaurant, dat vroeger bekend stond om z'n goede aanbod voor vegetariërs; vooral de veggie pasta werd overal geprezen, maar ik vond het slaatje met gebarbecuede quornsatés het lekkerst. Onlangs bleek echter dat het restaurant er serieus is op achteruit gegaan! Ik kreeg te horen dat er geen quorn te krijgen was (om 18u, dus die kon moeilijk al uitverkocht zijn) en een aantal andere dingen waren ook niet te verkrijgen. Ik heb me tevreden moeten stellen met een enorm duur slaatje dat zo weinig vulde dat ik achteraf nog falafel ben gaan halen, en m'n vriendin wist me te vertellen dat de veggie pasta (die ze vroeger heel lekker vond) nu ronduit vies smaakte. En dan hadden ze het vroeger zo lekkere Turkse brood ook nog eens vervangen door gewone boterhammen...
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Brent op 03 maart 2003, 08:20:21
Ïk heb al een mail naar Lunchgarden  (keten) om te vragen waarom ze geen vegetarische menus voorzien. ik heb nog geen antwoord ontvangen.

Twee eethuizen waar je als vegetariër alleen een vies slaatje kan bestellen:('t is wel al een jaartje of zo geleden dat ik er nog geweest ben)
                                    De Witte in Hasselt
                                   Het Nieuwscafé in St Truiden

Aan de sla hing zelfs nog een wortel met zand eraan. Dus gewoon uit de grond getrokken. :pukey:
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: overanalizing op 03 maart 2003, 10:57:37
Ïk heb al een mail naar Lunchgarden  (keten) om te vragen waarom ze geen vegetarische menus voorzien. ik heb nog geen antwoord ontvangen.


Daar hebben ze ondertussen al een quorn-menu.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: bart op 03 maart 2003, 11:24:11
In categorie 1 nomineer ik de Burger King keten, die nog steeds geen vega-hamburger verkoopt.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: nicky_too op 03 maart 2003, 11:28:24
In categorie 1 nomineer ik de Burger King keten, die nog steeds geen vega-hamburger verkoopt.

Da's een goeie! Die onderschrijf ik graag!

groeten,
Nicky
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Draek op 03 maart 2003, 11:50:24
In categorie 1 nomineer ik de Burger King keten, die nog steeds geen vega-hamburger verkoopt.
:)
Ik kom daar toch nooit! Nu kan je denk wel een hoop fast-food ketens erbij schrijven :)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Brent op 03 maart 2003, 16:11:53
Ïk heb al een mail naar Lunchgarden  (keten) om te vragen waarom ze geen vegetarische menus voorzien. ik heb nog geen antwoord ontvangen.Daar hebben ze ondertussen al een quorn-menu.


Euh ja? Twee weken geleden in A'pen city nog niet hoor!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: overanalizing op 03 maart 2003, 20:03:38
Ah, in de Lunchgarden van Shopping 1 in Genk wel, hoor.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Brent op 06 maart 2003, 16:42:37
Als reactie op mijn mail naar Lunchgarden:

Beste Brent,

Onlangs zijn wij gestart met een test vegetarische schotels in sommige zetels ???. Indien blijkt, na een representatieve periode, dat ze veel succes hebben bij onze cliënten, zullen wij deze test zeker uitbreiden naar andere zetels.

In afwachting hopen wij dat u uw keuze toch zult vinden in onze salad bar en onze stand warme groenten.


Mevr. Christophe
Marketingdienst LunchgardenTitel: Re:Blacklist
Bericht door: iammars op 06 maart 2003, 20:53:45
Cat.I: Restaurant De Wildeman op de grote markt in Bergen op Zoom, met als slogan "Ondergronds genieten, onbezorgd zondigen".
Op hun website (http://www.bergsnet.com/restaurants/wildeman/introwildem.htm) staat "Voor speciale suggesties, menu's, vegetarische gerechten, diëten e.d. Vraag het onze Wildemannen".
Ik natuurlijk even gedaan: vegetarisch meneer? ja dat kan, we hebben 1 salade als voorgerecht. Ik: we zijn met z'n tweëen en willen graag 3 gangen vegetarisch. Wildeman: dat kan niet meneer, we mogen niet afwijken van de menukaart. Ik: waarom niet? Wildeman: dat mag niet.
Klantenbinding troef.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: CrewOne op 15 maart 2003, 22:55:48
In categorie 1 nomineer ik de Burger King keten, die nog steeds geen vega-hamburger verkoopt.

In Londen wel. En wat voor een vega-burgers! ONWIJS lekker! (Met augurkjes enzo...)

Dus ik ben ook voor, haal deze burgers naar Nederland!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: moonflower op 16 maart 2003, 00:13:32
Cat.I: Restaurant De Wildeman op de grote markt in Bergen op Zoom, met als slogan "Ondergronds genieten, onbezorgd zondigen".
Op hun website (http://www.bergsnet.com/restaurants/wildeman/introwildem.htm) staat "Voor speciale suggesties, menu's, vegetarische gerechten, diëten e.d. Vraag het onze Wildemannen".
Ik natuurlijk even gedaan: vegetarisch meneer? ja dat kan, we hebben 1 salade als voorgerecht. Ik: we zijn met z'n tweëen en willen graag 3 gangen vegetarisch. Wildeman: dat kan niet meneer, we mogen niet afwijken van de menukaart. Ik: waarom niet? Wildeman: dat mag niet.
Klantenbinding troef.
Ik krijg gelijk zin om ze eens flink te zieken ;-)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Apraxia op 16 maart 2003, 01:15:50
Murder King en Mac murder moeten gewoon uit principe al op de blacklist!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: bart op 16 maart 2003, 14:00:07
Murder King en Mac murder moeten gewoon uit principe al op de blacklist!
Toe maar...Maar liefst tien uitroeptekens. Had ik daar niet al eens een bekende Engelse filosoof over aangehaald?
De syndicaten hebben ook niet mijn sympathie, maar als we elk restaurant dat vlees serveert op de lijst zetten wordt die een beetje lang.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Artemis op 16 maart 2003, 14:11:47
Ach, in de burger king(die heeft toch niks?) ben ik nog nooit geweest, maar die groentenburger van de Mac is niet te eten (schijnbaar geld dat voor alles daar =) dus daarom kan die wel op de lijst toch?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Christiaan op 16 maart 2003, 20:31:40
Toe maar...Maar liefst tien uitroeptekens. Had ik daar niet al eens een bekende Engelse filosoof over aangehaald?
uit en ten treure...

had ie ook al niet ooit es iets gezegd over het uit en ten treure aanhalen van bekende Engelse filosofen die eigenlijk gewoon schrijvers zijn?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Kim op 17 maart 2003, 16:39:14
Vegetarisch eten bij fast-food restaurants. Ik begin even te twijfelen of dit niet beter in een andere thread zou moeten maar ik heb geen zin om die te gaan zoeken ;D

In Lissabon ben ik (inmiddels acht jaar geleden) ook eens bij de Mac Donals gaan eten, met het idee: Ik heb geen zin om weer in een of ander vaag restaurantje te proberen uit te leggen wat ik wil eten, dus ik ga naar de MacDonalds, daar hebben ze altijd nog een vegetarische burger. Degene met wie ik daar was had meer verstand van MacDonalds en wist te vertellen dat ze daar over de hele wereld hetzelfde serveren en dus inderdaad een vege-burger zouden hebben.
Het kostte wat tijd om het uit te leggen.....
Het kostte wat tijd voordat hij klaar was....
Ik opende mijn doosje....
Opende het broodje en ontwaarde daar....
Een blaadje sla!

Kan dus meteen op de blacklist, Mac Donalds in Lissabon.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: J@n op 17 maart 2003, 22:12:06
Degene met wie ik daar was had meer verstand van MacDonalds en wist te vertellen dat ze daar over de hele wereld hetzelfde serveren en dus inderdaad een vege-burger zouden hebben.

Niet dus. Volgens mij is (of was?) Nederland zelfs het enige land waar ze een vegetarische burger hadden. Ze passen hun assortiment altijd aan de lokale markt aan. Zo is in Zuid-Korea de McDoggie mateloos populair.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: bart op 19 maart 2003, 17:47:24
McDoggie? Dat gaan we na...
 Deze pagina (http://Volgens www.mcdonalds.com/countries/korea/index.html) heeft de big M twee speciale burgers die alleen in Zuid-Korea te krijgen zijn:

Unique Food
Bulgogi Burger - The Bulgogi Burger was the first adaptation of the McDonald's menu to meet the demands of the local Korean culture. The burger consists of a 100% Pork patty on a bun with bulgogi sauce and lettuce.

Tukbul Burger - Another unique sandwich found in Korea is the Tukbul Burger with two, 100% Pork, patties and cheese on a bun with bulgogi sauce and lettuce.

Pork is varken, niet hond. bulgogi-saus  (http://www.maimai.de/SHOP/Produkte/Gourmettipp/bulgogi.htm) bevat evenmin hond.

Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sander op 19 maart 2003, 17:56:59
Bij Jan thuis was het zeker al 1 april. :)


Overigens schijnt McDonalds in de VS nu ook een veggie-burger te serveren, op verzoek zelfs klaargemaakt in de magnetron ipv op de hamburgerplaat.

Bron (http://www.vegetariers.nl/index.html?/actua.html).
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: #Q@ñon op 19 maart 2003, 18:10:53

Volgens mij is (of was?) Nederland zelfs het enige land waar ze een vegetarische burger hadden.
In ieder geval niet meer het enige land.
Hier in Ierland is de vegetarische burger ook bij McD verkrijgbaar.
Let op: In geen enkele vestiging heb ik deze burger de laatste maanden op het menubord zien staan!!
Ik weet niet wat de diepere wijsheid hier achter is, maar je kan hem gewoon bestellen!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: dorinka op 19 maart 2003, 19:31:27
eem vriend van mij kwam op een gegeven momnet bij een mcdrive een vegoburger bestellen. hem werd toen gevraagd of het ook een hamburger mocht zijn, tja
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: J@n op 19 maart 2003, 23:51:04
Bij Jan thuis was het zeker al 1 april. :)

En let op: altijd als je het niet verwacht, blijkt het bij J@n thuis weer 1 april te zijn ;)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sander op 24 maart 2003, 15:49:49
Zijn er nou echt zo weinig beroerde restaurantervaringen?!? :)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Selly op 24 maart 2003, 16:02:34
Ik had afgelopen week wel een restaurant met een blunder, maar ik heb er verder heel lekker gegeten, dus niet echt voor de blacklist, maar anekdote deed eerst het ergste vrezen:
" is die tapenade vegetarisch"
"ja die is helemaal vegetarisch"
"zit er ook geen ansjovis in"
" jaaa, er zit wel ansjovis is, maar verder is  ie gewoon vegetarisch hoor."

??? Was overigens Eetcafe Stiger in Amsterdam, naast Rialto.

Titel: Re:Blacklist
Bericht door: overanalizing op 24 maart 2003, 16:17:48
Wel, een tijdje geleden gaan eten in een taverne/restaurant ergens in het Maasland. Mijn moeder was ter plekke gaan reserveren om zeker te zijn dat ik, als veganist, ook nog iets kon eten. De kok leek perfect op de hoogte, zei zelfs dat een groenteburger waarschijnlijk niet ging.
Hoopvol nam ik die dag plaats aan de feesttafel. Het voorgerecht was niet origineel, wel erg lekker. Wat groenten en fruit door een frambozenvingarette. De soep sloeg ik over, de kok had gezegd dat daar vleesbouillon in ging zitten. So far so good.
Maar dan kwam het hoofdgerecht: Een bijna-identieke kopie van het voorgerecht, met wat droge pasta en een gore halflauwe broccoli/bloemkool/wortelenmix die duidelijk herkenbaar uit een diepvrieszak van een goedkopere supermarkt kwam. Het dessert was fruit, maar dat was ik ondertussen kotsbeu gezien.
Wat ik me dan afvraag: Heeft die kok dan helemaal geen inspiratie? ("Nee, anders zou hij niet achter het fornuis van een 'twaalf-in-een-dozijn-taverne' staan.") Waarom denken mensen toch meteen dat je een gezondheidsfreak bent?
Het was helaas een feestje van m'n grootmoeder dat ik niet wou verknallen met mijn teleurstelling. Terwijl zij meer dan 30 € per persoon moest betalen, zonder drank. Met wat droge pasta en groenten uit de diepvries voor minder dan één euro heeft die zaak goed verdiend aan mij, denk ik dan.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sander op 24 maart 2003, 16:28:21
Wel, een tijdje geleden gaan eten in een taverne/restaurant ergens in het Maasland.

Een goede kandidaat voor de blacklist, heb je nog iets van een adres ofzo? :)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: overanalizing op 25 maart 2003, 16:30:31
Dat was taverne/restaurant De Lepelaar, Maaseikerlaan 22.

Op dezelfde laan vind je trouwens één van de enige restaurants in het Maasland met een beetje faam: La Cloche (http://www.lacloche.be/). Geen idee hoe het veggie eten daar is. Als ik er eens langs ga zal ik het zeker laten weten.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: ellen op 07 april 2003, 12:01:25
Odessa heeft een nieuwe kaart. Binnenkort moet ik er maar een heen, maar ze krijgen alvast de voordeel van de twijfel...
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: femke op 09 april 2003, 14:32:41
Odessa, is dat die boot? Daar heb ik al vaker mensen over gehoord. Waar is dat precies?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: ellen op 09 april 2003, 18:29:47
Odessa is niet op een boot.

Maar hij staat in de restaurantgids! (via google gevonden)

http://www.vegatopia.com/restaurantgids/nijmegen_odessa.html
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: femke op 10 april 2003, 11:52:05
Hihi, ik bedoelde Odessa in Amsterdam. Ik heb het even opgezocht: http://www.iens.nl/restaurantsVan/Amsterdam/restaurant.htms?r=853. Dat is dus wel een boot!

Ben benieuwd of zij in aanmerking komen voor de blacklist, als ze veel vegagerechten zouden hebben, zouden ze het trefwoord "vegetarisch" hebben gekregen. Dat hebben ze niet, dus dat belooft niet veel goeds. Maar het lijkt me zo leuk om op een boot te eten!

Zal binnenkort eens poolshoogte nemen...
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Selly op 10 april 2003, 12:06:26
Oh dat, dat is gewoon een beetje suffe yuppentent. Niet echt de moeite waard om voor om te fietsen.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Kwipsel op 12 april 2003, 19:32:10
ik ben nog niet echte slechte restaurants tegen gekomen. maar wel dat ze niet weten wat het inhoud. ZO was ik bij een chinees bij wie alle soepen vegetarisch waren. Ook de kippensoep.
Dat vond ik wel erg verdacht....
Maar op mijn school zeggen ze ook dat de kippensoep vegetarisch is. Ja, er zit geen kip in. Alleen maar kippenboullion.
Duzzzzzzzzzzz
 ???
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Kwipsel op 24 april 2003, 18:25:08
ik at laatst in kegelhuis de tol huis de tolplaats.
En we zouden daar met de hele familie gaan kegelen en daarna bbq en.
Ik kreeg twee vegetarische dingen. DIe zouden hun voor mij frituren.
Ik kreeg nummer 1: Eeen kaas soufle.
Nou ben ik lacto ovo vegetarier en eet ik dat wel. Maar das natuurlijk niet vegetarisch. Daar hoor je mij dan niet om zeuren tegen die man. Maar dat andere kon ik niet plaatsen. Ik sneed het doormidden en het zag er wel erg vlezig uit. Ik ruiken. Nee ik wist het nog niet. Duz ging ik het maar eerst even vragen voordat ik dat ga opeten. ZIj hij: Das vegetarisch.
Ik: Ja, maar wat is het dan?
Hij: Kip, das ook vegetarisch.
Ik: Nee das gevogelte.
Had die lul me zo een kip snitsel voor geschoteld
Maar hij zou het wel navragen.
Ik blij dat ik het niet had geproeft. Maar toen had ik al geen honger meer. KOmt hji terug ja tis wel vegetarisch maar hij wist nog steeds niet wat het was. Hij: O, je vertrouwd het nu niet meer?
Ik heb het gewoon niet op gegeten.
Dat kan je toch ook niet aken.
Om maar ff te bepalen dat kip vegetarisch is?
HIj kon zeker niet van zijn kip afkomen nu met de vogelpest.
Nou toen had ik er de pest in.
VErder wel leuk gekegeld.
Maar vanaf nu kijk ik dus wel 3 keer voordat ik wat in mijn mond steek.
niet door denken
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Dyana op 25 april 2003, 11:13:34
Hoog Brabant in Utrecht mag op de Blacklist!


Ik had een paar weken geleden voor mijn werk een vergadering+lunch in (vergadercentrum/restaurant) Hoog Brabant in Utrecht. Dat staat toch bekend als behoorlijk luxe, het is ook heel erg duur... Maar ze hadden gewoon niks veganistisch behalve wat salade (rauwkost), helemaal niks van plantaardig broodbeleg!  :( Ik heb van te voren een paar keer met ze heen en weer gemaild
hierover, ik heb ze nog verwezen naar ideeën op http://www.lekkerplantaardig.net/broodbel.htm maar ze wilden er echt helemaal niks aan veranderen, ze adviseerden me mijn eigen broodbeleg maar mee te nemen  ??? Nou ja... lekker klantvriendelijk
hè!  >:( Ik heb ze gevraagd of ze altijd zo omgaan met hun klanten, of ze nooit voldoen aan speciale dieetwensen en of ze dit soort dingen misschien niet leren op de horeca-opleiding... Maar hier gingen ze helemaal niet op in. Ik heb dus gewoon m'n eigen belegde brood meegenomen, lekker buiten gegeten en heb dus niet met mijn collega's in Hoog Brabant geluncht. Het leek mij nogal onzin om mijn werk te laten betalen voor een lunch die Hoog Brabant niet levert als ik daar mijn eigen eten op ga eten...
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: femke op 25 april 2003, 14:17:39
Ongelofelijk! Hadden ze geen eens pindakaas ofzo? ???
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: wampie op 07 mei 2003, 15:36:32
Alweer een tijdje geleden: een etentje met een aantal collega's bij Polly Magoo op de Korte Heuvel in Tilburg. Van te voren geïnformeerd of er ook vegetarische maaltijden mogelijk waren, er waren 3 vegetariërs bij.
Natúúrlijk was dat mogelijk!
Vervolgens bleek er welgeteld één vegetarisch gerecht op de kaart te staan: een pannekoek. Geen voorgerecht, geen nagerecht, alleen die ene pannekoek.
Geserveerd op een bord dat zo heet was dat ik meteen een brandblaar op m'n pols had en versierd met een dot heuse sla...
Niet bepaald mijn idee van 'uit eten'
En voor die ene pannekoek en 2 glazen vruchtensap moest ik dan ook nog eens fl.60,= betalen, maar daar kon Polly niks aan doen. Had ik maar niet zo stom moeten zijn om ermee accoord te gaan dat we de rekening gezamenlijk zouden betalen...
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sander op 07 mei 2003, 15:54:09
Zat je boven of beneden?

Dat maakt namelijk heel wat uit. En aangezien je het nog over guldens hebt zijn je ervaringen denk ik al achterhaald. Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat het vandaag de dag goed vegetarisch eten is bij Polly Maggoo...
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: wampie op 07 mei 2003, 15:59:34
We zaten boven. Ik mag hopen dat het nu inderdaad beter is, want ik heb er toch een nare smaak aan over gehouden. Heb zelfs sindsdien geen pannekoek meer gegeten :)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Michelle op 08 mei 2003, 14:55:21
Wegrestaurant 'De zingende wielen'

Besteld: kaas-shaslik (klonk nog wel interessant)
Gekregen: 4 kaassouffle's aan een stokje.

Het restaurant ligt een paar kilometer voor de afsluitdijk in Noord Holland

Maar dit was een aantal jaren geleden dus misschien is het nu beter
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Michelle op 08 mei 2003, 15:01:13
Eetcafe De Eerste Kamer (in Groningen)

Niks vegetarisch op de kaart. Ze konden alleen wat opgebakken aardappels voor me maken en toen ik vroeg of daar ook een eitje oid bij kon, keek de volgevreten kok -- zuiver een carnivoor -- mij misprijzend aan. Antwoord: NEE!

Maar weer. dit was een aantal jaren geleden, ik mijd zulke plekken namelijk!


Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sander op 08 mei 2003, 15:05:58
Ja, ehm, de blacklist moet natuurlijk wel een beetje up-to-date worden... ;)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Michelle op 08 mei 2003, 15:11:07
de herinnering ligt anders nog vers in mijn geheugen hoor!

maar inderdaad mijn restaurant keuze is de laatste tijd stukken beter.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sander op 08 mei 2003, 15:48:51
de herinnering ligt anders nog vers in mijn geheugen hoor!

 :thumbsup:
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Elsbeth op 08 mei 2003, 19:31:22
Hmm De Eerste Kamer, daar kan je juist goed vegatarisch eten? Altijd iets vegetarisch op de kaart staan, zoals gebakken camembert.. Laatst nog heerlijk gegeten.. duss. dat klopt niet!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Michelle op 09 mei 2003, 01:00:32
Dan is er dus wat veranderd want vroeger was het echt pet hoor!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Danielle op 12 mei 2003, 14:05:55
Nog twee suggesties voor cat. 1:

- AC restaurants

- La Place bij V&D
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: nicky_too op 12 mei 2003, 14:30:13
Nog twee suggesties voor cat. 1:

- AC restaurants

- La Place bij V&D

La Place is inderdaad h-e-l-e-m-a-a-l niks, maar wat is er mis met AC dan? Daar eet ik altijd heerlijk!

groeten,
Nicky
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Brent op 12 mei 2003, 14:36:43
Nog twee suggesties voor cat. 1:
- La Place bij V&D

Over La Place is hier al een hele draad opgezet (P2 restaurants:  Balen van La Place). Is misschien nog es interessant om na te lezen.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sven op 12 mei 2003, 16:04:50
Absolute afrader: La Lunette (Muntplein, Brussel). Typische toeristentent met arrogant personeel. Iedereen zat friet met steak en sla te eten,dus vraag ik maar een bord friet met sla. "Nee, dat serveren we niet. Hier is de menukaart, kies maar opnieuw." - "Geef me dan maar een koffie." Het enige vegetarische wat op de kaart stond was een omelet natuur en daar had ik ook geen zin in.

Toen we achteraf de rekening vroegen, kregen we te horen dat we maar even geduld moesten hebben omdat de obers even met iets anders bezig waren. We zijn dan maar gewoon vertrokken zodat ze ons met de rekening achterna zijn komen lopen...

Daar zet ik dus geen voet meer binnen.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Toby op 12 mei 2003, 20:15:42
Nog twee suggesties voor cat. 1:
- La Place bij V&D

Over La Place is hier al een hele draad opgezet (P2 restaurants:  Balen van La Place). Is misschien nog es interessant om na te lezen.

Nou moe, wat is er zo slecht aan La Place van de V& D? Ik eet wel eens bij de La Place in Den Haag en in Maastricht en ik ben notabene veganist. Ik vraag gewoon ter plaatse hoe en wat en ik kan biologische koffie of thee krijgen, salades met dressing, gestoofde groenten (gebakken in de olijfolie), pastasalades, biologische broodjes, heerlijke hartige broodjes met olijven en kruidenolie,  de vegetariër kan biologische melk krijgen, enz.

En ik dacht nog wel dat veganisten de lastposten waren altijd ;).
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: femke op 12 mei 2003, 23:39:04
Ik vind La Place ook ok!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Twilightje op 16 mei 2003, 14:25:06
Absolute afrader: La Lunette (Muntplein, Brussel).

Ah, ik dacht altijd dat dat gewoon een café was. Om te eten zou ik er ook nooit komen. Maar waarvoor je wel naar daar kan gaan: ze hebben éénliterglazen in de vorm van een soort van grote fruitschaal, dus breed en laag.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Spirit op 17 mei 2003, 12:14:00
Een klein jaartje geleden ging ik frieten halen in Vilvoorde. Ik kwam terecht in een frietkot waar een vrouw van een kleine 125 kilo gedrappeerd in een vieze schort achter een vettige toog met vlees van twijfelachtige oorsprong stond. Toen ik vroeg in welk soort vet ze bakte, zuchtte ze zoals het vrouwen van 125 kilo betaamt en gaf geen antwoord... Toen ik haar dezelfde vraag opnieuw stelde antwoordde ze kort maar krachtig "RUNDSVET, RUNDSVET, WIJ BAKKEN IN RUNDSVET! NU GOED????". Rustig en vriendelijk antwoordde ik dat het voor mij dan niet hoefde en liet mijn toenmalige vriendin (die niet vegetarisch was), dan maar haar frietjes bestellen. De bol cholesterol was echter niet meer bereid frieten te serveren en maakte zich vrij druk. Uit vrees voor het veroorzaken van een hartinfarct ben ik, na het obligate optillen van mijn middelvinger, dan maar onverricht ter zake naar huis teruggekeerd. Dan maar liever een boterham met choco!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Nick op 17 mei 2003, 15:49:39
Deze ben je nog vergeten:  :angry5:
of deze:  :angry3:
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sander op 18 mei 2003, 23:22:14
Ik ben er nooit geweest, maar de naam belooft weinig goeds. Sterker nog, ik erger me vre-se-lijk aan de naam. Ik rij er zowat dagelijks langs (nu ja, voorlopig effe niet meer), het ligt aan de N65 (tussen Tilburg en Den Bosch). De naam? Komtie: Restaurant De Vossenklem.  :angry4:

Alleen al daarom een vermelding op de blacklist waard, lijkt me.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Brent op 19 mei 2003, 08:24:10
De naam? Komtie: Restaurant De Vossenklem.  :angry4:

Alleen al daarom een vermelding op de blacklist waard, lijkt me.

Aan de Belgische kust heb je een restaurant dat "De Rattevallebrug" heet. Hoe verzinnen ze het hé. 't zijn toch nie echt namen waardoor je meer eetlust gaat krijgen.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Nick op 19 mei 2003, 08:32:18
Misschien kan je er waterkonijn eten?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Brent op 19 mei 2003, 08:34:17
Misschien kan je er waterkonijn eten?

 :pukey:
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Danielle op 19 mei 2003, 23:17:21
Bij mij in de buurt is een restaurant dat 'de Haas' heet. Overal plaatjes van blije hazen op en er worden enorme lappen vlees geserveerd (je kunt kiezen tussen 200, 300 of 500 gram).
Vind ik ook altijd zo erg met poeliers die dan zo'n bord buiten hebben in de vorm van een kip.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Artemis op 20 mei 2003, 15:40:56
Woon je toevallig in Elburg? Dat restaurant is niet superslecht, je hebt er zelfs 1 of 2 veggiekeuzes. Natuurlijk wel weer de obligate kaassoufle enzo, maar die krijg je bijna overal....
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: wilky op 22 mei 2003, 17:19:41
Er wordt in veel restaurantkeukens onzettend aangerotzooid als het om vegetarisch gaat. bediening: "hebben we dat gerecht ook zonder spek?" keuken: "haal er maar af!" bediening:"wat voor bouillon zit hierdoor?" keuken: "zeg maar...eh.... tuinkruiden,ha ha ha..." Zelf had ik een chef die ontzetten lekkere vegetarische gerechten bedacht, dat was bij het "Polmanshuis in Utrecht", maar zij is daar weg. Al een hele poos.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Danielle op 22 mei 2003, 20:20:55
Woon je toevallig in Elburg?
In gemeente Elburg, dat wel. Woon in een dorp ernaast: 't Harde.
Woon jij hier ook ergens in de buurt ?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Brent op 13 juni 2003, 11:50:37
Voor de Belgische Blacklist : restaurant 't Banneuxke in Hasselt.

Was er gisteravond voor een traktatie van cliënten van me. Er stond geen enkel vegetarisch gerecht op het menu, zelfs geen slaatje. Toen ik aan de serveerster vroeg of ik een vega slaatje kon bestellen, hoorde het wicht het in Keulen donderen. Dat moest ze toch wel even aan de kok gaan vragen. Uiteindelijk zei ze dat ik geen volledig plantaardige sla kon bestellen. Ze konden er wel een drietal kaaskroketten opgooien.(die dan ook nog smakeloos bleken te zijn)

Je kan de kaart nalezen op
http://users.pandora.be/alain.verecken
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: rimpelsaurus op 20 juni 2003, 12:12:50
mijn nominatie zou zijn al die restaurants die alleen maar op de kaart melden 'vegetarisch gerecht'. Ik heb dan altijd het idee dat ze in de keuken kijken welke restjes er nog nog liggen en dat ze die dan maar allemaal in een halve paprika flikkeren.  :'(
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Nick op 20 juni 2003, 21:29:05
Je kan nochtans heerlijk koken met restjes!  ;)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Danielle op 24 juni 2003, 16:50:38
dat ze in de keuken kijken welke restjes er nog nog liggen en dat ze die dan maar allemaal in een halve paprika flikkeren.  :'(
Oh oh... Gevulde paprika is altijd één van mijn favo gerechten om te bestellen  :o
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Kim op 28 juli 2003, 10:03:57
Ik heb er een in categorie 1. Het is "familierestaurant de Keizer" in Deventer.
We stonden in Deventer op de camping en hadden bedacht om eens gezellig in de stad iets te gaan eten. Samen met zoonlief (1 jaar), nee, deze keer geen pannenkoeken maar we zien wel wat we tegenkomen.

Normaal gesproken ben ik ultra-kritisch voor ik een restaurant inga, maar ach, ik had geen zin om met de kleine uren te moeten zoeken dus toen ik het bord zag, familierestaurant de Keizer, dacht ik, hier hebben ze vast iets geschikts voor kinderen, en vast ook aan elke tafel een kinderstoel, waarom noem je je anders familierestaurant.
We gingen op het terras zitten, en vonden daar een beperkte kaart. Onze plaatselijke snackbar heeft minstens vier keer zo veel keus!
Er stond niets vegetarisch op en eigenlijk vond ik een broodje hamburger ook niet erg geschikt voor mijn zoontje. Ik vroeg aan de bediening of ik iets vegetarisch kon bestellen. Nee, ik kon alleen bestellen wat er op de kaart stond. Dus vroeg ik of er binnen dan wel een vegetarisch gerecht op de kaart stond. Nee, dat dacht ze niet, alleen misschien een uitsmijter. (wat is een vegetarische uitsmijter? een omelet of zo?)
Goed, ik ben gelukkig geen vegetarier dus bestelde ik maar de "Golden Fish Grill". Dit bleek te bestaan uit twee vissticks, okee wel van die grote!
Ons idee was om de kleine dan maar mee te laten eten van de groente die wij er bij zouden krijgen. Helaas zat er alleen een blaadje sla bij...
Voor hem was dat wel fijn want nu heeft hij voor het eerst patat gegeten, en lekker dat hij dat vond!

O ja, een kinderstoel werd er ook niet aangeboden... En allebei kregen we in eerste instantie niet het bestelde gerecht!

Dus, kom je langs familierestaurant de Keizer in Deventer, loop er dan snel voorbij en ga gewoon naar de dichtstbijzijnde snackbar!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: xanfan op 12 september 2003, 20:41:20
Partyschip de Fortuna in Spijkenisse. Je kunt diverse rondvaarten maken terwijl je "geniet" van een diner.

Voor maar liefst 50 Euro per persoon krijg je een geweldig diner. Nou, geweldig is het! Als je tenminste geen vega bent. Want, het is een lopend buffet waar niks anders te krijgen is dan vis, vis, vis, vlees, vlees, vlees, vleessalade, vissalade en jawel patatjes en een aardappelsalade voor de vega! Terwijl we van tevoren dus nadrukkelijk gevraagd hadden om een vegetarisch menu!

Nou, dat kwam allemaal in orde. Niet dus. Toen we die avond verhaal gingen halen omdat er niets vegetarisch te krijgen was, reageerden ze verontwaardigd. Dan hadden we dat moeten vragen bij de reservering...  :'(   Nou vraag ik je! Maar, geen paniek, mevrouw zou het in orde maken. We kregen, jawel, een geweldige kaassoufle en een groentestaaf uit de frituur.

Voor 50 Euro patat met een kaassoufle en wat aardappelsalade. Hmmm... ik geloof dat ik de volgende keer toch maar naar de snackbar ga.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: xanfan op 12 september 2003, 20:43:56
Oh ja, om nog even op de Mac terug te komen, in Nieuw-Zeeland en Australië kennen ze ook geen vegetarische burger. Wel een saladeburger en ik moet zeggen dat die heel erg lekker is. Dat zouden ze hier ook moeten doen, zodat we nog eens kunnen afwisselen!

Het is een broodje met grote plakken rode biet, salade, augurkjes, een heerlijk sausje, plakjes tomaat enz.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Cheryl op 20 september 2003, 22:44:04
Een tijdje terug, denk iets langer dan een jaartje geleden dus nog niet eens lang geleden gingen we uit eten, we hadden bezoek van familie. We zijn toen gaan eten bij de Canadian Corner, ik was toen al vegetarier en at ook geen ei, er was nog een "vegetarier" bij, hij eet geen vlees, wel heel af en toe een hapje en eet voor de rest alles, ook vis, de anderen waren geen vegetariers. Er stond op de kaart ook vegetarische tacopizza of zoiets als dat, ik wist niet echt wat het was dus vroeg ik maar of er ook geen ei in zat, ook niet in de bodem, die vrouw zei er zit quorn op en volgens mij zit er ei in om het te binden, ik wist ook niet wat quorn was.
Even later kwam de vrouw terug en zei ik heb het ff nagevraagd en het wordt niet gebonden met ei, aangezien ik niet wist wat quorn was en het wel vertrouwde heb ik het gegeten, later las ik dus dat er wel ei in quorn zit.
Ik weet niet in welke categorie dit valt.
Moet toch niet kunnen, liegen om wat er in zit?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Annemieke op 21 september 2003, 16:04:34
Ik vermoed dat ze dan zelf ook niet wisten dat in quorn ei zat.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Artemis op 21 september 2003, 16:32:29
Uhm, noem me blond, maar er zit toch geen ei in quorn?

Quorn groeit op ei, dat is toch anders dan dat het erin zit of gebruiken ze het om het te binden ofzo?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Christiaan op 21 september 2003, 16:53:20
Uhm, noem me blond, maar er zit toch geen ei in quorn?
Volgens de ingrediëntenopgave wel.

Dat quorn op ei zou groeien is nieuw voor me. Het lijkt me eigenlijk niet. Er zijn wel goedkopere voedingsbodems denk ik.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Cheryl op 21 september 2003, 20:55:08
Ik vermoed dat ze dan zelf ook niet wisten dat in quorn ei zat.

Ze zei dat er een pak stond van quorn en dat de kok, of misschien zij zelf, erop gekeken had wat er in zat, dus als ze echt gekeken hadden dan wisten ze het.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Artemis op 07 oktober 2003, 09:16:06
Als junkfood zaken en eetcafé's mogen, dan vast ook wel een shoarmazaak.
Ik werd pijnlijk herinnerd aan de meest gore falafel die ik ooit in mijn leven geproefd heb. Dat was in Enschede. Als je van het station naar dat plein met die grote kerk loopt dan kun je langs een zaak komen met allemaal palmbomen op de ruit geschilderd. Paradise ofzoiets heet het.(wellicht weet een van de daar wonende vegs het?) Ik enthousiast, want op het bord buiten stond aangegeven dat ze falafel hadden. Nooit heengaan, het is zéér smerig. Enige troost was dat vleesetende tafelgenoot het eten dat hij had ook vies vond.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Christiaan op 07 oktober 2003, 09:18:32
Paradise ofzoiets heet het.(wellicht weet een van de daar wonende vegs het?)
Ik zal het even voor je checken. Ik kom zo d'r toch langs.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sander op 07 oktober 2003, 09:22:11
Als junkfood zaken en eetcafé's mogen, dan vast ook wel een shoarmazaak.
Ik werd pijnlijk herinnerd aan de meest gore falafel die ik ooit in mijn leven geproefd heb. Dat was in Enschede. Als je van het station naar dat plein met die grote kerk loopt dan kun je langs een zaak komen met allemaal palmbomen op de ruit geschilderd.

Het lastige met dit soort zaken is is dat er meestal elk jaar een nieuw setje neven in te werk wordt gesteld, dus waar de falafel het ene jaar niet te vreten is, daar kan het een jaar later ineens fantastisch zijn.

'k Heb in Enschede overigens nog nooit lekkere falafel gehad, ik hoop dat het er wat dat betreft inmiddels beter is gesteld. :)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Christiaan op 07 oktober 2003, 09:24:27
'k Heb in Enschede overigens nog nooit lekkere falafel gehad, ik hoop dat het er wat dat betreft inmiddels beter is gesteld. :)
De enige plek waarvan ik weet dat er soms goeie falafel gebakken wordt is in mijn keuken.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sander op 07 oktober 2003, 09:26:21
De enige plek waarvan ik weet dat er soms goeie falafel gebakken wordt is in mijn keuken.

Pas maar op, voor je het weet...
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: femke op 07 oktober 2003, 11:25:56
Uhm, noem me blond, maar er zit toch geen ei in quorn?

Quorn groeit op ei, dat is toch anders dan dat het erin zit of gebruiken ze het om het te binden ofzo?

Nee, quorn groeit niet op ei. Ei wordt erin verwerkt om de schimmel te binden en vervolgens worden er allerlei (al dan niet kunstmatige) smaakstoffen aan toegevoegd. Quorn groeit op voedingsbodems van glucose, vitaminen en mineralen.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: de_veelvraat op 20 oktober 2003, 13:43:21
Eentje voor België.
Bluesette in Gent, Sint Kwintensberg 85.

Ik kom binnen en vraag een vegetarische spaghetti en een limonade. Niet zo moeilijk te onthouden want ik was daar in mijn eentje. Misschien wel lastig om ik gevraagd had er geen kaas op te doen. Ik krijg mijn spaghetti na vrij lange tijd. Die zag er echt verdacht uit. Laten we zeggen: een pracht van een bolognaise, vleesbrokken waar een varken trots op zou zijn.

Ik vraag: "hm, ben je zeker dat dat een vegetarische spaghetti is?"
Hij: "Ik denk het wel hoor, ik zal het eens vragen in de keuken". Ik natuurlijk ondertussen mooi van dat bord afgebleven.
Hij komt terug met de melding: "Niet van eten! (haha), het is niet vegetarisch".

Dit staat op de menukaart: Pasta’s, salades, crocques, broodjes, en toasts. Je gaat toch niet zeggen dat die gast geen bolognaise spaghetti van een vegetarische spaghetti (die er heeel anders uitziet) kan onderscheiden. En nee, het was geen nieuw obertje. De vorige keer dat ik er geweest was, was het diezelfde, lekkere spaghetti maar toen was hij niet erg warm.

Deze staat bij mij alvast genoteerd als een no-no.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: M. op 20 oktober 2003, 20:23:01
Ik heb zoiets jaaaaaaren geleden ook gehad in een restaurant in Amsterdam. Ik had een vegetarische schnitzel besteld en toen die gebracht werd had ik echt zoiets van :' wow, die dingen gaan er ook steeds echter uitzien'. Ik ben er eerst aan gaan ruiken en begon er een beetje in te porren toen er opeens een ober met een rotgang dat bord voor mijn neus weggriste, foutje!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: maud op 23 oktober 2003, 15:15:48
Ik ben laatst nog bij Milky's geweest maar dat was echt de laatste keer..
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: ShiN op 23 oktober 2003, 15:28:01
Ik ben laatst nog bij Milky's geweest maar dat was echt de laatste keer..

wat is dat? dat milky's ?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: maud op 23 oktober 2003, 15:30:51
Een vegetarisch ook wel indiaas nu geloof ik restaurantje in het centrum van Utrecht.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: ShiN op 23 oktober 2003, 15:33:04
Een vegetarisch ook wel indiaas nu geloof ik restaurantje in het centrum van Utrecht.

oowh, klinkt wel okee opzich, waarom ga je daar niet meer naar toe ?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: maud op 23 oktober 2003, 15:37:39
oowh, klinkt wel okee opzich, waarom ga je daar niet meer naar toe ?

- ze hebben me een keer koeien-yoghurt laten eten en als vegan verkocht  >:(  >:(  >:(  >:(  >:(  >:(
- De sfeer is er niks, geen mooi muziekje ofzo in het restaurantje alleen het gekakel van de radio van de afwassers was een keer te horen.
- Ik vind het eten er vies.
- De bediening is niet lief en gezellig
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: ShiN op 23 oktober 2003, 15:47:16
oowh, klinkt wel okee opzich, waarom ga je daar niet meer naar toe ?

- ze hebben me een keer koeien-yoghurt laten eten en als vegan verkocht  >:(  >:(  >:(  >:(  >:(  >:(
- De sfeer is er niks, geen mooi muziekje ofzo in het restaurantje alleen het gekakel van de radio van de afwassers was een keer te horen.
- Ik vind het eten er vies.
- De bediening is niet lief en gezellig

 :o sooo!
vooral het eerste is wel heeeeeeeeeeeel bizar!! :angry6:

Titel: Re:Blacklist
Bericht door: overanalizing op 29 oktober 2003, 17:16:22
Wat ben ik blij met Rasoi (http://rasoi.vegetarisme.be/), al is het even dicht wegens brand. Ze werken er proper, ze hebben verrukkelijke gerechten en vragen 'do you use milk?' als je een thali-schotel besteld. Als je in Antwerpen bent, ga daar eens naar toe voor lekker Indisch eten!

Oja, dit is een blacklist...
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Christiaan op 02 november 2003, 19:01:12
Het loopt niet zo hè, deze blacklist?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Christiaan op 02 november 2003, 19:41:30
Paradise ofzoiets heet het.(wellicht weet een van de daar wonende vegs het?)
Ik zal het even voor je checken. Ik kom zo d'r toch langs.
Het heet tegenwoordig Alladin.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sander op 04 november 2003, 12:34:35
Het loopt niet zo hè, deze blacklist?

Is in feite een goed teken! :)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: bart op 16 november 2003, 06:37:36
oowh, klinkt wel okee opzich, waarom ga je daar niet meer naar toe ?

- ze hebben me een keer koeien-yoghurt laten eten en als vegan verkocht  >:(  >:(  >:(  >:(  >:(  >:(
- De sfeer is er niks, geen mooi muziekje ofzo in het restaurantje alleen het gekakel van de radio van de afwassers was een keer te horen.
- Ik vind het eten er vies.
- De bediening is niet lief en gezellig

En dan heb je de keuken nog niet eens gezien.
Ben er na mijn tweede dag werken nooit meer teruggekomen. Het heeft mij altijd verbaasd dat die tent niet failliet gaat, want er valt weinig goeds over te zeggen. Ze zijn niet duur, maar bij Ekko krijg je tien keer zo goed eten voor minder geld.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: maud op 16 november 2003, 12:02:00
En dan heb je de keuken nog niet eens gezien.
Ben er na mijn tweede dag werken nooit meer teruggekomen. Het heeft mij altijd verbaasd dat die tent niet failliet gaat, want er valt weinig goeds over te zeggen. Ze zijn niet duur, maar bij Ekko krijg je tien keer zo goed eten voor minder geld.

Oja ekko, nou de volgende keer dat ik ergens uit eten wil zal ik daar zeker aan denken!! :)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: cornflake op 16 november 2003, 13:14:19
In het blad 'Leven' van de NVB staat het Grieks restaurant Macedonië uitgelicht.

Is een positief stukje maar ik heb minder goede ervaringen. Echt gezellig vind ik het er niet. De beschreven
druivenranken zijn van plastic en een tafelgenoot kreeg gehaktballen in zijn vegetarische soep! Nadat we dit gemeld hadden kreeg hij wel een ander soepje.

Voor de rest was het eten niet slecht maar ik ga er voorlopig niet weer heen  :-\
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Annemieke op 16 november 2003, 13:15:51
Maar ekko is vaak niet vegan trouwens.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Christiaan op 16 november 2003, 13:19:07
Ik meende gehoord te hebben dat ze als ze het weten dat er veganisten komen eten ze er rekening mee kunnen houden...
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Selly op 16 november 2003, 17:45:10
ja je moet 't ff doorgeven als je reserveert, dan kan er vaak wat geregeld worden.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Artemis op 16 november 2003, 23:27:58
Omdat er eerder al gesproken werd over de naam van een restaurant; op de veluwe, 'het jachthuis'.  :-X
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Selly op 01 december 2003, 18:21:19
Was anderhalve jaar geleden in Amterdam in een eetcafe in de Nic. Maessttraat (vanaf nu zal ik de naam en adresgegevens van de te beoordelen restaurants/eetcafe's noteren) alwaar iedereen lekker gegeten (geen veggies) heeft behalve ik want sla en patat. Dus onvolledige maaltijd (ik ben dietist en aan dit soort dingen irriteer ik mij mateloos).
Ik moet erbij zeggen dat ik er met een deel van mijn schoonfamilie was die nooit nagaan of ik er ook goed kan eten, maar evengoed was het dus geen aanrader.

eetcafe op hoek met drukke straat en groene luifel dat tot laat open is?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Selly op 03 december 2003, 21:56:51

eetcafe op hoek met drukke straat en groene luifel dat tot laat open is?

Het was inderdaad op een hoek, met een bruin interieur. Weet jij welke dat is?

Ik dacht aan de Knijp (http://www.deknijp.nl)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Twilightje op 22 december 2003, 20:07:58
Met een groep vrienden kerstetentje gehouden (dus het was zeker niet mijn keuze van restaurant) en het viel voor iedereen tegen. Er was de 3 vega's op voorhand gezegd dat er wel geen vegetarisch hoofdgerecht was, maar dat andere gerechten op vraag konden aangepast worden. Niet ideaal, maar tot daar aan toe. Dus ik vroeg een pastagerecht zonder de ham (want de rest waren van die typische gerechten waar vlees toch de hoofdmoot van is), brengen ze dat gerecht toch wel met ham zeker? De ober zat zo rond te vragen wie er dat gerecht nog moest hebben, dus ik zei 'nee, ik had dat zonder ham gevraagd' en even later kwamen ze met het juiste af, de ham er gewoon van tussen gehaald dus... >:(
Nog een detail dat aangaf hoe slecht de bediening was: ze kwamen de glazen bijvullen, maar de ober goot witte wijn in mijn glas met water... Hij kwam wel een nieuw glas brengen maar die hoeveelheid water en wijn waren we dus maar mooi kwijt.

Ik weet de naam niet meer, maar was ergens dicht bij het kerkhof van Elsene.
Titel: Uit eten bij 'De Zeeuwse Herbergh' in Zierikzee
Bericht door: frommes op 29 december 2003, 16:12:49
Vanwege een familie feest, zijn we tweede kerstdag uit eten geweest, het was een vlees en vis restaurant maar volgens de gast heer was er ook voor vegetariërs keuze genoeg.
Daar aangekomen konden we kiezen uit wel twee menu's! nl visfilet en iets Grieks! wij nog návragen wat de visfilet wel mocht zijn nou we hoefden ons niet ongerust te maken ,was een soort filet met sojabonen, nou we dachten kan nooit erg zijn,nadat de andere negen personen zn vlees en vis had ( wij waren met ons drietjes in de minderheid) kregen we een bord voor geschoteld met alléén sojabonen erop, en in een hoekje wat sla!
Ik kan jullie vertellen dat ik nog nooit van mn leven zo smerig gegeten heb, het leken wel plastiek garnalen er zat geur kleur of smaak aan, smaken verschillen natuurlijk maar ik kan jullie wel vertellen dat dit de laatste keer is geweest dat ik met vlees eters uiteten ben geweest familie of niet, walgelijk om al die soorten dier rondom je naar binnen te zien gaan.
Titel: Re:Uit eten bij 'De Zeeuwse Herbergh' in Zierikzee
Bericht door: J@n op 31 december 2003, 17:47:01
het was een vlees en vis restaurant maar volgens de gast heer was er ook voor vegetariërs keuze genoeg.

Om te voorkomen dat anderen hetzelfde meemaken, mag je gerust de naam van het restaurant en de plaats van vestiging noemen.
Titel: Re:Uit eten bij 'De Zeeuwse Herbergh' in Zierikzee
Bericht door: Selly op 01 januari 2004, 17:42:27
het was een vlees en vis restaurant maar volgens de gast heer was er ook voor vegetariërs keuze genoeg.

Om te voorkomen dat anderen hetzelfde meemaken, mag je gerust de naam van het restaurant en de plaats van vestiging noemen.

huh, er stond toch "'De Zeeuwse Herbergh' in Zierikzee' in t onderwerp, of snap ik em niet goed?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: bart op 01 januari 2004, 19:45:26
Dat heeft Sander erinfrommeld, denk ik.
Titel: Re:Uit eten bij 'De Zeeuwse Herbergh' in Zierikzee
Bericht door: J@n op 01 januari 2004, 21:44:23
huh, er stond toch "'De Zeeuwse Herbergh' in Zierikzee' in t onderwerp, of snap ik em niet goed?

 :-[

Hmm, ja, dat onderwerp... Valt meestal niet meer zo op als het bericht samengevoegd is met een betsaande thread. Maar evenzogoed stom dat ik het niet gezien heb.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: nicky_too op 11 januari 2004, 22:42:47
Bij mij in de wijk hebben ze een nieuw afhaalgeval geopend. Ze hebben grieks en italiaans voer. Ik dacht dat dat wel eens interessant kon zijn, dus we zijn er vanavond even binnen gestapt.

Nou, ze hebben dus helemaal NIETS voor vegetariërs! Ik vind dat je dat tegenwoordig dus echt niet kunt maken...

Toen ik er wat van zei, stonden ze me een beetje dom aan te kijken alsof ik gek was geworden.

Ze heten trouwens Alexius en zitten dus in Schiedam.

Ik ga er in ieder geval nooit heen...

groeten,
Nicky
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Misstries op 19 februari 2004, 16:23:07
Ik doe het niet meer ik doe het niet meer!
Ik ga niet meer uit eten want, zeg ik en zo bewijzen alle berichtjes die ik stuk voor stuk uitgespeld heb:
-Je wordt afgezet
-het blijkt ineens toch niet vegetarisch
- vaak onhygienisch (dus kotst 's nachts je totale 75 euro doodziek in je plee)
-Niet crea (kaas shaslik whahaha, dat was dan de uitzondering)
-Vaak niet te eten want lauw, droog, oud, diepvrieszakkenvoer. (ah joh toch vegetarier, zijken over alles)

Dus..iemand belt: Ga je mee uit eten?
Ja! weet je, jij regelt een locatie waar je droog zit, ik regel het eten.
Of omgekeerd.....indien het vega's zijn

nog even voor de blacklist:
Griekse restaurants in het algemeen en Athene in Zutphen/ Deventer in het bijzonder.... Een bord enorme witte bonen......juist
Trouwens laats doodziek geweest van vegetarisch restaurant Yuan in Lelystad....
Titel: De Manderijn in Waalwijk, NIET DOEN!
Bericht door: Nilios op 27 februari 2004, 12:19:08
We wilde even iets lekkers eten bij een restaurant in Waalwijk. Dus we kozen een japans/chinees restaurant (de Manderijn), beetje te 'high society' voor ons, maar dat maakte ons wel wat gerust. (Je zou denken dat de kaart wat uitgebreid zou zijn.) Allereerst kregen we wat kroepoek, die wij niet eten, toen de ober het hoorde trok hij het mandje van tafel, en liep gefrustreerd weg. We kregen de kaart en tot onze verbazing stonden er maar twee vergetarische gerechten op de kaart. Nou ja voorruit dan maar, ieder een.
We vroegen of we vooraf wat vegetarisch sushi konden krijgen. Ze deden wat moeilijk maar uiteindelijk was het wel mogelijk. 10 minuten later kwam de ober met krab-sushi. "Ja, is bij ons vergetarisch sushi," zei hij en liep vervolgens weg! (Alsof hij voor mij beslistte in hoeverre ik vegetarisch was!???) M'n vriendin at de krab-sushi maar voor mij kon die hele sushi in z'n xxxx geduwd worden. Nou goed, dan maar hopen dat het hoofdgerecht goed is.
En ja hoor daar kwam het; Ik kreeg brocollie, worteltjes, paddestoelen en stukken ui gepresenteerd in een soort palm blad en mijn vriendin kreeg hetzelfde, maar dan in een kommetje! Daarnaast kregen we 1 kommetje rijst (We wilde geen nasi of rijst, omdat ons bekend is dat de japanse/chinese restaurants nasi en bami vegetarisch maken door het vlees eruit te vissen. Valt ook niet op of zo!)
We hadden niet de indruk dat we erg geliefd waren in het restaurant en voelde ons weggekeken en gekleineerd door deze mensen. Alsof wij een ziekte hadden of niet helemaal in orde waren, gehandicaped of abnormaal. Ik ging direct na het eten nog even naar het toilet en natuurlijk stond vlak naast de garderobe een aquarium met een stuk of 10 schitterende kreeften erin. Ik walgde van deze tent!! :-X
Ik ben direct gaan afrekenen, aangezien ik geen minuut langer wilde blijven en wachtte expres even op de baas van dit mortuarium. Hij zocht de rekening op en terwijl hij dat deed zei ik dat het eten niet naar ons zin was geweest. Als we beide iets anders bestellen verwachten we ook iets anders!! "Solly, meneer maar wij zijn niet gesecialiseerd in vegetatlische gerechten. Wij zijn een Japans resaurant." TERING, ALSOF JE EEN CURSUS NODIG HEBT OM GEEN VLEES OF VIS IN HET ETEN TE SMIJTEN
"De kaart wordt nog uitgebreidt", vevolgde hij. "Ja, maar ik zal het niet meer meemaken", mompelde ik tussen lippen door. We zijn weggegaan met een nog lege maag en over de 45 euri lichter.
Aanrader, als vegetarier, ga niet naar de 'Manderijn' in Waalwijk, het zal je vies en vies tegenvallen.    
Als je echt een goed Aziatische restaurant wilt bezoeken zijn ze er echt wel. Sommige proberen er echt het beste van te maken en voor jou wat te experimenteren, maar dit was verschrikkelijk!  
 :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X    
Titel: Charlie Chiu op Utrecht CS/Hoog Catharijne
Bericht door: Toeps op 07 maart 2004, 11:56:18
Charlie Chiu's, daar serveren ze dus het vegetarische menu met tomatensoep met gehaktballen.  :nosmile:
En als je dan vraagt "wat is dit?", zeggen ze "weet ik niet"/ En als je dan vraagt waarom er een gehaktbal ik mijn vega-menu zit, zeggen ze "weet ik niet". Ze weten niet veel daar dus.
Wel ons geld terug gehad gelukkig.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: tanneke op 08 maart 2004, 09:44:48
http://www.herberghetwapenvanstrijen.com/

Werd ik laatst mee naar toe genomen,
Vegetarische gerechten op de kaart, dus klonk goed.

Vegetarische lasagna met paddestoelen besteld. Zag er goed uit, in een mooi aardewerken schaaltje.
Tot iemand uit het gezelschap (die geen varkensvlees eet uit religieuze overwegingen) zich hardop afvroeg wat die roze blokjes in de salade waren. Ik keek in mijn salade (op hetzelfde bord als de lasagna maar buiten het schaaltje) en ik had ze ook. Een vleeseter proefde: ham.
Omdat de lasagna in een apart schaaltje zat die toch maar opgegeten.

De uitbater reageerde achteraf een beetje lacherig en probeerde me wijs te maken dat het winterwortel was. Toen de vleeseters zeiden dat ze toch heus wel wisten hoe ham smaakt zei hij "Ik weet zeker dat je nu geen slechter mens geworden bent hoor". Gaf wel toe dat het "een beetje dom" was.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Elsbeth op 08 maart 2004, 17:17:12
De uitbater reageerde achteraf een beetje lacherig en probeerde me wijs te maken dat het winterwortel was. Toen de vleeseters zeiden dat ze toch heus wel wisten hoe ham smaakt zei hij "Ik weet zeker dat je nu geen slechter mens geworden bent hoor". Gaf wel toe dat het "een beetje dom" was.

O ik heb echt een HEKEL aan dat soort mensen. Ze nemen je gewoon niet serieus en gaan er op één of andere manier vanuit dat je eigenlijk stiekem wel vlees wil. Zij kunnen zich echt geen SECONDE indenken in een vegetarier/veganist en het kan hen ook voor GEEN ENE METER interesseren of jij je eten krijgt zoals jij 't wil of niet. Immers; jij bent raar. IK HAAT DIT SOORT REACTIES!!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Misstries op 08 maart 2004, 21:00:05
gewoon de volgende keer met nepgeld betalen en zeikerd zeggen als ie er wat van zegt
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Yessica op 12 maart 2004, 18:44:50
Vanavond zijn we met 6 personen naar Old Siam in 's-Hertogenbosch geweest wat hier in de stad 2 weekjes geleden is geopend.


Inmiddels is het restaurant waar deze draad mee begon..... failliet. Kennelijk waren er meer bezoekers niet zo te spreken over hun arrogante en klantonvriendelijke houding. Ik kan me nl. niet voorstellen dat dit alleen tegenover vegetariërs was.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: peetje op 22 maart 2004, 15:51:30
Ik heb nog een restaurant voor de blacklist:

Sun On Chinees-Indisch Restaurant  
Elckerlyclaan 71 5625EP Eindhoven

 
Nu ga ik al jaaaaren niet meer naar een chinees restaurant, omdat die mensen het gewoon niet snappen, maar mijn opa gaf voor zijn verjaardag een etentje. Mijn vriend (ook vego) en ik zagen de bui al hangen... Vooruit dan...

Ze hadden welgeteld 1 vegetarisch menu, met oestersaus (!).
We konden verder nog "kiezen" uit een gerecht met tofu en groenten.

We kozen voor de vegetarische groentensoep van het menu en voor het hoofdgerecht de tofu met groenten.
Ik had nog expliciet gevraagd of de soep op basis was van groenten en niet van vlees en of er geen oestersaus in het hoofdgerecht zat. Dit zou volgens het personeel echt allemaal vegetarisch zijn.

De soep bleek al snel niet helemaal zuiver plantaardig te zijn; onderin zweefden allerlei stukjes definieerbaar als restjes vlees. Ik heb de soep verder laten staan en we hoopten dat het hoofdgerecht beter zou zijn.
Halverwege zei mijn vriend: "volgens mij heb ik zojuist een stuk kip op". Wij bestuderen het eten eens goed, en ja hoor, er zitten gewoon hele stukken kip in!
Nu was de maat vol, ik haalde de serveerder erbij en vertelde hem dat het niet de bedoeling was van een vegetarisch gerecht om er kip in te doen!
Na wat gebakkelei tussen het personeel onderling, werd besloten dat we het toetje gratis mochten hebben....  :-\

Ik had niet het idee dat we serieus genomen werden, er werd nogal lacherig gedaan om het feit dat er kip in het vegetarische gerecht zat. Dat we het toetje van het huis kregen vond ik zelf een lachertje... mijn vriend heeft de rest van de avond buikpijn gehad, en baalt nog steeds dat hij ongewild een stuk kip heeft verorberd.

Hierbij is het weer bevestigd: ik ga nooooit meer naar een chinees restaurant
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: maud op 22 maart 2004, 15:59:56
Halverwege zei mijn vriend: "volgens mij heb ik zojuist een stuk kip op".

Gatverdamme wat zielig voor je vriend, en voor de kip  :'(


Hierbij is het weer bevestigd: ik ga nooooit meer naar een chinees restaurant!

Lees het onderwerp over "de oude plek" is, in het hoofdmenu "restaurants" vlak onder "blacklist".
In het hele restaurant geen kip te bekennen  :o

Misschien geef je het nog een kans :)

Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Viz op 22 maart 2004, 16:37:48
Hmmm, aan de verhalen te horen hebben wij erg geluk gehad met ons vega-vriendelijke Chineze restaurant hier in Enschede! :)
Ook bij het Chin restaurant waar mijn ouders altijd chinees eten haalden en halen weten ze goed wat vegetarisch eten is :). In mijn (kortstondige vegan periode deden ze zelfs geen stukjes ei voor me door de mihoen :)  (maar ook nu heb ik vaak geen trek in ei). Bovendien wordt alles in plantaardige olie gebakken :).  Het enige wat ik nooit bestel, maar altijd nog ff snel (kant & klaar) thuismaak is de satesaus, omdat het daarbij wel voor de hand ligt dat die uit een grote schaal met satestokjes komt. Maar dat is bij een doorsnee snackbar ook wel zo, denk ik...
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Toeps op 24 maart 2004, 16:07:39
Hmmm, aan de verhalen te horen hebben wij erg geluk gehad met ons vega-vriendelijke Chineze restaurant hier in Enschede! :)
Ook bij het Chin restaurant waar mijn ouders altijd chinees eten haalden en halen weten ze goed wat vegetarisch eten is :). In mijn (kortstondige vegan periode deden ze zelfs geen stukjes ei voor me door de mihoen :)  (maar ook nu heb ik vaak geen trek in ei). Bovendien wordt alles in plantaardige olie gebakken :).  Het enige wat ik nooit bestel, maar altijd nog ff snel (kant & klaar) thuismaak is de satesaus, omdat het daarbij wel voor de hand ligt dat die uit een grote schaal met satestokjes komt. Maar dat is bij een doorsnee snackbar ook wel zo, denk ik...

Mijn vriend is ook pindasaus fan, dus die vraagt daar ook altijd expliciet naar. Een behulpzame serveerster heeft ons ooit verteld dat je helemaal niet de satéstokjes in de pindasaus mag bewaren van de warenwet.
Maar ja, dat wil nog niet zeggen dat het niet gebeurt natuurlijk.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Trickybabe op 15 april 2004, 12:22:22
Place NOT to be: "Coupe de Gand" aan de dijk in Knokke (België)!
Als je er vraagt in welk vet de frieten gebakken worden staren ze je aan alsof je een alien bent! Hun oren staan op hun gat, want ook al zeg je dat je geen dierlijke stoffen eet komen ze nog aandraven met een omelet in rundsvet gebakken! Mits je natuurlijk een uur geduld hebt! Ik vertikte het die zooi op te eten waarop de dienster een hele discussie begint over eieren en dat dat toch ook dierlijk is en......... pffffffff. Wat had ze dan verw8? Dat ik zou toegeven en zeggen; Baaja 't is goed, ik zal het vlug opeten?? In mijn ogen zijn zij de aliens
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: arenda op 15 april 2004, 14:28:16
Enige tijd geleden was ik uitgenodigd voor een 25-jarige bruiloft. Het feest werd gehouden in Het Dorpshuis in Kootwijkerbroek.(jeweetwel, waar boeren tijdens de MKZ-crisis met trekkers de ME te lijf gingen)

Ik heb een bloedhekel aan bruiloften, maar goed, soms kom je er niet onderuit. Het feest werd geopend met een gigantisch koud en warm buffet. Ik liep met mijn bordje te speuren naar vlees/vis-vrij voedsel. De eigenaar die achter het buffet stond merkte mijn speurwerk op en vroeg of er niets van mijn gading was. Ik vertelde hem dat ik geen vlees en vis eet. Als blikken konden doden had ik terplekke in de grote pan met beenham gelegen.....

Om de spanning een beetje te breken zei ik tegen hem 'jij denkt vast, daar heb je weer zo'n idioot'. Waar hij dan wel weer hard om moest lachen. Want dat dacht ie inderdaad. Vervolgens heeft ie met een vork in alle salade's staan roeren om te zien of er ergens vlees in zat.

Ik heb het toch maar gehouden bij droog stokbrood en fruitsalade. Want de wortelsalade (zo noemde hij het) leek verdacht veel op hamsalade.

Ik weet niet of dees geschikt is voor de blacklist, want hoe vaak komt een mens in Kootwijkerbroek. (met excuses aan de mensen die er perongeluk wonen) Maar ik vind het wel een grappig verhaal.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Kiwi op 15 april 2004, 15:45:19
Ik ben ook wel eens op een heel sjiek feest geweest waar allemaal mensen rondliepen met bladen met voedsel erop. Een wandelend buffet noemden ze het. Maar ik vroeg dus ook aan een van die dames of er nog iets vegetarisch bij was voor mij. Word je idd eerst vreemd aangekeken (hoezo vegetarisch, we hebben toch hapjes met zalm?), toen ging ze het aan de kok vragen. Ja hoor, ze hadden 1 soort snack voor mij. Neem ik een hap, hmm, smaakt toch wel vissig. Dus manlief kijkt en proeft, blijkt er garnaal in te zitten! Blèèèègh :pukey: !!

De dag erna gingen we op vakantie naar China. Ik ben daar heel erg ziek geworden, en heb nog steeds m'n twijfels of het toch niet aan dat ene garnalenhapje heeft gelegen... volgens mij kan ik er niet meer tegen ofzo.

Edit: het was trouwens in het HAL-gebouw, op de Kop van Zuid in Rotterdam, en volgens mij werd er gecatered door restaurant De Engel.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Selly op 15 april 2004, 17:42:34
Het feest werd geopend met een gigantisch koud en warm buffet. Ik liep met mijn bordje te speuren naar vlees/vis-vrij voedsel.

maar je had wel doorgegeven van te voren dat je vegetarier bent?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: arenda op 16 april 2004, 02:02:02
Citaat
maar je had wel doorgegeven van te voren dat je vegetarier bent?

nee, eigenlijk niet. t was ver weg, aangetrouwd enzo. Maar hogelijk gewaardeerd door schoonfam als ik mijn neus (en die van mijn vriend) zou laten zien.......
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: maud op 16 april 2004, 21:13:48
ook al zeg je dat je geen dierlijke stoffen eet

discussie begint over eieren en dat dat toch ook dierlijk is en

Alloo ???

ei= ook dierlijk :frusty: ???

Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Selly op 18 april 2004, 22:47:19
Citaat
maar je had wel doorgegeven van te voren dat je vegetarier bent?

nee, eigenlijk niet.

dan vind ik het een beetje raar dat je er automatisch van uit gaat dat er wel vegetarisch zal zijn. Misschien had het bruidspaar zelf niets vegetarisch uitgekozen toen ze het buffet uitzochten, dan kan je zo'n restauranteigenaar niet verwijten dat er niets vegetarisch was.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Carmen San Diego op 21 april 2004, 18:28:06
Toch vind ik het wel raar als je zelf een feest geeft om niet te zorgen voor iets zonder vlees en/of zuivel, zowel voor vegetariers als voor mensen met een bepaalde religieuze overtuiging. Al zet je maar een bak brood en een schaal rauwkostsalade neer.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Selly op 21 april 2004, 21:32:59
Toch vind ik het wel raar als je zelf een feest geeft om niet te zorgen voor iets zonder vlees en/of zuivel, zowel voor vegetariers als voor mensen met een bepaalde religieuze overtuiging. Al zet je maar een bak brood en een schaal rauwkostsalade neer.

ja maar dat is dan meer iets waar vrienden of familie over zou moeten denken. Ik vind niet dat je een restaurant op de blacklist kan zetten omdat je vrienden er geen vegetarische eten hebben besteld.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Annemieke op 06 mei 2004, 19:39:25
Ik nomineer het eetcafe Las Vegas (Eurodusnie, Leiden).
Ik heb ze een aantal kansen gegeven, o.a. omdat pip het voor elkaar krijgt er telkens te eten als ze wel iets lekkers hebben. Maar telkens als ik er kom is het een rijstprutje met sla.
Okee, kan ik mee leven. Voor 2,50 krijg je een aardig vol bord.
Maar vanavond ging het te ver. Ten eerste had ik ongewassen sla.... ja, biologische veldsla is dan wel vrij van bestrijdingsmiddelen, maar natuurlijk niet van zand... *knisper*
Ten tweede: ik vond een ondefinieerbaar voorwerp in mijn eten. Ik zeg expres VOORWERP, want ik heb werkelijk geen idee wat het was... een dop van het een of ander werd gesuggereerd... het hield het midden tussen rubber en plastic en het was vrij groot. Sorry, maar voor mij geen Las Vegas meer. Voor 2,50 kan ik thuis lekkerder en hygienischer koken.
Ik vraag me nu of die buikpijn ingebeeld is..
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sæna op 06 mei 2004, 23:10:19
Wow, had ik een voorziende geest toen ik aarzelde na je invitatie voor vanavond. Blij dat ik het niet toch gedaan heb. :bigeyes:
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Cheryl op 07 mei 2004, 11:41:34
Mag je ook een friture nomineren? Ze hebben ook 2 tafeltjes dus vast wel. Hier in de buurt is er een friture, Friture Karel heet die en is van een paar buitenlanders, denk uit egypte, maar die zijn onhygienisch bezig zeg! Als die iets uit de frituurbak halen dan druipt dat vet overal overheen, maken volgens mij bijna nooit schoon en zitten ook vaker haren in het eten. Ook moet je minstens een kwartier wachten op zijn kortst, meestal een half uur. En ze onthouden niet wat je besteld, ze verstaan amper nederlands en spreken is nog erger. Het is er gewoon een rommeltje en goor! We wilden wel es een klacht indienen maar we weten niet bij wie of wat je dat moet doen, iemand die het weet? Ik kom er niet meer maar dat hoefde ik vast niet meer te zeggen.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: #Q@ñon op 07 mei 2004, 11:47:52
Keuringsdienst van Waren Voedsel en Waren Autoriteit (http://www.vwa.nl/index.php?main_id=1&thread_id=00748064408d8692b740c5363084b8c4&iframe_src=/asp/consumenten/warenklachtenlijn/index.asp) !
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Cheryl op 07 mei 2004, 12:17:58
Dank je! Heb een klacht ingediend, ben benieuws of die gesloten wordt, hopelijk wel. Me zusje heeft er es een paar dagen gewerkt en vertelde dat ze het vlees zonder verpakking door elkaar in de vriezer legde, heb ik er ook bijgezet in de klacht. En dat ze vaak blote armen hebben, dat mag volgens me zusje niet en dat je hun borsthaar kan zien, echt goor.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: bart op 07 mei 2004, 17:03:39
Stuur behalve de VWA ook de Fashion Police op ze af!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Cheryl op 07 mei 2004, 18:02:36
Hahahaha, kunnen ze wel gebruiken ja!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: NNXIII op 07 mei 2004, 21:05:06
Las Vegas vond ik vroeger wel ok te eten. Maar het ligt bij Las Vegas heel erg aan de persoon die kookt en over het algemeen kunnen mensen daar niet koken.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Annemieke op 08 mei 2004, 21:01:18
Niet kunnen koken is één ding, maar slechte hygiëne is een tweede.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Cheryl op 09 mei 2004, 11:56:22
Niet kunnen koken is één ding, maar slechte hygiëne is een tweede.

Hopelijk zal die ook gesloten worden.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: J@n op 09 mei 2004, 16:10:37
Hopelijk zal die ook gesloten worden.

Komt de Voedsel en Waren Authoriteit wel in kraakpanden?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: bart op 09 mei 2004, 22:21:29
Daar worden ze geweerd, denk ik.
Het zijn immers voorposten van het alles onderdrukkende Systeem! ;-)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Viz op 09 mei 2004, 23:51:49
Het kan nog erger/even erg: Bij de Febo naast het Tuschinski ging Toof een keertje een frietje bestellen en toen stond die man gewoon zijn tanden te flossen boven de bak waar de friet in gedaan wordt om te zouten/in frietbakjes te doen!!   :bigeyes:  Verder ook verder van hygienisch....  :bigeyes:    :bigeyes:    :bigeyes:
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: M. op 10 mei 2004, 11:25:44
Ik heb nog twee dingen voor de blacklist:

De Hot & Cold (zo'n lunchroom geval)
omdat ze achter alle vegetarische gerechten een V hebben gezet en de meeste daarvan zijn met vis.

La Place van de V&D
ik at daar vroeger heel vaak salade uit die salade bar maar laatst zag ik een bordje staan "deze gerechten zijn bereid met een zuiveldressing". Overal, dus ook op gewone blaadjes sla, stukjes tomaat, komkommer zit deze dressing over, ook al zie je er niks van en proef je het al helemaaaaaaaal niet.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Cheryl op 11 mei 2004, 15:27:23
Hopelijk zal die ook gesloten worden.

Komt de Voedsel en Waren Authoriteit wel in kraakpanden?

Geen idee, dat is geen kraakpand denk ik als je dat bedoelt.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Cheryl op 11 mei 2004, 15:28:34
Het kan nog erger/even erg: Bij de Febo naast het Tuschinski ging Toof een keertje een frietje bestellen en toen stond die man gewoon zijn tanden te flossen boven de bak waar de friet in gedaan wordt om te zouten/in frietbakjes te doen!!   :bigeyes:  Verder ook verder van hygienisch....  :bigeyes:    :bigeyes:    :bigeyes:

Gatver
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: M. op 19 mei 2004, 13:02:16
Ehh ik dacht dat veganisten hier ook welkom waren?


Wat ik gewoon raar vind is dat ze over het fruit en de groente een zuiveldressing doen, die niets bijdraagt aan de smaak ervan. Ik vind het overbodig en jammer, omdat ik als ik in de stad was en zin had in iets gezonds vaak zo'n salade ging halen. Verder staat dat bordje er pas sinds kort en ik vermoed dat het er eerst ook al over zat maar dat ze het toen niet bekend maakten.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Corrupted op 19 mei 2004, 16:46:53


Geen idee, dat is geen kraakpand denk ik als je dat bedoelt.

Las Vegas is wel een kraakpand.
En kraakpanden zijn nu eenmal niet hygienisch :)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Cheryl op 19 mei 2004, 18:25:05


Geen idee, dat is geen kraakpand denk ik als je dat bedoelt.

Las Vegas is wel een kraakpand.
En kraakpanden zijn nu eenmal niet hygienisch :)

Dan is dat een misverstand want ik bedoelde dat over die friture hier in de buurt, al hoop ik na wat ik gelezen heb over dat restaurant ook dat die gesloten wordt.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: leoniehulsman op 24 mei 2004, 08:56:00
Nog iets voor de blacklist misschien?

Er zit zo'n kleine broodjeszaak links naast de achteringang van de v&d in tilburg. Ik ging daar altijd heen met mijn vegetarische vriendje, omdat die het daar erg lekker vond. Nou bestel ik daar een tostie met kaas, krijg ik een tostie met kaas ham. Dus ik vraag netjes of ik misschien een tostie kaas mag, omdat ik dit echt niet besteld heb omdat ik geen vlees eet, krijg ik even later dezelfde tostie terug met de ham er tussen uit gehaald....

Mijn vriend gaat daar tegenwoordig dus alleen naartoe.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Cheryl op 27 mei 2004, 02:19:42
Stom he? Dat veel mensen denken zo van dan haal je het er toch eraf/eruit?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Anand op 01 juni 2004, 08:33:26
Gisteren bij Milky in Utrecht geweest maar vond het geen succes. Eten kwam uit magnetron.... en vroeg om een beetje extra en kreeg een tweede bord en moest meteen weer voor een tweede hoofdgerecht betalen......
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Kiwi op 01 juni 2004, 08:38:08
Tsss.... wat een afzetters!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: bart op 01 juni 2004, 12:15:07
Gisteren bij Milky in Utrecht geweest maar vond het geen succes.

Ze zijn wel vaker genoemd in deze draad. Zal hem binnenkort, als hij anderhalf jaar bestaat, eens doorspitten en een top 10 van beroerdste restaurants opstellen.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Anand op 01 juni 2004, 15:51:45
Gisteren bij Milky in Utrecht geweest maar vond het geen succes.

Ze zijn wel vaker genoemd in deze draad. Zal hem binnenkort, als hij anderhalf jaar bestaat, eens doorspitten en een top 10 van beroerdste restaurants opstellen.

Ze staan in de Gids op de site met prijzen nog in guldens dus neem aan dat ze al langer bestaan

een familie lid was al eerder geweest en vond het toen wel lekker maar erg pittig indiaas (lasagne) maar die ik gisteren had heb ik alleen komijn kunnen ontdekken(amper of geen zout).... En bij de tweede keer was het klaar in 4 min en niet intens heet als ik ben gewend van dingen uit de oven.... de bladen waren slap en bijna pap.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: bart op 01 juni 2004, 21:18:31
Ik heb er ooit twee dagen gewerkt (nooit voor betaald gekregen, trouwens), en toen stond er nog geen oven, alleen een magnetron.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Cheryl op 11 juni 2004, 14:46:16
Dank je! Heb een klacht ingediend, ben benieuws of die gesloten wordt, hopelijk wel. Me zusje heeft er es een paar dagen gewerkt en vertelde dat ze het vlees zonder verpakking door elkaar in de vriezer legde, heb ik er ook bijgezet in de klacht. En dat ze vaak blote armen hebben, dat mag volgens me zusje niet en dat je hun borsthaar kan zien, echt goor.

Heb vandaag een brief gekregen en volgens hun waren ze gaan kijken en was mijnklacht niet gegrond zoals ze schreven, dus volgens hun was alles in orde. Hebben ze van te voren een afspraak gemaakt om te komen kijken ofzo? Dat ze de kans kregen om alles op te ruimen. Ach, ik kom er niet meer, ik maak mijn eigen frietjes wel.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Selly op 11 juni 2004, 23:38:11
ach bij jou is de keuringsdienst ten minste komen kijken. Een paar jaar geleden belde ik ze om een restaurant aan te melden omdat er aan het tafeltje waar ik zat in het restaurant naast mij op de muur een kakkerlak omhoog kroop, en toen zei men 'ach ja, dat restaurant is bekend. We doen er niet zo veel aan, er zitten daar zoveel restaurants, en dan blijf je kakkerlakken houden).  :pukey:
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Draek op 11 juni 2004, 23:42:03
Als er dieren in een restaurant komen, dan weet je iig zeker dat het eten te eten is :)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: whuzza op 13 juni 2004, 13:19:07
Het restaurant in Burgers Bush. Er staat in miniletterjes op de kaart dat je het broodje hamburger ook met een vegaburger gemaakt kan worden. Dat bestel je dan... meisje achter de balie kijkt heel vies. Vraagt aan ander meisje: een vegaburger??? Ander meisje: ik weet niet waar die liggen. Meisje 1 kijkt ons weer aan: sorry die hebben we niet. Mijn vriend nam toen een eiburger die helemaal naar hamburger smaakt = in hetzelfde apparaat gemaakt. En ik had een zeer droog broodje kaas.

En nu gaat iedereen natuurlijk roepen: wat deed je dan ook in een dierentuin.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: fem fatale op 13 juni 2004, 15:54:00
Het restaurant in Burgers Bush. Er staat in miniletterjes op de kaart dat je het broodje hamburger ook met een vegaburger gemaakt kan worden. Dat bestel je dan... meisje achter de balie kijkt heel vies. Vraagt aan ander meisje: een vegaburger??? Ander meisje: ik weet niet waar die liggen. Meisje 1 kijkt ons weer aan: sorry die hebben we niet. Mijn vriend nam toen een eiburger die helemaal naar hamburger smaakt = in hetzelfde apparaat gemaakt. En ik had een zeer droog broodje kaas.

En nu gaat iedereen natuurlijk roepen: wat deed je dan ook in een dierentuin.
bij t buffet staan verschillende vegetarische gerechten, je moet gewoon een beetje bij de wat oudere mensen zeuren, en die leggen t dan allemaal uit
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: nicky_too op 14 juni 2004, 12:07:13
AC De Meern is ook een ramp. Niet alleen is het schreeuwend duur (geen hoofdgerechten onder 13 euro...hallo, het is een WEGRESTAURANT!), het vegetarisch gerecht (jawel, wel 1!) is al zo'n 2 jaar hetzelfde. Het is een gebakken kaasje met fruitspul erop en spinazie erbij. Je krijgt weinig (ik heb het wel eens op namelijk) en echt lekker is het niet.

Ik heb dit weekend besloten dat ik er niet meer naar toe ga.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sander op 15 juni 2004, 12:22:39
Wel een groot contrast met een eerder bericht (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=7;action=display;threadid=5129) van je. ;)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: nicky_too op 15 juni 2004, 12:24:56
Wel een groot contrast met een eerder bericht (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=7;action=display;threadid=5129) van je. ;)


Yup, maar na zo'n tijd mag je toch verwachten dat er wel eens wat anders op de kaart komt?
En de prijs is inmiddels nog omhoog gegaan.

Dus ik ben van mening veranderd en (volgens mij) om de juiste redenen.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Corrupted op 26 juli 2004, 12:48:53
Maar euh, je had nu wat anders dan de vorige keer toch?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: nicky_too op 26 juli 2004, 12:51:32
Maar euh, je had nu wat anders dan de vorige keer toch?

Blijkbaar wel, maar het hoofdgerecht van de laatste keer staat er echt al bijna een jaar op, als het niet langer is.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Corrupted op 26 juli 2004, 13:56:02
OK :)

Er moet meer geblacklist worden! Kom op mensen, zeiken en zeuren!

Ik voeg toe: de snackbar/roti tent die in Den Haag op de kruising van de Farenheitstraat en de Weimarstraat zit. GADVERDAMME, ik heb dat eten gelijk in de vuilnisbak gedaan, want het smaakte alsof het 5 dagen oud was ofzo  :pukey:

Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Indira op 26 juli 2004, 19:24:25
OK :)

Er moet meer geblacklist worden! Kom op mensen, zeiken en zeuren!

Ik voeg toe: de snackbar/roti tent die in Den Haag op de kruising van de Farenheitstraat en de Weimarstraat zit. GADVERDAMME, ik heb dat eten gelijk in de vuilnisbak gedaan, want het smaakte alsof het 5 dagen oud was ofzo  :pukey:ik kijk meestal wel goed voordat ik ergens ga eten...
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Selly op 23 oktober 2004, 14:16:55
het Lloyds hotel in Amsterdam is geopend. Het is een beetje het zelfde idee als Hotel New York in Rotterdam: een oud gebouw waar vroegen mensen in verbleven die naar de USA vertrokken. Daarna is het nog een gevangenis geweest, en een tijdlang hebben er krakende kunstenaars in gezeten en nu is het weer een hotel. Er komen 2 restaurants in, 1 heet Sloom (waar je zelf aan de keuken door kan geven wat je wil eten en dat maken ze dan, maar dat is nog niet open) en 1 heet Snel (voor een snelle hap, en dat is wel al open). Gister liep ik er eens binnen om te kijken of het leuk was daar volgende week te gaan eten als ik gasten van buiten Amsterdam heb. Die gasten zijn ook vegetarier.

Er is een grote kaart. Het is de bedoeling dat je van meerdere gerechten kleine porties kan bestellen (van bijna alles is een grote en kleine portie te bestellen) zodat je tafel vol staat met allerlei eten. De keuken is geloof ik wat Frans geinspireerd. Ik had er alleen geen seconde bij stil gestaan dat ze wel eens nauwelijks vegetarisch eten zouden kunnen hebben. En dat is wel het geval. Kom op, het is nieuw, hip, internationaal. En dan nauwelijks wat vegetarisch??

De kaart begint met allerlei gefrituurd eten, daar staan dan bietjeschips bij en misschien nog wel wat gefrituurds, maar je gaat natuurlijk niet alleen gefrituurd eten eten. Dan komt er een sectie waar soepen op staan, daar kun je er misschien een van nemen als die al vegetarisch is. Dan is er een sectie vlees/vis/gevogelte. Dan zijn er nog bijgerechten, waarvan je sla kan nemen. En dan is er nog een gerecht genaamd 'paddestoelen' ga er vanuit dat dat ook een bijgerecht is en dan kun je nog spaghetti met tomatensaus nemen. Tja. Je zult er niet verhongeren, maar als je daar als vegetarier komt, wat is dan de bedoeling wat je nou eigenlijk neemt. Een bizarre combi van spaghetti met tomatensaus, gefrituurde biet, paddestoelen en sla?  Terwijl er tientallen vleeskeuzes zijn.
Als ik meer fut heb ga ik ze maar eens een mailtje sturen hoe ze dat voor zich zien.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Nick op 15 november 2004, 23:02:34
Zoals ik al zei in "wat eet ik vandaag": de slechtste vegetarische spaghetti ooit in "De Tijger" St.Michiels Brugge.
Ik was er nooit eerder en belandde er per ongeluk.
Spaghetti in een waterachtige witte saus met zo weinig mogelijk groenten. Alles opgegeten wegens grote honger maar: nooit meer!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: nicky_too op 09 december 2004, 16:05:19
Gisteren zouden mijn verloofde en ik dan ook eens Indiaas eten gaan testen. Komen we bij China Garden in Vlaardingen, blijkt dat ze helemaal geen Indiaas eten hebben, terwijl dat wel breed uitgemeten op internet stond.  ???

Enorme kaart, maar helemaal NIETS vegetarisch. Dus ik het toch maar voorzichtig vragen. Nou, ze konden iets doen met ei of met groenten of met ei of met groenten of natuurlijk met groenten. Kortom de standaard vegetarische variant van tjap tjoi of foe yong hai. Net als bij de afhaal-Chinees. We zijn maar vertrokken.  :nooo:
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Poek op 09 december 2004, 16:18:53
Waar stond dat precies breed uitgemeten? Op http://www.chinagardenbv.nl/menukaart.htm staat wel "Indische gerechten " maar dat hoeft niet Indiaas te betekenen. Bij Chinees-Indisch betekent het Indonesisch geloof ik. Er staat ook "Vegatarische gerechten kunnen op aanvraag worden verzorgt" (sic). Al is het stom dat ze dat niet standaard hebben.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: nicky_too op 09 december 2004, 16:24:07
Ik heb ze gevonden op dinnersite.nl.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Poek op 09 december 2004, 16:27:20
Lijkt me dan een fout van die site te zijn (tenzij het restaurant zich zelf daar opgegeven heeft, maar waarschijnlijk zal dinnersite informatie wel zelf verzamelen).
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: J@n op 17 december 2004, 14:10:13
Een oud-forummer waarschuwt ons voor Chalet Brakkenstein in Nijmegen

Een mooi uitgelicht gebouw met veel sfeer. Vriendelijke correcte bediening, maar de rest is voornamelijk omhooggevallen koude kak. Het tradiotionele menu liet voor de kok weinig improvisatie toe en het hoofdgerecht bestond uit een deegklomp dat niet gaar was met zuurkool met een saus van de soep ervoor? (Canneloni met gemengde groenten volgens de ober). Voor deze prijs en reputatie mag je wel wat meer verwachten. De vleeseters waren overigens ook niet erg enthousiast. Gelukkig had ik nog wat ruimte voor de goede bonbons en de lekkere koffie.

Niet heen gaan...
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: J@n op 26 december 2004, 18:08:58
Via e-mail ontvangen:

Delphi
Matissepassage 14
Emmen

Het restaurant zelf is aangenaam op eerste gezicht. We (3 personen + ik zelf) kregen de kaart. Lang zoeken naar vegetarische gerechten. Toch 1 gevonden, onder de ovenschotels: "Vegetarische ovenschotel". Drie hiervan besteld.

Wat we kregen was 1 bord per persoon, met daarop erwten, spaghetti, bonen, peper, komkommer, tomatenpuree, tomaten, en een blokje feta. Dat alles doordrenkt met een onherkenbaar vocht (sausje waarschijnlijk).

Vegetarisch was het zeker. Maar of dit gerecht valt onder ovenschotels?

Geen van ons drieen heeft lekker gegeten, integendeel ~ de combinatie van ingredienten getuigt van een desinteresse voor vegetarisch eten, wellicht een afkeer ervan.

De serveerster heeft onze klacht overgebracht; de kok kwam even later. Hierop volgde een gesprek dat ongeveer als volgt verliep:

Klant: "Er staat maar 1 vegetarisch gerecht op de kaart"
Kok: "Ja meneer, wij zijn ook meer een vlees restaurant"
Klant: "Dus eigenlijk heeft u liever niet dat er vegetariers komen eten hier?"
Kok: "We kunnen u wel een dessert op kosten van het huis aanbieden..."
Klant: "Dit zou een ovengerecht moeten zijn ~ spaghetti, komkommer, wat hiervan is in de oven geweest dan?"
Kok: "Ach meneer, er staat niet op de kaart wat er in zit..."
Klant: "..."
Titel: ACU Utrecht
Bericht door: bart op 18 januari 2005, 21:58:28
Vandaag met een groep wezen eten in het ACU, een voormalig kraakpand aan de Voorstraat in Utrecht. De keuken is geheel veganistisch, een dagmenu kost elf euro.

Voorgerecht: een Chinese paddestoelensoep. Slijmerig en niet al te veel smaak, maar dat is het eten in de meeste Chinese restaurants ook. Een zes en een half.

Hoofdgerecht. Smakeloze te droge rijst met te weinig satehsaus. Vergezeld van roerbakgroenten en mysterieuze ronde balletjes, die volgens mijn tafelgenoten sojabrokjes waren. De sojabrokjes waren bij een te lage temperatuur gefrituurd, zodat de olie in je mond liep als je erin beet. Een zes min.

Grote afknapper was echter het dessert. Mensen van de blauwe knoop brouwen geen alcoholvrije jenever. Vegetariërs proberen niet krampachtig om reerugjes te bouwen van gluten en soja. Veganistische tiramisu klinkt dan ook als iets dat je beter niet kunt proberen.
De koks van het ACU hadden dat inderdaad beter niet kunnen doen. De 'tiramisu' bestond uit een vieze glibberige massa met cacaopoeder erop, op een bizarre parodie op cake. Een enkeling had het idee om de cakejes op de kop te zetten, zodat de glibberige neproom niet meer zichtbaar was. Slecht plan: de blauwe aanslag op de bodem van de cakejes werd nu zichtbaar. Dat de rum die er volgens de menukaart in zou zitten niet te proeven was maakte weinig uit; dit gerecht was niet meer te redden. De serveerster (die overigens geen Nederlands sprak) haalde haar schouders op bij onze klachten. Een twee.

Voor die elf euro had je op talloze plekken in Utrecht een betere maaltijd kunnen scoren, ook veganistisch. Het ACU maakt alle verschrikkelijke vooroordelen die er over veganistisch eten in kraakholen bestaan waar. Vermijden als de lepra.

Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Yessica op 25 januari 2005, 17:23:04
Op uitnodiging van een vriendin ben ik meegegaan naar restaurant Armada in Den Bosch.

Bij de voorgerechten stond niets vegetarisch, zelfs de salades bevatten allemaal vlees. Bij de hoofdgerechten stond ook niets specifieks genoemd, alleen "Voor vegetariërs maakt de kok iets dat hij lekker vindt".  Nou, kennelijk vindt de kok dan rijst met groenten en tofu heel lekker en vindt hij kruiden en sausjes maar vies. Nou ja, er zat wel een glibberige gelei over de groenten, er zat nauwelijks smaak aan, maar maakte wel dat er van de smaak van groeten ook niets meer overbleef.

Smakeloze en veel te makkelijke hap dus. En ik vond de prijzen toch zeer tendentieus...
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Ligfietsertje op 26 januari 2005, 01:09:00
Bijna alle eetgelegenheden in Center Parks en soortgelijke bungalowparken zijn vreselijk.  Als ze al iets vegetarisch hebben is het meestel (net als de rest van het eten) van ondermaatse kwaliteit en is het duidelijk dat klant eigenlijk echt niet zo belangrijk is als ze willen voorstellen.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Stella_Maris op 16 februari 2005, 12:18:08
Ik wil aan de blacklist toevoegen: chinees restaurant/afhaal Nieuwe chinese muur te Eindhoven aan het leharplein. Ik vind het heel jammer, want voor lange tijd was dit de lievelingsafhaal van mijn vriend en mij. Maar nu niet meer. Sinds een korte tijd hebben ze vermoedelijk een nieuwe kok. De vegetarische gerechten zijn uitgekleed: de foe yong hai werd een omelet en de tjap tjoy had ook meer goedkope groenten (prei etc)... maar dat was niet het ergste. In een ei op mijn veggi nasi trof ik (helaas al in mijn mond) een onbekend zout stukje aan... het bleek om spek te gaan  :-X... de nieuwe kok nam het blijkbaar niet zo nauw met vegetarisch gescheiden houden van vlees... dat was echt de druppel... Nooit meer van mij die rotchinees, die van ipv foe yong hai saus nu ketjup lijkt te serveren! :frusty:
 
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Izzy op 18 februari 2005, 16:03:54
Gisteren zouden mijn verloofde en ik dan ook eens Indiaas eten gaan testen. Komen we bij China Garden in Vlaardingen, blijkt dat ze helemaal geen Indiaas eten hebben, terwijl dat wel breed uitgemeten op internet stond.  ???

Met Indisch wordt indonesisch (of nederlands-indisch) bedoeld. De eerste Chineze restaurants in nederland zijn opgezet door Chinezen uit de voormalige kolonie Nederlands-Indie. In Nederland wonen nog steeds heel veel mensen die zich beschouwen als Indisch, en nee ze komen niet uit India.

Maar inderdaad belachelijk dat er geen een vega gerecht was.  ;)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: snoepie op 23 maart 2005, 22:49:42
Vrijwel alle Griekse restaurants (3  ;)) waar ik geweest ben, hadden geen vegetarische gerechten. Twee van de drie maakten op vraag toch iets -tamelijk eetbaar- vegetarisch klaar, wat van de derde niet gezegd kan worden.  >:(
We wilden in dat restaurant (Grieks restaurant aan de Cicindriawijk in St.-Truiden (B), naam onbekend :)) gaan eten voor mijn moeders verjaardag. Hadden op voorhand wel even gebeld om te informeren of er wel vegetarisch kon gegeten worden. "Natuurlijk, geen probleem," zeiden ze aan de telefoon. Een kwartier later kwamen we daar binnen en vroeg ik dus iets vegetarisch. Zei dezelfde ober die aan de telefoon "Natuurlijk, geen probleem!" had gezegd, dat dat nogal moeilijk was... Ik wou al opstaan en naar een ander restaurant gaan, maar mijn moeder wou absoluut daar eten en de ober stemde in om de kok te vragen iets vegetarisch voor me te maken. Na een hele lange tijd wachten, kreeg ik dan mijn vegetarisch gerecht... Het was inderdaad puur vegetarisch: vier halve gekookte wortels (dus twee hele wortels doormidden gesneden, niet eens in stukjes ofzo) op mijn bord met daartussen wat sla en een héél klein beetje rijst.  
Nu ben ik wel vegetariër, maar ik ben nog lang geen konijn.  ??? Nadien heb ik dan nog zelf iets moeten klaarmaken want van twee wortels was mijn maag niet gevuld.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: renske op 22 april 2005, 19:26:32
Op een zonnige middag belandden wij op een terras aan de Amstel in Amsterdam bij Girassol (weesperzijde 135).
We dronken wat en zaten lekker aan het water in de zon en we bedachten dat we wel wat wilden eten.

Nou, dat hadden we beter niet kunnen doen! Bleg!

Ze hadden wel een vegetarische tapasschotel. Daar lagen(in beslag) gefrituurde asperges, snijbonen en aubergine op. We kregen ook nog brood met tonijnpate (heel fijn :-X). En dat was het! Heel erg NIET lekker, vet, weinig voor veel. Dus: drink er een glaasje aan het water en eet er NIETS.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: bloempjuh op 28 april 2005, 11:19:27
Taco Express in Tilburg hoeft niet echt op deze lijst, omdat ze op zich heel lekker eten brengen en niet te duur. Bovendien hebben ze telefonisten in dienst die je even opbellen om te vragen of je 'net als de vorige keer' geen kaas in je eten wil.

MAAR.. Ik had vorige week eten besteld, met (duidelijk aangegeven) vegetarische salade. Toen ik trek kreeg in een hapje sla, zag ik allemaal stukjes gehakt. Hadden ze de verkeerde salade op het bonnetje gezet.

Nee, ik wil inderdaad geen kaas in mijn eten. En ik bestel allerlei vegetarische gerechten. En vegetarische salade. Is 't dan heel raar als ik geen sla met gehakt wil hebben? :)

Verder zijn ze heel goed hoor.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Laurita_27 op 18 mei 2005, 16:19:19
Mc Donalds:

Ok, het is geen restaurant, maar deze ervaring was toch wel zó droevig dat ik 'm ff hier moet plaatsen.

Vorige week wegens grote trek en geen zin in koken en reizende zijn, besloten langs de Mc te gaan.
De eerste hadden wél een veggieburger, maar je kon er niet pinnen!
De 2e kon je ook niet pinnen, maar er stond wel een automaat alleen stond hier nog net voordat je op "accoord"drukte dat er 2,50 aan bla bla bla kosten zouden komen. Er was wel een chipper, gratis.
Hier was niks vega! Ik vroeg of ik een groentenburger mocht, maar die was uit het assorti. "oh, wat hebben jullie dan wel voor vegetariërs?", was mijn verbaasde antwoord. "Een fishfilet" antwoorde het meisje achter de toonbank.....
Uiteindelijk heb ik maar patat genomen, maar met tegenzin en het voornemen nooit meer naar de Mc te gaan!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Jippia op 23 mei 2005, 09:00:21
McDonald's heeft bij mijn weten inderdaad alleen maar patat en sla voor vegetariërs. In ieder geval de drive-in hier in Apeldoorn. Daar wilden mijn man, ik, mijn zusje en haar man na thuiskomst van een festival wat gaan eten. Vroeger hadden zij groenteburgers die ik erg smakelijk vond en ook al at toen ik nog geen vegetariër was, maar er was in het geheel geen vega burger te bekennen en dus alleen maar sla en patat. Toen zijn we maar naar de Chinees bij ons op de hoek gegaan. Voor zover ik weet is er nog niets veranderd.

Citaat
In categorie 1 nomineer ik de Burger King keten, die nog steeds geen vega-hamburger verkoopt.
Dat zou mijns inziens toch wel een keertje moeten, maar het is waarschijnljk net zo als bij McDonald's: er valt geen winst op te behalen en dan wordt het uit het assortiment gehaald.

Jippia
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: fem fatale op 31 mei 2005, 18:01:37
vorige week bij "par le monde" gegeten, in Haarlem
in de restaurantgids hier stond dat het best lekker eten was (volgens mij was er toen alleen nog maar op fantastisch gestemd) en dat er 4 vega-gerechten zouden zijn
vorige week waren er maar twee, en op aanraden van de bediening nam ik de geitenkaasterrine als voorgerecht en de gevulde paprika als hoofdgerecht
de geitenkaas was weinig, maar op zich wel lekker, maar het hoofdgerecht was 1 gevulde paprika en een handje linzen, en het was niet eens lekker

het restaurant zag er leuk uit, de bediening was echt ontzettend attent, (kwamen nog vragen of een beetje room in de paprika een probleem was, omdat ik al had gevraagd of het sinaasappelmangoijs echt zuivel- en chocolavrij was), maar 12 euro voor één niet bijzondere, niet smakelijke paprika, vind ik echt niet kunnen

Titel: Re:Blacklist
Bericht door: J@n op 31 mei 2005, 20:16:34
in de restaurantgids hier stond dat het best lekker eten was (volgens mij was er toen alleen nog maar op fantastisch gestemd) en dat er 4 vega-gerechten zouden zijn vorige week waren er maar twee


Is inmiddels aangepast.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: iammars op 12 juni 2005, 19:47:50
Laatst gegeten bij het kleine restaurant Felice, onderdeel van hotel Eurotel te Venray. De vegetarische gerechten op de kaart lazen als redelijk oke, maar toch een vegetarisch verassingsmenu besteld. Fout!!
Eerst gaven ze me rundercappaccio, omdat ze niet hadden verwacht dat de man ook vegetariër kon zijn, maar alleen de vrouw. De toon was al gezet. Toen kwam de heldere bruine soep (bron onbekend), deze was niet om te eten, met welgeteld 3 verschrompelde champignons waar de soep ook naar smaakte: oud. Het ronduit fantasieloze hoofdgerecht bestond uit 1 stuk Valess, twee kleine doormidden gesneden stukjes vleesvervanger (mijn partner de andere helft), 3 peultjes, 2 verlepte roosjes broccoli, 3 sperzieboontjes en 3 mini worteltjes, en dat karig overgoten met een de rest van de verschrompelde champignons van de soep waar ze een sausje van hadden gefabriceerd. Dat met een zeer klein bordje friet en rauwkost zorgden ervoor dat mijn eetlust spontaan verdween. In geen jaren zo'n prut gezien. En dat voor 30 euro p.p. !! Ik heb de helft laten liggen en toen de serveerster later mijn toch best beleefde antwoord hoorde, kon ze alleen maar 'oh' antwoorden.

Kortom: ze hebben overduidelijk geen ervaring met vegetarische klanten en hebben hier ook helemaal geen zin in. Niet heen gaan!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: sireylithy op 18 juni 2005, 14:43:10
Trouwens laats doodziek geweest van vegetarisch restaurant Yuan in Lelystad....

hoeso zijn het die punten daarboven?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: sireylithy op 18 juni 2005, 14:52:50
en trouwens als je die restaurant vies vind of iets anders kun je naar de eigenaar gaan en geld vragen.....;D (niet dat je het ook echt moet doen) en je kunt het ook recht in zijn/haar gezicht zeggen.....
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: irezumi_x op 19 juni 2005, 20:39:07
En kraakpanden zijn nu eenmal niet hygienisch :)

Een kraakpand in Antwerpen dat helaas een tijdje geleden moest sluiten, maar waar ik toch enkele malen heerlijk veganistisch at, was naar mijn mening toch best wel proper. En toch zeker in de keuken.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: renske op 05 augustus 2005, 20:48:25
Waar je als vegetarier ook heel erg ongelukkig wordt, zijn AC restaurants. Mijn hemel, wat een ellende. Ik kom daar alleen als ik met mijn vader meerij (naar Frankrijk). Er is daar gewoon geen vega maaltijd te krijgen. Bizar... Ik hoef geen haute cuisine, maar gewoon iets, al is het een kaassouffle. Maar nee...
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sander op 07 augustus 2005, 07:48:24
Waar je als vegetarier ook heel erg ongelukkig wordt, zijn AC restaurants. Mijn hemel, wat een ellende. Ik kom daar alleen als ik met mijn vader meerij (naar Frankrijk). Er is daar gewoon geen vega maaltijd te krijgen. Bizar... Ik hoef geen haute cuisine, maar gewoon iets, al is het een kaassouffle. Maar nee...

Hebben ze dan alleen in Nederland die saladebar, of wil je perse iets warms hebben?

Titel: Re:Blacklist
Bericht door: renske op 07 augustus 2005, 14:15:01
Het AC restaurant waar ik vorige maand was had wel een saladebar, maar daar zat toch nog veel vlees en vis in, naar mijn idee. En het zag er allemaal uit alsof het er al erg lang lag. Maar inderdaad, iets warms als avondmaal doet me meestal wel goed als ik al uren in de auto zit.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Yessica op 11 augustus 2005, 14:47:21
Waar je als vegetarier ook heel erg ongelukkig wordt, zijn AC restaurants. Mijn hemel, wat een ellende. Ik kom daar alleen als ik met mijn vader meerij (naar Frankrijk). Er is daar gewoon geen vega maaltijd te krijgen. Bizar... Ik hoef geen haute cuisine, maar gewoon iets, al is het een kaassouffle. Maar nee...

Ik heb anders laatst in de buurt van Emmen bij het AC een schorsenerensteak op. Sterker nog, de vegetarische maaltijd stond er speciaal op een soort schoolbordje aangekondigd. Niet dat het overheerlijk was allemaal, maar het was best goed weg te krijgen.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: renske op 21 augustus 2005, 22:46:07
Waar je als vegetarier ook heel erg ongelukkig wordt, zijn AC restaurants. Mijn hemel, wat een ellende. Ik kom daar alleen als ik met mijn vader meerij (naar Frankrijk). Er is daar gewoon geen vega maaltijd te krijgen. Bizar... Ik hoef geen haute cuisine, maar gewoon iets, al is het een kaassouffle. Maar nee...

Ik heb anders laatst in de buurt van Emmen bij het AC een schorsenerensteak op. Sterker nog, de vegetarische maaltijd stond er speciaal op een soort schoolbordje aangekondigd. Niet dat het overheerlijk was allemaal, maar het was best goed weg te krijgen.

Ja, ik ben er sinds kort achter dat het aanbod per AC restaurant verschilt. En ik ben even kwijt bij welke ik precies geweest ben (ik zat zeer passief achhter in de auto).
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: lieve op 26 augustus 2005, 17:34:04
Waarschuwing
Tacos, platos tipicos in groningen een mexicaans restaurantje heeft vegetarische tacos op de kaart staan.
Maar pas op: in de tacos/tortillas zelf zit reuzel!
Kwam ik bij goed doorvragen achter, toen ik zei dat ik dat toch niet vegetarisch vond reageerden ze met dat zit in alle tortillas, ook die uit de supermarkt.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sanja op 26 augustus 2005, 23:19:33
Het zag er sowieso al niet zo aantrekkelijk uit  en een vriendin van mij heeft er een keer gegeten en vond het niks, dus daar ga ik denk ik maar niet naar toe.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: viv op 30 augustus 2005, 13:59:16
Waar je als vegetarier ook heel erg ongelukkig wordt, zijn AC restaurants. Mijn hemel, wat een ellende. Ik kom daar alleen als ik met mijn vader meerij (naar Frankrijk). Er is daar gewoon geen vega maaltijd te krijgen. Bizar... Ik hoef geen haute cuisine, maar gewoon iets, al is het een kaassouffle. Maar nee...

herkenbaar.. onderweg naar Kroatie stopte onze bus bij AC venlo
maar niks vegetarisch zelfs geen soepje
nou ja had lekker eigen broodjes bij me
maar slecht vind ik het wel!

bij V&D is er ook vaak alleen maar een zalmmaaltijd te verkrijgen... :-X
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: bart op 30 augustus 2005, 18:26:46
toen ik zei dat ik dat toch niet vegetarisch vond reageerden ze met dat zit in alle tortillas, ook die uit de supermarkt.

Niet waar. Reuzel is namelijk best duur :)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: vega op 20 oktober 2005, 16:13:14
1) De nalaters: restaurants die geen eten voor vega's op de kaart hebben staan. Als  speciaal van tevoren wordt gebeld is de vervolgens opgediene maaltijd of stiekem toch niet vegetarisch, of domweg niet te vreten.


Preston Palace Almelo http://www.prestonpalace.nl

Van te voren speciaal gevraagd of er ook eten voor vegetariërs zou zijn. Ja genoeg keus... Daar aangekomen bleek zelfs tussen de groentes vlees te zitten!

Na bij de kok geïnformeerd te hebben naar wat voor vegetariërs was kwam hij na een half uur! aanzetten met een bord wat er mooi uitzag maar werkelijk nergens naar smaakte en ook nog eens half koud was

De volgende dag maar meteen bij aankomst aangegeven dat we vegetarisch eten. Toen duurde het nog steeds heel lang en kregen we niet eens een vleesvervanger! We kregen een bord met patat en gemengde groentes die ook nog eens koud waren! Niks geen nootjes soja of wat dan ook. Gewoon aardappelen en groenten?!  :o

Zeker een nominatie dus!

Werkelijk een afknapper!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: JanK op 26 oktober 2005, 16:51:11
Ik zat een paar weken geleden buiten bij café Broers aan het Janskerkhof in Utrecht. Je kan daar ook eten.

Ik bestelde een cola en een ham-kaasomelet van de menukaart met de aantekening dat die ham er dus niet niet bij hoort, "dus zonder de ham, een kaas-omelet" (een kaasomelet zag ik namelijk niet staan op het menu). De knul herhaalt dat, ik begrijp dat de verwerking in zijn hoofd gelukt was, hij prikt wat met zijn aanwijzer op dat elektronische bliepgeval wat ie meedraagt en weg was hij. Tien minuten later komt hij terug met een bord en daarop een ham-kaasomelet. Ik kon hem nog net tegenhouden, want hij wilde alweer vertrekken.

Ik zeg dat ik een kaas-omelet wilde en dat ik nu toch tegen die ham aan zit te kijken. Oh ja, zegt die knul, dat is waar, we zullen het even herstellen. Hij neemt het bord weer mee en is in minder dan 90 seconden weer terug met een kaasomelet. Dat kon dus niet, niet in die korte tijd dus ik vraag of ze die ham ertussenuit gevist hebben. Ja, die is eraf gehaald. 'Tja, zo werkt dat niet he, ertussenuit halen maakt het niet in orde." Dus ik gaf het weer terug om het opnieuw te laten doen, en de knul weer naar binnen.

Toen duurde het zeker vijf minuten voordat hij weer terug was, dus qua tijd zou het kunnen zijn dat ze het opnieuw gedaan hebben. Ik heb het bord ook geïnspecteerd en ja, het zag er anders uit en het bord leek 'schoner' dan voorheen; er waren geen opvallende sporen van geknutsel om ham te verwijderen, geen overmatige vetspoortjes die wezen  op schuifpartijen op het bord. Ik heb het dus geaccepteerd en  het naar binnen gewerkt. Ik weet wel dat ik bij een eventuele volgende gelegenheid heel erg op mijn hoede zal zijn daar.

Teruglezend niet echt een blacklistgeval. De knul ging niet steigeren en raar doen en gaf na wat moeite gewoon wat ik wilde hebben. Maar het gaf wel een indicatie van de mentaliteit die er daar kennelijk is; weghalen en als je niks meer ziet dat op vlees lijkt is het goed (genoeg).

Jan
Titel: Blacklist
Bericht door: Eddy op 20 november 2005, 20:54:52
Gisteravond zijn we toch maar weer eens binnen gestapt bij Vegetarisch restaurant De Kloostertuinen in Zuthpen. Dit nadat we al eerder een wat mindere ervaring hadden gehad met kwaliteit en bediening maar we dachten ach.. kan een moment opname zijn.  Allereerst kon een kaasfondue niet die mijn dochter en mijn vrouw graag wilden want door de nieuwe rechauds was al eerder het brandalarm afgegaan en dat kon men niet nogmaals hebben. Jammer dat dit niet even al op de kaart was aangegeven bijv. met een klein stickertje. Goed, toen maar wat anders uitgezocht. Kindermenu en Gebakken seitan met kaas saus en salade met gebakken aardappelen. Mijn dochter wilde graag ook nog stokbrood erbij met kruidenboter.
Bij binnenkomst zagen wij overgens dat het brood dat de Kloostertuinen serveert bij Bakker Bart vandaan komt. Mijn inziens niet bepaald Restaurant kwaliteit.
Na besteld te hebben duurde het haast een eeuw voordat het geserveerd werd. Het stokbrood van mijn dochter was vergeten en daar moest om gevraagd worden, toen dit kwam bleek het uitgedroogd. Er werd ons na ons binnenkomst drankje niet één keer meer gevraagd of we nog iets wilde drinken. Mijn vrouw kreeg haar gerecht geserveerd en op de seiten na was alles gewoon NIET lekker. De salade was een echt gedurende de dag al bereidde slappe hap met een dressing uit de fles. De gebakken aardappelen waren ons inziens in aanraking geweest met een fles DUBRO afwasmiddel. Deze vreemde smaak hebben we gemeld aan de serveerster en die keek nogal verbaasd maar ging, zo als dat hoort overigens, terug met de schaal naar de keuken. Even later nieuwe, net gebakken zagen er heerlijk uit. Maar met die heerlijke blik bleeft het dan ook. Ze smaakten echt afschuwelijk, weer die zeepsmaak. Dan maar niet gebakken aardappels. Bij het afruimen wat ook weer ellenlang duurde voordat men in de gaten had dat we ons eten op hadden, hebben we weer aangegeven dat de aardappels niet te eten waren. De serveerster ging er mee terug naar de kok. Wat ons het meest stak was dat ze terug kwam met de mededeling dat de kok ze had geproefd maar niets vreemds ontdekte, het kwam doordat ze een zoete(geen bataat hoor) aardappel gebruikte. Waar komt dan een DUBRO smaak/geur vandaan???
Men probeerde het een beetje goed te maken door onze cappucino gratis te geven. In plaats van dat de kok even naar ons toe kwam om even te vragen wat wij exact proefden. Niets van dat alles.
Dit is voor ons nu echt de laatste keer geweest dat we bij De Kloostertuinen in Zuthpen zijn geweest.
Tevens moet ik opmerken dat men ook niet erg fantasierijk is met de menu kaart deze is al jaren gelijk en wijzigt totaal niet! ??? >:( :-[
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Hizikigrrrl op 20 november 2005, 21:49:02
Ze zijn iid niet erg professioneel. Nou ben ik er al een aantal jaren niet meer geweest, dus misschien was het wel veranderd intussen, maar zo te horen niet. Erg jammer, want je zou daar zoiets moois kunnen maken.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Yessica op 12 december 2005, 11:38:19
Gisteren na het Efteling uitje naar vlaams eetcafé Het Groot Genoegen geweest in Den Bosch. Ik vind een gevulde paprika al bijna een vermelding waard voor de blacklist, je kunt toch wel met wat gevarieerders komen vandaag de dag, maar... bij dit restaurants hadden ze helemaal geen vegetarisch hoofdgerecht! Ook de voorgerechten bevatten allemaal vis en vlees, zelfs de salades. Dus... wat kon ik krijgen? Een salade maar dan zonder vlees en/of vis en frietjes. Nou zeg, wat een culinaire traktatie  :-\
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Laurita_27 op 12 december 2005, 13:52:56
Wow, wat een wereld van verschil met wat ik bij de Kloostertuin heb meegemaakt! Ik moet zeggen dat de bediening niet erg professioneel is idd, maar toen was het meer bijna schattig. Wij hebben heel erg lekker gegeten in de Kloostertuin, niks op aan te merken. De prijs/kwantiteit vond ik ook erg netjes.
Vraagje: van sommige medicijnen kan eten ook anders gaan smaken. Anti-biotica bv. De "zeepsmaak" ervaren mensen vaker. Gebruik je medicatie?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Eddy op 12 december 2005, 14:29:58
Hoi Laurita,

Nee, we gebruiken geen medicatie. We waren met een aantal mensen en we proefden allemaal deze smaak. Gelukkig lag het dus niet aan mij!
Wel eten wij altijd biologisch en hebben we een afwasmiddel (Ecover) waar geen geurstoffen aan zijn toegevoegd, dus zullen wij misschien eerder een bijsmaak proeven dan mensen die vaker sausjes ed uit een pakje eten waar ook weer allerlei geur en smaakstoffen aan zijn toegevoegd.
Dit neemt allemaal niet weg dat er geen zeep of bijsmaak aan het eten mag zitten. En een kok moet dat al helemáál kunnen proeven.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Hoka_Hey op 19 december 2005, 18:04:05
Hallo allemaal
Ik ben nog maar een beginnende vegetarier ( eet soms nog vis) en heb een maand of 3 geleden met mijn vriend tapas gegeten bij de mexicaanse keten El Popo, die in Nijmegen, waar ik at, overigens een andere naam draagt ( ben ik even kwijt ???) Bij navraag of ze de vleestapas weg konden laten, werden we aangekeken of we van Mars kwamen. Ja, evt. vis wilden we wel eten. Wat kregen we? Brood, citroenmayonaise, olijven, feta, uien en een slap blaadje sla aangevuld met paprikacocktailmix/atjar-achtig spul en niet te vergeten, een halve, bruine, taaie maiskolf. Gewoon de normale prijs moeten betalen, men kreeg namelijk nooit vega's over de vloer.. Beetje jammer.  Het is niet zozeer het gemis aan lekkere vervanging, maar de abominabele staat van niet-versheid :( Ik eet wel thuis !
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Aiko op 19 december 2005, 18:16:54
El Popo? De naam weet ik niet meer, maar ik heb wel eens gegeten in een Mexicaans restaurantje in de Van Welderenstraat. Dat was goed vegetarisch eten, vonden ik en mijn vegetarische chaperonesse. Misschien was het deze zaak wel (maar misschien ook wel niet, natuurlijk).
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Hoka_Hey op 19 december 2005, 18:25:28
In de van Welderenstraat..als ik me niet vergis is dat Popocatepetl, vorige week zondag nog een overheerlijke vega-maaltijdsalade genoten! Die wat ik bedoel zit in de Hertogstr en mag geen ElPopo heten vanwege..juist, Popocatepetl ( zij hebben daar een juridisch stokje voorgestoken). Euhm..denk denk..Ja..Het heet hier Don Pablo!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sharon op 21 december 2005, 19:11:58
Oke... Restaurants in Groningen
op nummer 1: de Burger King
op nummer 2: de Mac Donalds
Deze hebben duidelijke redenen

op nummer 3: Humprey's op de Vismarkt. Daar heb ik 2 keer gegeten, de eerste keer was het de fantasie van de kok wat ronduit smerig was (door meerdere mensen laten proeven). Het gerecht bestond uit de rauwkost met opgewarmde bessensap eroverheen en door gebruik van kruiden er smerig geworden. De 2e keer (wederom met een bedrijfsuitje) was er van te voren over gebeld dat er vegetariers meegingen waarvam één ook geen kaas at (ik dus). Het was allemaal geen probleem. Todat we daar kwamen en het enige gerecht wat ze me konden geven een kaas taco was. Ze konden ook absoluut niets anders voor me maken. Dus ik heb daar van andermans patatjes gegeten. Vond dit echt absurd!

op nummer 4: De meeste pizzarias, maar voor het gemak een gedeelde plek met New York Pizza en Rigoletto. Omdat ze ook hier gewoon kaas in je calzone of op je pizza doen, terwijl je er 3 keer naar vraagt dit niet te doen.

op nummer 5: De Buurvrouw, omdat ze ook geen gerechten zonder kaas met stremsel voor me konden maken en daar pas mee aankwamen toen we ons 2e drankje al hadden besteld omdat het zo lang duurde.

op nummer 6: Ni Hao, een nieuw chinees restaurant waar je je groentes kunt laten wokken en een buffet hebt. Bij het buffet kun je alleen de sojablokken en de miniloempias nemen, de rest is alles vlees/vis zelfs geen vegetarische bami of nasi. Je groentes kun je natuurlijk wel laten wokken, maar die worden eerst in een grote pan kokend water gegooid waar ook de rest in wordt gekookt. Dus dat is inmiddels een visbouillon geworden en daarna wordt het in een wok gegooid met een vaag sausje. En om nou naar een buffet te gaan en 16,50 EUR te betalen voor witte rijst met sojablokken. Dat kan ik thuis ook wel eten.

op nummer 7: Padang Bar, wederom omdat ook dit bedrijf toch de kaas in het gerecht heeft gedaan. Maar ze krijgen volgende week een herkansing van me.

op nummer 8: China Town Express. Omdat ze het tot 3 keer toe voor elkaar hebben gekregen om in plaats van de Veggi, het Pork gerecht op te sturen.

op nummer 9: Spring's, omdat ze de 1e keer toch de kaas in mijn tortilla deden en de 2e keer omdat er een soort donkere groente snotterige ragout drab inzat die bijzonder smerig was.

op nummer 10: Alle restaurants die het in hun hoofd halen om als enige vegetarische gerecht: Fantasie van de Kok te zetten.

En dit zijn natuurlijk alleen restaurants (op nummer 10 na) waar ik van te voren op het menu heb gekeken. Om te kijken of er iets was wat ik kon eten, of waar makkelijk de kaas van af te laten was of waar ik van te voren telefonisch contact mee heb gehad.

Zo dat lucht op... :) Als me nog meer te binnenschieten dan horen jullie het wel.

Groetjes,
Sharon
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Monique op 21 december 2005, 20:27:07
Komt er ook nog een top 10 van aanbevolen restaurants in een andere draad?  ::)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Aiko op 21 december 2005, 20:31:10
Dan komt voor mij Chez Aiko altijd bovenaan...
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Stella_Maris op 06 maart 2006, 15:07:59
Hoi allemaal,
mijn bijdrage voor de blacklist: Indrapoera in Best! Gisteren eten wezen halen (afhaal). Op de kaart stonden meerdere vegetarische gerechten, dus ik en mijn vriend gingen er vanuit dat dat wel goed zat. Nog duidelijk aangegeven dat er geen kroepoek op de gado gado mocht.
Bij de controle bleek er wel kroepoek op te zitten. We kregen geen nieuwe portie, de kroepoek werd er gewoon afgeschept. Teleurgesteld naar huis gegaan, waar we erachter kwamen wat zij onder vegetarisch verstaan: het opscheppen van gerechten waar eigenlijk vlees in zit, maar dan om het vlees heen scheppen. Toen we de groente in pittige saus bekeken, kwamen de vleesdraden tevoorschijn. Gatver! Ik heb nog gecheckt of het niet groente was, maar kwam er snel achter dat het toch echt vlees was.
Ook opvallend: toen ik vroeg of de loempiaatjes vegetarisch te krijgen waren werd me gezegd dat die vegetarisch waren want er zat maar een heeeel klein beetje vlees in.... Gatver!
En dat ze vervolgens me geen cassave aanraden omdat daar garnaal in zou zitten, dat is natuurlijk helemaal raar.

Een hele grote afrader dus: Indrapoera aan de oirschotseweg in Best!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Neva op 24 maart 2006, 12:11:13
Oke... Restaurants in Groningen
op nummer 1: de Burger King
op nummer 2: de Mac Donalds
Deze hebben duidelijke redenen

op nummer 3: Humprey's op de Vismarkt. Daar heb ik 2 keer gegeten, de eerste keer was het de fantasie van de kok wat ronduit smerig was (door meerdere mensen laten proeven). Het gerecht bestond uit de rauwkost met opgewarmde bessensap eroverheen en door gebruik van kruiden er smerig geworden. De 2e keer (wederom met een bedrijfsuitje) was er van te voren over gebeld dat er vegetariers meegingen waarvam één ook geen kaas at (ik dus). Het was allemaal geen probleem. Todat we daar kwamen en het enige gerecht wat ze me konden geven een kaas taco was. Ze konden ook absoluut niets anders voor me maken. Dus ik heb daar van andermans patatjes gegeten. Vond dit echt absurd!

op nummer 4: De meeste pizzarias, maar voor het gemak een gedeelde plek met New York Pizza en Rigoletto. Omdat ze ook hier gewoon kaas in je calzone of op je pizza doen, terwijl je er 3 keer naar vraagt dit niet te doen.

op nummer 5: De Buurvrouw, omdat ze ook geen gerechten zonder kaas met stremsel voor me konden maken en daar pas mee aankwamen toen we ons 2e drankje al hadden besteld omdat het zo lang duurde.

op nummer 6: Ni Hao, een nieuw chinees restaurant waar je je groentes kunt laten wokken en een buffet hebt. Bij het buffet kun je alleen de sojablokken en de miniloempias nemen, de rest is alles vlees/vis zelfs geen vegetarische bami of nasi. Je groentes kun je natuurlijk wel laten wokken, maar die worden eerst in een grote pan kokend water gegooid waar ook de rest in wordt gekookt. Dus dat is inmiddels een visbouillon geworden en daarna wordt het in een wok gegooid met een vaag sausje. En om nou naar een buffet te gaan en 16,50 EUR te betalen voor witte rijst met sojablokken. Dat kan ik thuis ook wel eten.

op nummer 7: Padang Bar, wederom omdat ook dit bedrijf toch de kaas in het gerecht heeft gedaan. Maar ze krijgen volgende week een herkansing van me.

op nummer 8: China Town Express. Omdat ze het tot 3 keer toe voor elkaar hebben gekregen om in plaats van de Veggi, het Pork gerecht op te sturen.

op nummer 9: Spring's, omdat ze de 1e keer toch de kaas in mijn tortilla deden en de 2e keer omdat er een soort donkere groente snotterige ragout drab inzat die bijzonder smerig was.

op nummer 10: Alle restaurants die het in hun hoofd halen om als enige vegetarische gerecht: Fantasie van de Kok te zetten.

En dit zijn natuurlijk alleen restaurants (op nummer 10 na) waar ik van te voren op het menu heb gekeken. Om te kijken of er iets was wat ik kon eten, of waar makkelijk de kaas van af te laten was of waar ik van te voren telefonisch contact mee heb gehad.

Zo dat lucht op... :) Als me nog meer te binnenschieten dan horen jullie het wel.

Groetjes,
Sharon

Ik vind de padang Bar juist heerlijk, maar ik heb dan ook niet zoveel moeite met kaas eten. Wel stom dat ze het er niet afhalen want de bediening is daar altijd wel attent. Nog een afknapper: Een pizzeria (naam vergeten) op het Zuiderdiep...vieze pizza! Heel veel groenten die er op zaten waren gewoon nog rauw (de ui bijvoorbeeld). Dat hoeft op zich niet vies te zijn maar dat was het in dit geval wel. En bij de Maoz in Groningen hebben ze trouwens ook kipnuggets, en ik weet niet of die gescheiden met de falafel gebakken worden....
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sanja op 24 maart 2006, 12:27:03
Ze zeggen van wel.
Titel: De Eetkaemer in Hoorn, matig eten.
Bericht door: bietje op 26 maart 2006, 09:46:37
De Eetkaemer in Hoorn heeft een nieuwe kok en dat is te merken.

Waar je eerst fantastisch vegetarisch kon eten krijg je nu groenten uit blik op je bord, iets wat je niemand toewenst. De keuken weet niet meer hoe ze creatief met voedsel moeten omgaan en de kwaliteit van de geserveerde gerechten is matig.

Doperwten en worteltjes uit blik, olijven uit blik en salades zonder extra's. Wij kregen zelfs een keer zuurkool met spekjes voorgeschoteld.

Dus als je niet voor een teleurstelling wil komen te staan, ga dan niet naar de Eetkaemer in Hoorn.

Jammer, jammer, jammer...

(Toch in Hoorn? Ga naar De Ridderikhof: niet duur en fantastische bediening.)

Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Kim op 15 april 2006, 20:26:03
He verdorie, wilde ik de Eetkaemer ooit nog eens uitproberen, ben ik al weer te laat. Misschien is er nog te achterhalen waar die kok naartoe is?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Selly op 19 april 2006, 22:51:40
De Taveerne in de Koog op Texel: niet gaan eten.
Bij het reserveren was geinformeerd of er vegetarisch eten was. Dat was er. Dus hadden we gemeld dat er twee vegetariers mee zouden komen.
Bij aankomst werd een amuse met vis geserveerd. Vriendelijk zeiden we dat was doorgegeven dat er ook vegetariers waren, en of daar wellicht een aparte amuse voor was. De ober zei 'we hebben alleen een vegetarisch menu, geen amuses hoor!' alsof we een idiote vraag stelden. Toch kwam er opeens een vegetarische amuse: 1 halve olijf en 1 gebakken champignon aan een vork geprikt.
Hierna vroegen we of een bepaalde soep vegetarisch was, aangezien de groentebouillon die bij het vegetarisch menu hoorde een beetje saai was. De andere soep was niet vegetarisch, maar de bospaddestoelen waren wel vegetarisch. Dat als voorgerecht genomen. De bospaddestoelen werden echter geserveerd met grote plakken vlees. Teruggestuurd. 4 minuten later stond er een nieuw gerecht op tafel. De bospaddestoelen kwamen uit de diepvries, dus theoretisch is het mogelijk dat het een heel nieuw gerecht was. Positief was dat er veel knoflook over zat.
Het hoofdgerecht was groenteschotel met risotto. Veel verschillende gebakken groenten, deels uit de diepvries, geserveerd op een rauw blad paksoi met stengel en erbij ongare rijst. Echt heel erg ongaar. En een blad rode sla met vruchtjes uit blik. Gelukkig was er naast de rijst friet, gebakken aardappels en aardappelgratin op tafel gekomen. De gebakken aardappels en aardappelgratin smaakten zwaar naar vleesbouillon. De friet was slap.

En goedkoop is het echt niet. Aan een andere tafel zat een vegetarier die zijn ongare rijst twee keer terug stuurde en toen zonder eten (zijn tafelgenoten waren inmiddels al klaar) en met betaling van de volledige rekening is afgedropen.

Op Texel verwacht ik niet eens veel maar dit was best heel erg.  De Indier Taj Mahal in De Koog schijnt okee te zijn (helaas zat hij vol), dat is misschien een betere keus.  
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sanja op 11 mei 2006, 08:45:51
De Brasserie in de Poelestraat in Groningen. Na twintig minuten gewacht te hebben, kwam er eindelijk iemand vragen of we misschien wat te drinken wilden (goh, zou je denken?). Na weer twintig minuten tot een half uur gewacht te hebben konden we eindelijk onze bestelling doorgeven. Ze hadden niks vegannes op de kaart staan dus gevraagd of ze bij de maaltijdsalade het kaasje konden vervangen door iets van artisjokken ofzo (die stonden bij een ander gerecht op de kaart). Jongen schreef heel veel op, dus ik vermoed dat hij wel begreep wat ik bedoelde.
     Na een half uur nog steeds geen eten, ook de stokbroodjes die besteld waren niet. Omdat een ober op het terras aanspreken onmogelijk was (lees: ze kwamen er gewoon niet), ging iemand naar binnen om te vragen of het stokbrood er misschien een keertje aan kon komen. Daar werd redelijk onbeschoft op gereageerd (hard zuchten en met een blik van 'zeik niet zo'). Toen kwam eindelijk ons brood er aan (wel met kruidenboter, maar zonder de olijventapenade). Nog geen minuut later gevolgd door het eten...
     De maaltijdsalade smaakte nergens naar: nog bijna rauwe stukken champignon, vieze gedroogde tomaatjes en verlepte sla met een vieze dressing (en dat was dus alles, bij vriendin zat er alleen nog wel een geitenkaasje bij). Niks van artisjokken ofzo (nou hoeven ze dat natuurlijk ook niet te doen, maar het was wel zo aardig geweest). Gelukkig was het niet veel. :-X Voor vier man (vier anderen hadden een maaltijdsalade en daar hoorde geen patat bij) een heel klein bakje patat. De salade was dezelfde verlepte salade als in mijn maaltijdsalade. Toen we de rekening kregen bleek ook dat de vier maaltijdsalades geen maaltijdsalades waren (waar we om gevraagd hadden), maar gewone salades (wat denken ze, dat wij om 8 uur 's avonds komen lunchen?).

Dat was eens en nooit weer. (Een meisje had er trouwens wel vaker gegeten en ze zei dat je altijd zo idioot lang moest wachten. De vleeseterts vonden het vlees ook nergens naar smaken.)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: novo op 22 mei 2006, 21:16:14

(...) Ni Hao, een nieuw chinees restaurant waar je je groentes kunt laten wokken en een buffet hebt. Bij het buffet kun je alleen de sojablokken en de miniloempias nemen, de rest is alles vlees/vis zelfs geen vegetarische bami of nasi. Je groentes kun je natuurlijk wel laten wokken, maar die worden eerst in een grote pan kokend water gegooid waar ook de rest in wordt gekookt. Dus dat is inmiddels een visbouillon geworden en daarna wordt het in een wok gegooid met een vaag sausje.

Vorig weekend ben ik ook naar een wokrestaurant gegaan (Wok Planet in Waalwijk). Er is daar keuze uit een Chinees buffet, een woktafel en een Japanse woktafel. Bij de woktafel kan je als vegetarier louter groenten en champignons opscheppen. Helaas blijkt inderdaad bij de wok zelf dat de ingredienten worden voorgekookt in een pan met water waar al de hele avond vlees en vis in heeft gekookt. Daarnaast is bij de sauzen niet uit te vinden welke vegetarisch is. Ik vroeg de kok om een saus zonder vis, waarop ik de zoetzure saus kreeg op basis van -zo las ik later-  garnalen! Ik vond het erg onprettig om geen keuze te hebben.
Het enige alternatief is Foe yong Hai en wat miniloempia's van het Chinees buffet...en dan een hele hoop fruit en ijs.
Erg jammer!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: renske op 31 mei 2006, 19:51:09
Wij aten vandaag bij 't Tuinfeest aan de Gelderse kade in Amsterdam. En dat was een heeel slecht idee! De ambiance is prima, maar het eten is helemaal niks. Ik at een salade die ontzettend raar was: stoofperen, sla (oude harde stukjes), humus, meloen, komkommer, mango, rode kool, gebakken geitenkaas, pijnboompitten, rode ui en twee stukjes groene asperge. Het smaakte allemaal niet vers en de combinaties waren raar. De frieten smaakten ook helemaal nergens naar. En de prijskwaliteitverhouding was heel ver te zoeken. Jammer!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Miepje Kurk op 04 juni 2006, 14:50:54
De Veenhoeve - Breukeleveen

Bij reservering had iemand geïnformeerd of er ook voldoende vegetarische gerechten op de menukaart stonden. Hier werd volmondig "Ja!" op geroepen, dus vol goede moed togen we richting De Veenhoeve. Op de menukaart stond echter, afgezien van de desserts dan, geen enkel vegetarisch gerecht.  ??? (Wel kalfswang, ossentong, slakken en ander - in mijn optiek - afgrijselijks).

Vervolgens de bediening aan de mouw getrokken en geklaagd over de liegebeesterij bij reservering. "We kunnen wel iets voor je maken hoor" was de reactie, waarop ik aangaf dat ik daar slechte ervaringen mee heb (omelet...) en dat ik toch graag iets te kiezen heb (als ik wil eten wat de pot schaft ga ik wel naar mijn mama). Aangezien ik de enige vegetariër in het gezelschap was, de tijd doortikte en er toch 'es gegeten moest worden, heb ik noodgedwongen ingestemd met het geïmproviseerde vega-menu.

Het voorgerecht was nog wel aardig (wat groente-tempura, asperges en onbestemd maar niet slecht smakende salade), maar het hoofdgerecht bestond, zoals al verwacht & gevreesd, uit ei, aardappelpuree en spinazie gegratineerd met een laag kaas. Niet echt vies, maar wel zeer oncreatief. Dat is toch eerder een gerecht wat een vleesetende non-keukenprins(es) maakt als 'ie onverwachts een vega-gast te eten krijgt, niet een professionele  :chef: in een prijzig restaurant... De anderen zaten zeer culinair uitziende vis-creaties op te peuzelen, terwijl ik me door een bak aardappelpuree met ei en kaas moest worstelen. Er kon nog geen extra schaaltje sla of groenten van af.

Bovendien werd dit alles geserveerd door een ober die het nodig vond om grapjes te maken in de categorie: De tomaten zijn geen VLEEStomaten hoor  :crying:

Mevrouw Stemband wat heeft u nu geleerd: Voortaan zelf bellen om te vragen of ze echt iets vega-fatsoenlijks serveren en dat niet aan een niet-vega overlaten.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Visje op 12 juni 2006, 23:00:59
Ik nomineer met liefde De nieuwe Pauw in Leerdam. Vanwege een familiefeestje, gingen we daar met een 18-koppig gezelschap eten. Hartstikke handig natuurlijk, want met een vegetariër en iemand die nogal allergisch is, is het gemiddelde restaurant nogal lastig.

Het idee in dit restaurant is dat je begint met een soepje. Van de drie keuzes was er echter niet één vegetarisch. Ik sloeg de soep dus maar over, maar het was een voorspelling voor de rest van het buffet...

Bij het warme gerechten buffet waren alleen de rijst en de mie vegetarisch. Zelfs door de foe yong hai zat kip! Bij het wokbuffet had ik de keuze uit een hele rits groentes (wat natuurlijk op zich wel positief was), tofu die te lang in het water had liggen weken en sauzen waar niet bij stond wat precies vegetarisch was en wat niet.

Ik heb uiteindelijk nog wel een maaltje bij elkaar kunnen zoeken, maar ik had niet echt veel keuze (of beter gezegd: geen keuzes). Voor mij heeft een restaurant dat pretendeert er voor iedereen te zijn dan bij voorbaat al verloren.
(Daar kwam nog bij dat ook mijn vader klaagde over de kwaliteit van de spullen die waren gebruikt en ook hij vond het niet echt lekker eten).
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Anticarne op 24 juni 2006, 17:46:01
[dierlijk vet] dat zit in alle tortillas, ook die uit de supermarkt.

Is pertinent onwaar. Ik heb de afgelopen 4 jaar voor een grote tortilla multinational gewerkt en ik kan je verzekeren dat de tortillas die daar van de band kwamen (25% van de totale tortillaproductie ter wereld w.o. een aantal bekende merken als Casa Fiesta!) plantaardig (muesli) vet bevat en dat de rest van het recept ook 100% vegetarisch is.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sanja op 26 juni 2006, 08:53:02
Dank!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Maartje! op 03 juli 2006, 19:20:18
Ik at gisteren bij het Miranda Paviljoen (http://www.mirandapaviljoen.nl/). Niet doen. Het was ter ere van mijn opa's verjaardag, dus je kon alleen maar kiezen vlees/vis of vegetarisch (al zie ik nu op de kaart van de brasserie dat we eigenlijk een uitgebreidere keuze hadden, normaliter hebben ze niet eens een vegetarisch gerecht...) Het vegetarische voorgerecht was dezelfde bouillon (en dat was geen groentebouillon) met ballen als de rest had, het hoofdgerecht pasta met wat gebakken champignons en kaas en als toetje iets dat zowel als ijs of als parfait mislukt kon zijn; kunstmatige bessensmaak en een hele rare structuur...
Bah, liefdeloos in elkaar gegooid eten op zo'n fijne locatie...
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Feyra op 06 juli 2006, 22:24:27
Ik ging een tijd terug met een hele groep vriendinnen eten bij cafe Brandpunt in Tilburg.
Er was maar weinig keuze dus ik vroeg aan de serveerster of ik een vegetarische salade kon krijgen; dat was mogelijk.
Na verloop van tijd werd het eten opgediend en wat zat er in mijn salade?
ham!! en spekjes!!

Het was nog een hele klus om de serveerster terug aan onze tafel te krijgen maar uiteindelijk nam ze mijn bord mee en zou zorgen voor een nieuwe salade.

Het was op zich oke dat ze een hele nieuwe salade voor me hebben gemaakt en niet zomaar de ham en spekjes eruit hebben gevist maar....
Het duurde VEERTIG minuten voor ik een nieuw bord kreeg. Iedereen had haar eten inmiddels al lang op en ik zat al die tijd maar droevig en hongerig voor me uit te staren.

Bij het afrekenene probeerde ik te onderhandelen over een gratis drankje maar hier kon geen sprake van zijn...!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sander op 06 juli 2006, 23:51:04
Ga ook niet, ik herhaal, NIET naar Eethuis Turquaz aan de Broekhovenseweg in Tilburg. Ze zitten er net, verkopen ook falafel, dus van de week maar eens laten bezorgen. Na bij te zijn gekomen van de eerste hap, heb ik ze opgebeld om te vertellen dat het letterlijk niet te vreten was, en heb ze gevraagd of ze het ook weer op kwamen halen. Dat werd aan de andere kant van de lijn niet helemaal begrepen ("we zullen het de volgende keer lekkerder maken", nou, dat lijkt me dus onmogelijk), dus toen hebben we dus voor 16 euro aan gefrituurde troep zo de kliko ingeflikkerd.  >:(
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Aiko op 07 juli 2006, 19:29:17
Zo erg zal het toch wel niet geweest zijn, dat het zelfs niet een beetje te eten is met uiterste wil? Was het per ongeluk in anti-vries gefrituurd dan, ofzo?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: ben_K op 01 september 2006, 15:16:24
Ik kwam altijd graag in de Bolhoed, daghap was vaak creatief, taarten lekker. Laatste tijd vond ik het al minder worden, maar gister echt voor het laatst geweest..

Dagschotel was ongelovelijk saai, te verglijken met een bord wat je voor jezelf nog niet eens neer zet op zondag.. Omdat je geen zin had om te koken, toch maar wat hebt geprobeerd. We kregen bijna rauwe rooktofu met champignons (voorheen kreeg je daar een soort saus over), te zachte broccoli, boekweit, een blad sla met komkommer en tomaat.. Ik ging altijd voor de mayo die daarop zat, maar zelfs die was zielig! Vergeet bijna de linzen te vermelden..  Achja, mag dan nog voor de zoveelste keer saai zijn. Waarschijnlijk moest ik ophouden met hopen op iets, wat daar vroeger wel geserveerd werd. Misschien dat ze daarom een nieuwe kok zoeken?

Ik weet voor de rest niet wat jullie er van vinden, maar als je afrekend vind ik het ongelovelijk bijdehand om binnensmonds en zonder je aan te kijken het bedrag zegt. Resulteerde in dat ik een tientje te weinig gaf, omdat ik het niet hoorde. 'Het is 48 euro'. Grommende bediening? Ik nam toch maar taart mee, welke ik naar me toegeschoven kreeg. Of ik een zakje mocht? Moment.. de dame moest eerst de taart in de koeling zetten. Wat mij stoort is dat de zogenaamde rust waar ze mee werken, veranderd is in een soort arrogantie. En.. ik vind, als je ergens niet moet gaan werken zonder plezier is het in een restaurant. Want als je model wilt spelen, doe dat dan op maandagochtend om de hoek op de noordermarkt?  ::)

Hoop dat jullie betere reakties hebben, zelf vind ik het erg jammer.. maar ga graag ergens eten waar nog wel liefde voor het vak en passie voor het eten is te zien.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: trashydiva op 06 september 2006, 14:28:21
Ik heb van de week in de Vierjaargetijden in Harderwijk gegeten.

Nu was ik hier een jaar geleden al eensgeweest toen ze nog de oude kok hadden en dat was altijd erg lekker, al hebben ze niet veel keus.
Dit keer echter hadden ze 2 vegetarische gerechten en mijn vriend besloot de ene te nemen; filodeeg gevuld met mozzarella en groenten en ik koos voor de ander; met groente gevulde paprika en pasta.

Als vooraf wilden we soep, maar dit bleek kippen bouillion te zijn, al kwamen we daar pas achter toen we het meisje van de bediening 3x erom hadden gevraagd, voordat ze maar eens besloot eht te gaan vragen.

Wij kregen ons eten en op het 1e gezicht zag het er  heerlijk uit. Maar wat bleek, afgezien van het uiterlijk van onze gerechten bleek het precies hetzelfde te maken  ??? Ze haddne precies dezelfde ingredienten, die bestonden uit gekookte  groenten met een gigantische lading kruiden boter eroverheen!  Bovendien hadden ze overal ontzettend veel zout over gedaa,n, maar dat kan ook aan ons gelegen hebben want dat gebruiken we zelf nauwelijks.

Uiteindelijk hebben we maar de patatjes  die ze er ook bij hadden gedaan opgegeten en zijn weggegaan. Toch jammer  :(
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Agnesje op 13 oktober 2006, 10:55:23
Ik heb een restaurant voor de blacklist, San Marco in Delft. Het zit op de Brabantse Turfmarkt naast de Albert Heijn zo'n beetje. Wat ik wel leuk en grappig vond was de ouderwetse donkerhouten inrichting en het personeel was ook wel vriendelijk. Ik wilde graag een pasta gerecht bestellen ( had geen zin in pizza) en daarmee was er gewoon heel erg weinig keus voor vegetariers ! Het enige echt vegetarische wat er op stond was de pasta met pesto en ik meen een salade.... that's all !! En oh ja, een pizza natuurlijk,maar daar had ik nou net geen zin in..... beetje zonde ! ik vind het sowieso erg opvallend hoe weinig restaurants, broodjeszaken e.d. rekening houden met niet-vleeseters. En dan eet ik nog vis, en ik vind het soms al lastig... kan ja nagaan ! Ik vind het ook ineens helemaal niet meer zo leuk om uit eten te gaan sinds ik geen vlees meer eet....  :(
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Poek op 13 oktober 2006, 11:05:54
San Marco is dan ook niet meer populair bij de Nederlandse bevolking volgens Maurice de Hond... wel raar, bij de meeste pizzeria's hebben ze wel een Pasta Napolitana, pasta met tomatensaus. Ik had in jouw geval trouwens die pasta met pesto genomen en er dan ketchup bij gedaan, bij buffets in hotels neem ik ook wel eens pasta met ketchup.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sam op 13 oktober 2006, 12:05:07
Ehhmm... San Marco is een traditionele pizzeria, en een pizzeria is nu eenmaal niet zo'n goed idee als je geen trek hebt in pizza  :P Ik vind het een gezellig restaurantje, erg lekkere pizza en salade.

En Poek: pasta met ketchup is VIES! Ga je schamen, culinaire barbaar  :)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Poek op 13 oktober 2006, 12:10:41
En Poek: pasta met ketchup is VIES! Ga je schamen, culinaire barbaar  :)

Ik vind het lekkerder dan pasta met alleen wat gestrooide kaas erover, vaak het enige alternatief bij hotelbuffets.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Agnesje op 16 oktober 2006, 08:15:03
Ze hadden dus inderdaad geen pasta met tomatensaus...daar zat gehakt door.... maar ik ga toch niet uit eten om pasta met tomatensaus te eten??! Nee, ik vond het echt weinig creatief hoor, 1 vegetarische pasta. En pasta met pesto is inderdaad wel te eten, maar niet met ketchup, gatverdamme !! ik verwacht in een restaurant toch wel iets bijzonders, ik bedoel, iets wat ik thuis niet of niet zo gauw klaarmaak. pasta met ketchup of rijst met ketchup maak ik thuis als ik geen ene euro meer in mijn portomonee heb ! daar hoef ik niet voor uit eten te gaan.... en ik ben het er dus mee eens wat helemaal in het begin in het forum staat, dat wij vegetarisch soms echt veel te makkelijk zijn ! dus ik zou al tevreden moeten zijn met 1 vegetarisch pastagerecht op de kaart? dus met keus uit 1 !! tja...  :-\ maar goed naar San Marco ga ik dus alleen nog maar als ik heel erg zin heb in pizza, anders nie....
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: fem fatale op 29 oktober 2006, 15:21:57
Vrijdag bij Tempura gegeten, japans aan de plantage kerklaan.

Op Iens waren er ontzettend goede recensies, en een vriendin had er ook wel eens gegeten, en toen vond zij het ook goed, dus het leek een leuke avond te worden.

Omdat ik niet zo ervaren ben met japans eten leek het me het beste om het vega-menu te kiezen, ook al omdat er geen apart kopje "vega" was, of een andere aanduiding dat gerechten vegetarisch waren, en ik het op die manier tamelijk lastig zoeken vind. Alle menu's waren tussen de 10 en de 15 euro, behalve het vegamenu, dat was 20, dat vond ik een beetje vreemd, maargoed, dan krijg je vast megaveel eten.

Wel zaten er komkommersushi's in dat vegamenu, en ik mag geen komkommer, dat zei ik ook. Waarop de bediening besloot dat de anderen dan maar mijn komkommersushi's moesten opeten. Blijkbaar vonden ze dat ook van de rest van mijn eten, want in de zeewiersalade vond ik geraspte komkommer, in de rijst vond ik geraspte komkommer in de tempura leek iets op komkommer, maar was waarschijnlijk courgette, maar er zat wel een tandenstoker in een tempura-ui. Maar zowaar, in de omelet nigiri en de tofu zat geen komkommer.

Ik vind het echt gigantisch slordig, of eigenlijk gewoon fout, dat ze niet hebben gewaarschuwd dat er overal komkommer in zou zitten (of het er gewoon uit hadden gehaald) want als ze dat hadden gedaan, waren we gewoon ergens anders gaan eten, nu heb ik een heleboel gerechten gehad waar ik één hapje van heb gegeten, alvorens ik de komkommer heb ontdekt.
Ook vind ik het stom dat ze zo weinig vega hebben, en zo moeilijk doen over het menu. Vegavriendin die het eerder wel lekker vond, mocht ook niet iets uit het menu niet eten, en al helemaal niet vervangen door iets anders. Dan moest ze maar los bestellen, maar toen ze dat probeerde wist de bediening haar te vertellen dat in alles vlees zou zitten. Dus dan maar wel een vegamenu, met allemaal dingen die je niet wilt eten.

Uiteindelijk hebben ze wel een rekenfout gemaakt van 15 euro in ons voordeel, en we hebben geen fooi gegeven, dus zijn we bij Haägen-Dasz een ijsje gaan eten. En na mijn vraag over wat zuivel/cacao/appelvrij was, kreeg ik andere mini-hoorntjes op mijn ijsje dan de anderen. Die van mij waren niet in de chocola gedoopt  :D
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Selly op 29 oktober 2006, 17:04:17
Ik wilde afgelopen donderdag bij Tempura gaan eten (maar ben bij Kadijk terecht gekomen). Toeval!
Als je nog een keer veggie Japans wilt eten kun je goed naar Kagetsu, daar zijn dingen zonder komkommer, maar hey jij mag toch geen vetsin, want in alle sushirijst wordt vetsin gedaan (via de azijn).
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: fem fatale op 29 oktober 2006, 17:21:47
Hmm, ik geloof dat ik vooral moet oppassen met vetsin omdat het alle allergische reacties versterkt en ik denk dat ik best veel moet eten voordat ik er echt last van krijg. Gewone bouillonblokjes gaan namelijk goed (nouja, ik eet ze natuurlijk niet puur en gebruik meer water dan dat er op het doosje staat, maar het gaat goed), dus ik denk dat een beetje via de azijn in de rijst ook niet zo'n probleem hoeft te zijn.

Van wagamama had ik trouwens wel een reactie, maar geen idee wat het precies was natuurlijk.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: bloempjuh op 31 oktober 2006, 07:21:13
Afgelopen zondag bij De Reiger in Zijtaart gegeten. Voorgerechten konden niet vegetarisch gemaakt worden, dus ik moest maar naar de saladebar. Daar sla met eiersalade gehaald.
Hoofdgerecht: een wrap met groenten en brie, een stuk tomaat, wat rijst en een gevulde paprika.
De groenten in de wrap waren rauw, de rijst niet gaar en de paprika veel te zout. Dus ik weer naar de saladebar. Sla met eiersalade..
En het toetje (ijs met kersen) was erg lekker.

Maar 19,90 betalen voor een keuzemenu dat vervolgens bestaat uit salade van de (gratis) saladebar..  
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Yessica op 02 november 2006, 09:41:00
Afgelopen zondag bij De Reiger in Zijtaart gegeten.

Het is al knap dat een gehucht met 6 inwoners een restaurant heeft  :)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: bloempjuh op 06 november 2006, 23:22:50
Afgelopen zondag bij De Reiger in Zijtaart gegeten.

Het is al knap dat een gehucht met 6 inwoners een restaurant heeft  :)

Je moet eens zien hoe druk het daar is op een zondagavond.. Ik vraag me af wat al die mensen toch te zoeken hadden in dat gat ;)
Voor het eten moet je er als vega iig niet zijn!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Roodbaard op 11 december 2006, 14:32:42
Nou, ik heb er weer 1 voor de blacklist: de afhaalwok tegenover Musis Sacrum in Arnhem. Afgelopen zaterdag was ik in Musis Sacrum voor een lekker metalfestivalletje. Leuke bands enzo, maar minder leuk eten. Ik mailde aan de organisatie:


De Arnhem metal meeting was weer geslaagd, net als vorig jaar! Wat ik wel erg slecht vond, was het eten. Volgens de site zou er 'a selection of meat and vegetarian sandwiches' zijn. Ik, als vegetariër, kon echter alleen kiezen tussen kaassouflé en broodje kaassoufflé. Bovendien waren die ten tijde van Pungent Stench (halverwege het festival) al uitverkocht. Wat is er gebeurd met de patat van vorig jaar? Ik hoop dat de catering volgend jaar wat meer te bieden heeft voor mensen die ervoor kiezen geen vlees te eten.


Waarop zij antwoordden:

Beste mevrouw Roodbaard,

Goed om te horen dat je het een geslaagd evenement vond/vind.

Hoewel we zeer tevreden zijn over al het geboden deel ik je mening dat dit beter had gemoeten. Om niet nader te noemen reden heeft het Musis Sacrum niet kunnen voldoen aan datgene wat wij aan het publiek beloofd hebben. Mijn excuses hiervoor. Hopelijk heb je een lekker vegetarisch maal bij de afhaalwok – aan de overkant van Musis – gehaald.


Hopelijk tot volgend jaar en we zorgen dan beter voor de vegetariërs onder ons.

mvg,Gelukkig reageren ze er goed op :) en gaan ze er wat aan doen. Voor de blacklist nomineer ik dus ook NIET musis sacrum maar wel die afhaalwok. Ik vond het erg jammer (of zeg maar gerust zwaar asociaal) dat die tent (die ik dus bij deze op de blacklist zet) VLEES  door de vegetarische hap gooit. De bastards! Toen ik er wat van zei kreeg ik niet echt een antwoord ('uhh, volgens mij is dat vlees, mevrouw'), dus toen heb ik later op het station maar een grote zak M&M's gehaald....Titel: Re:Blacklist
Bericht door: iammars op 18 december 2006, 20:43:40
Iedereen weet het wel, maar dikke tip: ga nooit lukraak zomaar plotseling naar een (afhaal-)Chinees! Ik had het moeten weten, ik had eerst rustig op de kaart moeten kijken, maar nee ik had zo'n honger en liep meteen naar binnen in de China Garden, nu Fong Shou genaamd, in Horst. Enter leeg chinees restaurant met inboedel die in de Chinese jaren 80 retro waren, twee jonge kibbelende Nederlandse meiden met te dikke kont achter de toonbank en een oud Chinees-ogend vrouwtje.
Of ik voor twee personen wat gevarieerd vegetarisch chinees mee kon nemen? Ja hoor geen probleem, antwoorde een van de meiden. Ik wilde bami ZONDER vlees, ZONDER VLEES zei ik drie keer, jaaaa zonder vlees helemaal vegetarisch geen probleem en ze schreef het op. En ik wilde ook iets van tofoe... nou daar had ze nog nooit van gehoord. Chinees vrouwtje erbij, nee zij ook niet. En toen had ik weg moeten gaan, maar ja ik had Chinees beloofd aan mijn ega, dus Chinees ging ze krijgen. Maar vegetarische sate kon wel, nou dat leek me wel wat. En ook wat tjap tjoy want veel meer keuze was er ook niet.

En daar ging ik zitten wachten op 2 meter rechtvoor de toonbank in het zicht van de meiden. De meiden en het vrouwtje waren ondertussen er lustig onderling op los aan het kibbelen wat er nou aan was om vegetarisch te eten was bij de chinees, dat het zo weinig was, ook weinig keuze, je had niet echt gegeten als je dat ophad, en de meiden gingen als ze thuis waren nog eens lekker dittem en dattum vlees verschransen. Opeens slaakt het chinese vrouwtje een kreet, ze draait zich om en doet het schuifdeurtje omhoog van de dichte keuken. Ze roept iets chinezerigs naar binnen, sluit het schuifdeurtje en vertelt me dat ze vergeten was om te melden dat er geen vlees in de bami moest. Of ik dat erg vond. Ja dat vond ik dus erg. Zij schuifdeurtje omhoog, riep iets, en vertelde me dat het opnieuw gemaakt zou worden. Ik blij. Ik had toen nog hoop.
Na nog wat gekibbel aangehoord te hebben is mijn portie dan eindelijk klaar. Opeens komen er twee man achter mij binnen die ook enorme honger hebben want ze gaan pal achter mij staan en dringen om te bestellen. Ik betaal, pak ietwat gehaast de tas aan met eten, wil snel weglopen tot het oude Chinese vrouwtje opeens zegt: jaaa maar de sate is natuurlijk van kip, maar dat is logisch!
AAAAAAAAARRRRRRRRRRRGGGGGGGGGHHHHHHHHHH HH!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sanja op 18 december 2006, 21:46:10
twee jonge kibbelende Nederlandse meiden met te dikke kont
??? :-X
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: iammars op 20 december 2006, 20:50:24
twee jonge kibbelende Nederlandse meiden met te dikke kont
??? :-X
De kont werd steeds dikker en dikker naarmate de tijd vorderde en ik me zat te ergeren...
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Gwennepen op 27 december 2006, 17:59:18
Wij waren in het outlet-winkelcentrum Rosada in Roosendaal. Daar was een soort pannenkoekenrestaurant (On Top). Ik had niet zo'n zin in iets zoets, maar ze hadden ook wraps waaronder een met mozzarella en vanalles. Toen we na 20 minuten eindelijk aan de beurt waren om te bestellen bleken de wraps op. Toen had ik maar een pannenkoek met kaas besteld. En die was viehies. :pukey: Ik heb hem niet op. Ik heb niet eens geklaagd. Ik ben naar buiten gegaan, ik moest gewoon frisse lucht hebben. Ik heb nog een knoop in m'n maag van de paar vieze hapjes die ik had genomen. >:(
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Daphne op 27 december 2006, 20:53:09
Iedereen weet het wel, maar dikke tip: ga nooit lukraak zomaar plotseling naar een (afhaal-)Chinees!

Daarom eet ik dus nooit bij de Chinees...ik zou natuurlijk wel naar een vega Chinees restaurant gaan (als er eentje dichterbij mijn stekkie zat)
Titel: Tip voor Chinees eten
Bericht door: Digimike op 04 januari 2007, 13:35:01
Ik stel hoge eisen aan mijn eten en al helemaal als ik uit eten ga. Regelmatig word ik dan ook teleurgesteld in de (vegetarische) kookkunsten van de meeste koks (zelfs bij een drie Michelinsterrenrestaurant als de Librije in Zwolle was ik echt teleurgesteld over de prijs/kwaliteit verhouding en vooral in de fouten die de bediening maakte bijvoorbeeld door mij een hapje voor te zetten waar ham in zat en dit nog sjacherijnig weghalen ook als ik daarover klaag).
Maar waar ik echt positief verrast werd, was nota bene bij een Chinees restaurant. Daarom een aanrader voor alle vegetariers, die lekker, origineel vegetarisch Chinees willen eten: ga eens naar (biologisch restaurant) Memories of Asia in Arnhem. Het enige nadeel: het is helaas wel een beetje aan de prijs (zeker voor een Chinees).
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Daphne op 04 januari 2007, 14:45:09
Hé Digimike, heb je de restaurantgids al bezocht? Dan kun je ook even stemmen. http://restaurantgids.vegatopia.com/gelderland/arnhem/arnhem_memoriesofasia.doc/
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Selly op 05 januari 2007, 16:59:53
Regelmatig word ik dan ook teleurgesteld in de (vegetarische) kookkunsten van de meeste koks (zelfs bij een drie Michelinsterrenrestaurant als de Librije in Zwolle was ik echt teleurgesteld over de prijs/kwaliteit verhouding en vooral in de fouten die de bediening maakte bijvoorbeeld door mij een hapje voor te zetten waar ham in zat en dit nog sjacherijnig weghalen ook als ik daarover klaag).

En je had toen al duidelijk een veggie menu besteld of was het een amuse voordat je het menu bestelde?
Ik vind het als je doorgeeft veggie te zijn toch wel erg slordig als zoiets in je menu zat.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Digimike op 08 januari 2007, 10:35:47
En je had toen al duidelijk een veggie menu besteld of was het een amuse voordat je het menu bestelde?
Ik vind het als je doorgeeft veggie te zijn toch wel erg slordig als zoiets in je menu zat.

Het was een amuse, nadat ik had doorgegeven dat ik vegetarier was. De voorgaande amuses die ik kreeg waren wel vegetarisch, terwijl mijn tafelgenoten onder andere ganzenlever voorgezet kregen. Ik denk dat ze gewoon een foutje maakten, maar dan wel een heel slordige en de reactie erop (gewoon weghalen zonder excuses of een vervangende amuse aan te bieden) vond ik zo onprofessioneel. Dat had ik niet verwacht in een 3-Michelinsterren restaurant.  
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Digimike op 08 januari 2007, 10:37:00
Hé Digimike, heb je de restaurantgids al bezocht? Dan kun je ook even stemmen. http://restaurantgids.vegatopia.com/gelderland/arnhem/arnhem_memoriesofasia.doc/

Bedankt voor de tip, zal ik doen!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: rochelle op 24 januari 2007, 16:53:32
poeh ik weet niet waar ik moet beginnen zoveel slecht eten..  ik vind eigenlijk dat de mac er echt bij moet! want als je daar perongelijk terecht komt hebben ze nooit vegaburgers nu ook al geen salades meer die vega zijn en als je er dan om vraagt zegt ze alleen  de frietjes. "nou doe die dan maar" zegt ze wil je er een chilikipburger bij voor 1 euro!!
verder de magneet cafe's vieze couscous met drie stukjes groente.
en ik heb ook zo vies gegeten in eindhoven echt waar zo smerig heb ik nog nooit gegeten. daar ga ik de naam even van bij bedenken.
ik kom er op terug :)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: iggy op 27 januari 2007, 15:48:38
Afgelopen zondag bij De Reiger in Zijtaart gegeten. Voorgerechten konden niet vegetarisch gemaakt worden, dus ik moest maar naar de saladebar. Daar sla met eiersalade gehaald.
Hoofdgerecht: een wrap met groenten en brie, een stuk tomaat, wat rijst en een gevulde paprika.
De groenten in de wrap waren rauw, de rijst niet gaar en de paprika veel te zout. Dus ik weer naar de saladebar. Sla met eiersalade..
En het toetje (ijs met kersen) was erg lekker.

Maar 19,90 betalen voor een keuzemenu dat vervolgens bestaat uit salade van de (gratis) saladebar..  

Daar hebben wij laatst ook gegeten, ik had eerst op internet gekeken of ze ook iets voor mij hadden en ik zag zowaar 2 dingen staan die mij wel aanspraken. Toen we echter daar waren bleek de menukaart op de website sterk verouderd en konden ze mij wel een wrap aanbieden met inderdaad brie, laat ik nu net geen brie lusten....
Dat viel me dus wel tegen, ze hebben de brie achterwege gelaten maar om eerlijk te zijn maak ik ze zelf thuis lekkerder.  Wat ook jammer was dat het er blauw zag van de rook en dat het allemaal wel heel erg snel geserveerd werd waardoor je het gevoel kreeg dat je zo snel mogelijk weer moest verdwijnen.  Dat is niet bepaald gezellig als je gaat uit eten.
Deze week in Groningen bij Taco's gegeten en dat was smullen,  2 vegetarische wraps, een salade, en een verse vruchtensap met sinaasappel, banaan, kiwi en mango, dit alles bij elkaar voor maar 7,95 en allemaal met verse en veelal biologische ingrediënten.  En ook niet geheel onbelangrijk een erg vriendelijke bediening.
Titel: NIET naartoe gaan: Portugalia
Bericht door: ES76 op 15 februari 2007, 12:58:26
En nog maar eentje voor de inmiddels wel erg lang en droevig stemmende blacklist: Portugalia in Amsterdam (Kerkstraat). Ik ging er eten met een grote groep carnivoren, dus weglopen kon helaas niet  ;)
Dat zou ik wel gedaan hebben als ik in een kleiner gezelschap had verkeerd; wat een hopeloos vegetariër-onvriendelijk restaurant! Om te beginnen staat er slechts 1 (!) vegetarisch gerecht op de kaart ("Ja mevrouw, als u vegetarisch wilt eten, had u moeten bellen, dan hadden we meer gerechten kunnen aanbieden"), waarvan ik niet meer weet hoe het heette, maar het kwam neer op rijst met groente en ei plus een gepofte aardappel. Met een beetje liefde en aandacht kun je daar nog best wat aardigs van brouwen, maar helaas. Het prutje smaakte weeig en was nauwelijks gekruid. De gepofte aardappel was er eentje van de slechtste, meest smakeloze kwaliteit die ik ooit heb geproefd. De overdadige klont goeie kruidenboter of romige creme fraiche die ik had verwacht, bleek in werkelijkheid een miniscuul stukje vettigheid dat nog het meeste weghad van margarine.  :'(Bah. Vegetariërs weest gewaarschuwd: zet nooit een voet in Portugalia!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: #Q@ñon op 22 februari 2007, 11:11:33

Gisteren in een restaurant geweest waar men bacon kennelijk voldoende vegetarisch vindt om op het menu als zodanig aan te prijzen. De vegetarische keuze was tussen deze penne met wilde en platte ( ???) paddestoelen, bacon en parmezaanse kaas, en iets (geen idee meer wat) met blauwe kaas.
Blauwe kaas eet ik echt niet, dus gevraagd of ze de bacon weg konden laten uit de penne. Dat was geen probleem bij het bestellen, maar het bord werd toch mét bacon afgeleverd. Van die minuscule blokjes. Het was een etentje met een klant, dus heb ik er maar (zo goed en) zo kwaad als dat ging omheen gegeten.

Ik vind toch dat ik dit niet helemaal over mijn kant moet laten gaan, dus de manager kan nog een vriendelijk briefje van me tegemoetzien. Al is het onwaarschijnlijk dat ik daar ooit nog een voet over de drempel zet.
Mocht iemand er ooit in de buurt komen: Restaurant Isaac's aan de McCurtainstreet in Cork.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Eelco op 22 februari 2007, 16:00:58

Gisteren in een restaurant geweest waar men bacon kennelijk voldoende vegetarisch vindt om op het menu als zodanig aan te prijzen.

Blijkbaar typisch daar aan de andere kant van Het Kanaal. Ik had begin dit jaar in een tapasbar in Bolton (bij Manchester) een vegetarische tortilla met bacon...

Citaat
Blauwe kaas eet ik echt niet, dus gevraagd of ze de bacon weg konden laten uit de penne. Dat was geen probleem bij het bestellen, maar het bord werd toch mét bacon afgeleverd. Van die minuscule blokjes. Het was een etentje met een klant, dus heb ik er maar (zo goed en) zo kwaad als dat ging omheen gegeten.

Zo, dapper hoor, maar in mijn optiek onnodig. Ik zou gewoon de ober vriendelijk hebben gevraagd het bord terug te nemen en de maaltijd te serveren die ik had besteld - dat doe ik ook gewoon bij zakendinertjes met hoge piefen. En na die korte onderbreking gewoon 'back to business'.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Wildflower op 22 april 2007, 14:14:41
Gisteren gegeten bij Oppidom (http://www.oppidom.nl) in Heerlen. Zelf had ik de vegetarische salade (E 6,90), mijn tafelgenoten de Bourgondische salade en de salade Oppidom. Alle drie waren ze diep triest: te weinig 'groen' en het geheel droop van de mayonaise-dressing  :pukey:. Wat mijn salade betreft: er lagen een paar zielige stukjes tomaat en komkommer op, een paar sinaasappelpartjes  :confused:, verschrompelde gele rozijntjes, walnoten (veel te hard), hazelnoten, pijnboompitten en een paar lappen smakeloze 'plastic' brie. Dit alles geserveerd op een zwart bord dat vol zat met vettige vingerafdrukken.  :smeerie: Overigens waren de salades van mijn mede-eters niet veel beter; op de Bourgondische salade lag een berg spekjes en ham die je op je boterham doet (nou ja, wij niet natuurlijk  ;D) in stukjes gesneden. Oppidom: er zijn leukere manieren om je geld weg te gooien.  :frusty:
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: J@n op 23 april 2007, 12:37:39
Dit alles geserveerd op een zwart bord

Als ik het me goed herinner is dat uitdrukkelijk verboden sinds in 1992 de Wet Op Het Gekleurd Servies werd aangenomen.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Wildflower op 23 april 2007, 15:59:25
Dit alles geserveerd op een zwart bord

Als ik het me goed herinner is dat uitdrukkelijk verboden sinds in 1992 de Wet Op Het Gekleurd Servies werd aangenomen.

 :laugh: Ik heb ook niets tegen zwart servies, alleen zie je daarop de vettige vingerafdrukken nog beter dan op witte/gekleurde borden. ;)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Brent op 28 april 2007, 10:35:36
Gisteren gaan eten in "De wijzerplaat" in Leopoldsburg. Ik bestelde een vegetarische salade (10,80€). We kregen als gratis proevertje iets met zalmmousse (Hallloooo ik ben vegetariër..)
De salade dan: sla, één stukje tomaat, ei, haricots verts, 1 aardbei, wat sla en geraspte wortel en bovenop een berg gefrituurde groentensticks. Aangezien in België zo goed als alles gefrituurd wordt in rundsvet heb ik dat ook maar niet opgegeten.

Ik snap dat dus niet, je vraagt iets gezonds en je krijgt gefrituurde rotzooi. Als ik een vegetarische salade bestel dan hoef ik niet zo nodig nepvlees, zeker niet zoiets als groentensticks...

Titel: Re:Blacklist
Bericht door: karl op 28 april 2007, 10:59:44
Gisteren gaan eten in "De wijzerplaat" in Leopoldsburg. Ik bestelde een vegetarische salade (10,80€). We kregen als gratis proevertje iets met zalmmousse (Hallloooo ik ben vegetariër..)
De salade dan: sla, één stukje tomaat, ei, haricots verts, 1 aardbei, wat sla en geraspte wortel en bovenop een berg gefrituurde groentensticks. Aangezien in België zo goed als alles gefrituurd wordt in rundsvet heb ik dat ook maar niet opgegeten.

Ik snap dat dus niet, je vraagt iets gezonds en je krijgt gefrituurde rotzooi. Als ik een vegetarische salade bestel dan hoef ik niet zo nodig nepvlees, zeker niet zoiets als groentensticks...wordt inderdaad zelden aan gedacht; op voorhand klaargemaakt. Ooit in sterrenrestaurant : wist van komst van vegetariërs, mooie gerechten, quasi-perfect,
enkel : hapjes vooraf niet vegetarisch.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Selly op 28 april 2007, 11:07:15

Ooit in sterrenrestaurant : wist van komst van vegetariërs, mooie gerechten, quasi-perfect,
enkel : hapjes vooraf niet vegetarisch.

Ja dat kom ik ook wel tegen, 3x doorgeven dat je veggie bent, geen probleem, alles wordt veggie gemaakt, alleen: geen veggie amuse. Zeg je dat tegen de ober, die schrikt zich rot (want: sterrenrestaurant en klant is koning) en rent zich rot naar de keuken om veggie amuse te laten aanrukken die 3 minuten later komt. Ik vind het helemaal niet heel erg, zo'n amuse krijg je tenslotte, maar die lui van het resto schieten zwaar in de stress, terwijl in hun reservering gewoon stond dat er een veggie zou komen. Zo moeilijk is dit soort logistiek toch niet.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: karl op 28 april 2007, 11:25:48
in mijn restaurant zeiden ze het gewoon : dit nu even niet, de rest is wél vegetarisch. Vonden dat ze al moeite genoeg gedaan hadden voor die rare snoeshanen waarschijnlijk. Want vegetarisch eten in
een sterrenrestaurant kan na reservatie meestal wel , maar is toch nog ongewoon.  

Titel: Re:Blacklist
Bericht door: M. op 28 april 2007, 11:34:15
Hihi, doet me denken aan het eten tijdens de bruiloft van mijn neef. Er waren een stuk of 5 mensen die vega aten, en op ons bord lag net zoals bij alle anderen een rolletje van groene asperges ingebonden met spek. Mijn tante riep een van de serveersters erbij en vroeg "is dit vegetarisch?". Het was het dus overduidelijk niet, en het zweet brak haar meteen uit maar ze wist toch (tot grote hilariteit van het gezelschap) uit te brengen: "ik weet het niet mevrouw, ik zal het even voor u navragen bij de kok". Natuurlijk wist ze het wel, ze had alleen dat uitstapje naar de keuken nodig om een goed excuus te verzinnen. Zo geschiedde: "Het is niet vegetarisch maar het dient alleen ter decoratie hoor! U hoeft het dus niet op te eten!". Fijn dat ze dat er even bij zei.  ::)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Agnesje op 08 mei 2007, 08:47:11
over asperges gesproken!!

we waren laatst in Valkenburg ( weet even de naam v/h restaurant niet meer) daar zitten natuurlijk echt allemaal van die vreettenten van veel vlees met patat enzo, maar goed ergens zag ik dus hangen dat ze ook een vegetarische schotel hadden, dus wij gingen daar zitten en ik vroeg wat de vegetarische schotel was. De serveerster zag ik heel diep nadenken en zei toen: "ja dat kan met zalm of met ham" Huh? ik zei: pardon??
Ze herhaalde nogmaals dat het met ham of met zalm kon. Ik zei: ham en zalm, dat zijn toch dieren? dat is toch niet vegetarisch? Waarom ze de eigenaresse ging halen. Die vertelde dat de vegetarische schotel was; gebakken aardappeltjes, sperzieboontjes en een STUK KAAS!! ik zei: "pardon? geen kaassouflé ofzo?'Nee, serieus een stuk kaas ! nou ja  dat kan toch niet ! Toen heb ik de vis maar genomen ( ja, ik ben er zo een die af en toe maar een visje eet), maar het is natuurlijk echt te gek voor woorden!
drie uur later in de auto begreep ik ineens wat ze nou bedoelde met die zalm en ham.... in haar brein was ze waarschijnlijk heeeel hard aan het denken; wat is dat ook alweer, vegetarisch???? oh ja, iets met groente??? hebben we groente...oh ja, asperges...uuuuuh oh ja die hebben we met zalm en ham!
PS ik verbaas me er nog steeds over dat sommige mensen echt helemaal niks weten van vegetarisch eten. ZUCHT. En ik baal er achteraf ook van dat ik die vis heb genomen... ik had gewoon moeten eisen dat ze iets behoorlijks voor me klaarmaakte, al was het maar een ei met champignons geweest ofzo ! Snap niet dat ze zoiets niet als een 'uitdaging"zien... een stuk kaas! nou ja !
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Agnesje op 08 mei 2007, 08:49:27
oh ja, nog wat stoms, even later bestelden 2 dikke mannen achter ons een irish coffee en een tia maria coffee, en dezelfde serveerster kwam terug met 2 koffie met slagroom, toen vroeg een van die mannen; hoe kan je nou zien welke koffie irish coffee is, en welke koffie tia maria koffie?? toen zei ze zo heel adrem: " nou die van tia maria is donkerder he'. dat wist ze dan wel weer. als het maar over drank gaat ! dacht ik toen....!
"Spaart u nog zegeltjes?!"
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Wildflower op 25 mei 2007, 14:15:23
Weet je nog hoe die zaak in Valkenburg heette?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Eelco op 06 juni 2007, 14:40:06
Nogal wat Chinese restaurants (in Duitsland en de UK in ieder geval) vinden oestersaus vegetarisch genoeg om dit op de menukaart als zodanig aan te prijzen. Is dit in het algemeen voldoende om het betreffende restaurant te blacklisten, of zijn de vegetalische gelechten waar geen oestelsaus in zit dan wel gegarandeerd vegetalisch? Meer valkuilen om aan te denken als ik het personeel de oren van het hoofd vlaag (kroepoek, trassi, ...) ?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sander op 06 juni 2007, 15:41:24
Meer valkuilen om aan te denken als ik het personeel de oren van het hoofd vlaag (kroepoek, trassi, ...) ?

De neiging om kippenbouillon ook als vegetarisch te zien.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Bast op 25 augustus 2007, 20:28:49
Lunchen bij Casa Pedro te Amsterdam zou ik niemand aanraden na vanmiddag.
De bediening sprak nauwelijks Engels, dus vragen wat er precies in/bij een gerecht zat ging ietwat moeilijk.
Toen we besteld hadden, vroeg ze of we brood wilden. Nee, bedankt.
Krijgen we toch brood met aioli op tafel. Nu was die gelukkig best lekker, dus daar zeuren we niet over.
De avocadosalade kwam alsnog met ui (gevraagd of dat achterwege gelaten kon worden ivm werk), maar zonder dressing. Een kwart van een avocado, wat plakjes tomaat en komkommer, een vervellende olijf, mais en sla met worteljulienne die erg kant en klaar aandeden. Ach, het was tenminste redelijk vers..  
De patatas bravas arriveerden veel later, waren lauw tot koud in een sausje, etc.
Natuurlijk verwacht je niet zoveel van een restaurant wat vlees als specialiteit heeft, maar het vlees zelf was echt onacceptabel slecht. De serveerster keek niet eens verbaasd en bood ook geen excuses aan... Gelukkig begreep ze wel dat er niet voor betaald ging worden... Zal jullie de verdere details over het gerecht zelf maar besparen.
Vanaf onze plek konden we ook naar binnen kijken in de kelder. We zagen zweterige kaasplakken op een bord. Lekker, met dit weer, daar zo laten staan :pukey:

Kortom, loop maar lekker door als je in de Raadhuisstraat bent....
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: J@n op 03 november 2007, 07:52:41
Golden Temple in Amsterdam. Vanwege spammen op het Vegatopia-forum.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Selly op 03 november 2007, 10:07:49
Golden Temple in Amsterdam. Vanwege spammen op het Vegatopia-forum.

He. Wat gek.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Maartje! op 03 november 2007, 15:00:24
Hihi, ik stel me nu voor dat die koks met die tulbanden zodra de zaak dichtgaat een uurtje massaal gaan zitten spammen, tot de vaatwasser klaar is...
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: J@n op 03 november 2007, 16:28:24
Golden Temple in Amsterdam. Vanwege spammen op het Vegatopia-forum.

He. Wat gek.

O, zo gek is dat niet, want er komen veel mensen op Vegatopia en de kans dat je die gratis en voor niks kunt bereiken om je tent onder de aandacht te brengen, is voor sommige restauranthouders blijkbaar te verleidelijk.

Bij de registratieovereenkomst staat bovenaan in vetgedrukte rode letters dat we van spampraktijken niet gediend zijn. Maar ja, er blijven altijd een paar die peterselie in de oren persen en theedoeken voor de ogen binden.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Selly op 03 november 2007, 16:40:29
O, zo gek is dat niet, want er komen veel mensen op Vegatopia en de kans dat je die gratis en voor niks kunt bereiken om je tent onder de aandacht te brengen, is voor sommige restauranthouders blijkbaar te verleidelijk.

Ja maar ze hebben zo'n gemoedelijk geloofje
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Maartje! op 03 november 2007, 16:53:23
Ja, en van die leuke tulbanden!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Nina V. op 07 november 2007, 23:31:28
Mijn moeder at twee weken geleden in Sultan in Rotterdam Zuid. Ze was met een grote groep, en er was aangegeven dat er een aantal veggies bij waren.
Het voorgerecht was goed, veel lekkere hapjes en bijna alles was vegetarisch. Echter, toen de hoofdgerechten werden bezorgd, kregen de 3 vegetariers niets. Die moesten nog 10 minuten langer wachten dan de rest. Toen de gerechten eenmaal kwamen, bleek het een bij elkaar geraapt zooitje van voorgerechten, die mijn moeder zojuist al had gegeten. Wel was hier, zeer creatief, rijst aan toegevoegd, die uit! de! oven! kwam! Met andere woorden, dat waren dus harde, oneetbare bonkjes. Een schande!
Mijn moeder zei er iets van, en de bediening haalde zijn schouders op. Daarop at mijn moeder maar wat patatjes van de vleeseters, omdat ze de sfeer van het feestje niet wilde bederven.

Voor veggies is dit restaurant een absolute no-go-zone!
Titel: Re:Huilen bij ChiangMai in Hilversum
Bericht door: zosten op 10 november 2007, 12:12:42
Grote teleurstelling!
<BR>
<BR>Thais restaurant Chinag Mai in Hilversum is al tijden mijn favoriete "vegetariers vriendelijke" restaurant. In de restaurantgids op Vegatopia staat dat de kokkin een boedhist is en dus ook geen vissaus ed. gebruikt. Toen ik echter in de keuken vroeg hoe ze mijn favoriete gerecht Tom Yam Hed (vegetarische soep) maken, ben ik hevig geschrokken! Als ingredienten werden kippebouillon en sambal met trassie (vis) genoemd. Verre van vegetarisch dus. Het lijkt me goed wanneer de tekst op Vegatopia gewijzigd wordt, want deze is nu heel misleidend!


mocht je het van veel eetgelegenheden weten op voorhand dan eet je ahw gewoon liever thuis!  :-\.... sommige weten niet eens wat vegetarisch juist betekent laat staan veganistisch!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: zosten op 10 november 2007, 12:25:41
Je hebt nog twee type resto's vergeten!

de wrek:
resto's die ultra zuinig (beter gierig) zijn en je meestal op je honger laten zitten! Na maanden zagen krijg je dan uiteindelijk een kwakje ketchup die je met een navigator moet opzoeken...en dan nog moet delen met twee personen!  :-\

de saai:
alsof de mensen van het resto er al veel te lang werken,
saaie sfeer, het minste kuchje doet de deur openwaaien. ;D
belangrijk ook, drinken voor je slikt of iedereen kijkt streng naar je!
bordjes met voeding die weliswaar lekker zijn maar sinds minstens een jaar of drie nooit veranderen.
Een tof-sfeertje alsof iedereen in de plaaster zit....
weinig keuze

de zelden:
alleen maar twee uurtjes open op de middag
nee ook niet open op zaterdag en nee helemaal niet op zondag!
als je al 3X voorbij gereden bent eer je het opmerkt!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: zosten op 10 november 2007, 14:07:41
Mijn moeder at twee weken geleden in Sultan in Rotterdam Zuid. Een schande!
Mijn moeder zei er iets van, en de bediening haalde zijn schouders op. Daarop at mijn moeder maar wat patatjes van de vleeseters, omdat ze de sfeer van het feestje niet wilde bederven.

Voor veggies is dit restaurant een absolute no-go-zone!

De Sultan was op reis zeker? ;)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: zosten op 10 november 2007, 14:28:56
toen heb ik later op het station maar een grote zak M&M's gehaald....

..... MMMmmm...sssmakelijk!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: bambi op 10 november 2007, 15:48:36
toen heb ik later op het station maar een grote zak M&M's gehaald....

Wat die lekkere M&M's betreft....die mooie rode lak op die M&M-snoepjes zijn gemaakt van...?
cochenille, karmijnzuur, karmijn; rode kleurstof van de achterlijven van een schildluizensoort. Ttz enkel de zwangere vrouwtjes dus.
Zij worden lekker levend verschroeit onder een gloeiende hete zon!
 MMMmmm...sssmakelijk!


Jezus man, dat weet volgens mij iedereen hier al lang, maar laat mensen lekker hun eigen keuzes maken.
Titel: Branche-restaurant in Tulip hotel Amersfoort
Bericht door: @rno op 29 november 2007, 07:17:25
Eén vegetarische menu-item. Een wrap met spinazie en wat pijnboompitten. 12,50 Euro. Ik vond dat niet de moeite waard. Weinig smaak.

Men gaf wel aan, dat ik kon kiezen uit andere menu's en dat men dan het vlees/vis zou weglaten. Of ik kon zelf een menu samenstellen. (Het is nu eenmaal een duur restaurant). Ik gaf aan, dat ik toch wat meer keuzes onder de titel "Vegetarisch" had verwacht.

De rauwkostsalade (zonder vlees etc.) was wat fantasierijker, maar bestond voor een groot deel luchtige sla (lijkt het lekker veel). 9,00 Euro.
Titel: Voetbalstadion
Bericht door: Hausfrau op 05 februari 2008, 13:59:51
Hij kan ook onder restaurants natuurlijk, maar:
was zondag in de ArenA. Afgezien van de dramatische wedstrijd (met dramatisch resultaat) hadden ze er ook alleen dramatische broodjes kaas, danwel van die calorienbommen. Geen enkel warm niet vlees (nou ja, vlees)rijk gerecht. En het was zo koud. En ook geen cappucino. Niks.
Dus alleen warme chocomel op en een snickers  :P
In de Kuip hebben ze in ieder geval nog patat!
Titel: Re:Voetbalstadion
Bericht door: #Q@ñon op 05 februari 2008, 14:11:31
In de Kuip hebben ze in ieder geval nog patat!

Feyenoord had zeker gewonnen? :voetbalwortel2:
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Agnesje op 09 februari 2008, 12:54:32
Weet je nog hoe die zaak in Valkenburg heette?

nee dat weet ik dus niet meer, helaas
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Selly op 24 februari 2008, 22:00:58
Raan Phad Thai en Song Kwae op de Nieuwmarkt in A'dam zaten vol, en we dachten dat de Thai in de Koningsstraat waar we graag komen ook wel vol zou zitten, dus gingen we naar Chao Phraya, ook op de Nieuwmarkt, en enorm groot, we zijn er wel eens vaker geweest en toen was het best okee.
De bediening had het zeer druk, op een gegeven moment ging de keuken zelfs mee bedienen omdat het eten te lang bleef staan.
Veggie eten is goedkoop (11 euro), de Groene Curry was lekker tot.. er op t eind opeens een stuk kip in zat. Brr.
Het was er duidelijk per ongeluk in gevallen, er was verder geen stuk kip te zien, dus ik wilde nog wat dooreten van de tofu, maar had toen toch onbewust geen trek meer.
Bediening maar geroepen: 'er zit kip in de veggie schotel', ober loopt naar de open keuken, de kokkin (er werken hier alleen vrouwen in de keuken, da's op zich wel leuk)wilde wat zeggen tegen me, en wijst me terwijl ik de keuken in kijk op bakjes, om duidelijk te maken dat er per ongeluk kip in terecht is gekomen en ze zegt sorry en of we nog wat willen drinken. Nou nee, we gingen net weg, en ik snap best dat zoiets kan gebeuren, maar toch is het slordig.
Bij de rekening die we vervolgens moesten betalen kregen we ook geen korting, of 1 van de al genutigde drankjes gratis ofzo.
Sja, zoiets kan best gebeuren, maar toch vind ik het stom. Hoef hier niet zo vlug heen.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: renske op 25 februari 2008, 18:24:08
Raan Phad Thai en Song Kwae op de Nieuwmarkt in A'dam zaten vol, en we dachten dat de Thai in de Koningsstraat waar we graag komen ook wel vol zou zitten, dus gingen we naar Chao Phraya, ook op de Nieuwmarkt, en enorm groot, we zijn er wel eens vaker geweest en toen was het best okee.
De bediening had het zeer druk, op een gegeven moment ging de keuken zelfs mee bedienen omdat het eten te lang bleef staan.
Veggie eten is goedkoop (11 euro), de Groene Curry was lekker tot.. er op t eind opeens een stuk kip in zat. Brr.
Het was er duidelijk per ongeluk in gevallen, er was verder geen stuk kip te zien, dus ik wilde nog wat dooreten van de tofu, maar had toen toch onbewust geen trek meer.
Bediening maar geroepen: 'er zit kip in de veggie schotel', ober loopt naar de open keuken, de kokkin (er werken hier alleen vrouwen in de keuken, da's op zich wel leuk)wilde wat zeggen tegen me, en wijst me terwijl ik de keuken in kijk op bakjes, om duidelijk te maken dat er per ongeluk kip in terecht is gekomen en ze zegt sorry en of we nog wat willen drinken. Nou nee, we gingen net weg, en ik snap best dat zoiets kan gebeuren, maar toch is het slordig.
Bij de rekening die we vervolgens moesten betalen kregen we ook geen korting, of 1 van de al genutigde drankjes gratis ofzo.
Sja, zoiets kan best gebeuren, maar toch vind ik het stom. Hoef hier niet zo vlug heen.

Ai, jammer! Wij zitten daar af en toe ook wel eens en er gaat regelmatig wat mis. Maar kip in mijn eten, dat heb ik nog nooit gehad. De bediening laat wel vaak te wensen over, ik weet dat het er altijd druk is, maar ze zijn zo maf, zo onaardig, gek hoor..
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: zosten op 26 februari 2008, 11:25:17
kijkt er iemand ooit wel es naar Kitchen Nightmares (of oorlog in de keuken) van Ramsey of De Smaakpolitie??? ;)
Woensdagavond op VijfTV, Net5, BBC4, kijken dus.

Dan krijg je meteen een realistisch beeld hoe het bij de meesten aan toe gaat! Zelfs mijn vrouw heeft jaren in een zeer drukke keuken gestaan. Ze kan er dus ook van meespreken. :P Er zijn maar bitter heel weinig keukens die betrouwbaar zijn en zeker als je vegan eet. Gegarandeerd heb je ergens wel zuivel binnen.
Wijzelf zijn al vele malen teleurgesteld terug naar huis gegaan. We hadden zelfs al es aardbeien gekregen die smaakten naar vlees! Wat denk je daarvan! Bwah. Waarschnlk hadden ze deze op dezelfde vleesplank gesneden. Stelletjes viezerikken.
We gingen soms speciaal es met de trein naar Antwerpen. Dagje uit naar ...
Lombardia heet het. Het interieur was zeer rommelig, ongezellig, druk & koud. De eerste keer viel het dik tegen vooral omdat die rimpelige oude tante die bediende echt kort & onbeschoft was.  Teleurstellend en duur voor wat het is. Tweede keer was het opvallend beter wrschnlk omdat de baas er zelf was? En de derde keer was het weer allesbehalve qua bediening. We voelden ons echt niet op ons gemak want we vertrouwden hen voor geen cent. Wat een rotzooi daar zeg....! Zullen ze koe-slagroom geven op onze koffie of toch die plantaardige slagroom...? pfffff, gelukkig toch wel! Toen ik achterin ging spioneren zgn naar het vuil toilet en om te betalen en es goed rondneusde wist ik al meer dan genoeg. Nie moeilijk dat ze hun koeltoonbank vol hangen met stickers (vuile boel).  ;D  
Een vriendin vertelde me dat ze ananas van de ALDI zag liggen. Op de vraag waarom ze Aldi fruit verkopen voor biofruit kreeg ze snauwerig het antwoord, "ja en dan? Wat moet je doen als je niets anders hebt?"
Sindsdien zet ze daar geen stap meer binnen, vroeger ging ze daar zelfs heel veel. Er zijn nog genoeg klanten over, dus...waarom zich daar druk om maken? ??? :-[

Het valt me soms wel op dat hoe meer ze alles aan hun laars lappen hoe beter de zaak draait.  Hoe vettiger hoe prettiger!  :P

Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sofia op 16 maart 2008, 15:13:12
Pssst Amigo (Mexicaans) (Pauwstraat 14 6811 GK Arnhem) wil ik graag nomineren voor de Blacklist, niet omdat ze vegetariërs onvriendelijk zijn. Juist niet, want ze bieden ontzettend veel aan op vegetarisch gebied, waaronder een lijst met vegetarische Mexicaanse tapas (wist niet dat dat bestond) en ook nog een rits vegetarische gerechten.

Wij (mijn vriend en ik, beide vegetariër) besloten voor de vegetarische tapas te gaan en leuk allemaal dingen uit te proberen. Zo gezegd zo gedaan. En ik moet zeggen dat ik me niet kan herinneren zo vies, smaakloos en eentonig te hebben gegeten. En dan doel ik vooral op de gerechtjes waar groente in verwerkt zat want ik heb zo het vermoeden dat in de keuken een hele grote pan met vieze groente prut staat die ze in de helft van de gerechtjes verwerken. Bah, wat was dat vies.  :-X

- Pasteitje gevuld met groenten overgoten met rancherosaus
- Mini taco met groenten en salsa
- Met groenten gevulde paprika
- Roergebakken groenten met nootjes en fetakaas
- Tarwetortilla gevuld met groenten en kaas

Allemaal met dezelfde vieze groente, erg jammer dat ze daar niet even wat meer variatie in aan hebben gebracht zodat je niet het idee hebt steeds weer het zelfde te eten in een andere vorm.  :(

En daarnaast deed me dat pasteitje nog het meeste denken aan gevulde koek, raar 'deeg' zat daaromheen.. met de vieze groente als vulling verzopen in rancherosaus.

Ik heb alles opgegeten, vooral omdat het toch maar kleine dingetjes waren, maar ik kan absoluut niet zeggen dat ik tevreden ben weggegaan. En dat terwijl de andere dingen toch best lekker waren zoals de maiskolf en gepofte aardappel. Ik ga er ook niet meer heen.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sofia op 16 maart 2008, 17:02:38
Oh, ik hoor net dat het daar eigenlijk ontzettend kan wisselen.
De ene keer is het erg lekker en de andere keer stelt het niet zo veel voor. Dus kan me ook voorstellen dat andere mensen er best positief over kunnen zijn. :)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Annemieke op 28 april 2008, 19:48:15
Papaya, Indonesische afhaaltoko in Rotterdam. P. vroeg nog of er geen vlees in de nasi en bami zat. Ik vond het een en ander al wat raar smaken. Waarschijnlijk vleesbouillon e.d. Uit de nasi en bami visten we gewoon stukjes vlees. Geen idee wat voor vlees, maar vies en draderig genoeg om niet meer door te kunnen eten.

Niet meer afhalen dus.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: IneN op 28 april 2008, 20:09:38
Bweikk, zo'n stoofvlees-substanties in afhaalchinezen/...  :-X
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Maartje! op 29 mei 2008, 23:05:46
De tahoe met groenten in pittige saus van A-fusion. De rest van A-fusion moet absoluut op de whitelist, maar dit was gewoon vies. Van die heel zachte tahoe in een raar zoutige saus met nauwelijks groenten. Wel heel veel, waardoor ik na redelijk wat gegeten te hebben toch nog driekwart liet staan..
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: IneN op 31 mei 2008, 10:47:27
Soeki, in de Volksstraat in Antwerpen.

Om hun slaatje met geitenkaas, waar verdomd veel spek in zit verwerkt.
En om hun geringe (vooral niet-vegetarische) keuze.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: ericr op 06 juni 2008, 09:07:47
De tahoe met groenten in pittige saus van A-fusion. De rest van A-fusion moet absoluut op de whitelist, maar dit was gewoon vies. Van die heel zachte tahoe in een raar zoutige saus met nauwelijks groenten. Wel heel veel, waardoor ik na redelijk wat gegeten te hebben toch nog driekwart liet staan..

Die is inderdaad niet lekker. Mijn vriendin vond er ook weinig aan, doorgegeven aan de bediening en ze kreeg gratis een vervangend gerecht. Goede service dus wel.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Hausfrau op 15 juni 2008, 20:45:58
Strandtent 19 in Zandvoort heeft onder de vega-gerechten een zalmgerecht staan. En als je dan zegt dat dat echt niet vega is, dan is dat zgn. open voor discussie  ???. Want ja, mensen die naar zee gaan willen toch vaak vis. Nou dan kijk ik toch bij de visgerechten  >:(
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: greet op 15 juni 2008, 22:15:34
bij mij laatste ook; in 't renteniershuis (dat is in viersel)
een schotel met scampi's tussen de vegetarische gerechten.
verder o zo origineel een salade en een wokschotel (waarom zijn de vegetarische wokschotels zoooooo origineel tegenwoordig? krokante groentjes met wat sojasaus! wahoe! >:()
dus dan maar de salade genomen. was wel oké, veel verschillende groenten en fruit, maar niks origineels of speciaals, terwijl de rest wel heel kwaliteitsvol en zo is.
ach ja, zuchten we dan maar weer, en zoeken voort naar betere dingen in de omgeving.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: ericr op 26 juni 2008, 10:31:53
Strandclub Doen in Scheveningen mag ook op de blacklist.

Met mijn werk hadden we daar een bijeenkomst met aansluitend een etentje. Het etentje bleek een buffet te zijn, op zich wel zo handig omdat er dan meestal een wat ruimere keuze is.

Er was mij verteld dat ik voor het eten wel even contact op moest nemen met de partymanager om door te geven dat ik vegetarisch was. Ook al was er reeds doorgegeven dat er meerdere vegetariers zouden meekomen die dag.

Ik kon als eerste beginnen aan het buffet en zag al gelijk dat alle salades vlees of vis bevatten. Dan maar over naar de warme gerechten gegaan. Maar helaas, buiten wat krieltjes was het alleen maar vlees of vis. Op wat rauwkost na dan, maar goed ik ben geen konijn en echt veel voedingswaarde heeft dat ook niet.

Toch maar wat droge broodjes gepakt en wat aardappeltjes, je moet toch wat.

De partymanager was overigens in geen velden of wegen te bekennen. Na ongeveer 45 minuten was iedereen zo'n beetje uitgegeten. Op dat moment kwam de partymanager nog even langs om te vragen of er iets voor mij geregeld was. Geregeld? Mocht toch aannemen dat juist hij wat zou regelen. Heb toen maar aangegeven dat ik al klaar was met eten, had ook geen zin meer om in mijn eentje nog te gaan eten terwijl mijn collega's allemaal al klaar waren.

Daarna bij de deserts nog maar even toegeslagen, dan maar een suiker en vetkick.

Vrij waardeloze ervaring dus en wat mij betreft kunnen ze de naam veranderen in Niet Doen.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sam op 25 juli 2008, 09:47:30
Jammer, vervelende ervaring! Heb je de bediening (niet perse de partymanager) wel gevraagd naar aparte vegetarische gerechten voor het eten begon? Ik ben er ook wel eens geweest en toen was het prima in orde, maar het vegetarische eten werd wel van achteren gehaald nadat ik erom gevraagd had, de reden was toen "als ze het bij het buffet zetten wordt het opgegeten door de vleeseters en had ik niets", en dat vond ik niet eens zo gek geredeneerd.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sander op 25 juli 2008, 11:35:25
Ik ben er ook wel eens geweest en toen was het prima in orde, maar het vegetarische eten werd wel van achteren gehaald nadat ik erom gevraagd had, de reden was toen "als ze het bij het buffet zetten wordt het opgegeten door de vleeseters en had ik niets", en dat vond ik niet eens zo gek geredeneerd.

Da's zeker niet gek geredeneerd, want da's eerder regel dan uitzondering....

Titel: Re:Blacklist
Bericht door: ericr op 04 augustus 2008, 10:23:59
Jammer, vervelende ervaring! Heb je de bediening (niet perse de partymanager) wel gevraagd naar aparte vegetarische gerechten voor het eten begon? Ik ben er ook wel eens geweest en toen was het prima in orde, maar het vegetarische eten werd wel van achteren gehaald nadat ik erom gevraagd had, de reden was toen "als ze het bij het buffet zetten wordt het opgegeten door de vleeseters en had ik niets", en dat vond ik niet eens zo gek geredeneerd.

Mij was van te voren opgegeven dat ik het moest regelen met de Partymanager. Die was nergens te bekennen toen het buffet begon en buiten 1 persoon aan de bar was er toen ook geen personeel te bekennen in het gedeelte waar wij aten. Diezelfde partymanager gaf mij voor de aanvang van het buffet te kennen dat alles geregeld was.

Lijkt me toch de taak van die Partymanager om er op te letten dat ik ook aan mijn trekken kom. Was nu degene die toevallig als eerst aan het buffet kon beginnen en bij iedere schaal die ik opende tot de conclusie kwam dat er zo goed als niks voor mij beschikbaar was.

De partymanager kwam dan nog wel een keer buurten maar toen was iedereen al bijna klaar.

Ik ben redelijk assertief maar ik ga niet meerdere malen vragen of er iets geregeld is voor mij. Er was door degene die alles had geregeld via mijn werkgever ook 3 of 4 keer doorgegeven dat er meerdere vegetariers zouden komen. Dan verwacht ik wel dat er iets geregeld is, zeker als ik op die dag zelf ook nog eens contact moet opnemen met een partymanager. Was overigens de enige vegetarier die op was komen dagen die dag maar dan nog zou Doen zich wat meer mogen inspannen voor personen met afwijkende dieetwensen.

Titel: Restaurant NooitMeerDus
Bericht door: HappyPeople op 05 augustus 2008, 14:39:40
We waren laatst met een gezelschap in een restaurant en we zijn nog verbaasd over de slechte
 service.
Het duurde al vrij lang om zelfs drinken te bestellen
De ober was te nerveus om de bestelling op te nemen en sloeg een aantal mensen over.
De serveerster was brutaal en onvriendelijk.

Door assertief optreden kregen we eindelijk een voorgerecht  
Titel: Re:Restaurant NooitMeerDus
Bericht door: #Q@ñon op 05 augustus 2008, 14:50:37
Heb je al eens in restaurant 'Blacklist' gegeten?
Een aanrader! ;)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: delerium op 09 augustus 2008, 14:12:03
Hmm ik heb maar weer een nieuwe naam moeten nemen, ik raak ze steeds kwijt  :P

Iig. 2 ervaringen bij 2 mexicaanse restaurants die niet echt leuk waren.

1e Bij El Gitano in Harderwijk; Nou gaan we er al niet echt vaak heen, de laatste keer was 5 jaar geleden en toen we er zaten wisten we meteen weer waarom; De vegetarische nachos werden geserveerd en al bij de 1e hap proefden we vlees, dus wij alles uitpluizen en idd. er zat gewoon gehakt in. Volgens de serveerster "een stom klein foutje", maar wij waren niet zo blij! Ze boden ons wel gratis drankjes aan en het voorgerecht kregen we opnieuw, nu zonder vlees en ook gratis. Dat was dan wel netjes, maar echt honger hadden we niet meer.

2e was bij Sante Fé in de Koog (Texel)
Zag er heel leuk uit, en ze hadden en hele berg gerechten onder het kop je "vegetarisch" , dus ik en mijn moeder bestelden beide hetzelfde, ook al eet zij wel vlees. We kregen burrito's en bij de 1e hap rpefde ik een ham smaak. Mijn moeder roefde het ook, maar dacht nog dat dat meer in mijn hoofd zat  ???
Ik ben toen toch maar even gaan speuren en zag toen ik mijn burrito opende geen ham, maar wel meerdere stukken kip erin rondbanjeren   :'( Mijn moeder opperde nog dat het misschien quorn was, maar ik heb haar laten proeven en het bleek toch kip te zijn. Dus ik maar naar de serveerster die me vertelde dat het toch echt niet kon, maar het even na ging kijken.

Ongeveer 20 min. later kwam de kok naar mijn bord toe om te checken en te zeggen dat het niet kon, maar ik wees hem op de kip en toen zei ie " ja maar ja, dat kan gebeuren he, het wordt gewoon in dezelfde pan gemaakt!"  PARDON????? Dus ik zei dat ze het dan niet als vegatarisch op de kaart moesten zetten, maar meer dan  "sorry" kwam er niet uit die gast. Hij liep gewoon weg en wij hadden toch wel verwacht dat ie op zijn minst met een alternatief oid. zou komen, maar na bijna een uur (!) gewacht te hebben, waarbij de serveerster ook nergens meer te bekennen was is mijn moeder naar de keuken gelopen om eens flink boos te worden . (Ik durfde al niks meer te doen aangezien alle tafels naast ons al gezellig mee aan het doen waren  ;) ) M'n meoder en zuse waren ondertussen al klaar met eten en ik had niks en we hebben maar besloten weg te gaan. We kregen van de serveerster dan wel mijn gerecht gratis, maar ja ... ik heb maar een patatje gehaald ergens.

I.i.g. weet dus dat ze daar alle vegetarische gerechten dus gewoon in dezelfde pan klaarmaken (en schijnbaar zonder tussendoor even af te wassen?).
Ik ga er niet meer heen.

Wel jammer 2 negatieve ervaringen bij de mexicaan, want ik ben zoooo dol op mexicaans eten  :'(
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Christiaan op 27 september 2008, 00:13:17
Ik heb net 1 van de meest surreeele ervaringen in mijn leven achter de rug bij Captain Jack (http://www.captainjack.nl). Alles dreef van de vettigheid (mayo of boter), de vegetarische optie was rampzalig (de mais die op de bbq had gemoeten was duidelijk geen suikermais), en er naast was een familiefeest aan de gang met serieus twee heren op leeftijd die de muziek verzorgden met een keyboard en een gitaar. Serieus treurig, en dat alles op minder dan 10 kilometer van waar ik woon. Goed, 15. Echt iets om met iemand in the know naar terug te gaan om eens een kopje koffie te drinken. Niks voor een bedrijfsetentje.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Annemieke op 28 september 2008, 18:44:20
 :schater:
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Lona op 29 september 2008, 10:31:09
Ik heb net 1 van de meest surreeele ervaringen in mijn leven achter de rug bij Captain Jack (http://www.captainjack.nl). Alles dreef van de vettigheid (mayo of boter), de vegetarische optie was rampzalig (de mais die op de bbq had gemoeten was duidelijk geen suikermais), en er naast was een familiefeest aan de gang met serieus twee heren op leeftijd die de muziek verzorgden met een keyboard en een gitaar. Serieus treurig, en dat alles op minder dan 10 kilometer van waar ik woon. Goed, 15. Echt iets om met iemand in the know naar terug te gaan om eens een kopje koffie te drinken. Niks voor een bedrijfsetentje.
Beetje jammer dan dat ze uitgeroepen zijn tot restaurant van het jaar door de Tubantia
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Gin op 10 oktober 2008, 02:01:25
Mag ik de vegetarische schotel van de Bazar (Witte de Withstraat, Rotterdam) nomineren? Ik kwam er vroeger graag, maar de laatste keren wordt het eten steeds slechter. De allerlaatste keer had ik de vegetarische schotel en daarbij zaten onder andere aardappelvormpjes die volgens mij al drie keer opgebakken waren en uiencompote die niet vers was en blijkbaar net uit de koelkast kwam, want hij was onaangenaam koud om te eten. Het hele gerecht wekte niet bepaald de indruk dat het vers was (op de gegrilde portobello's na die volgens mij geen portobello's waren).
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Nina V. op 29 oktober 2008, 00:54:20
Tot mijn spijt moet ik Gin gelijk geven: de vegetarische schotel van de Bazar in Rotterdam is veel minder dan eerst! :( Niet alleen qua kwaliteit, maar ook de kwantiteit! Ik als slanke vrouw  ;D had na het opeten van het hele bord nog steeds trek, hoe moet dat dan voor een mannelijke veggie zijn? Het was niet belabberd slecht, maar zeker ook niet bijzonder meer. Overigens kan ik de sigara boregi (ofzo) daar wel aanbevelen! Jammie!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Nathan op 03 januari 2009, 01:17:35
Ook grappig: restaurant Altro, op Kijkduin in Den Haag. Op zich prima eten, op zich ook best prima vegetarisch eten, maar je moet het er wel blijven inwrijven. Heb er nu drie keer gegeten. Tweemaal met twee personen: beide keren vegetarische bestelling opgegeven, kreeg beide keren een niet vegetarische amuse (zalm, rosbief). De mijne was dus beide keren voor mijn tafelgenoot ;D.

Derde keer dat ik er at was vlak voor afgelopen Kerst, met een grote groep van mijn werk. Speciaal geboekt voor 1x vegetarisch. Bij het opnemen van de bestelling aangegeven dat ik die vegetariër was en dat de kok me mocht verrassen. Toch leek mijn soep toch wel heel erg precies op de soep met kip van de anderen :o. Voor de zekerheid gevraagd of de mijne vegetarisch was.... "Nee, sorry, kip, wilt u wat anders?". Uh ja, iets vegetarisch, graag. Kreeg een prima paprikasoepje nageserveerd, maar toen was de rest van de groep al wel klaar met het kippevochtje, en gingen ze met zijn allen zitten wachten tot ik ook klaar was..... Dat lepelt toch niet lekker  :-X. In een etentje a deux met een viend of vriendin vind ik het nog niet zo erg, maar in zo'n meer formele setting, met management en medezeggenschapsraad van mijn werk, dan voel je je wel een tikkie opgelaten :P. Voor de rest ging het dan wel weer goed.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: kees op 18 januari 2009, 19:01:06
Ik heb nu enkele berichtjes op dit forum gepost en de sfeer vind ik goed. Vanuit mn werk bekijk ik vegetarisme anders. Ik had mij voorgenomen om niets op de blacklist te zetten vanuit professionalsme.
Sommige argumenten die meegenomen worden in het onderdeel zijn naar mijn mening niet relevant. Tevens kan een fout een momentopname zijn. Maar ieder zijn mening en dat neemt ook niet weg dat de boel soms ontiegelijk belazerd wordt.

Begin december 2007 ben ik naar Duitsland vertrokken, Hesborn (nabij) Winterberg om aan het werk te gaan in het Koekoek hotel. Samen met een andere collega onze eerste werkdag gehad. Onze indruk was chaotisch en een niet schone keuken. Er werd een menucyclus gedraaid van 4 gangen, saladebuffet en ontbijt. Menucyclus klopte van geen kant, geen hygieneroosters, kostprijs veel te hoog etc etc.

Achteraf gezien was het (refererend naar zowel bedrijf als de wannabe "chef") de grootste aanfluiting die ik ooit gezien heb. Op het moment dat hij een moslim doodleuk rund-varkengehakt gaf en daarbij een grap plaatste die mij in het verkeerde keelgat schoot werd het mij zwart voor de ogen. De directie was van alles op de hoogte, uiteindelijk was ik de eerste die vertrok. Ik zie die  &%@#$%$#kop van hem nog voor me. Weet niet waar hij nu werkt.

Uiteindelijk ben ik wat anders gaan denken over wat wat eten inhoud, allemaal dankzij Kuckuck in Hesborn.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Laura op 29 januari 2009, 17:33:40
Ik heb ook nog wel een rampententje: Vito's in Zwolle.

Een klein half jaartje geleden ging ik daar naartoe om met mijn nieuwe studiegenoten te lunchen. Ik zag dat ze geen vegetarische broodjes zonder kaas op de kaart hadden staan en vroeg om een broodje (vegetarische variant) zonder feta. Dat het neerkwaje m op een tomaat en een blaadje sla nam ik maar voor lief. Nou goed, de broodjes werden gebracht en ik had het gevoel dat ik toch maar moest checken voordat ik een hap nam. En jawel hoor, de feta zat er gewoon op. Ik dus de serveerster erbij roepen en aangeven dat ik eentje zonder feta besteld had. Tevens vroeg ik haar het bovenkantje te verwisselen, want hierop zat geraspte kaas (misschien handig als je dat even op de kaart erbij zet). Na 5 minuten kreeg ik mijn broodje terug, met wel een ander bovenkantje maar de feta zat er nog steeds op. Ik dus weer naar binnen en gaf aan net al mijn broodje terug gegeven te hebben omdat ik ZONDER feta besteld had. Ik liet het broodje staan en ging naar buiten. Vervolgens kwam de kok (als ik haar zo mag noemen) naar buiten en begon te tieren: "En ik heb nu al 2 broodjes aan je verspilt, wat wil je nu?" Nou, ik had het echt niet meer maar één van mijn studiegenootjes ook niet. Zij begon die kok behoorlijk duidelijk te maken dat ze gewoon moesten doen wat klanten vroegen. Nou, uiteindelijk kreeg ik m'n broodje, waar de feta dus gewoon afgeplukt was. Er lag zelfs nog een stukje verstopt onder een tomaat. Als je dan toch gaat vissen, doe het dan goed...
Oh ja, ik kreeg 'ter compensatie' een gratis glas jus d'orange. Met een pitje erin. Ze zullen dus wel gedacht hebben: I hope you choke and die.....
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Xiara op 29 januari 2009, 18:01:55
Ik kan het restaurant van Thermen Bussloo (sauna bij Apeldoorn) absoluut niet aanraden!

Ik was er begin januari met 2 niet vega vriendinnen. Vooraf had ik al op de site gekeken, op de site gaven ze aan met verse, zo mogelijk biologische, streekgroenten te werken. Klonk dus super goed.
De kaart zag er ook goed uit.
Ik koos voor een broodje geitenkaas tussen de middag, die was op zaterdag 13.00 uur al op. Kan gebeuren. Verder waren er geen vega broodjes, dus ik vroeg de bediening wat ik dan voor broodje kon krijgen "een broodje zalm" was doodleuk het antwoord  :o
Uiteindelijk maar een maaltijd salade besteld met gegrilde groentes, wat overduidelijk niet vers was maar rechtstreeks uit een blik geschept was.

Voor het avond eten was er maar 1 vega gerecht, omdat de ander al weer op was. Dus het werd pasta met spinazie, champignons en roomsaus. De spinazie zat al in de pasta, want het was groene pasta. De champignons waren van die pingpong balletjes uit blik en de saus was een waterig super zout sausje uit een pakje  :-X
Ik heb een poging gedaan om het op te eten, maar ben na een kwart toch maar gestopt. Ik vond het echt niet lekker.

Misschien was het niet eens super slecht, maar absoluut niet wat ik me had voorgesteld bij verse streekproducten  :-\

@ Laura, wat ontzettend slecht! Belachelijk zeg!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Selly op 31 januari 2009, 16:50:45
Ik kan het restaurant van Thermen Bussloo (sauna bij Apeldoorn) absoluut niet aanraden!

Ik was en was ook niet mega tevreden maar toch niet zo ontevreden als jij. De bediening vond ik wel heeel slecht (erg traag, of te weinig bediening op te veel mensen, dat kan ook) en het eten was wat te zout, maar het leuke vond ik dat ze totaal andere gerechten hadden dan andere sauna's, wat uitgebreider (en duurder trouwens) ook, met kleine gerechtjes op een bordje, maar toen waren er ook geen dingen als pasta. Maar dat is al weer een jaartje terug.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sam op 13 februari 2009, 09:07:17
Restaurant "Christian" op de laan van NOI in den Haag. Sjiekerig zonder al te opgeprikt te zijn, verrassingsmenu, leuk wijnarrangement erbij. Ik was er voor werk. Het is de tweede keer dat ik er was, en voor de tweede keer zwaar teleurgesteld. Het is geen enkel probleem om er vegetarisch te eten. Nadeel is wel dat vegetarisch eten maken bij Christian voornamelijk de kunst van het weglaten is: amuse is bloemkoolsoep met kreeft, voor de vego zonder kreeft. Salade met vis, voor de vego hetzelfde beetje salade maar zonder vis met als enige extra accent twee krullen parmesan. Tussengerecht is foie gras met truffel, voor de vego een eetlepel gekookte pasta met truffel. Hoofdgerecht is vlees met 5 dingesjes groente, voor de vego een bord met 2 x de hoeveelheid dingesjes groente, verder niets. Er wordt dus geen enkele moeite gedaan om iets aparts te maken voor het vegetarische menu, je laat gewoon het vlees en de vis weg en dat is het, zo ongeveer. Als vegetarier krijg je niet alleen gewoon minder eten dan de rest, je hebt het gevoel dat je echt een tweederangs gast bent. De eerste keer dacht ik dat het toeval was, nu na de tweede keer weet ik dat het gewoon hun manier van vegetarisch koken is. Ik heb de kok na afloop wel aangesproken en gezegd dat ik het echt jammer vind van een verder goed restaurant, dat ik echt wel een volwaardig vegetarisch menu verwachtte. Hij zou er eens over nadenken  :-\ Ik ging met honger van tafel.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Eefje1976 op 13 februari 2009, 09:45:53
Foie Gras?? :'(
Ik zou er helemaal niets eten, bah!!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sam op 13 februari 2009, 12:45:11
Tsja, je hebt het niet voor het uitzoeken als je door anderen uitgenodigd wordt en het gaat om werk...
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Eefje1976 op 13 februari 2009, 22:52:45
Nee snap ik ... :(
Heb de laatste tijd die filmpjes weer 'ns gezien, werd er beroerd van.
Ik ga binnenkort ook mee uit eten naar een grillhouse... :-X.
Een gegeven paard..
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Madelief op 11 mei 2009, 12:38:36
De blauwe hoek in Arnhem

Ik bestelde bulgur met wilde spinazie en tomatensaus, omdat me dat wel lekker leek en altijd al benieuwd was naar bulgur. Na lang wachten kregen we eigenlijk ons eten (we waren wel met 9 personen dus zo vreemd was het niet) en ik kreeg een bord met echt een berg bulgur, met 10 strookjes spinazie erdoorheen en met een roodachtige kleur van de tomaat. Geen variatie of afwisseling, helemaal niks. Om het nog erger te maken werden er bij onze tafel ook nog schaaltjes met bulgur geserveerd, exact dezelfde als die van mij, maar dan zonder een blaadje spinazie. Erg jammer want daardoor viel er helemaal niks anders te eten of af te wisselen. Ik heb het maar (deels) opgegeten omdat het een verjaardag was en de sfeer verder niet wilde verpesten of wat dan ook, maar ik ga er nooit meer eten en de personen die fooi wilden geven moesten dat zelf maar doen maar ik weigerde.

Oja, en we moesten ook nog een half uur wachten op ons drinken, na het herhaaldelijk vermeld te hebben..  ???
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Madelief op 11 mei 2009, 12:39:47
Oja, en mijn mede vegetariër bestelde Turkse pizza wat niet veel meer was dan een lap deeg met kaas, ook niet zo'n succes dus maar beter dan de bulgur.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: LelleL op 28 juni 2009, 19:54:03
@Selly; ik was juist van plan om naar Thermen Bussloo te gaan, mede door dat 'waar mogelijk biologisch' van hun site. Maar ga nu toch twijfelen.

@Eefje, ik zou laatst met de hele fam gaan eten bij Babylon in Heerhugowaard voor mn moeders verjaardag. Tot ik de kaart zag en daar dus 'foie gras' op stond. Heb de reservering geannuleerd en ze ook verteld waarom. Ze lachten me nog net niet in mn gezicht uit. Toch jammer.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: ArmadiLLow op 28 juni 2009, 21:40:06
@Eefje, ik zou laatst met de hele fam gaan eten bij Babylon in Heerhugowaard voor mn moeders verjaardag. Tot ik de kaart zag en daar dus 'foie gras' op stond. Heb de reservering geannuleerd en ze ook verteld waarom. Ze lachten me nog net niet in mn gezicht uit. Toch jammer.

Blèh, wat irritant is dat toch! Dat mensen het, zelfs als je het ze in hun gedachten brengt, blijkbaar echt totáál niet interesseert dat ze meewerken aan het in stand houden van dierenmishandeling.
Mijn zus woont ook in HHW, dus goed om dit even te weten. :o)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: LelleL op 28 juni 2009, 21:52:03
Kon het net trouwens niet vinden op hun menukaart, misschien heb ik dr overheen gelezen of was het de dagspecial. of zou het zo zijn dat ze het niet meer hebben....? Weinig kans vrees ik.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Selly op 28 juni 2009, 21:57:35
@Selly; ik was juist van plan om naar Thermen Bussloo te gaan, mede door dat 'waar mogelijk biologisch' van hun site. Maar ga nu toch twijfelen.

Vooral Xiara was ontevreden.. ik vond ze vooral erg traag en het eten wat zout, maar wel leuk dat het origineel eten was (maar in Xiara's post lijkt of ze met dat originele eten al weer zijn opgehouden).
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: LelleL op 28 juni 2009, 21:59:25
Ik zag het net dat ik de verkeerde had!
Hoe was het daar verder eigenlijk?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Laurita_27 op 05 juli 2009, 13:40:34
Ik kan het restaurant van Thermen Bussloo (sauna bij Apeldoorn) absoluut niet aanraden!

Ik was en was ook niet mega tevreden maar toch niet zo ontevreden als jij. De bediening vond ik wel heeel slecht (erg traag, of te weinig bediening op te veel mensen, dat kan ook) en het eten was wat te zout, maar het leuke vond ik dat ze totaal andere gerechten hadden dan andere sauna's, wat uitgebreider (en duurder trouwens) ook, met kleine gerechtjes op een bordje, maar toen waren er ook geen dingen als pasta. Maar dat is al weer een jaartje terug.

Hmmm, dat is toch wel grappig...ik ben helemaal weg van Thermen Bussloo! Ik vind dat alle keren dat ik er ben geweest, het heel erg lekker, vers en crea was.
En mijn standaarden liggen volgens mij ook wel erg hoog, ik ben niet snel tevreden als het om eten gaat.
Bediening is idd traag, ze lopen er vaak met te weinig mensen rond en de lounge-ruimte is onoverzichtelijk waardoor je soms als gast verstopt zit.
De laatste keer dat ik ben geweest, is volgens mij in januari geweest. Het zou heel erg jammer zijn als ze de kwaliteit gaan verlagen omdat het steeds drukker wordt.
De Zwaluwhoeve was een paar jaar geleden ook goed, maar nu het zo commercieel is, is het eten ook verschrikkelijk slecht.
Je kunt bij Bussloo je suggesties aan de balie kwijt, misschien nog een keer proberen en als het niet bevalt dit melden?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: LelleL op 05 juli 2009, 15:11:57
Owh, heb van de week gelunchbuffet bij de zwaluwhoeve. Verwachtte er niks van want hou niet van buffetten, maar vond het erg lekker. Asperges en vers fruit en vers zelf af te snijden brood, en helaas ook allemaal vieze vl33sj3s.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Laurita_27 op 05 juli 2009, 16:21:19
Owh, heb van de week gelunchbuffet bij de zwaluwhoeve. Verwachtte er niks van want hou niet van buffetten, maar vond het erg lekker. Asperges en vers fruit en vers zelf af te snijden brood, en helaas ook allemaal vieze vl33sj3s.

Okay, dan hebben ze er misschien iets aan gedaan! Het is overigens ruim 2 jaar geleden dat ik daar ben geweest en toen stond er een buffet (ik hou ook niet van buffetten want ik vind het eigenlijk vies omdat zoveel mensen er overheen hangen ;)) wat vies was, waar vliegen op het eten zaten en er zeer ongare rijst bij zat.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: ericr op 22 juli 2009, 11:38:27
Restaurant en Toko Sarinah in Den Haag.

Haal daar wel vaker een vegetarische rijsttafel of consumeer er 1 in de toko of restaurant maar na afgelopen zaterdag zal ik dat echt nooit meer doen. De rijsttafel is op zich prima van samenstelling maar dan verwacht je geen verrassing in de vorm van een made tussen je eten. Het restaurant heeft best wel een goede naam in de regio, je zou toch verwachten dat de keukenhygiene een beetje op orde is dan. Maar als een made in het eten terecht kan komen moet er toch wel wat schorten aan de properheid van de keuken.

Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Hizikigrrrl op 22 juli 2009, 13:51:43
 :-X

Misschien de voedsel en warenautoriteit waarschuwen?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: M. op 22 juli 2009, 14:53:20
Gadverdamme zeg. Heb je er wel iets van gezegd?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: LelleL op 22 juli 2009, 17:31:37
Oh bah, oh bah, oh bah en oh BAH!
Ik neem aan dat je de rekening niet hebt hoeven betalen?

Terzijde: ik dacht dat maden alleen voorkwamen in dode dierlijke producten...
Wat heb je dan te eten gekregen vraag ik me af.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Ligfietsertje op 22 juli 2009, 19:14:59
Terzijde: ik dacht dat maden alleen voorkwamen in dode dierlijke producten...
Wat heb je dan te eten gekregen vraag ik me af.

Niet noodzakelijk.  Elke larve van een vlieg wordt als made bestempeld.  De bekendste maden zijn wel de relatief grote maden die terug te vinden zijn in bedorven vlees, maar het zou dus evengoed een made kunnen zijn die leeft van plantaardig voedsel of een vergelijkbare larve van een ander insect.

Natuurlijk hoort het niet dat je zoiets in eten aantreft, maar het hoeft dus niet noodzakelijk te wijzen op een slechte hygiëne in de keuken.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Christiaan op 22 juli 2009, 20:15:45
Natuurlijk hoort het niet dat je zoiets in eten aantreft, maar het hoeft dus niet noodzakelijk te wijzen op een slechte hygiëne in de keuken.
Waar ligt het dan aan? Ze hebben het eten niet goed schoongemaakt, dat is ook niet hygienisch ::)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Selly op 22 juli 2009, 21:20:07
Die toko staat toch best goed aangeschreven? Stom hoor!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: ericr op 23 juli 2009, 08:56:55
Ben niet meer teruggegaan, achteraf gezien maar beter wel kunnen doen. Op dat moment had ik niet alleen geen zin in meer in mijn eten maar ook geen zin meer om de rit terug te maken naar de toko.

Het kan natuurlijk zijn dat de made vanuit ander voedsel terecht is gekomen in 1 van de vegetarische gerechten. Als er een made in het eten terecht kan komen zullen ze waarschijnlijk ook niet echt strikt omgaan met gescheiden houden van plantaardige gerechten en vleesgerechten.

In ieder geval hebben ze 1 klant minder en ik denk dat degenen die ik ken en ook wel eens wat kochten bij Sarinah daar ook niet snel meer wat zullen halen nadat ik mijn verhaal heb verteld.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: ericr op 27 juli 2009, 14:59:45
Citaat
Beste mehkong, probeer aub fantasie en realiteit gescheiden te houden en de woorden made en eetlust niet in dezelfde zin te noemen. Wat betreft je minderwaardigheidscomplex kan het geen kwaad zo nu en dan een viagra-tje te droppen.


Als reactie op mijn beoordeling op Iens. Van iemand die constant dezelfde restaurants beoordeeld. Zie overigens dat ik alleen de tegenvallers plaats van de keren dat ik uit eten ben gegaan, maar over het algemeen ben ik best tevreden met de restaurants in Den Haag. Wel opvallend dat ik 3 maal een slechte ervaring bij restaurants met een Aziatische keuken.

-- edit

Op Iens is na een melding van mij de persoonlijke aanval op mij verwijderd maar daarna verwijderen ze ook gewoon mijn beoordeling omdat die niet volgens de huisregels was geschreven. Erg vreemd, mijn beoordeling was in nette taal geschreven.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Laurita_27 op 17 augustus 2009, 18:33:21
Ik heb ook wel eens een wormje (lijkt op een made) in de kropsla gehad en ook wel eens in de broccoli.
Dit leeft gewoon tussen de groenten en als deze niet goed is gewassen, kom je die vanzelf op je bord tegen.
Misschien dus geen made, maar een wormpje?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Ligfietsertje op 17 augustus 2009, 18:53:16
Ik heb ook wel eens een wormje (lijkt op een made) in de kropsla gehad en ook wel eens in de broccoli.
Dit leeft gewoon tussen de groenten en als deze niet goed is gewassen, kom je die vanzelf op je bord tegen.
Misschien dus geen made, maar een wormpje?

Ik acht die kans ook veel groter.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: LL de Ling op 17 augustus 2009, 18:54:15
Ik heb ook wel eens een wormje (lijkt op een made) in de kropsla gehad en ook wel eens in de broccoli.

Die hadden wij gisteren ook in de broccoli inderdaad!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: bambi op 17 augustus 2009, 19:50:21
Ik heb ooit heel veel larfjes van fruitvliegjes in een geribbelde fruitschaal gehad, dat was best vies. Maar goed, of het ook een teken van een gebrek aan hygiene was...
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: LelleL op 18 augustus 2009, 10:08:57
Ik heb ook wel eens een wormje (lijkt op een made) in de kropsla gehad en ook wel eens in de broccoli.

Niet een rupsje?
Die kom ik nog weleens tegen in broccoli/ bloemkool.
Vind ik dan heel zielig. Want ik spaar vlindertjes.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: ericr op 18 augustus 2009, 11:32:45
Ik heb ook wel eens een wormje (lijkt op een made) in de kropsla gehad en ook wel eens in de broccoli.
Dit leeft gewoon tussen de groenten en als deze niet goed is gewassen, kom je die vanzelf op je bord tegen.
Misschien dus geen made, maar een wormpje?

Zeker geen wormpje, echt een larve/made. Zat tussen de tempe of tahoe, mijn vriendin had nog geen groente opgeschept.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: hanslammers op 11 oktober 2009, 18:26:10
Twee weken geleden kwamen mijn vrienden en ik na een zeiltocht in Hindeloopen uit. We kwamen in café-restaurant De Hinde (http://www.dehinde.nl) terecht. We hadden ons met zijn vijven aan een lange tafel genesteld en een flesje witte wijn besteld. Op de kaart kon ik behalve een voorgerecht, geen vegetarische gerechten vinden. Nu is dat meestal geen probleem omdat de meeste koks wel bereid zijn om iets buiten de kaart om te maken.

Maar niet hier dus. Absoluut geen bereidheid om iets klaar te maken voor mij. Dus meteen vertrokken daar.

Abolute afknapper deze horeca gelegenheid. Vooral niet naar toe gaan.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: LelleL op 03 november 2009, 00:08:11
Stom stommer stomst restaurant met nog stommere bediening van sauna Veluwse Bron.
Simpele kaas tosti kunnen ze verpesten. (Staat op de kaart, ook vegetarisch mogelijk), wat krijg je, een tosti waar de ham vanaf geplukt is en idd er was nog wat blijven hangen. Bij commentaar kreeg ik een simpele "O" als antwoord. We zijn mooi weggegaan om elders te eten.

Ik even blij dat ik voor ik hap eerst altijd mn tosti open vouw om tochtoch te checken.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: karl op 03 november 2009, 11:33:02
Tosti's zijn inderdaad dikwijls al op voorhand samengesteld of zelfs bereid aangekocht van groothandel. Het eerlijkst is dan dat de uitbater het gewoon zegt in plaats van zo'n kunstgrepen te verrichten.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: LelleL op 03 november 2009, 19:37:57
Mn tafelgenoot was al erg verbaasd dat ik het nu een keertje niet vroeg, want ik vraag áltijd, is de ham van de tosti geplukt of is hij zonder ham bereid?
Ik blijf dus ook nog eventjes bakken in mn eigen frustratie, want vind het hoe dan ook schandalig dat er dan nog stukjes ham tussen plakken.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Monique op 03 november 2009, 20:18:12
Ik vind het raar dat ze in zo'n deftige sauna als de Veluwse Bron (dat is het toch?) voorbevroren tosti's met ham en kaas van de groothandel serveren.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: LelleL op 03 november 2009, 20:35:11
Tsja, dat vond ik ook ja.
Vond het sowieso niet zo denderend daar. Uitzicht buiten was hemels, en de sauna tuin buiten leuk, maar in het zoutwaterbad zat te weinig zout (je dreef niet), in het stoombad te weinig stoom (je kon de overkant rima zien) en de sauna's roken niet lekker sauna-achtig.
Ik ga er iig niet meer naar terug. Zwaluwhoeve en Elysium komen nig steeds als winnaars uit de bus.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: karl op 22 november 2009, 16:21:54
In "Culinaire Ambiance" van oktober, is Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van de VUM die onder andere De Standaard uitgeeft, woest op Midi Station.
Deze grootste brasserie van België werd ingericht door de geniale decorateur Antoine Pinto, die ook het Pakhuis in Gent realiseerde. Ze is gelegen in de buurt van het Brusselse Zuidstation (Midi).
Bij de hoofdgerechten vindt de vrouw van Vandermeersch geen enkel vegetarisch gerecht en dient zich tevreden te stellen met de salade van warme geitenbrie.
Vandermeersch merkt op dat in New York gelijkaardige zaken niet zonder een aantal vegetarische gerechten kunnen overleven: "Komaan, mijnheer Pinto. Wake up."

Ikzelf vind het niet zozeer een reden tot grote verontwaardiging, doch een hoopgevend signaal dat een belangrijk journalist, zelf geen vegetariër, in een vooraanstaand, algemeen culinair tijdschrift niet lyrisch doet over de genoten zuurkool royale, maar de onkunde en gebrek aan visie aan de kaak stelt van een grote zaak met veel ambitie, doch zonder feeling voor het meer en meer opkomende vegetarisme.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: karl op 30 december 2009, 08:35:53
Gelijkaardige ervaring als hierboven in een pas heropende Antwerpse brasserie. Gustav, opvolger van de historische Caveau of De Boerinnekes, in het prachtige operagebouw.
Laatste realisatie van het bewonderenswaardige Vinko Pepa-horecapark.
Oude sfeer van de brasserie gelukkig mooi intact gelaten, logische en juiste keuze voor brasseriegerechten.
De klassieke Franse brasserie-gerechten hebben niet evident vegetarische uitwegmogelijkheden, zoals de Italiaanse, Turkse, Aziatische, Indiase keuken die heeft.
Het is evenwel betreurenswaardig en duf dat er geen enkel vegetarisch hoofdgerecht op de kaart staat. De tomaat-mozzarella  :yawnee: was bovendien uitgeput.
Een grote groentesla met croutons, een groentetaart met frisse gemengde salade, een pissaladière, een dampende groentehutsepot: kan toch best in een brasserie-omgeving passen en de minderheid van vegetarische bezoekers tevreden stellen. Nu komen koppels waarvan iemand vegetariër is er niet meer terug.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: IneN op 30 december 2009, 17:02:53
In "Culinaire Ambiance" van oktober, is Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van de VUM die onder andere De Standaard uitgeeft, woest op Midi Station.
Deze grootste brasserie van België werd ingericht door de geniale decorateur Antoine Pinto, die ook het Pakhuis in Gent realiseerde. Ze is gelegen in de buurt van het Brusselse Zuidstation (Midi).
Bij de hoofdgerechten vindt de vrouw van Vandermeersch geen enkel vegetarisch gerecht en dient zich tevreden te stellen met de salade van warme geitenbrie.
Vandermeersch merkt op dat in New York gelijkaardige zaken niet zonder een aantal vegetarische gerechten kunnen overleven: "Komaan, mijnheer Pinto. Wake up."

Ikzelf vind het niet zozeer een reden tot grote verontwaardiging, doch een hoopgevend signaal dat een belangrijk journalist, zelf geen vegetariër, in een vooraanstaand, algemeen culinair tijdschrift niet lyrisch doet over de genoten zuurkool royale, maar de onkunde en gebrek aan visie aan de kaak stelt van een grote zaak met veel ambitie, doch zonder feeling voor het meer en meer opkomende vegetarisme.

Vind dat ook positief! In Brussel is verbazinwekkend weinig vegetarsch te vinden, vind ik persoonlijk, of toch in vgl met Antwerpen en Gent. En dat voor een hoofdstad. Fijna man, die Vandermeersch.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: karl op 31 januari 2010, 09:45:39
Ik begin me toch meer en meer te ergeren aan slordig gecomponeerde gerechten en nonchalance in de uitbating.
Een tijd geleden in een bruin eetcafé in een jonge, artistieke buurt: een veggieburger waar we heel erg lang moesten op wachten en die van bordschikking wel aardig was (tussen groot rond brood, met salade en frites en kommetje mayo en ketchup) maar een warenhuisburger bevatte met van die nogal onsmakelijke pureevulling en onduidelijke kleine stukjes groenten. Als je dan één of twee veggie-gerechten op de kaart zet, zoek je als chef dan toch te pletter naar de ultieme lekkere burger! Of maak hem beter zelf!
In één van onze favoriete zaken waren de groentetaart en groentesprudel uitgeput. Dat is wel een bewijs dat ze vers gemaakt zijn, maar ik zou nog wel eens willen meemaken dat de steaks, scampi's enz. ook uitgeput zijn. Er wordt dan zeer naarstig meegezocht naar het enige overblijvende veggie-gerecht op de kaart (salades worden ook altijd enthousiast vermeld alsof veggies steeds rawfood-aanhangers zijn), dat je mogelijk helemaal niet bevalt. ("U wou steak, die is er niet meer, maar we hebben kip, dat is toch ook vlees?"  >:() Dat door een vergissing de glunderende chef een steak nature naar onze tafel bracht zullen we dan maar op de lijst hilarische vergissingen bijzetten.
Er zijn naar het schijnt drie stadia in het eten:
1. het stillen van een hongergevoel (reden waarom men het meestal wel "lekker" vindt: eten stilt een biologische nood.)
2. het genieten van lekker, verfijnd bereid eten
3. een bijna intellectuele verwondering om kunstzinnige, zeer doordachte creaties (dit vindt Adrian Ferra van El Bulli, die zegt dat je het tweede ook even goed thuis kan.)
Ik zou met het tweede in een restaurant al zeer tevreden zijn.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Sam op 06 februari 2010, 18:33:51
Holiday Inn Leiden. Je weet dat je er niet naar toe gaat om eens lekker vegetarisch te gaan eten, maar het kwam toevallig zo uit... In het restaurant is er een dagelijks wisselend vegetarisch gerecht (naast het oostenrijkse buffet waar in elk gerecht vlees zat). Op onze teleurstelling dat we niet van het buffet kunnen eten en er maar 1 vegetarisch gerecht is, worden we doorgestuurd naar de bar, want daar hebben ze vast wel meer vegetarische dingen. Daar hebben ze dus helemaal niets vegetarisch. Zou je toch moeten weten, als ober? We gingen dus toch maar voor het vegetarische gerecht van de dag, dit keer risotto. Altijd lastig, risotto, maar toch maar proberen. Het was dus geen risotto, maar magnetronrijst met diepvriesdoperwtjes er doorheen, met gegrilde groenten en brie er bovenop. Geen smaakmakers of kruiden, zo te proeven zelfs geen zout of peper. Brrr... Ondanks het feit dat het eten heel erg aan de prijs is, krijg je geen brood vooraf of een amuse. Toetje en kaasplankje waren wel in orde, maar het is echt jammer om te zien dat zulke grote ketens er zich zo met een jantje van Leiden van af maken als het om vegetarische maaltijden gaat.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: berkman op 04 april 2010, 19:00:53
Afgelopen week afgehaald bij Mr.Hu aan de Gronausestraat in Enschede.
Ik kwam daar vroeger erg vaak vanwege het geweldige vegetarische eten. (o.a. verse tofu-gerechten met allerlei Chinese paddenstoelen)
Had al van iemand vernomen dat er een andere chefkok zou werken, de kaart was echter bijna helemaal hetzelfde.
Er stond nu zelfs 'vegetarische kip in kantonese stijl' op de kaart. Die maar besteld met een tofu-gerecht, beide met vegetarische bami en nog een vegetarische haaienvinnensoep.

Eenmaal thuisgekomen stond er een enorme anticlimax te wachten. De tofu kwam uit de vriezer (van die voorgebakken smakeloze gummi-blokjes) en er zat behalve bijna geheel ongebakken champignons en gigantische stukken ui niets bijzonders in. De 'kip' had precies dezelfde saus en groenten en het was nep-kip uit blik (mock-chicken) en vertoonde meer gelijkenis met hondenbrokken.
En als klap op de vuurpijl bleek er na driekwart van de soep te hebben geconsumeert een lading hamplakjes onderin de beker te zitten....

Echt een nare ervaring met dit restaurant, ik ga er dan ook nooit meer heen. Bah... 
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Lona op 13 april 2010, 14:13:05


En ook een vraag; Moet een vegetarisch aangeduidt gerecht niet ook vegetarisch gestremde kaas bevatten, want hier loop ik maar steeds tegenaan...
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: #Q@ñon op 13 april 2010, 14:47:44
Er zijn geen vaste of dwingende regels voor. Tenzij je het vegetarisch keurmerk van de vegetariersbond wil voeren, maar daar moet je nog voor betalen ook.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: @rno op 13 april 2010, 23:12:49
Dan mag het toch ook niet vegetarisch heten?

De Nederlandse Vegetariërs Bond zegt dit er over: Per definitie eet een vegetariër geen producten van gedode dieren, dus geen vlees, geen vis, en ook geen producten zoals gelatine (van dierenbeenderen). Veel vegetariërs letten echter minder op producten zoals gelatine en kaas.
Titel: Slecht restaurant
Bericht door: chaaaahr op 01 juni 2010, 12:25:35
Zeer slecht restaurant met maar 2 vega gerechten, Van der Valk in Alphen a/d rijn  :-X

Niet heen gaan dus
Titel: Re:Slecht restaurant
Bericht door: Wombat op 01 juni 2010, 12:46:41
VdV had bij mij toch al niet de reputatie van goed restaurant, dus ik ga daar sowieso niet heen.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: LelleL op 01 juni 2010, 17:10:22
VdV ahh bweeeeh. Dat zijn die met de koude boontjes, veel te gare groentes en nare gebakken aardappeltjes. Alles draait eigenlijk alleen om het stukje vlees. Voor vegetariers draait het gelukkig nomaal niet om de vleesvervanger, want zo lekker zijn die dingen nu ook weer niet.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Grote Grutjes op 06 augustus 2010, 16:25:53
Ik heb bij Van der Valk in de keuken gestaan, ergens voor de Tachtigjarige Oorlog. Ik ga er zodoende voor geen goud eten.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: lieve lijn op 06 augustus 2010, 16:29:25
ben recent nog bij VdV Ridderkerk (prima) en wouwse tol geweest (wel ok) dus niet overal belachelijk slecht
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Grote Grutjes op 06 augustus 2010, 16:48:55
Het is meer de werkwijze in de keuken waardoor ik niet meer bij Van der Valk kom. Op dinsdag bakten we namelijk de varkenshaas, dat ging dan in plastic hittebestendige zakjes de vriezer in. Zodra iemand varkenshaas bestelde ging er zo'n zakje in een pan kokend water die voor dat doel klaarstond. De opgewarmde varkenshaas werd verzopen in de champignonsaus, en dat werd dan uitgeserveerd. Ik vind dat gewoon een soort dierlastering. Sorry voor het gore verhaal maar dat is voor mij een reden om aldaar ook geen groentestrüdel of whatever meer te eten. Daarom wilde ik er ook niet meer werken.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: lieve lijn op 06 augustus 2010, 16:50:36
Er is een heel groot verschil tussen de VdV resto's onderling, en volgens mij is daar ondertussen ook al een boel veranderd.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Grote Grutjes op 06 augustus 2010, 18:48:11
Er is een heel groot verschil tussen de VdV resto's onderling,
Dat is zeker waar, maar Van der Valk tolereert deze praktijken natuurlijk wel gewoon, en ik kan je verzekeren dat het heftig gestimuleerd werd zo "creatief" mogelijk te koken.

Citaat
en volgens mij is daar ondertussen ook al een boel veranderd.
Zo oud ben ik niet hoor.  ;D
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Kiwi op 06 augustus 2010, 19:34:59
Zo oud ben ik niet hoor.  ;D

Nou.... ;)
Ik heb bij Van der Valk in de keuken gestaan, ergens voor de Tachtigjarige Oorlog.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Eelco op 09 augustus 2010, 02:55:35
Zo oud ben ik niet hoor.  ;D

Nou.... ;)
Ik heb bij Van der Valk in de keuken gestaan, ergens voor de Tachtigjarige Oorlog.
Eh ja, dan behoor je in ieder geval tot de oude grijze garde  ;D. De Van der Valk in Hildesheim (DE) lokt aardig wat Nederlandse toeristen aan - de locatie is overigens perfect. Op het terras zie je vooral de wat oudere mensen en het restaurant staat bekend als 'edel', wat ik als Nederlander waag te betwijfelen (de prijzen zijn wel zeer Nederlands, lees: veel duurder dan in Duitsland). Misschien moet ik toch eens kijken wat ze zoal serveren.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Lapzwans op 09 augustus 2010, 03:24:42
Mijn familie eet wel eens bij de Van der Valk en zo af en toe wordt ik dan ook uitgenodigd. Ze hebben volgens mij standaard zo'n quiche op het menu staan en vaak ook iets van een aardappeltaartje of iets met geitenkaas. Daar hou ik niet zo van, maar meestal hebben ze ook nog wel iets anders. Ik heb bij de Van der Valk in Assen een cannelloni met spinazie gehad die heel erg lekker was. In Spier hebben ze een vegetarische lasagne die ook heel goed te eten is. In Wolvega koos ik voor de vegetarische pasta en die was niet te vreten. Gewoon een hoop pasta gedrenkt in een soep van champignonsaus, zonder kruiden of wat dan ook. Het was overduidelijk dat ze er geen enkele moeite in hadden gestoken.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Brent op 19 augustus 2010, 20:39:18
Ik denk dat ik eergisteren zowat dezelfde pasta als Lapzwans gegeten heb, maar dan bij VDValk Volendam. Die van mij zou met roquefortsaus en shitakes geweest zijn. De roquefort die herkende ik niet, wel massa's room. De shitakes (welgeteld 3) waren wel netjes naast elkaar gelegd boven op de pasta, het oog wil ook wat.  :)
Vriend kreeg ook wat seizoensgroenten toe: appelmoes, rode biet die niet vers was en aardappelpartjes...  ???

Titel: Re:Blacklist
Bericht door: IneN op 30 augustus 2010, 17:40:34
Zeer zeker op de blacklist: Restaurant/club Rain in Amsterdam! Zie de draad Amsterdam...
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Agnesje op 22 januari 2011, 13:22:51
van mij mag op de blacklist: eetcafe de bonte haas in wateringen... NUL vega gerechten op de kaart, zodat je dus de keuze hebt uit.. sla met geitenkaas ( that's it) als voorgerecht... omdat ik zelf af en toe een visje eet ben ik voor de vis gegaan, maar daar was de keuze dus ook erg beperkt in ( ook maar 1 visgerecht op de kaart) de rest alles vlees wat de klok slaat.. ja soms heb je het niet voor het zeggen maar zelf zou ik hier dus niet meer gaan eten...misschien alleen om te borrelen of een bakkie koffie... oh ja, desgewenst kon je nog iets van groenteburgers ofzo bestellen, had echter wel het idee dat die helemaal linksonderin achteraan uit de diepvries kwamen, en er werd ook erg vies bij gekeken.. no succes.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Aiko op 22 januari 2011, 14:43:39
De naam van het restaurant had natuurlijk al iets kunnen laten vermoeden.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: #Q@ñon op 22 januari 2011, 18:43:34
Maar een haas heeft toch zeker een vegetarische menukeuze?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Bast op 22 januari 2011, 19:52:14
Tenzij die het te bont maakt ;)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Kiwi op 23 januari 2011, 12:43:08
Er zijn twee negatieve recensies binnengekomen voor de restaurantgids. Die gaan we natuurlijk niet plaatsen, maar ik wil ze jullie toch niet onthouden:

Citaat
De Hofnar Maassluis
Lange Boonestraat 12
(010) 590 14 94
http://www.dehofnar.nl/

De Hofnar is een gezellig eetcafé dat zich profileert als "Nr 1 Gekozen Eetcafé van Maassluis". Op de website staat: "Verder zijn onze koks bekend met diëetwensen zoals: glute, suikervrij, lactose, etc."

Is de kok ook in staat om de vegetariër het naar de zin te maken?

Bezoekers oordeel: 1 ster. (van 5)

Wij namen de Geitenkaas salade vooraf en als hoofdgerecht de spaanse aardappeltortilla. Bij deze bestelling kregen we stokbrood met kruidenboter aangeboden. We namen het aanbod aan en dat bleek 4 euro te kosten. De tapenade bleek bij navraag ansjovis te bevatten, dus die mocht terug naar de keuken.

Bij de redelijke geitenkaassalade zat ook weer stokbrood, die we toen maar hebben laten staan. Op zich was de salade eetbaar, maar er had best wat verse rucola in gemogen, of iets aparts. De salade was bestrooid met een grote hand warme noten. Op zich lekker, maar niet iets dat ik me voorstel bij vegetarisch eten. Een 6,5 voor de salade.

Het hoofdgerecht was de Spaanse aardappel-tortilla. Deze was net niet aangebrand, nog net te doen. De olijven waren een beetje muf, maar gaven wel een Spaanse smaak. Maar toen bracht de serveerster zonder enige gene het garnituur: frietjes en Parijse, uh, Madrileense gekruide aardappeltjes. Met een standaard-suffe salade - denk Sligro - met yoghurtdressing.

Zo tel je op je bord maar liefst 3 aardappelgerechten en een saladetje. Kun je je frietjes nog zo mooi bakken en de aardappeltjes nog zo lekker kruiden, maar als kok heb je er dan werkelijk helemaal niets van begrepen. Ja, de noten. M'n noten.

Vijf jaar geleden kwamen we voor het eerst in deze zaak. De kaas-lasagna bleek zo zout dat het leek alsof er hetzelfde zout in was gegaan als in de vlees-versie. Maar de zoute kaas maakte het gerecht on-eetbaar. We hebben vijf jaar gewacht voor we terugkwamen en ook nu zal het wel weer vijf jaar duren voor we er terugkomen.

Aan de kok het advies eens te gaan eten (of te kijken) bij de uitstekende vegetatische keukens van Spirit (Marieniersweg, self-service,ook Lunch) of Bla-bla (Delfshaven).

Citaat
Hallo,
We hebben gisteravond gegeten bij "Maxime" in Den Haag, aan de Denneweg 10. Normaal gesproken zou ik een leuke recentie willen schrijven, maar ik denk dat Vegatopia net zo nuttig is om vegetariers ervan te weerhouden hun geld te besteden in restaurants die aan vegetariers geen boodschap hebben.

Hoewel de sfeer, bediening en locatie van Maxima allemaal prima of ok zijn, is er voor vegetariers niets te beleven. Het restaurant is blijkbaar van mening dat het combineren van de vegetarische bijgerechten van de andere menu's (die werden geserveerd aan niet-vegetarische tafelgenoten) goed genoeg moet zijn en rekenen daar vervolgens gewoon de volle prijs voor.

We hadden van tevoren, in de reservering en bij de bevestiging, duidelijk aangegeven dat er vegetariers zouden aanschuiven. Men gaf aan dat dat "geen probleem" zou zijn. Bijzonder teleurstellend. Temeer omdat de bijgerechten qua smaak ook nog eens helemaal niet bij elkaar pasten en het dus echt aanvoelt als een bord met restjes. Slecht!
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: ArmadiLLow op 23 januari 2011, 14:05:23
Als je aan de Denneweg bent moet je ook bij de Chinees gaan eten, natuurlijk! (Golden Leaf) Die is heel tof.[/offtopic]
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Agnesje op 30 januari 2011, 14:31:20
De naam van het restaurant had natuurlijk al iets kunnen laten vermoeden.
  ;D ja je hebt gelijk, maar ja....
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: ArmadiLLow op 30 januari 2011, 14:51:43
Ik at afgelopen week bij Villa Nieuwmarkt op de Nieuwmarkt in Amsterdam. De kaart zag er niet direct veelbelovend uit: vooraf een aantal niet-vega voorgerechten en een soep van de dag, en als hoofdgerecht een aantal niet-vega hoofdgerechten, verder nog een pasta en een vega van de dag (of week, nouja, in elk geval niet van tevoren te zeggen), en misschien nog een wisselend gerecht, weet ik niet meer.
Ik ging ervan uit dat de soep van de dag dan wel vega zou zijn, maar dat bleek iets met kip erin.

"Jullie hebben dus geen énkel vegetarisch voorgerecht?" vroeg ik quasi onthutst aan de serveerster. Nou, twee van de voorgerechten konden ze wel vegetarisch maken hoor, het trio bruschetta (bruschetta met tomatensalsa, olijventapenade en parmaham+vijgen) kon ze wel zo maken dat de laatste werd vervangen door een van de andere twee, en de geitenkaasterrine (met ham eromheen) kon ze ook zonder de ham serveren.
Toen later een ander meisje de bestelling kwam opnemen, vroeg ik of ik dan de geitenkaasterrine kon krijgen, mits deze zonder gelatine was gemaakt, en ook meteen of anders de olijventapenade wel zonder ansjovis was. Meisje ging weg en kwam terug met de mededeling dat er inderdaad gelatine in zat maar dat de terrine al ook al voorgemaakt was met ham eromheen. En in de tapenade zat ansjovis. Zo kreeg ik dan het fantastische voorgerecht van drie geroosterde stokbroodjes met tomatensalsa. O, en een spriet bieslook.
Bij de hoofdgerechten was de pasta vd dag met zeevruchten o.i.d. en goed beschouwd was er niks anders vega dan de vega van de dag: pasta met een beetje groente en paddestoelen. En een bergje sla in een hoekje.

Toe hebben we met z'n vieren een liter scroppino besteld (citroen/wodka/champagne-ijsachtige) en er was ook frangelico, waardoor de avond toch nog leuk werd, maar hier ga ik dus niet nog eens eten.

Edit: o ik lieg; er waren twee vega hoofdgerechten; ze hebben er ook kaasfondu. :pukey:
En ze hebben ook een link (http://www.diningcity.nl/nieuwmarkt/).

Editedit: wat is er met pukey gebeurd? :eh:
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Wombat op 30 januari 2011, 15:13:32
Triest.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Maartje! op 14 februari 2011, 22:13:33
Ik was met mijn werk bij Koetjes en Kalfjes, in Oegstgeest, maar het is een keten en ik schat in dat je die als geheel wel kunt mijden.

Wat niet per se te verwachten is: er waren lekkere (!) olijven op tafel, en brood met lekkere smeerseltjes.

We waren met een groep, dus we hadden niet het hele menu, maar een kleinere selectie. Ik begrijp dan nooit zo goed waarom de vegetarische keuze niet ook gewoon op dat blaadje geprint kan worden, want dat was dus niet zo.

Vooraf kregen we een spring roll (zo'n ding heet in goed Nederlands een loempia...) met spinazie en ricotta. Ja, je weet wel, van die tortellinivulling. Stijf, groen en niet naar spinazie smakend. Is dat niet wat groot dan, een loempia met dat erin? Ja, dat is het. Dit was meer een hoofdgerecht qua formaat, ware het dat het daar veel te saai voor was. Het ding lag op een salade van spinazie die ik wel lachwekkend vond, ik dacht altijd dat van die grote dikke grove spinazie niet als sla geserveerd werd, maar blijkbaar wel. Met stukjes biet, die waren erg lekker en bovendien had ik behoorlijke honger, dus ik vond het prima.

Daarna kwam een pasta waarvan ik niet precies wist wat te verwachten omdat ik nadat de serveerster het woord 'pasta' had genoemd, ik het woord 'zwaktebod' hoorde, want dat vind ik het eigenlijk altijd, ik heb niets tegen pasta, maar als je een jezelf serieus nemend restaurant bent, serveer je toch geen pasta? Dat kan iedereen.
De pasta kwam met een vrij zware roomsaus waar drie enorme stukken zongedroogde tomaat (u weet wel, de rozijnen van de jaren negentig), drie champignons en (waarschijnlijk ook drie) gehalveerde druiven. Ja, inderdaad, zowel de tomaat als de druiven zijn een beetje zurig. En dat is echt vies in combinatie met die saus.
Gelukkig stonden en prima friet en salade op tafel, maar het was echt een beetje beschamend. Ook omdat de serveerster er niets van zei toen ze een driekwart bord vol terug meenam (en ik ga niet klagerig zijn als mijn baas betaalt).

Toen had ik geluk: de serveerster had mij toegestaan om (als enige van de groep) pas na mijn hoofdgerecht een dessert te kiezen. Er was namelijk kaas en crème brulée, en ik vind kaas lekker maar vaak teveel, maar mijn ervaring is dat vegetarisch eten vaak of overdreven veel is of juist idioot weinig, dus ik wilde mijn keuze daar vanaf laten hangen.
En dat was dus fijn, want ik nam toen kaas.

Je kunt denken dat koks weinig fout kunnen doen aan kaas, maar dat heb je mis. Omdat de bediening blijkbaar standaard van niets weet, werd de kaas namelijk geserveerd met naast elk stukje een briefje met de naam van de kaas. Ja, inderdaad, een erg leuk idee, ware het niet dat de briefjes volkomen willekeurig over de stukjes kaas verdeeld waren (en dat was voor elke leek te herkennen: op de meeste plankjes lagen briefjes dubbel...)
De kaas was best aardig, al kon je je afvragen wat die suffe Reypenaar daar deed. Dat is gewoon fabriekskaas, en niet eens lekkere.
Maar het was wel veel, werd op een uiterst overdreven plankje geserveerd, met een magneetje voor het al even overdreven kaasplankbestekje.

Nou ja, niet naartoe gaan dus. Droevige tent. Vooral omdat het eten van de vleeseters een stuk minder slecht leek. Blijkbaar een kok die serieus denkt dat vegetarisch eten vies mag zijn.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Poek op 13 maart 2011, 00:36:16
Gegeten in Bar Grill Sante in Wijk aan Zee. Half acht kwamen we binnen, vijf voor half tien kreeg ik mijn eten... dat was verder wel goed, maar bijna twee uur is wel erg lang, zelfs voor een zaterdagavond.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: OMGponies op 25 september 2011, 14:36:27
De Egelantier in Breda is ook geen aanrader. Is inmiddels wel weer zo'n jaar geleden hoor, maar toch.
Mijn vriendin en ik bestelde allebei een vegamaaltijd waarbij zij heel specifiek vroeg om iets zonder tomaat vanwege haar allergie. En wat krijgen we? Een prakkie met veel kaas (niet echt vega dus) en als extraatje een salade met HAM EN TOMAAT. Echt brilliant bedacht hoor. Het duurde ook nog best lang voordat we wat te eten kregen (uurtje ongeveer).
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Poek op 25 september 2011, 18:24:03
De Egelantier in Breda is ook geen aanrader.

Slecht eten, maar wel het beste bier! (http://www.youtube.com/watch?v=RapndvizJb0)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Tania91 op 17 december 2011, 14:45:04
Ook een slechte, Lunchroom&Bakkerij Wissink in Groenlo, voor wie daar wel eens in de buurt komt. De enige vegetarische hoofd-gerecht opties waren een uiterst zompig kastanjebrood (ipv gehaktbrood) of kaaskroketjes van kaas met kalfsstremsel. (als je dom aangekeken wilt worden, moet je daar vragen of de kaas in de kroketjes vegetarisch is). Het enige wat daar redelijk te eten was waren de soepjes, maar daar moet je geluk mee hebben heb ik gemerkt - vaak te veel zout erin.

Ook ongezellig, en in de winter niet erg behaaglijk. De verwarming werkt slecht, zat daar met een coltrui aan maar moest er uiteindelijk jasje over omdat ik zat te bibberen :/

Enige wat ik echt lekker vond was de mandjes brood met tapenades (Die gelukkig wel vrij waren van ansjovis e.d.). Maar dat krijg je, als hun grootste inkomen uit het bakkersgedeelte bestaat.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: DIErevriend op 27 september 2012, 21:36:33
Ik weet niet of deze meetelt, maar ik wou graag Party Centrum Madestein in Den Haag op de Blacklist zetten onder categorie 1:
Vandaag was ik er met een feest van medebewoners:
Ze hadden 3 zalen met een buffet. De eerste zaal was Indisch, de tweede Hollands en de derde Amerikaans. Ik besloot voor de eerste zaal te gaan, omdat ik dacht dat de kans daar het grootst zou zijn dat ik iets vegetarisch zou vinden. Na heel lang in de rij te hebben gestaan, kwam ik erachter dat het buffet bestond uit: nasi met kip, bami met kip, saté en kroepoek. In de tweede zaal, Nederlands, kon ik kiezen uit (kale) peen en ui en (kale) zuurkoolstamppot. En laten dat nou net 2 dingen zijn die ik niet lekker vind. Uiteindelijk ben ik maar in de rij voor het Amerikaanse buffet gaan staan. Gelukkig bakte ze hun patat in soja olie. Dus heb ik maar wat patat en een geïmproviseerd broodje met gebakken uien en sla genomen.
Ik vind het echt heel slordig van een party centrum -dat nota bene nog goed aangeschreven staat- dat ze niet eens de moeite doen om rekening te houden met vegetariërs. >:(
Maar 1 pluspuntje: Het toetje was lekker. ;D
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: @rno op 28 september 2012, 18:32:40
Ik weet niet of deze meetelt, maar ik wou graag Party Centrum Madestein in Den Haag op de Blacklist zetten onder categorie 1:
Vandaag was ik er met een feest van medebewoners:
Ze hadden 3 zalen met een buffet. De eerste zaal was Indisch, de tweede Hollands en de derde Amerikaans. Ik besloot voor de eerste zaal te gaan, omdat ik dacht dat de kans daar het grootst zou zijn dat ik iets vegetarisch zou vinden. Na heel lang in de rij te hebben gestaan, kwam ik erachter dat het buffet bestond uit: nasi met kip, bami met kip, saté en kroepoek. In de tweede zaal, Nederlands, kon ik kiezen uit (kale) peen en ui en (kale) zuurkoolstamppot. En laten dat nou net 2 dingen zijn die ik niet lekker vind. Uiteindelijk ben ik maar in de rij voor het Amerikaanse buffet gaan staan. Gelukkig bakte ze hun patat in soja olie. Dus heb ik maar wat patat en een geïmproviseerd broodje met gebakken uien en sla genomen.
Ik vind het echt heel slordig van een party centrum -dat nota bene nog goed aangeschreven staat- dat ze niet eens de moeite doen om rekening te houden met vegetariërs. >:(
Maar 1 pluspuntje: Het toetje was lekker. ;D

Soms zijn er wel vegetarische gerechten, maar die worden dan ingepikt door de overige gasten.
Of er wordt een lepel gebruikt die ook voor vlees gerechten is gebruikt. Voor mij hoeft het dan niet meer.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: DIErevriend op 28 september 2012, 20:04:27
Soms zijn er wel vegetarische gerechten, maar die worden dan ingepikt door de overige gasten.

Dat heb ik ook wel eens meegemaakt. Daarom dat ik, zodra ik hoorde dat het buffet geopend was, gelijk naar binnen ben gegaan om te kijken wat ze hadden. Dus ik weet wel bijna zeker dat ze echt niks hadden.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: @rno op 28 september 2012, 20:21:48
Soms zijn er wel vegetarische gerechten, maar die worden dan ingepikt door de overige gasten.

Dat heb ik ook wel eens meegemaakt. Daarom dat ik, zodra ik hoorde dat het buffet geopend was, gelijk naar binnen ben gegaan om te kijken wat ze hadden. Dus ik weet wel bijna zeker dat ze echt niks hadden.

Uit een ver verleden:
Meestal heb ik wel goede ervaringen. Maar helaas heb ik onlangs ook een slechte ervaring gehad.
Bij een jubileumfeest voor iedereen (500 mensen) werd weken vooraf gevraagd of er dieetvoorschriften waren... ja, dus.

Dan dus het feestje, koffie en drank, en vooraf een fruitcocktail... maar serveerster, wat is dat rose sausje er over heen? Dat is rivierkreeftsaus. Tja, en dat over dat lekkere fruit. Gelukkig werd een alternatief geregeld.

Vervolgens lopend buffet. Talloze keuzes maar nauwelijks iets vegetiel, dus schoot ik maar een eetmanager aan. Heeft u iets vegetarisch? Meneer moest even denken, en na een beetje zoeken konden we toch wat zonder vlees vinden (patat en wat bonen). Maar hij bood aan om voor ons wat apart vegetarisch te regelen. Hij wist ons te vinden want we hadden toch ook apart fruit gehad?

We deden kalm aan met ons eten en lieten wat ruimte over voor de beloofde vegetarisch toevoegingen. Helaas het liet op zich wachten. Nu, maanden later zitten we nog steeds te wachten.

Tja, het kan verkeren.

Titel: Re:Blacklist
Bericht door: DIErevriend op 02 oktober 2012, 13:58:25
Ik heb daarnet iemand gesproken die, die dag, werkte op Party centrum madestein:
Volgens hem had degene die het feest organiseerde, moeten doorgeven of er nog speciale dieet wensen waren: er is doorgegeven dat er diabetici waren, dat er mensen waren die moeilijk konden kauwen, maar dus niet dat er vegetariërs waren. >:(
Verder was er wel nasi zonder kip en aardappelsalade, maar die waren heel snel op. Je hebt dus inderdaad wel een beetje gelijk. :-[
Bij deze mag dus Party Centrum Madestein van The Blacklist.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: #Q@ñon op 02 oktober 2012, 14:50:02

Het kan natuurlijk weinig kwaad, en het lijkt mij ook een betrekkelijk geringe moeite, om gewoon voldoende vegetarisch te serveren. Ook als dat niet specifiek doorgegeven wordt (neem aan dat het om een grotere groep gaat). Zoals gezegd, de vleeseter merkt het vaak niet eens als die iets vegetarisch te eten krijgt op zo'n gelegenheid, laat staan dat die er moeite mee zou hebben. Ik snap dus niet waarom er niet standaard wat met de verhoudingen vegetarisch / niet vegetarisch geschoven wordt door dat soort bedrijven. In de kostprijs zal het 'm vast ook niet zitten? Of is het juist een misplaatst idee van 'waar voor het geld leveren'?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Selly op 03 oktober 2012, 10:00:58
Ik vind niet dat je als je ergens gaat eten er zomaar vanuit kunt gaan dat er wel vega zal zijn. Mijn ervaring is toch dat je dat altijd een paar keer moet navragen.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: chantalv80 op 03 oktober 2012, 11:29:04
Ik vind niet dat je als je ergens gaat eten er zomaar vanuit kunt gaan dat er wel vega zal zijn. Mijn ervaring is toch dat je dat altijd een paar keer moet navragen.

Dat denk ik ook. De vegetariërs zijn nog altijd in de minderheid mbt vleeseters.  Wat dus betekent dat je je wel wat moet aanpassen.  :)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: @rno op 03 oktober 2012, 20:21:20
Stuurt iermand dit blacklist-item naar de betreffende instelling?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Dennis23 op 03 oktober 2012, 20:27:06
Ik vind niet dat je als je ergens gaat eten er zomaar vanuit kunt gaan dat er wel vega zal zijn. Mijn ervaring is toch dat je dat altijd een paar keer moet navragen.

Dat denk ik ook. De vegetariërs zijn nog altijd in de minderheid mbt vleeseters.  Wat dus betekent dat je je wel wat moet aanpassen.  :)

Bovendien veel eettentjes weten niet eens dat sommige dranken en kaas niet vegetarisch is. Ik had paar keer nagevraagd of hun kaas wel vega was, en ze lieten mij de verpakking van de kaas zien waar ik de ingrediënten zelf kon aflezen
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Selly op 03 oktober 2012, 21:02:55
Stuurt iermand dit blacklist-item naar de betreffende instelling?

Wat bedoel je precies?
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: @rno op 03 oktober 2012, 21:29:17
Stuurt iermand dit blacklist-item naar de betreffende instelling?

Wat bedoel je precies?

Als je aan een restaurant laat weten, dat ze op de blacklist van Vegatopia staat, dan zullen ze direct maatregelen nemen. Het hele personeel wordt op het matje geroepen. De kok gaat in de Librije vegetarisch leren koken en de Nederlandse Vegetariërs Bond wordt gesmeekt of ze een logo op het raam mogen plakken met de tekst "Gastvrij voor Vegetariërs". En je krijgt een cadeaubon voor twee personen uitgebreid dineren.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: Poek op 03 oktober 2012, 21:34:23
:gossip: Niet verder vertellen, maar de Vegatopia blacklist bestaat niet.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: @rno op 03 oktober 2012, 22:13:24
:gossip: Niet verder vertellen, maar de Vegatopia blacklist bestaat niet.

Geen cadeaubon dan.
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: miesja23 op 24 oktober 2012, 11:39:49

Beste Miesja,
tip voor een volgende spamactie: neem een emailadres dat niet traceerbaar is naar je LinkedInprofiel. Waarop weer te lezen is dat je de eigenaar bent;).

Met vriendelijke groet,
moderator Hiziki.
ps: http://www.vegatopia.com/vega/colofon/adverteren
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: chantalv80 op 24 oktober 2012, 12:57:43
Misschien moet er ook een Whitelist komen dan?

Dat zou mooi zijn! Een mooie positieve lijst per provincie/grote stad?  :)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: brenda_lelie op 24 oktober 2012, 13:01:56
Wat dacht je van onze restaurantgids: http://www.vegatopia.com/vega/restaurants :)
Titel: Re:Blacklist
Bericht door: chantalv80 op 24 oktober 2012, 13:17:03
Wat dacht je van onze restaurantgids: http://www.vegatopia.com/vega/restaurants :)

 :-[ :-[ :-[ Dat dus... *blond*
Titel: Hengelo- Rabotheater restaurant
Bericht door: neleH op 02 februari 2014, 22:21:29
Wij kwamen laatst toevallig/ per ongeluk terecht in het restaurant van het Rabotheater. Ik belde een vriendin om te vragen naar de naam van dat ene leuke restaurantje terwijl zij zich daar net geinstalleerd had met een andere vriendin en zo kwamen we daar met z'n vieren terecht.

Vriendin 1 en 2 bestelden rode wijn, dat steenkoud bleek te zijn. Reactie van de ober: we zetten de rode wijn expres zo koud omdat ie dan precies goed op temperatuur is wanneer de theaterbezoekers in de pauze rode wijn bestellen. Als restaurantgast heb je je daar dus maar bij aan te passen.

Enfin, ik vroeg of de uiensoep vegetarisch was. De ober keek me verbaasd-arrogant aan, waarop ik vroeg of de bouillon die ervoor gebruikt wordt vegetarisch is. De ober 'grapte' dat wanneer het toch runderbouillon is, de koeien in ieder geval vegetarier geweest zijn. Hij heeft het niet geverifieerd bij de kok. Djiezus.

Dankzij de open keuken zag ik de zweterige kok echt alles op een en dezelfde snijplank snijden: mijn uien (inderdaad de uien in de soep waren half rauw) werden gesneden op hetzelfde plankje en met hetzelfde mes als waar de biefstukdingetjes van vriendin 1 en 2 op lagen.

We hadden een beetje haast en de onverwachte setting maakte het goed maar ik ging wel met een misselijk gevoel naar buiten en ga hier nooooit weer eten.

We hebben overigens in Hengelo eens bij een Indiaas restaurant gegeten, dat was heeel lekker! Daar gaan we de volgende keer dus maar weer naartoe :-).

Titel: Re: Blacklist
Bericht door: Yehudith op 05 augustus 2015, 16:51:22
Ik zie dat de Blacklist al een tijdje niet meer gebruikt wordt, maar ik heb er nog wel een ;).

Sowieso zijn de meeste strandtenten op Scheveningen niet echt vegetarier-vriendelijk, maar El Bully slaat toch wel alles. Op de gewone menukaart staat als enige 'vegetarische' hoofdgerecht een portie aardappelen (jaja), en 3 vegetarische voorgerechten (2 soepen en 1 salade). Op de tapaskaart staan wel wat meer vegetarische opties, maar die getuigen niet echt van hoogstaande creativiteit: champignons wat de klok slaat, aardappels, olijven en kaas....
En daar kan ik dan nog allemaal wel mee leven als ik écht honger heb, maar als de bediening gewoon te star is om enigszins mee te denken en na te vragen in de keuken, dan houdt het voor mij wel op. Op de Blacklist, die El Bully!
Titel: Re: Blacklist
Bericht door: Monica op 06 augustus 2015, 23:24:57
Over El Bully kan ik niet meepraten, maar toevallig ben ik samen met m'n dochter de afgelopen week twee keer in Scheveningen geweest en is mijn mening over de Scheveningse strandtenten toch iets anders. We hebben eerst wel wat gegoogled op vegetarisch eten in Scheveningen en ik moet zeggen dat ik juist de keus erg groot vond (in vergelijking met veel andere plaatsen). Afgelopen weekend hebben we een zeewierburger bij Zanzibar gegeten en vandaag gegrilde groenten met polentafrieten bij Summertime. We hadden ook nog andere tenten op ons lijstje. Wat me vooral opviel is dat de gerechten anders zijn dan de standaard geitenkaassalade die meestal op een kaart staat.