Vegatopia Forum

Vegetarisch - special interests => Reizen => Topic gestart door: marcoolga op 13 juni 2001, 12:50:00

Titel: Spanje
Bericht door: marcoolga op 13 juni 2001, 12:50:00
Spanje is in eerste instantie niet echt een veget. vriendelijk land. Maar met een beetje zoeken kun je hier prima veget. eten. Zeker in de grote steden kun je veget. restauranten vinden. Over het algemeen kun je daar uit verschillende voor,-hoofd en nagerechten kiezen van uiteenlopende prijsklassen. Vele vegetarische restauranten heten hier `restaurante naturista´. Dit omdat de naam vegetariano (vegetarisch) hier nog de indruk wekt iets vreemd of niet lekker te zijn, vandaar. Mocht je in Spanje zijn en op zoek zijn naar een veget. restaurant zoek dan via www.mundovegetariano.com (http://www.mundovegetariano.com) (indien je een beetje spaans kan lezen). Vooral Barcelona,Madrid en Valencia hebben hele gezellige en mooi ingerichte restauranten.

Succes. Hasta pronto,
Marco
Titel: Spanje
Bericht door: bianca2104 op 22 juli 2002, 16:38:00
Ik ben vorig jaar in Barcelona geweest en daar kun je heel goed vegetarisch eten. Ik heb leuke adresjes gevonden op www.timeout.com. Daar kun je de rubriek vegetarische restaurants selecteren. In de badplaatsen als Malgrat en Salou is het wat moeilijker (meestal een omelet). Overigens waren de buffets in de hotels over het algemeen wel heel goed.
Titel: Spanje
Bericht door: Pieter B op 18 september 2002, 09:38:00
Ik was laatst in Madrid. In de tapasbars was het smullen van de heerlijke Spaanse quesos, pimientos en patatas bravas, maar ik bezocht ook 2 Madrileense vegetarische restaurants.

Restaurant Artemisa, in de calle Ventura de la Vega (erg centraal gelegen, tussen de Gran Via en de Puerta del Sol), viel het beste mee. We aten er de huisschotel (Artemisa 1): een mezze van groentenkroketjes, falafel, vegetarische paella en nog veel meer. Met een goeie Rioja erbij geweldig lekker en helemaal niet duur, een absolute aanrader!

Restaurant El Estragon, op de Plaza de la Paja (in de gezellige wijk La Latina), heeft wat meer pretentie. Dat vertaalt zich in sjieke, soms verrassende gerechten, mooie flamencomuziek, maar zeker ook in trage en wat onvriendelijke bediening.

Laatste noot: vegetarische restaurants zijn schaars in Madrid, maar wel erg populair. Ga meteen bij openingstijd (21u) of reserveer van tevoren, anders zal je een tijdje moeten wachten op een tafel.

[ Dit Bericht is bewerkt door: Pieter B op 2002-11-30 15:24 ]
Titel: Spanje
Bericht door: bart op 26 september 2002, 21:56:00
Niet zelf bezocht, maar blijkbaar erg goed en 100% vegetariano: niet ver van het Plaza Mayor.

El Estragon
Plaza de la Paja 10
Zona de los Austrias
Metro la Latina
Tel: 913658982

Wel zelf bezocht, niet 100% vegetarisch, wel goedkoop en vriendelijk:

Baisakhi
C/. Lavapies 42
Tel: 914672966
Titel: Spanje
Bericht door: Brent op 07 november 2002, 14:50:00
Als je ooit naar Barcelona gaat:

Zeker eens Selfnaturista in de Calle Santa Anna bezoeken. Het eten is er spotgoedkoop en overheerlijk. Het is vlakbij de Ramblas gelegen.
Titel: Vegetarisch eten in omgeving Salou, Spanje
Bericht door: angeladust op 24 januari 2003, 15:47:35
Ik ga in mei dit jaar naar La Pineda, een plaatsje vlakbij Salou in Spanje. Op het internet heb ik al gezocht of er restaurants zijn waar je vegetarisch kan eten, maar nog weinig gevonden.

Ik heb begrepen dat er genoeg restaurants zijn in Barcelona, en daar gaan we ook wel een paar dagen naar toe, maar de overige dagen zou ik natuurlijk ook graag een beetje lekker vegetarisch willen eten.

Overigens verblijven we in Hotel Hacienda, iemand toevallig ervaring met dit hotel? We hebben hier half pension, en het eten is in buffet vorm.

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Groeten, Angela
Titel: Re:Vegetarisch eten in omgeving Salou, Spanje
Bericht door: Brent op 24 januari 2003, 16:08:12
Als je naar Barcelona zou gaan, dan moet je zeker es effe binnenwippen in de Selfnaturista in de Calle de Santa Anna  (kort aan de Ramblas). Selfnaturista is een overheerlijke, goedkoop vegetarisch selfsevicerestaurant. ;)
Titel: Re:Vegetarisch eten in omgeving Salou, Spanje
Bericht door: arianne op 01 februari 2003, 11:23:24
Hallo!

Je hebt buffet in het hotel, toch? Meestal is daarvan de helft vegetarisch, je moet alleen uitkijken naar vissausjes, of zo. Ik heb er zelf veel ervaring mee, ben al een paar keer in Spaanse hotels geweest, bij veel gerechten staat vermeld wat het is. Ik weet niet of je Spaans spreekt, maar dat helpt heel veel. Je kan het dan altijd vragen. Maar er zijn natuurlijk ook genoeg koks die Engels spreken  ;) In het hotel waar ik vorig jaar zat, stonden geen briefjes bij het eten en een boze brief heeft daar verandering in gebracht. In ieder geval, ik ben zelf niet verhongerd!
Titel: Spanje
Bericht door: Pieter B op 11 juni 2003, 10:30:34
Voor de Andalusie-reizigers de volgende info over Sevilla en Granada:

In Sevilla hebben weinigen ooit van vegetarisch eten gehoord. Toch is het te vinden, naast de alomtegenwoordige kaas (queso manchego), aardappelen (patatas bravas of patatas alioli), pepers (pimientos) en heerlijke spinazie (espinaca) -gerechten in de tapas-bars, in de volgende restaurants:

- Jalea Real, calle Sor Ángela de la Cruz 37, bij de kerk van San Pedro: leuk klein vegetarisch eethuisje, met veel originele salades en groentengerechten. Een aanrader is de specialiteit van het huis: couscous met groenten en saus van gedroogde vruchten.

- La Mandrágora, calle Albuera 11, tussen de stierenarena en de Plaza de Armes: in theorie is het open van donderdag t-e-m zaterdag, maar ik vond het steeds gesloten; jammer want ik heb er veel goeds over gehoord.

- La Habanita: vlakbij Plaza Alfalfa: een kaart vol vegetarische en Cubaanse gerechten; sympathiek restaurant waar je ook buiten kan eten. Ook veel veganistische gerechten.

In Granada zijn er ook een paar vegetarische restaurants, maar daar kan je natuurlijk ook de Arabische snackbars en restaurants opzoeken. Aanraders zijn:

- Al-Andalus, midden in het centrum, met een terrasje op de Plaza Nueva, heeft een heel ruime keus aan homos, falafel, tabouleh, baba ganoush en noem maar op. Je kan een schotel bestellen met al deze vegetarische hapjes tesamen.

- La Ruta de la Seda, Calle General Narvaez, 3, zijstraat van zijstraat van de Plaza de Gracia, heeft ongeveer dezelfde vegetarische klassiekers maar dan werkelijk van topklasse, echt superverfijnd en lekker (en dus ook wat duurder). De hoofdgerechten zijn met vlees of te zout, maar je kan met de talrijke, vegetarische voorgerechten (probeer bvb eens de creme van rode pepers) een fantastische vegetarische of veganistische maaltijd samenstellen.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: willem1940 op 30 juni 2003, 03:10:38
Als je wel eieren wilt/mag, is een "tortilla", Spaanse omelet met minstens uitjes en aardappel-snippers en peper en zout (maar veel varianten door het hele land) een leuk snel-hapje, toch aardig vullend, vooral met wijn erbij.

Verder nog leuk, niet in ieder eethuis maar wel vrij vaak in de kleinere te krijgen:
"Alcachofes y ajo", artisjokhartjes met knoflook zacht in mooie olie gesudderd. Broodje erbij om de olie te dippen en WIJN erbij plus een glas (prik)water.

Bijna misdadig lekker, maar zorg dat je eventuele partner hetzelfde eet.

Kleine hapjes zijn soms best opwindend.

Vaak heel goede soepen daar maar waarschijnlijk zelden vegetarisch.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Brent op 27 augustus 2003, 16:48:58
Net terug uit Spanje. De Selfnaturista in Barcelona was echt super (bedankt Brent)!

ben vorige week ook een paar dagen naar Barcelona geweest en opnieuw in de selfnaturista gaan eten. Was weer erg lekker en goedkoop. De slaatjes zagen er wel wat ranzig uit. Jammer dat de inrichting van het restaurant ookniet wat gezelliger is.

In de Carrer Pintu Fortuny ook lekker gegeten bij L'Hortet.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: arianne op 19 oktober 2003, 22:22:38
Ik ben vandaag teruggekomen uit Spanje, Salou om precies te zijn. Deze keer kon ik nauwelijks iets eten in het restaurant van het hotel, terwijl het toch 4 sterren was (Salauris Palace). Halverwege de week was ik het echt zat om telkens kale sla en patat te eten... De koks keken je onbegrijpend aan als je vroeg of ergens vlees in zat of niet. Ik ben uiteindelijk nog creatief geweest met fruit en groenten uit de supermarkt en ik heb mijn moeder gebruikt als voorproever  :P, maar het viel absoluut tegen deze keer. Daarnaast ben ik ook nog 2 dagen ziek geweest: voedelvergiftiging. En dat terwijl ik niet eens ei, vlees en vis gegeten heb (naar mijn weten  :-\)
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Selly op 10 augustus 2004, 16:40:56
In mei was ik in Barcelona, en ik heb allemaal leuke restaurantjes bezocht, waarvan ik de visitekaartjes had meegenomen, zodat ik er hier over kon posten, maar nu ben ik die dingen kwijt geraakt tijdens mijn verhuizing  :bonk:

In 1e instantie was ik qua eten nogal huiverig naar Barcelona te gaan, ik spreek geen woord Spaans, maar wat bleek: echt veel menukaarten zijn ook in het Engels (vooral van wat hippere restaurantjes) en in veel restaurants werken Engelssprekende mensen.

Ik had van te voren een lijstje gemaakt van vegetarische restaurants, maar zoals altijd verdwijnen restaurants ook weer vlug en helemaal wat betreft openingstijden is er geen peil op te trekken, dat verandert steeds. Ik kwam op een maandag aan en had gelezen dat veel restaurants dan dicht zijn, later bleek dat wel mee te vallen.

Die 1e dag ben ik dus gaan eten bij Self Naturista C/Santa Anna 11-17 nabij de Ramblas. Het is een soort vegetarische mensa, heel ongezellig, maar wel okee eten (dat je zelf moet opwarmen) Niet duur, hoewel ik op andere plekken in Barcelona voor het zelfde geld gezelliger heb gegeten.

Ook bij de Ramblas is Biocenter, Pintor Fortuny 25, die zijn alleen s middags open en serveren een buffet. Op veel sites staat L'Hortet in de zelfde straat nog vermeld, maar die bestaat niet meer. Een aanrader is verder Juicy Jones C/Cardenal Casañas 7, die zijn voor lunch en diner open, volgens mij zijn ze zo'n beetje de hele dag open, je kunt er sappen drinken, allerlei broodjes eten en salades. Volgens mij is dit een veganistisch eetcafe. Het is er ook niet duur.

Er zijn ook een hoop Maoz falafels te vinden, waaronder in de Carrer de Ferran 13 bij de Ramblas. Verder zit overal in de stad de saladebar Fresc Co waar veel vegetarische salades en andere gerechten zijn, ze zitten o.a. op València, 263, bij de Ramblas. Ik heb ook bij Sesamo Sant Antoni Abat 52, ook weer bij de Ramblas, gegeten, vanbuiten ziet het er vreemd uit, maar vanbinnen is het een echt restaurant met lekker eten, niet erg goedkoop, maar wel mooie dingen maken ze. Ze gaan later op de avond (21.00 uur) pas open. Verder heb ik nog heerlijk buiten gezeten bij Rita Blue, Placa Sant Augusti 3, maar daar heb ik alleen een paar Mexicaanse hapjes gegeten, ik geloof dat de keuken zo vroeg op de avond nog niet open was.

TIjdens de lunch ben ik een keer bij Restaurante Vegetariano Oriental C/Industria, 132 in de Eixample geweest, een schattig Chinees Bhoeddistisch veg. restaurant met een buffet. Het is geloof ik alleen op vrijdag en zaterdag s avonds open, de rest van de week voor lunch. Je kan hier onbeperkt eten, en het is hier niet zo duur. Ook in de Eixample ligt Almatea Diputació, 164 waar ze lunch en avondeten serveren. Er is geen grote kaart, maar wel lekker eten en ook niet te duur.

Op veel internetsites staat nog dat in de wijk Gracia het oudse vegetarische restaurant van de stad zit, genaamd Buena Tierra Encarnació, 56 maar dit bestaat niet meer, op die plek zit nu een restaurant genaamd Uovo (oid) dat allerlei ei-gerechten serveert, niet louter vegetarisch, wel veel vegetarische opties, ik ben er zelf niet gaan eten, ik vond het een beetje een vreemd idee, zoveel ei gerechten. Ik heb wel geniaal in Gracia bij een Libanees gegeten, die heel veel vegetarische gerechten op zijn kaart had maar  :bonk: ik ben het adres kwijt, het zou heel goed kunnen dat het op Pl. Joanic zit.
 
Het heeft niet zoveel zin in de Gouden Gids te kijken voor vegetarische restaurants want de helft staat er niet in. Wel handig is om het tijdschriftje dat de time out uitgeeft (dus niet het reisgidsje, maar echt een klein mini boekje dat in Barcelona zelf bij vvv's enzo te krijgen is) te pakken te krijgen, dit komt maandelijks uit, en er staat ook een lijst vegetarische restaurants in. In dat boekje staat bij sommige andere restaurants staat ook dat er vegetarische opties zijn, en er staan bv ook Indiase restaurants in, en omdat het boekje maandelijks uitkomt zijn de openingstijden vaak recent.

Titel: Re:Barcelona
Bericht door: Viz op 10 november 2004, 12:59:11
Waarschijnlijk over 2 weken met Toof een paar daagjes naar Barcelona, dus meer tips gevraagd! :)
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Selly op 10 november 2004, 23:34:32
ik ben ook nog in het restaurant Carmelitas geweest, vlakbij de oude markt bij de Ramblas, wellicht staat het in een telefoonboek oid. Geen vegetarier, wel veggie opties. Erg hip en gaat laat open, moet je van houden
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Viz op 16 november 2004, 09:44:20
Trouwens iets anders: weet iemand hier ook het adres van de Camper-schoenenwinkel in Barcelona? Daar wil ik nl ook een kijkje gaan nemen, als ik er toch ben... :)
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Selly op 16 november 2004, 10:06:26
Trouwens iets anders: weet iemand hier ook het adres van de Camper-schoenenwinkel in Barcelona? Daar wil ik nl ook een kijkje gaan nemen, als ik er toch ben... :)

er zijn er meerdere, je moet maar ff op hun site kijken daar staan alle adressen
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Bast op 16 november 2004, 12:20:05
Oe, 9 december ga ik ook naar Barcelona :D

Titel: Re:Hotel Barcelona
Bericht door: Viz op 22 november 2004, 23:50:56
Heeft iemand toevallig ook een leuke hoteltip in Barcelona?
Het liefst een kamer met bad en ontbijtbuffet :)

Groetjes, Isa
Titel: Re:Hotel Barcelona
Bericht door: Brent op 23 november 2004, 08:45:03
Heeft iemand toevallig ook een leuke hoteltip in Barcelona?
Het liefst een kamer met bad en ontbijtbuffet :)

Groetjes, Isa


Ik weet niet in welke prijsklasse je zoekt, maar het beste hotel dat ik in Barcelona had is Aparthotel Mariano Cubi. Het is gelegen vlakbij de Avenida Diagonal. De kamers zijn erg mooi, er is een keuken, potten en pannen die je kan gebruiken. Een aanrader, maar wel niet supergoedkoop!
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Selly op 23 november 2004, 11:42:02
ik zat in hotel Catalonia Aragon. Okee hotel, schoon, niet een kleine kamer, veggie opties bij ontbijtbuffet, niet goedkoop. Wat ik wel fijn vond was dat het in de Eixample lag, lekker rustig en niet in de drukte van de Ramblas.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Apraxia op 23 november 2004, 12:30:52
Als veganist is uit eten in Spanje een ramp. Nog nooit zoveel patat, saaie sla met tomaat en ui gegeten.
Ik zag echt heel veel heerlijke tapas voorbij komen maar ik heb maar 1 soort kunnen eten. Als ik daar lang moest blijven....
pff, was blij weer in NL te zijn wat dat betreft.

Ivm brood heb ik maar niet nagedacht en gewoon gegeten. Brood waarbij het logisch is dat er iets dierlijks inzat natuurlijk niet. Croissant bijv.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Selly op 23 november 2004, 14:15:37
bij al die vegetarische restaurants waren juist een boel vegan opties! Maar als je zonder lijstje restaurants op pad gaat is het wel moeilijk, ook als vegetarier al.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Apraxia op 23 november 2004, 14:18:49
Nou ben niet echt op die plekken geweest waar ze veggie restaurants hebben. In Santander had ik het verwacht maar was ik al erg blij met een oosters/thais restaurant.
In San-Sebastian kon ik niet van mijn drie vleesetende medereizigers verwachten dat ze mee gingen naar een veggie restaurant (in een buitenwijk) terwijl we eindelijk ergens waren waar het stikte van de tapasbarretjes.
Verder alleen in vage (berg) dorpjes geweest.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Selly op 23 november 2004, 14:24:34
oh   :-[ ik dacht dat je het nog steeds over Barcelona had. Ja in de rest van Spanje schijnt het idd veel moeilijker te zijn! (Ik ben alleen in Barcelona geweest)
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Selly op 27 januari 2005, 22:54:52
ha! Ik kwam net een oud envelopje tegen met het adres van het geweldige Syrische restaurant waar ik Barcelona at:
Ugarit
C Bruniquer 69 Pl Joanic, Tel 932856706 Open di-zo 13:00 - 01.00. Niet 100% vega, maar wel met genoeg vega opties. Let op: Je moet vragen om de Engelstalige kaart
Titel: Re:Spanje
Bericht door: mirrrie op 07 februari 2005, 14:31:45
Tip voor Barcelona: Loop even de tourist information binnen en zeg dat je een vegetarisch restaurant zoekt. Je krijgt dan een lijst met ongeveer 20 opties mee. Ik heb in Barcelona bij comme bio gegeten. Erg lekkere vegatapas. Het is ook een winkel geloof ik. Ben ook in dat zelfservicerestaurant geweest, maar dat was niet lekker. Gedver alles gefrituurd en dat moet je dan opwarmen in een magnetron. Jummie... Keuze genoeg in ieder geval in Barcelona.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: ingrid448 op 16 februari 2005, 10:26:39
Kijk eens op <knip>
Groetjes Ingrid

Edit: geen reklame aub (http://www.vegatopia.com/temp/regels.html).
Titel: Re:Spanje
Bericht door: mel723 op 17 maart 2005, 17:21:42
Comme Bio is inderdaad een leuk restaurant, als ik me goed herinner helemaal vegetarisch en biologisch, vegan weet ik eigenlijk niet want het is al 5 jaar geleden. Er zit idd ook een soort van natuurwinkel bij, waar je o.a. ook een beetje normaal brood kan kopen.

Verder als aanrader als je zelf gaat koken, op zoek gaan naar het warenhuis El Corte Ingles, in de kelder (in Barcelona tenminste, andere steden weet ik niet) zit een supermarkt waar ook een hele vegetarische afdeling inzit (o.a. Nederlandse vegaburgers :P).
Titel: andalusia
Bericht door: Gabs op 23 mei 2005, 15:53:57
ik ga van de zomer waarschijnlijk een paar dagen door andalusie toeren (malaga, granada, ronda, cordoba, sevilla, cadiz, enz). je zult er wel veel vleesgerechten/tapas hebben, maar ik neem aan dat je er ook goed mezze of zoiets kunt eten vanwege de moorse invloeden. heeft iemand toevallig nog tips waar (en wat) je lekker vegetarisch kunt eten?
Titel: Re:andalusia
Bericht door: Brent op 23 mei 2005, 16:34:30
ik ga van de zomer waarschijnlijk een paar dagen door andalusie toeren (malaga, granada, ronda, cordoba, sevilla, cadiz, enz).

In Ronda heb je wel een vegetarisch restaurant dat in het centrum ligt. Kijk eens op www.relaxcafebar.com. Ze hebben ook enkele vegangerechten.

 In Malaga ben ik niet echt een vegetarisch restaurant tegengekomen, het is er vrij toeristisch , dus je vindt altijd wel wat. Er is in het centrum ook een grote El Corte Ingles (Spaanse supermarkt) gelegen, waar je verschillende vleesvervangers en sojaspullen vindt.
Titel: Re:andalusia
Bericht door: Pieter B op 02 juni 2005, 16:23:28
ik ga van de zomer waarschijnlijk een paar dagen door andalusie toeren (malaga, granada, ronda, cordoba, sevilla, cadiz, enz).

Zie het eerdere bericht van 11 juni 2003 voor de beste adressen in Sevilla en Granada. Die gelden nog steeds, al is de Jalea Real inmiddels van naam veranderd (maar nog steeds vegetarisch).

In Cordoba is er Restaurante Cafetín Halal, in de calle Rey Heredia 28. Een Islamitisch cultureel centrum waar je allerlei vegetarische opties zou moeten vinden.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Viz op 02 juni 2005, 23:07:06
Oooww, ik wil ook naar Andalusie! Kheb ook laatst een heel mooi boek over Andalusia gekocht :)
Maar ff op de lange baan maar, reisplannen genoeg deze zomer :)
Maar ik ben benieuwd naar de tips die je krijgt :)
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Kiwi op 25 juli 2005, 09:49:13
G. en ik hebben de afgelopen dagen in Barcelona heel erg goed gegeten (veganistisch voor mij, en vegetarisch voor Gerben). Met dank aan Selly voor haar tips!

Aanraders zijn wat ons betreft:

Juicy Jones
Carrer Cardinal Casañas 7, vlakbij metrostation Liceu, in het centrum
Dagelijks vanaf 10:00 uur geopend.
Een veganistisch eetcafé/sapbar met heel veel verschillende soorten sappen en sojashakes, maar ook broodjes, soep, salades, tapas, en een menu van de dag (voorgerecht (gazpacho of salade), hoofdgerecht (keuze uit de dagschotel en een curry-schotel, allebei heel erg lekker) en nagerecht (keuze uit 4 mogelijkheden)) voor € 7,75.
Ze zouden ook een website (http://www.juicyjones.com/) hebben, maar die doet het nu even (?) niet.

Sasamo
Carrer Sant Antoni Abat 52
www.sesamo-bcn.com
Open vanaf 21:00 uur
Hier hebben we heel lekker gegeten, en de gerechten zagen er ook nog eens heel mooi uit. En omdat ik geen zuivel wilde werd er speciaal voor mij een nagerecht geimproviseerd (een perzik, gestoofd in rode wijn, met sojaroom). Zoals Selly al schreef; van buiten ziet het er niet uit, maar van binnen (voorbij de bar) zit een echt restaurantje, wat zeker de moeite waard is!

Amaltea
Diputació 164
Open vanaf 13:00 uur.
www.restaurantamaltea.com
Een heel gezellig restaurant, met toen wij er waren (vrijdag) vanaf een uur of 11 's avonds live-muziek. Mooie inrichting, lekker eten. De kaart is helaas alleen in het Spaans, dus het was nogal een verrassing wat we te eten kregen. Maar het smaakte allemaal erg goed! Voor de liefhebbers; ze hebben er trouwens bier verrijkt met hennep (en G. vond dat erg goed smaken ;D).

Illa de Gracia
Carrer Sant Domenc 19
Open vanaf 21:00 uur.
www.illadegracia.com
Dé culinaire verrassing van Barcelona wat ons betreft. Wel een beetje uit de richting, maar zeker de moeite waard om een stukje om te rijden met de metro! Een vegetarisch restaurant met een hele uitgebreide kaart, en absoluut niet duur! Hoofdgerechten vanaf een euro of 4, een fles wijn (0,7 liter) een euro of vijf. Ook hier was de kaart alleen in het Spaans. Het is jammer dat hun menukaart (nog?) niet op hun website staat. Ik heb er o.a. heerlijke seitan gegeten, en G. was bijzonder te spreken over zijn gepaneerde en gebakken plakken aubergine (met daarbij plakken kaas en een soort in zuur ingemaakte pepers of zo). Ook het sorbet-limoenijs is echt een aanrader!


Titel: Re:Spanje
Bericht door: Aiko op 25 juli 2005, 09:54:50
G. en ik hebben de afgelopen dagen in Barcelona heel erg goed gegeten (veganistisch voor mij, en vegetarisch voor Gerben).

Ai, nu weet het hele forum het...
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Kiwi op 25 juli 2005, 09:55:45
 :o ;D

Ik denk dat bijna iedereen het al wist, toch?  :P
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Selly op 06 september 2005, 15:20:49
Iemand nog Madrid tips.
Ik zit er volgende week, met 30 man, ik ben de enige vega  :( Is in tapasbarren iets vega's krijgen (als je zelf geen Spaans spreekt) lukt dat een beetje, we gaan iig 1x met zn alleen in een tapasbar eten. Ik neem iig ook nog wel wat vega adressen mee, maar hoop ook een beetje met de rest mee te kunnen naar niet 100% vegatenten
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Selly op 02 oktober 2005, 22:26:30
Madrid was erg goed te doen. Ik had het idee dat in Barcelona meer Engels werd gepraat, maar Madrid was ook okee. Veel tapasbarren waar veel vegatapas is. Wel even vragen of ze in groentengerechten geen vlees mikken, maar het is ook weer niet zo dat in elk gerecht vlees gaat, genoeg groentengerechten zonder, en anders willen ze een gerecht best vega maken, ging 1x mis, teruggestuurd, toen werd een heel nieuw gerecht gemaakt (gelukkig, was even bang dat ze het vlees er gewoon af zouden halen en opnieuw zouden serveren maar ik kreeg een geheel nieuwe portie).
In 2 min of meer vega restaurants geweest: chez pomme:C/de Pelayo 4. Erg leuk. Heel spaans, briljante gazpacho, Engelse kaart, ook vegan mogelijk en 3 vleesgerechten waarbij duidelijk bijstond dat het niet vega was. Ik was er met lunch: 3 gangen menu 10 euro.
En ik ben geweest bij euh.. ik kan ff de naam niet vinden. Kom ik nog op terug!
Geluncht op Placa Santa Ana bij Naturalbier waar ze een vegaschotel hadden en ook vega salades en tapas. Niet de goedkoopste tent eigenlijk. Madrid is verder erg goedkoop, avondeten voor 14 euro inclusief toetje en 2 drankjes is geen uitzondering.

Toen we met de hele groep moesten eten zijn we naar La Baracca geweest waar ik een vegetarische paella kreeg. Was okee en vegetarisch maar niet iets om nu naar toe te gaan
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Sam op 15 januari 2006, 11:49:52
Gisteren gegeten bij De l'Estragon, een heel erg fantastisch vegetarisch restaurant in Madrid. Menu van de dag voor 25 euro, a la carte kiezen uit wel 15 hoofdgerechten, het een nog lekkerder dan het ander. Niks zilvervliesrijst, het is net een "gewoon" goed restaurant maar dan vegetarisch  ;D Tot kwart voor 12 's avonds stonden er mensen in de rij om een plekje te krijgen.

Ik zal morgen wel wat meer details posten. Vanavond ga ik ws weer, dit keer sleep ik een vleesetende collega mee!

Edit: El Estragon (http://www.schweich.com/imagehtml/rest_el_estragon.html)
Plaza de la Paya 10
Madrid
Metrostation: La Latina

Klassieke keuken, veel creatief gebruik van seitan en soja in traditionele gerechten.
Gemiddelde prijs voorgerecht, hoofdgerecht en wijn: 25 euro
Reserveren aanbevolen, behalve op zondag want dan is het heel rustig.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Selly op 15 januari 2006, 11:55:11
Mocht je nog een lunchplek zoeken: ik kan Chez Pomme (Pelayo, 4) van harte aanbeleven in Madrid.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Sam op 15 januari 2006, 20:00:01
Helaas ben ik hier te kort om alle leuke restaurantjes uit te proberen, aan Chez Pomme kom ik niet meer toe helaas. Maar bedankt voor de tip! Vanmiddag gelunched bij Al Natural, ook een heel lekker en mooi, bijna helemaal vegetarisch restaurantje, vlak bij het Prado. De keuze is immens, ze hebben op de achterste pagina ook nog wat vlees/visgerechten met de vermelding in rode letters dat voor deze gerechten andere pannen worden gebruikt :)
Het eten was er iets minder van kwaliteit: een de spinazie/champignontaart was heel goed van smaak maar het bladerdeeg was vreselijk zompig. H. had een hele lekkere salade met heel veel avocado en fruit. Vegan is hier in Madrid iets lastiger dan vegetarisch maar er zijn tot nu toe altijd wel een paar vegan gerechten op de kaart aanwezig.

Edit:

Al Natural
Calle Zorrilla 11
Dicht bij het Prado, metro Banque

Gemiddelde prijs voorgerecht, hoofdgerecht en wijn: 15-20 euro
Iets hoger "alternatief"gehalte van de kaart, gerechten wat meer recht toe, recht aan. Kwaliteit is aardig en ik kom hier zeker terug, maar ik zou een vleeseter hier niet zo snel mee naar toe nemen. Deels omdat ik het eten hier niet zo geweldig vond als bij Estragon, deels omdat er ook vlees geserveerd wordt en die vleeseter dan misschien toch vlees bestelt en ik alsnog tegen dood beest op tafel aan zit te kijken...
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Gabs op 22 januari 2006, 13:26:53
een tapasbar met een beetje uitgebreide selectie heeft best een aantal vegetarsiche dingen: gazpacho, tortilla espagnol (met aardappel), aubergine gerechten, patatas bravas (pittige saus), patatas con aillo (ik weet niet hoe je het schrijft helaas, maar ik bedoel dus met knoflook), champignons met knoflook, salades uit de vitrine...

ik zou wel even kijken van te voren, want er zijn ook tapasbars waar ze alleen vis en vlees dingen hebben.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Selly op 22 januari 2006, 15:27:33
Ik heb een keer patatas bravas gehad in Spanje waarvan ik de saus heel vreemd vond smaken, alsof er vleesjus in zat. Dat was een beetje jammer.
Wat me in Madrid op viel was dat er in tapasbars nauwelijks aioli te krijgen was.
Titel: Re:andalusia
Bericht door: Pieter B op 29 januari 2006, 22:53:25
Citaat


 In Malaga ben ik niet echt een vegetarisch restaurant tegengekomen, het is er vrij toeristisch , dus je vindt altijd wel wat. Er is in het centrum ook een grote El Corte Ingles (Spaanse supermarkt) gelegen, waar je verschillende vleesvervangers en sojaspullen vindt.

Er zijn toch minstens twee echte vegetarische restuarants midden in het toeristische centrum van Malaga; eentje op de Plaza de la Merced (zelfde kant als geboortehuis van Picasso) en eentje honderd meter voorbij de ingang van de Alcazaba (= het Moorse fort).
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Dee op 11 maart 2006, 19:30:29
Weet er iemand een goed hotel in de buurt van Las Ramblas (Barcelona dus  ;) ). Proper, met internettoegang en airco graag.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Brent op 13 maart 2006, 11:37:47
Weet er iemand een goed hotel in de buurt van Las Ramblas (Barcelona dus  ;) ). Proper, met internettoegang en airco graag.

Ik vind de hotels die op de Ramblas zijn gelegen niet zo geweldig proper enzo... Het beste hotel waar ik ooit in Barcelona heb verbleven is Mariano Cubi.

www.aparthotel-marianocubi.com

Het ligt niet vlakbij de Ramblas, maar met het openbaar vervoer is het zeker geen probleem. Er ligt een metrostation vlakbij...
Mja hangt er natuurlijk ook vanaf wat je budget is...
Titel: Re:Spanje
Bericht door: renske op 06 april 2006, 10:47:09
Wij zijn net terug uit Barcelona waar we 5 dagen geweest zijn. Was geweldig!

We hadden een apartement in El Borne een ontzettend leuke (hippe) wijk met heel veel leuke winkels en restaurants (Apartement Decimononico, niet goedkoop, maar wel heel erg leuk met prima keuken waar je goed kunt koken decimononico.com).
We konden elke avond 'om de hoek' eten, er waren zo veel leuke tentjes dat we niet eens alles hebben kunnen proberen. Deze restaurants zijn helemaal niet compleet vega, maar ik kon er wel prima eten. Ook niet heel goedkoop, maar zeker betaalbaar. En we zaten elke avond tussen de locals en dat vinden wij altijd een goed teken.

Salero (Calle rec 60)
Het interieur is compleet wit en dat ziet er erg bijzonder uit. De kaart is klein en afwisselend en heerlijk! Ik at de heerlijkste tempura ooit, met rijst met kokos. Echt een aanrader. Reserveren is overigens ook aan te raden. We werden naar onze smaak wel iets te snel bediend: een minuut nadat de wijn en het brood op tafel stonden, kwamen de borden met eten al!

Santa Maria (Comerc 17)
Een modern tapasrestaurant met een jonge kok die haute cuisine tapas maakt. Zeer creatief en erg lekker. Het was even puzzelen met de (handgeschreven, spaanse) kaart maar met wat uitleg van de lieve bediening kon ik een heerlijk en verrassend vega maal bestellen.

Origens 99.9% (Carrer Vidrieria 6-8)
Traditionele Catalaanse gerechten (allemaal op tapasformaat) in een modern jasje. Wij vonden het erg leuk om 'echt' Catalaans te eten in een modern tentje. Naast het restaurant zit een winkeltje waar je veel van de producten ook kunt kopen. De bediening was hier heel aardig en de toetjes ook erg erg lekker.

La taverna del Born (Passeig del Born 27-29)
Heeft een leuk terras en tapas in soorten en maten. Niet heel veel vega, maar wel een leuk adres om tussen de spanjaarden tapas te eten.

Naas La taverna del Born zit Sandwich & Friends. Vonden wij niet zo'n leuke tent (arrogante, onpersoonlijke bediening), maar de broodjes zijn er lekker. Ze hebben opgerolde tosties met heerlijke vullingen.

Ontbijten kun je goed doen bij Tutto Cafe (Via Laietiana 41, niet in El Borne). Ze hebben heel veel soorten koffie en thee en lekkere broodjes.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Wildflower op 01 mei 2006, 12:46:21
Ik ga in juni naar Girona/Gerona (in Catalonie). Iemand nog tips? :)
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Dee op 08 mei 2006, 19:20:00
Spanje is tegenwoordig erg goed te doen! Ontzettend lekker gegeten en uiteraard ook -en vooral- gedronken op Las Ramlas.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: langnek op 09 mei 2006, 01:11:10
In Barcelona zitten een hoop goede restaurants, al weet ik zogauw geen namen! ;)
Titel: eten in galicie
Bericht door: sinner op 22 mei 2006, 21:35:00
kan iemand mij vertellen hoe het vega eten in galicie (spanje) is?
Titel: Re:eten in galicie
Bericht door: Wildflower op 22 mei 2006, 22:15:46
Mijn ervaringen met Spanje zijn heel verschillend, in grote plaatsen kun je makkelijk terecht in een vegetarisch restaurant, maar in kleine plaatsen is het vaak moeilijk.

Het ligt er natuurlijk aan op welk soort vakantie je gaat (backpacken/hotel/appartement). Als je zelf kunt koken zijn er niet veel problemen, maar als je afhankelijk bent van de keukenkwaliteiten van een ander dan moet je het net treffen.  ;D

Als je Spaans spreekt helpt dat een stuk, zo nee dan zijn onderstaande zinnen (met dank aan Jan) erg handig:


# Yo soy vegetariano/a  - I am vegetarian (depending on the speaker's gender)
# Yo no como carne, puerco, o pollo. - I do not eat meat, pork or chicken
# Yo como (no como) huevos, leche, o queso. - I do (do not) eat eggs, milk or cheese
# No, no quiero ningun pescado. - No, I don't want any fish
# Yo amo a los animales, por eso no los como - I love animals so I don't eat them
# Mi comida sabe mejor que la tuya. - My food tastes better than the one you're eating
# ¡Esta comida está deliciosa! - This food is delicious!
# Esta comida es saludable. - This food is healthy.
# Si hay carne en cualquier cantidad en mi comida, no lo puedo comer. ¡Eso incluye Jamón en pedacitos en mi sopa o ensalada! - If there is any meat whatsoever in my food, I cannot eat it. That includes little pieces of ham in my soup or salad!
# Qué platos tiene sin carne o pescado? - What dishes do you have without meat or fish?

Voor restaurant-tips: zoek via http://www.restaurantesvegetarianos.es/

Wanneer ga je op vakantie?
Alvast heel veel plezier!  :)
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Gwennepen op 28 mei 2006, 22:05:56
Ik ben net terug van Menorca met een paar kilo extra bagage...op m,n heupen.Ik had niet verwacht dat er zoveel keus zou zijn.Ze hebben daar in alle gelegenheden heerlijke vegetarische dingetjes zoals groente lasagne,vegapaella,spaghetti met een heel lekker champignonsaus en kaas,Chinees heb ik ook nog op dat was champignons met bamboe in een soort sojasaus.Maar het allerlekkerst was een bord met gegrilde groenten van het seizoen met een mediterraan tomatensausje erbij.Dat restaurant heet Sa Quadra en zit in Cala Santandria naast het appartement waar we zaten.Jai had daar geitenkaas met appel en walnoten en walnotenolie.Dat extra gewicht kwam trouwens ook van de drank hoor.De komende weken moeten we echt met z,n tweeen even afkicken van alles ;)O ja boodschappen daar doen was echt heel duur 4 vegaschijven van Linda mcCartney kosten 5 euro 15.Dus je kan net zo goed uit eten gaan,maakt nauwelijks iets uit(ooooh zo lui als ik ben) ::)
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Eilandje op 27 september 2006, 19:41:12
Mijn vriend en ik zijn sinds gisterenavond terug van vier heerlijke dagen Barcelona.  Was heel erg leuk, van die vier dagen vielen er drie samen met het jaarlijkse vier dagen durende Festes de la Mercè.  Dat is het grootse jaarfeest in Barcelona ter ere van de patrones van de stad, om de zomer uit te luiden, en dan zijn er overal in de stad muziek- en dansoptredens, straattheater, kraampjes en marktjes, optochten met reuzen, enz.  

Dankzij o.a. dit forum vertrok ik naar daar met een lijstje restauranttips en dus hebben we er enkele keren erg goed gegeten.  Vandaar dat ik ook maar even verslag kom uitbrengen, voor de volgenden die hier terechtkomen op zoek naar vegetarisch eten in Barcelona :)

De eerste avond aten we in Restaurante Vegetariano Oriental.  De inrichting vonden we niet erg gezellig, maar het eten was erg lekker.  Het was een buffet en we mochten eten zoveel we wilden, dus mijn vriend had achteraf buikpijn van teveel te eten ;)  mijn versgeperst appelsapje was ook erg jammie, mijn vriend mopperde wel een beetje omdat er geen alcoholische dranken te krijgen waren.

De dag erop ontbeten we in het hotel, was ook weer een enorm en erg lekker buffet en we hadden eerst uitgeslapen, dus toen hebben we de lunch maar overgeslagen.  Wel aten we in de late namiddag nog ergens een paar tapas (ergens aan de waterkant, maar vraag me niet waar precies) maar de ober was zeer onprofessioneel en goot o.a. een glas bier over mijn handtas, de tapas lieten erg lang op zich wachten en uiteindelijk kregen we te horen dat er maar één gerechtje nog voorradig was van de drie die we besteld hadden.  Die avond aten we in de Juicy Jones.  Ik heb trouwens ontdekt dat er twee Juicy Jones zijn.  Wij aten in de Juicy Jones in de C. Cardenal Castanas.  Mijn vriend begon met een slaatje en ik met soep, daarna allebei de thali en dan allebei nog een lekker dessertje.  En dat voor slechts 7,75 EUR.  Dit is echt een aanrader!!

De dag erop ontbeten we bij Starbucks op La Rambla, dat is een afrader!  Heel duur en een zeer arrogante en onbeleefde bediening (het was er ook vreselijk druk, het duurde een eeuwigheid vooraleer we onze koffie hadden).  ’s Middags aten we Moaz Falafel, dat was dan weer wel leuk en zeker zijn geld waard.  ’s Avond wou mijn vriend graag ergens gaan waar ze ook vlees serveren (hij is geen vegetariër, hij eet hier thuis wel altijd mee vegetarisch maar op restaurant of op zijn werk eet hij graag eens een stukje vlees).  Op http://www.sincarne.net/ had ik het adres gevonden van een Libanees restaurant: Al-Whaha Detalles del Restaurant.  Ik koos het Festin Vegetal, maar dat was allesbehalve reclame voor de Libanese keuken (vlak naast mijn werk zit ook een Libanees en zijn eten vind ik super, maar dit was gewoon jakkie), ik kreeg gewoon een bord met een heel klein beetje groenten, twee bolletjes falafel, en vooral heel veel smaakloze saus.  En dan kost dan 10,50 EUR.  De bediening was ook niet echt super, men sprak er geen Engels en er werd ongelooflijk veel gerookt.  Ook al geen aanrader dus.

De dag erop ontbeten we ergens anders, ik weet niet meer waar, maar niks speciaal.  Die middag aten we nog eens tapas op een terrasje, was erg lekker, maar eigenlijk veel te duur voor wat het is (toch als je vergelijkt met de Juicy Jones).

Conclusie: de Juicy Jones is zeker een aanrader, Restaurante Vegetariano Oriental ook als je niet teveel naar het decor kijkt :D
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Odi_77 op 26 oktober 2006, 10:40:12
Heb een tijd geleden (Dec. 2004) de streek van Castillie doorkruist en had toch wel verschillende ervaringen met vegetarisch eten.
Had in Segovia in een erg leuk vegetarisch restaurantje gegeten in een smal straatje niet ver van de Alcazar burcht, weet niet meer wat het was, maar het was lekker, net als de wijn  :D
Daarna in La Granja geweest, een uur rondgelopen om iets te vinden waar ze vegetarische gerechten hadden, maar helaas.
Toen maar ergens een salade besteld (sin carne, sin pescado), bleek dat tonijn ook tot de groenten behoorde...
Dat is wel jammer opzich. In Salamanca ook moeten zoeken naar een betaalbaar iets met vegetarisch eten en uiteindelijk worden het dan maar tapas. Lekker en goedkoop, geen problemen mee.
In Valladolid ook weer heerlijk gegeten in een normaal goedkoop restaurantje, was wel maar 1 vegetarisch gerecht, maar ok, we mogen niet klagen...
Denk wel dat er in Nederland iets meer keuze is qua vegetarisch eten in restaurants en was ook blij om thuis weer in de keuken m'n eigen gerechten te kunnen bereiden.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Piek op 11 november 2006, 13:06:31
Die 1e dag ben ik dus gaan eten bij Self Naturista C/Santa Anna 11-17 nabij de Ramblas. Het is een soort vegetarische mensa, heel ongezellig, maar wel okee eten (dat je zelf moet opwarmen) Niet duur, hoewel ik op andere plekken in Barcelona voor het zelfde geld gezelliger heb gegeten.

Ik ben er twee keer geweest. Een erg aardige, lieve meneer hielp me en herkende me zelfs de tweede keer :).
Ik vond het eten lekker, maar het interieur is lachwekkend (jaren '70 kantine).Voor een romantisch dinertje of gezellig onderonsje hoef je hier niet naar toe (ik was er alleen).
Titel: Re:Spanje
Bericht door: mirrie op 13 november 2006, 16:46:39
Daar heb ik volgens mij ook een keer gegeten. Zo raar dat zelf opwarmen. Zeker als je allemaal gefrituurde hapjes hebt. Die worden niet lekkerder van even in de magnetron.

Iemand ook bij Comme Bio gegeten? Echt lekker daar.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: blauw op 29 november 2006, 23:51:19
Ik heb in Madrid gewoond en ga er dit jaar oud en nieuw vieren :D Vegetarisch is lastiger dan hier in Nederland, maar het is zeker wel mogelijk. Madrid heeft een aantal geweldige vegetarische restaurants en de meeste tapasbars hebben ook genoeg keuze.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Wildflower op 05 december 2006, 17:12:45
Deze Kerst ga ik aan de Costa Blanca doorbrengen. We zitten in Benidorm (ja echt  ;D) maar eerdere ervaringen met uit eten gaan buiten Kersttijd zijn niet echt positief.  :(
Wie weet er een restaurant in Benidorm waar je tenminste 1 vegetarisch hoofdgerecht kunt krijgen? Heb het halve internet al afgespeurd, maar zonder succes...

Titel: Re:Spanje
Bericht door: Selly op 05 december 2006, 17:45:25
Ben nooit in Benidorm geweest, maar google breng mij op:
http://www.centrictravel.com/hogwarts/ tent die zegt een veggie curry en risotto te hebben
Deze 3 Engelse tenten zeggen veggie eten te hebben (zit je wel ws tussen vage Engelse gasten, en echt heel gelukkig wordt je er vast niet van, maar goed)
http://www.realbenidorm.net/stjamestavern_menu.html http://www.realbenidorm.net/oscars_home.html
http://www.realbenidorm.net/queenvic_menu.html
Deze ziet er eigenlijk niet echt verkeerd uit: http://www.realbenidorm.net/queens_vegetarian.html
En dan kun je wellicht ook nog wel eens terecht bij een Indier (in de lokale goude gids kijken) en bij een pizzeria?

Titel: Re:Spanje
Bericht door: Wildflower op 07 december 2006, 19:49:30
Bedankt Selly!  :)
Valt me op dat in Engelse zaken meestal wel iets vegetarisch te vinden is. Ik ben nog nooit in Engeland geweest, maar het lijkt er wel op dat het heerlijk moet zijn om daar als veg*an rond te lopen!  :thumbsup:
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Agnesje op 15 januari 2007, 13:30:44
Nou, ik ga een paar daagjes naar Spanje, op bezoek bij het dochtertje van mijn vriend ( die daar bij haar mama woont dus) in een heeel klein dorpje in de buurt van Malaga waar ze waarschijnlijk nog nooit van vegetariers gehoord hebben.... Ik ben benieuwd hoe dat gaat, ik zal wel moeten eten wat de pot schaft dus dat wordt dan waarschijnlijk groente, groente en nog eens groente ! Maar misschien valt het nog mee want af en toe een visje eet ik wel... en je hebt daar natuurlijk hele lekker fruit, sla en tomaten enzo...  daar hou ik het wel een paar dagen mee uit. ( misschien slank ik nog af, hahaha)
Hoop dat ik niemand beledig daar ( ben toch te gast) als ik mijn vleeshapjes laat staan....
Agnes
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Wildflower op 15 januari 2007, 19:09:33
Veel plezier alvast in Spanje! Persoonlijk denk ik niet dat je iemand zult beledigen, maar afhankelijk van de persoon zul je wel eens vreemde blikken toegeworpen krijgen.  ;)

Maar aangezien ik de ervaring heb dat veel Spanjaarden 'vegetarisch' interpreteren als 'geen vlees, wel vis' ('jahaa, onze broodjes tonijn zijn vegetarisch!') zul je als pescotarier geen honger lijden.  ;D
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Rosa op 14 april 2007, 23:06:21
In Malaga heb ik een heerlijke vegetarische lunch gegeten bij de Pita Bar! HHHMMMM
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Eelco op 18 juni 2007, 14:32:34
Projectbespreking in Barcelona. Niet echt vegavriendelijk. Het begon in het vliegtuig met de vegetarische salade met ansjovis. Vanochtend in het hotel was de roerei roze van de bacon. Vanmiddag was er een uitgebreide lunch, waarvan ik alleen de broodjes tomaat en tortilla kon eten - dat die broodjes tussen de vleesdingen lagen, heb ik maar verdrongen. De organisatoren hebben me verzekerd dat ze de catering van tevoren - en nu nog een keer - het concept 'vegetarisme' hebben uitgelegd. Dat wordt nog leuk de komende dagen.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Selly op 18 juni 2007, 14:38:01
Irritant  >:( Je zit vast ook buiten het centrum? Want in het centrum zit de snelle Juicy Jones en ook Maoz (en 100en andere tenten waar je minder snel eet).
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Eelco op 18 juni 2007, 14:46:59
Nou ja, zo ver van het centrum zit ik niet (Parc de la Ciutadella). Maar om nou tijdens ontbijt en lunch mijn collega's te 'ontvluchten', dat is ook niet echt een optie. Maar vanavond gaan we in een klein groepje een restaurantje zoeken (na een uurtje zwemmen en de berg beklimmen). Tips - liefst geen vega-restaurant, maar een vegavriendelijke tent?
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Selly op 18 juni 2007, 14:59:25
Ugarit (C Bruniquer, 37 wijk: Gracia) is een Libanees die veggie en niet veggie serveert (tenminste 3 jaar geleden wel). Even om de Engelstalige kaart vragen (die krijg je niet automatisch).

En nog centraler: http://www.carmelitas.biz/eng/cocina.htm wel een beetje een erg moderne tent (beetje trendy) maar wel duidelijk op de kaart wat veggie is en wat niet. 3 Jaar geleden vond ik het best leuk daar.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Eelco op 18 juni 2007, 16:53:27
Dank! Ik heb de adressen opgeschreven (en opgezocht op de kaart). Eén collega komt oorspronkelijk uit Libanon, dus wie weet krijg ik ze zo gek naar de Libanees te gaan.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Eelco op 19 juni 2007, 02:15:05
Vanavond heb ik met een collega in Carmelitas gegeten! Inderdaad een veggie-vriendelijk restaurant. Aangezien het hier nog behoorlijk warm is, konden we buiten zitten. Binnen is het inderdaad nogal trendy. Ik heb de pasta met tomaten en tapenade genomen. Zeer betaalbaar (zo'n acht euro), maar nogal weinig - geen probleem, omdat ik tijdens conferenties en werkbesprekingen toch meestal te veel eet. Mijn collega had een gazpacho van tomaten en olijven, ook erg lekker (paar hapjes gehad). Dank voor de tip!
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Brent op 19 juni 2007, 07:54:51
Ik ben in augustus ook twee weekjes in Barcelona. De tips van Selly hou ik dus ook effe in het achterhoofd. ;)
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Selly op 19 juni 2007, 14:03:11
 :D
Titel: Re:Spanje
Bericht door: LL de Ling op 19 juni 2007, 15:10:58
Ben vanochtend teruggekomen uit Barcelona. Heb er wel ok, en altijd veggie, maar niet zo bijzonder gegeten.

De eerste dag eerst Maoz falafel. Goed daar. En later op de avond in een restaurant van het hotel van bekenden een soort broodding met geroosterde aubergine en geitenkaas. Machtig wel lekker.

Zaterdag in een leuke Irish Pub een veggieburger.

Zondag: halve pizza bij een strandtent.

Maandag: tapas, bij een echt goede tapasbar. Deze (http://directorio.barcelona.com/link_details.php?n=112) volgens mij.  Niet veel veggie keus maar wel lekker.

Tussendoor kon ik makkelijk broodjes vinden. Je moet alleen zelf even weten wat je zoekt.

Ik heb verder heeeeel veel ijs gegeten :)
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Eelco op 20 juni 2007, 09:35:39
Gisteravond met een grote groep collega's in een restaurant gegeten, waarvan ik de naam ondertussen ben vergeten (edit: het was La Camarga, Carré d'Aribau 117). Beetje kleurloos trendy ding, met nogal gereserveerd personeel. Naast mij zat een Bulgaar, de 'andere vegetariër' in de groep. Hij was erg dankbaar dat ik hem het (Engelstalige) menu kon uitleggen; niet dat het viel hielp, er waren welgeteld twee vegetarische voorgerechten en één vegetarisch hoofdgerecht (three cheese risotto, nogal saai waarschijnlijk). Na navraag hebben ze ter plekke een rijstschotel met groenten en kikkererwten geïmproviseerd, gloeiend heet geserverveerd en errug lekker. Zo kan het dus ook.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Eelco op 21 juni 2007, 00:53:38
Vanavond weer bijzonder lekker gegeten, ditmaal in een wat goedkoop-trendy aandoend restaurantje bij de kathedraal (niet de Sagrada Familia). We moesten even wachten voordat er een tafeltje op het terras vrij was (en op het terras betaal je 10% meer dan binnen, daarnaast nog 7% BTW, wat natuurlijk in kleine lettertjes in het menu te vinden was). Inplaats van de bestelde halve liter bier kregen we een liter bier à 8,70 (excl.). Maar de vegetarische paella was de moeite waard! Een gloeiend hete pan met rijst en groenten, prima gekruid. Barcelona is zo slecht nog niet, als je zelf het restaurant kan uitzoeken.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Brent op 23 augustus 2007, 20:21:14
Ben van vandaag terug. Het nadeel van de Maoz is toch wel dat je er zo weinig zitplaatsen hebt. Rustig eten is toch wel een voorwaarde als je de hele dag aan het cityhoppen bent.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Selly op 23 augustus 2007, 23:26:00
Ben van vandaag terug. Het nadeel van de Maoz is toch wel dat je er zo weinig zitplaatsen hebt. Rustig eten is toch wel een voorwaarde als je de hele dag aan het cityhoppen bent.

En heb je nog leuke restaurant vondsten gedaan  :D?
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Brent op 24 augustus 2007, 11:32:38
Ben van vandaag terug. Het nadeel van de Maoz is toch wel dat je er zo weinig zitplaatsen hebt. Rustig eten is toch wel een voorwaarde als je de hele dag aan het cityhoppen bent.

En heb je nog leuke restaurant vondsten gedaan  :D?

Ik zat niet in Barcelona zelf maar een eindje verderop in San pere de ribes.

Ik was eigenlijk graag gaan eten in Amaltea in de C/diputacion maar we stonden er uiteindelijk voor een gesloten deur. :(

Titel: Re:Spanje
Bericht door: Nina V. op 25 augustus 2007, 15:14:40
In Barcelona heb ik geprobeerd om elke dag een ander vegatentje aan te doen.
Self Naturista kende ik al van een paar jaar geleden, en was niets veranderd. Zo mega-ongezelig, maar het eten is lekker, en het was goed druk.
Juicy Jones is toppie! Een overheerlijk broodje gegeten met een heerlijk sapje, dat voor mijn neus gemixt werd. Ze gaven me een groot glas, terwijl ik om een kleine had gevraagd. Dat was geen probleem: ik betaalde gewoon een klein glas. Attent.
Mijn ontdekking was 'Organic', met 3 locaties: Een tapasbar/take-away, een restaurant, en een kraam op de markt 'Boqueria'. Ik at in de Tapasbar, echt goddelijk lekker! Ze hebben gerechtjes om je vingers bij af te likken, en hele lekkere juices. Het personeel was ook erg vriendelijk. Alles is biologisch en vegetarisch.
Restaurant: Junta Comerc 11 (vlakbij de Ramblas)
Take-away: Xucla 15 (zijstraat van de Ramblas)
Markt: La boqueria, ook via de Ramblas.

Ik zie net dat ze ook een site hebben :-)

http://www.antoniaorganickitchen.com/home.html
Titel: Re:Spanje
Bericht door: chevrolet op 12 oktober 2007, 12:23:02
Heerlijk vegetarisch gegeten in restaurant Elemi in Estepona
Estepona ligt zo'n 80 kilometer ten zuiden van Malaga.
Als je in de buurt bent zeker doen!!
Het zit tegenover Plaza de Toros. ( bij het haventje)
De eigenaren zijn engels en zeer vriendelijk.
Alles is op en top vers!  
Titel: Re:Spanje
Bericht door: trashydiva op 15 januari 2008, 13:07:23
Afgelopen jaar waren wij in Matalascañas (in het zuiden tegennatuurgebied cota doñana aan).  We zijn echt 6 kilo lichter teruggekomen, omdat ze daar het woord vegetarier niet eens kenden  en het ook echt niet begrepen! Zelfs alsje zei  " zonder vlees EN zonder  vis"  kreeg je noggerust iets met tonijn of kip erin! Het enige wat we konden eten was een pasta met tomaaten saus en een pizza. dit2weken afgewisseld en  bij desupermakrt  maarsla en groenten gekocht. Ook degrote steden  vond ik  filnk tegenvallen in Sevilla was ook amper  wat tevinden, zelfs geen simpele tapas. Hoe meer we naar het norrden gingen hoe beter  het werd,  in Bilbao zaten zelfs vegetarische restaurants! (Natuurlijk net gesloten ivm vakantie toen wij er waren) maar ik vind dit echtqua eten een lastig  langd. niet snel weer.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: niels op 18 januari 2008, 19:00:49
Dat is gek, ik ben net in Sevilla geweest, en ze hebben daar een paar vegetarische restaurants. Geen problemen gehad.
Titel: Re:Spanje, Nerja
Bericht door: sjalot op 09 mei 2008, 17:30:33
Ik ga naar Nerja (buurt Malaga). Ik wil zelf af en toe wat koken en zoek een reformhuis of natuurvoedingswinkel voor vleesvervanger, broodbeleg etc. weet iemand een adresje? Ook adres veg. restaurant van harte welkom, ik vond er één op google.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: evelyn op 24 mei 2008, 22:25:52
Een tip voor Madrid: Calle de Las Huertas, nr 57, vlakbij station Atocha: de biowinkel/restaurantje Viva la vida.

Het is een klein winkeltje met wat biologische producten en dingen zoals vb tofu, waar in Madrid best moeilijk aan te raken is en achterin is een soort van buffet met allerlei vegetariche gerechten, gaande van salades tot wraps, ik zag ook een linzengerecht en iets dat op falafel leek, aan 1.80 euro per 100 gram. Verder ook een dessertenbuffet, met taarten en koekjes, ook vegan. Helaas hadden we al gegeten, en hebben we dus niets van het buffet genomen, maar het zag er allemaal erg lekker uit. We hebben ons dan maar beholpen met enkel het dessertenbuffet. Mijn vader had een lekker stuk chocolade-walnoten taart en ik een aardbeien kaastaart, heerlijk. Het buffet zag er ook echt goed uit, ik ga er zeker eens terug om te luchen. Het is geen echt restaurant, meer een take-away. Buiten stonden wel stoelen en een soort van tafel tegen de muur waar je kon eten. Het is een erg gezellig straatje, dus fijn. (oeh ik kan niet wachten tot ik weer in madrid ben)
Oh, het is elke dag open van 11-24.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: evelyn op 20 juli 2008, 16:36:58
Een tip voor Madrid: Calle de Las Huertas, nr 57, vlakbij station Atocha: de biowinkel/restaurantje Viva la vida.

Ik ben er intussen geweest: lekker! ik had een bakje vol, voor ong 8 euro, en het was echt meer dan genoeg. Onder andere: gebakken maniok, pastasalade, seitan, geroosterde zoete aardappel, polentapizza, sushi etc. Wij waren het gaan opeten in het nabijgelegen park, en het was echt heerlijk. Ik ga er zeker nog eens terug.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Selly op 12 september 2009, 21:12:52
Iemand tips voor Valencia?
Titel: Spanje
Bericht door: Tanja op 04 oktober 2009, 13:43:44
Kom net terug van een weekje Gran Canaria en wil graag een tip geven over een restaurant met lekkere vegetarische menu's.
Het is in de plaats Puerto Rico en de naam is:
Steak House Toro Bravo pizzeria, C.C. Las Olas, Barranco Agua la Perra, Puerto Rico, tel: 928-725-488.
Op de standaard kaart staat "groentenlasagna" voor 6,95 euro en dit is echt super lekker (met patat).
De eigenaar liet ons deze keer een speciale menukaart zien waar alleen maar vegetarische gerechten op staan. Hij had deze net klaar en hij moest nog geplastificeerd worden. Het personeel vergeet deze helaas vaak te geven aan de klanten, dus vraag ernaar!
Je moet wel even weten waar het restaurant ligt, maar vraag het in het dorp of loop richting hotel Morasol Suites, ga voor dit hotel naar links onder een tunnel door (kan lopend) en dan ligt er na ongeveer 50 meter een winkelcentrum aan de linkerkant. Het restaurant is door het midden de trap op en gelijk links.
Er zijn (gratis) parkeerplaatsen voor het winkelcentrum.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: M. op 18 oktober 2009, 14:01:39
Ik vlieg morgen naar Barcelona samen met een niet-vega. Ik heb al een lijst met restaurants van happycow uitgeprint en ik ga dit topic nog eens goed doorspitten voor tips. Ik vroeg me af of iemand nog een goed restaurant weet waar ik als veganist kan eten maar waar ze ook vlees serveren? Zag al het een en ander langskomen in dit topic maar nieuwe tips zijn altijd welkom.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: veggiesara op 04 februari 2010, 20:28:56
Ben sinds dinsdagavond terug van Barcelona, had dit topic al eens doorgenomen om tips te weten te komen.
Sesamo is zó'n leuk restaurantje, ik zou enkel daarvoor al terug willen gaan :D De eerste dag had ik gnocchi met rode bietensaus (overheerlijk) en mijn vriend paddestoeltaartje met puree. De tweede keer had ik de truffeltortellini (staat op de kaart) en mijn vriend risotto met geitenkaas en appel, in het midden hebben we gewisseld want we vonden het beide overheerlijk!
Juicy Jones viel ook goed in de smaak, we hadden beide de Indische dagschotel genomen. Echter, als je écht goed Indisch eten gewoon bent, proeft het misschien een klein beetje flauw. Maar het was 8€95 voor voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.
Biocenter is ook gezellig, ondanks dat het heel groot is. Was ook best lekker, had (weer) gnocchi met caponata en vriend had spinazie met krokante seitan.
Voor 's middags is Organic is Orgasmic ook wel leuk, ik vond vooral het buffet lekker, de burger (falafel) iets minder, lasagna was wel lekker.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Sam op 11 februari 2010, 17:12:55
Juicy Jones viel ook goed in de smaak, we hadden beide de Indische dagschotel genomen.
Ik neem aan dat je Indiaas bedoelt en niet Indisch? (indisch=indonesisch).
Leuke tips, ik moet ook nodig weer eens naar Barcelona!
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Selly op 14 februari 2010, 15:59:54
Juicy Jones viel ook goed in de smaak, we hadden beide de Indische dagschotel genomen.
Ik neem aan dat je Indiaas bedoelt en niet Indisch? (indisch=indonesisch).
Leuke tips, ik moet ook nodig weer eens naar Barcelona!

Paperlove komt uit Belgie, daar noemen ze Indiaas Indisch  :).
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Sam op 22 februari 2010, 11:17:12
Ah, vandaar  :)
Titel: Re:Spanje
Bericht door: LL de Ling op 26 mei 2010, 13:08:44
Ben een paar dagen in Barcelona geweest en erg goed gegeten!

Onder andere in Hortet, een vegetarisch restaurant.  (http://www.hortet.es) En bijvoorbeeld in Origin 99.9% (http://www.origen99.com/web/) waar ze gerechten en producten uit de streek serveren.  

Verder heb ik nog geluncht met een lekker broodje met humus en aubergine en platano (een soort banaan)chips bij El Atril (http://www.atrilbarcelona.com) en heb ik gegeten bij een soort kaasfonduerestaurant: La Cua Curta heet het.

Titel: Re:Spanje
Bericht door: veggiesara op 16 juni 2010, 19:19:13
Inderdaad wat dat Indisch betreft ;) wat een cultuurverschillen toch!

Nou ben niet echt op die plekken geweest waar ze veggie restaurants hebben. In Santander had ik het verwacht maar was ik al erg blij met een oosters/thais restaurant.
In San-Sebastian kon ik niet van mijn drie vleesetende medereizigers verwachten dat ze mee gingen naar een veggie restaurant (in een buitenwijk) terwijl we eindelijk ergens waren waar het stikte van de tapasbarretjes.
Verder alleen in vage (berg) dorpjes geweest.
Zou je die vegi resto(s) van San Sebastian even kunnen meegeven? *hopend op reactie aangezien bovenstaande reactie erg oud is*
Restaurants van Bilbao zijn ook erg welkom!
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Hizikigrrrl op 19 oktober 2010, 00:13:06
Find, Eat, and Drink Like a Chef in Barcelona

http://www.huffingtonpost.com/find-eat-drink/barcelona-spain-food-restaurants_b_765333.html
Titel: Re:Spanje
Bericht door: LL de Ling op 09 januari 2011, 20:55:56
Tip voor Granada Hicuri (http://11870.com/pro/restaurante-hicuri). Lekker gegeten daar.

Ben verder wel blij dat T. redelijk Spaans spreekt, zodat hij een iets voor mij kan vragen, want het is lastig om hier uit te leggen dat ik geen vlees of vis eet. (vooral ook geen vis vinden ze vreemd). In Granada aten we nog erg lekkere tapa's in een barretje. Met goede wijn ook.

Verder ben ik al redelijk ingeburgerd: kon ik eerst niet zo goed tegen tussen de middag zo veel eten. Nu doe ik dat ook en eet ik 's avonds ook niet zo veel meer.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Antje op 23 mei 2013, 21:07:05
In Barcelona hebben we tot nu toe gegeten in Jule Kerala Gopal. Dit is een vegan bistro. Ze hebben echt veel sandwiches en burgers. Wij zijn direct voor twee verschillende seitan opties gegaan en hebben dat gedeeld. Het was heerlijk. Binnenkort gaan we er terug lunchen, ik wil dan graag de tempeh bacon proberen.

Gisteren aten we in Veggie Garden. Wederom seitan. Daar houden we gewoon van. Er waren nog veel meer opties voor avondeten. Wij kozen dus seitan stoofpot, aardappeltaartje, kool en komkommer salade vergezeld van munt limonade en kiwi sinaasappel smoothie. Perfect en betaalbaar. Met 2 personen voor 2 hoofdgerechten en drinken over de 20 euro.

Verder noem ik nog het koffietentje Alsur Deli met super lekkere koffie, brownies en lekkere koeken. Alles thuis gebakken, volgens moeders recept.

Ik zag in dit topic nog tips staan voor uit eten, dus we gaan hier nog wel wat proberen. We zijn hier tenslotte nog tm maandag. Wordt vervolgd.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: jol op 23 mei 2013, 22:49:36
Eerst nog naar Berlijn en van de zomer hier genieten (zei zij hoopvol) maar ik verheug me zo op Barcelona in september. Lekkere voorpret door deze en de Barcelonadraad te lezen.  :D
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Antje op 25 mei 2013, 22:20:13
Zou je die vegi resto(s) van San Sebastian even kunnen meegeven? *hopend op reactie aangezien bovenstaande reactie erg oud is*
Maandag gaan wij met de trein naar San Sebastian tot het einde van de week, dus ik hoop om toch minimaal één vega(n)vriendelijk restaurant te vinden.
Barcelona is tot nu toe echt tof; in de wijk waar wij een weekje wonen zitten meerdere vega en vegan restaurants. (Maar we vinden het ook leuk om ergens wat kleins te eten en ´s avonds laat nog een hapje ´thuis´ te eten. Want dan kunnen we ons uitleven om iets lekkers in de winkels bij elkaar te scharrelen.)
Titel: Re:Spanje
Bericht door: M. op 25 mei 2013, 22:44:03
Happycow al gecheckt?
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Joske op 07 augustus 2013, 07:12:39
Pas terug van een geslaagde citytrip met de dochters naar Barcelona. We aten oa bij Juicy Jones 's avonds lekkere broodjes met oa humus, tofu, ... en pancakes en muffins voor ontbijt, een Maoz-falafel in de Carrer de Ferran, fruitsalades van de Boqueria, en tapas bij Cerveceria Catalana. (Door de melkallergie van de oudste dochter en op haar vraag ook wel eens iets met v1s.) We logeerden in de straat van Self Naturista, maar dat zag er totaal niet gezellig of uitnodigend uit, dus die hebben we links laten liggen. We huurden een fiets voor een 6 euro/dag in de Carrer del Vigatans.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Selly op 07 augustus 2013, 08:54:47
Klinkt goed Joske! Leuk te zien dat Juicy Jones er nog altijd is.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: M. op 07 augustus 2013, 10:41:08
Wij hebben in onze vakantie ook nog even een (kort) dagje Barcelona gedaan. Was wel superdruk zeg, de vorige keer was ik een beetje buiten het toeristenseizoen geloof ik. Wij gingen ook langs Juicy Jones, namen allebei het drie gangen menu (voor de lunch).
In de Happycow zag ik verder een ijstent staan waar ze vegan ijs zouden hebben, dus daar gingen we nog even een ijsje halen. Ze hadden sowieso natuurlijk sorbetijs, maar daarnaast ook nog een aantal smaken met soja en rijstmelk gemaakt. Jammer dat niet meer ijssalons dat doen! We namen chocolade (op rijstmelkbasis maar hij was heel goed, echt pure chocoladesmaak), avocado sorbet (echt heel lekker) en mojito. We hadden ook nog drop of kaneelijs kunnen nemen geloof ik.
We zaten te vol om nog echt avondeten te nemen dus we hebben in een vegan winkeltje wat snacks gekocht en die later op de avond in een parkje voor de Sagrada Familia opgegeten, ook leuk :)
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Joske op 08 augustus 2013, 18:04:03
Ja, mijn dochter was er helemaal van in de wolken: Gelaaati (http://www.gelaaati.com/benvenuto.php?lang=eng)
Ik at er het mojito-ijs en perzik-ijs, heerlijk!
Titel: Re:Spanje
Bericht door: M. op 09 augustus 2013, 01:03:37
Oh dat was hem inderdaad!
Titel: Re:Spanje
Bericht door: jol op 09 augustus 2013, 10:20:45
En ik maar denken dat het niet mogelijk was nog meer zin in vakantie te krijgen dan ik al had  ;D
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Kelly op 09 augustus 2013, 10:54:28
Mmmm dank voor de geweldige tip, dat ga ik onthouden. Ook enig idee of ze suikervrij ijs hebben? Op de site staat 'dietary' maarja dat is een breed begrip  :)
Titel: Re:Spanje
Bericht door: M. op 10 augustus 2013, 02:10:47
Hmm, er staat me alleen bij dat ze zuivelvrij en glutenvrij ijs hadden. Dat laatste leek me niet echt heel bijzonder maar zoveel verstand heb ik nou ook weer niet van gluten.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Kelly op 10 augustus 2013, 10:37:42
Dankje!
Titel: Re:Spanje
Bericht door: ArmadiLLow op 22 mei 2014, 23:46:42
Ja, mijn dochter was er helemaal van in de wolken: Gelaaati (http://www.gelaaati.com/benvenuto.php?lang=eng)
Ik at er het mojito-ijs en perzik-ijs, heerlijk!

Hee ja, twee jaar terug ( 8) ) (op een week na) ben ik ook bij Gelaaati geweest!
Ik nam er een ijsje met bolletjes pistache, avocado en basilicum. Dat avocado-ijs vergeet ik nooit meer! Basilicum was ook verrassend lekker trouwens, en pistache waarschijnlijk ook, maar van pistacheijs was ik dat al langer gewend. ;)
Titel: Vegetarisch Restaurant Elemi in Estepona, Spanje
Bericht door: Jomoci op 08 november 2014, 13:22:27
In de haven van Estepona in Spanje is vegetarisch restaurant Elemi gevestigd. Er is een variëteit aan vegetarische gerechten, waarvan een aantal voor veganisten kunnen worden aangepast, zoals Beef Bourguignon, wraps met Quorn of Falafel, vegetarische burgers, soep, sandwiches, tapas, salades, verse sappen en smoothies. Het eten is echt heerlijk en de service fantastisch! Amy en Amber doen er alles aan om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Als je in de buurt bent (omgeving Malaga) ga er dan zeker eens langs!
Titel: [Koken] Vega-reisje naar Madrid
Bericht door: Vegatopia op 19 juni 2015, 13:00:45
Vega-reisje naar Madrid

We maakten een superleuk reisje naar Madrid. In dit artikel lees je alles over wat er op veggie-gebied te beleven valt en dat blijkt gelukkig een heleboel! En ons geheime doel: lekker veel gazpacho eten.

Source: Vega-reisje naar Madrid (http://www.vegatopia.com/vega/koken/reizen/13023-vega-reisje-naar-madrid)
Titel: Re:Spanje
Bericht door: LL de Ling op 27 september 2015, 18:47:02
Iemand tips voor Valencia?

Up! Iemand tip voor Valancia? Ga een paar dagen begin november.
Titel: Re:Spanje
Bericht door: Hizikigrrrl op 27 september 2015, 18:57:54
Iemand tips voor Valencia?

Up! Iemand tip voor Valancia? Ga een paar dagen begin november.

http://www.vegatopia.com/vega/koken/reizen/12618-vega-in-valencia
Titel: Re: Spanje
Bericht door: LL de Ling op 27 september 2015, 19:13:46
Dank, wist niet dat we die hadden.
Titel: Re: Spanje
Bericht door: LL de Ling op 06 november 2015, 21:11:22
Deze week ben ik dus met F. paar dagen naar Valencia geweest. Heel erg leuk gehad met mooi weer, wat een relaxte stad!

We sliepen in een heel fijn appartement via Airbnb: heel luxe, mooi en betaalbaar en midden in het centrum (als je nog niet bekend met Airbnb en je aanmeldt via mij, krijgen we allebei korting (stuur pb als je interesse hebt ;)). Er kwamen ook fietsen bij, dus we konden lekker rondfietsen. Dat hebben we dus veel gedaan en verder lekker geslenterd en 's avonds van barretje naar barretje gegaan.

We hebben ook bij La Lluna gegeten (zoals besproken in het artikel hierboven). Was lekker maar niet zo heel spannend, de wortel-cheesecake was wel heel goed. Nog een andere tip is Ubik (http://ubikcafe.blogspot.nl/): een barretje waar ze ook boeken verkopen. Verder is het gewoon leuk om gewoon overal een drankje met een tapa of pinxto te nemen. Er is vaak wel voldoende vegakeus en het is heel betaalbaar.

Het stikt in Valencia wel van de Nederlanders, we kwamen ook steeds weer mensen uit het vliegtuig of barretjes tegen.