Vegatopia Forum

Vegetarisch - special interests => Reizen => Topic gestart door: Jan op 31 juli 2002, 19:17:00

Titel: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Jan op 31 juli 2002, 19:17:00
Wat zijn jullie ervaringen met vliegtuig-voer? Ik vind het meestal drie keer niks. En in enkele gevallen bleken er ook nog te weinig vegetarische maaltijden aan boord te zijn.
Titel: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: cake op 31 juli 2002, 20:04:00
Meestal is het gewoon niet te vreten. :pukey:
Vliegtuigeten is om een of andere reden zo 'droog' en zwaar.

Met 'United Airlines' heb ik wel goede ervaringen. Het was een vlucht van 8 uur, en je kreeg bijna constant eten. Bij de 'echte' maaltijden (ontbijt, lunch of avondmaal) kon je kiezen uit 3 opties (met steeds een veggie keuze). De tussendoortjes waren ook steeds vegetarisch.

De maaltijden waren best lekker (voor een vliegtuigmaaltijd) en niet zo zwaar.
Het was de enige keer dat ik vliegtuigeten eetbaar vond.  ;D
Titel: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Jasper op 31 juli 2002, 20:43:00
Op grote hoogte - zo vertelde de televisie mij laatste - vermindert je proefvermogen. In een vliegend vliegtuig komt dat neer op zo'n 30% smaakverlies (vraag me niet hoe ze dat meetten). Voor een eerlijke vergelijking moet je dus een vliegtuigmaaltijd op NAP-hoogte consumeren.
Titel: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Christiaan op 31 juli 2002, 20:48:00
daar schijnen ze voor te compenseren. er worden zelfs speciaal "proef"vluchten voor gehouden.
Titel: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Angeliq op 05 augustus 2002, 23:13:00
Meestal ben ik zowiezo licht misselijk in een vliegtuig en drink ik alleen water. Maar op lange vluchten krijg je toch wel eens honger. Ik heb een keer prima pasta gehad bij swiss air. Niets bijzonders, pasta, tomatensaus en kaas, maar wel smaakvol. Iceland air was echt afgrijselijk, een soort tartaar van groenten met een laag vet eronder, zoals de vette gelei bovenop een blik kattenvoer
Titel: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: bart op 07 augustus 2002, 15:50:00
Ik kan een hoop slechte verhalen vertellen over Air India, maar het eten aan boord is zeker vega-vriendelijk. Er vliegen veel hindoes mee, dus er is altijd een vegetarische maaltijd (wel vies, het blijft vliegtuigeten). Op hun website kun je blijkbaar twee dagen voor vertrek inloggen en kiezen uit 23 verschillende maaltijden (ook Kosjer, Glutenvrij etc)
Titel: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: kiki op 07 augustus 2002, 15:58:00
British airway en Martinair. Het is niet superrrrlekker maar vies vind ik te negatief. Het is eigenlijk best goed te doen.
Titel: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: herwin op 07 augustus 2002, 18:33:00
hoe kan ik zo'n brakende smilie in mijn bericht plaatsen? ik zou er graag een stuk of tien willen plaatsen om mijn gevoel betreffende vliegtuig voer enigszins uit te drukken..
ik neem altijd zelf mijn eigen eten en drinken mee in een albert hein tas,..appelflappen, tompoesen, vegetarische pizza, belegde broodjes,.. en lekkere soya drank met chocolade of aardbeien smaak.
je kan van te voren ( reisburo) ook uit verschillende soorten vegetarische maaltijden kiezen ( moet je wel vragen want ze maken je er niet attent op!) en de asian vegetarian meal is echt de beste.
Titel: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Astrud op 08 augustus 2002, 08:30:00
Mijn ervaring met vliegtuig voer is dat het vegetarische eten vele malen beter is dan het "gewone" eten.

Toen ik nog geen vegetariër was sloeg ik de maaltijd meestal over of ik probeerde een hap en liet het gelijk daarbij.
De vega maaltijden zijn daaraantegen veel eetbaarder.

Het enige nadeel is dat er nog wel eens vergeten wordt deze maaltijd ook daadwerkelijk mee aan boord te nemen en als dat weer eens gebeurd, is er altijd wel zo'n grappige stewardes aan boord die je aanraad de stukjes gehakt uit de Spagheti Bolognese te peuteren van de "gewone" maaltijd die je dan krijgt aangeboden.

De blikken van verontwaardiging die je krijgt als je zegt dat dat niet de bedoeling is zijn ook op grote hoogte even onnozel...
Titel: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Jan op 09 augustus 2002, 22:58:00
Nou, het was dus weer mis op onze heen en terugreis. Besteld: 2 x vegetarisch en 1 keer veganistisch/glutenvrij. Ontvangen: op heenweg 1 x vegetarisch en uiteindelijk werd er ook nog een tweede gevonden, op de terugweg was er niet meer dan 1 vegetarische maaltijd.

Ach, het is eigenlijk de moeite niet om je druk over te maken denk ik dan maar weer.
Titel: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: lemonneke op 18 augustus 2002, 11:16:00
Ook op een gewone chartervlucht kun je wel eens geluk hebben. Dat ondervond ik verleden maand toen we vlogen met Condor (charter van Lufthansa). Een lekkere pasta gekregen met verfijnde (voor een vliegtuigmaaltijd toch) saus. Ik was echt letterlijk en figuurlijk in de wolken
Titel: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Yessica op 20 september 2002, 13:11:00
Omdat ik dus onverwacht snel naar huis moest, kon er geen vegetarisch eten meer geregeld worden voor mij. Dat begrijp ik, daar deed ik niet moeilijk over, ik was blij dat ik naar huis kon. Dan eet ik maar niks, dacht ik. En wat bleek? Men heeft gewoonlijk de keuze tussen een gerecht met vlees of vis en dit keer was het de keuze tussen vis of vegetarisch! Het vegetarische gerecht was een tortellini gevuld met ricottokaas en een tomaten-groentesausje.

Applausje voor United Airlines!
Titel: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Apraxia op 20 september 2002, 13:30:00
Niet of het een of het ander maarreee....jij bent toch vegan? Of heb je het niet gegeten maar wilde je ons gewoon de keuze ff laten weten?
Titel: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Yessica op 20 september 2002, 17:29:00
Inderdaad, ik ben vegan, maar ik kan je wel zeggen dat het op vakantie moeilijk is om vegan te zijn. Dit was mijn 2e vakantie sinds ik veganiste ben geworden en ik had gelukkig wat adresjes opgezocht waar men vegetarisch- en of veganistisch eten verkocht. Eén restaurant was dichtgespijkerd en de andere was gesloten wegens vakantie in augustus en september  En wat moet je dan? Ik heb het vooral bij pizza zonder kaas gehouden (keken ze vreemd van op trouwens) en veggieburgers, maar of die veganistisch waren... I don't know...

Ik heb het eten in het vliegtuig niet op, maar dat was omdat ik toch geen hap kon wegkrijgen. Ik had het misschien wel gegeten als ik honger gehad zou hebben.
Titel: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: babbie op 08 december 2002, 14:27:00
meestal is het echt niet te eten, ik ben vegetarier maar ik houdt absoluut niet van ommelet, en 90% van de vluchten krijg je als vegetarier ommelet.. Bah!
En dan snap ik nog iets niet, waarom krijg je als vegetarier ook altijd een ander toetje? lust je als je geen vlees eet ook geen gebak?
Titel: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 08 december 2002, 15:03:00
Quote:

En dan snap ik nog iets niet, waarom krijg je als vegetarier ook altijd een ander toetje? lust je als je geen vlees eet ook geen gebak?Ik snap daar ook niets van, ook al is het vlees-eterstoetje helemaal vegetarisch (b.v. chocolademousse dat in een verpakking zit waar de ingredienten op staan zodat je kunt concluderen dat het 100% vegetarisch is) dan nog krijg je als vegetarier iets anders, meestal iets dan zogenaamd "gezonder" is ,zoals fruit uit blik!

Waarschijnlijk wordt het vegetarische eten in zijn geheel aan een ander deel van de catering uitbesteed en hebben ze daar standaard weer andere toetjes dan in het vleeseters gedeelte, als het toetje uit de algemene catering zou komen zouden ze waarschijnlijk steeds moeten controleren of het echt wel vegetarisch is.

[ Dit Bericht is bewerkt door: Selly op 2002-12-08 15:05 ]
Titel: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sven op 08 december 2002, 15:20:00
De laatste keer dat ik gevlogen heb, was met Ryaniar. Het is allemaal heel erg low-budget zodat je geen eten krijgt in het vliegtuig, tenzij je het (duur) betaalt. Voor korte vluchten heb je helemaal geen eten nodig. Dus hoefde ik me ook geen zorgen te maken.

_________________
Sla niet. Prei wel.

[ Dit Bericht is bewerkt door: Sven op 2002-12-08 15:23 ]
Titel: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Brent op 09 december 2002, 08:12:00
Vorig jaar heb ik met Jetair gevlogen. Ik moest al 12,50 Euro  extra betalen om mijn vegetarische maaltijd aan boord aan te vragen.Ter plekke zijnde, bleek men mijn maaltijd vergeten te zijn. Ik heb nog met een schriftelijke verklaring van de stewardess mijn geld proberen terug te krijgen maar dit lukte niet. Volgens Jetair lag de schuld bij de catering en vice versa.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Amulya op 28 januari 2003, 00:27:13
als je om vergetarisch vraag (weken van te voren) blijkt dat er niet te zijn.... halen ze het vlees uit een vleesmaaltijd en schotelen ze dat voor. of als het er wel is GOOR! :pukey::pukey::pukey:
ik kan het weten, ik vlieg heel vaak (helaas)
Brittish Airways heeft wel heel lekker eten, althans als je richting India vliegt.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Christiaan op 28 januari 2003, 08:00:54
ik zit even te kijken op de site van de KLM en ik zie dat ze daar ook best wel keuze hebben aan vegetarische maaltijden
Citaat
Vegetarisch
Deze maaltijden bevatten geen vlees, vis en gevogelte of daarvan afgeleide producten. Er worden wel andere ingrediënten van dierlijke oorsprong in verwerkt, zoals eieren en melk. Bij de bereiding wordt gebruikgemaakt van sojaproducten en andere vleesvervangende componenten.

Fruitmaaltijd
Het voornaamste bestanddeel van deze maaltijd is fruit. Voor extra variatie kunnen aan de maaltijd ook groenten, noten en kaas worden toegevoegd.

Aziatisch vegetarisch
In deze maaltijden worden geen vlees, vis, gevogelte of daarvan afgeleide producten verwerkt. Bij de bereiding worden echter wel andere dierlijke producten zoals melk gebruikt. De maaltijden hebben een Indiaas karakter en zijn bereid met oosterse kruiden en specerijen.

Strikt vegetarisch
Deze strikt vegetarische maaltijden bevatten geen producten van dierlijke oorsprong, met inbegrip van honing, eieren of melk.
en dat klinkt best wel alsof de meeste mensen daarmee uit de voeten zouden kunnen. zelfs fruitariers...

wat ik me afvraag is hoe de goedkopere luchtvaartmaatschappijen dit geregeld hebben. ik weet al dat Easyjet alleen voor breatharians catert ;)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 28 januari 2003, 14:14:32
Bij charters op zomervluchten van Martinair, Transavia, e.d. is er op aanvraag altijd vegetarisch eten (ook als je een relatief korte afstand hebt zoals naar Griekenland), gaat wel eens mis, maar niet vaker dan bij KLM.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Cosmicgrl op 29 januari 2003, 10:46:52
Ik heb eigenlijk nooit problemen gehad in het vliegtuig wat betreft vegetarisch eten.
Eten was altijd overheerlijk.
Zoal met China Airlines als met Malaysian Airlines.
Mijn complimenten

Cos
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: J@n op 29 januari 2003, 14:10:18
Ik heb eigenlijk nooit problemen gehad in het vliegtuig wat betreft vegetarisch eten.

Ik heb eigenlijk nog nooit géén problemen gehad :( We nemen uit voorzorg tegenwoordig maar gewoon een paar appels en wat boterhammen mee.

Overigens heb ik ooit (hier?) iets gelezen over de reden waarom vegetarische maaltijden nergens naar smaken. Had iets te maken met de hoogte of de druk in de kabine of zo. Maar of het eten daar nou smakeloos van werd of dat je 't niet goed meer proeft weet ik niet meer. Iemand hier dioe er verstand van heeft?
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Christiaan op 29 januari 2003, 19:55:34
Overigens heb ik ooit (hier?) iets gelezen over de reden waarom vegetarische maaltijden nergens naar smaken. Had iets te maken met de hoogte of de druk in de kabine of zo. Maar of het eten daar nou smakeloos van werd of dat je 't niet goed meer proeft weet ik niet meer. Iemand hier dioe er verstand van heeft?
als het goed is compenseren de vliegtuigcateringsbedrijven daarvoor. ik heb ooit wel eens iets gezien over een proeverij op (letterlijk) hoog niveau...

de kans is groter dat ze gewoon geen verstand hebben van lekker vegetarisch koken. misschien moeten we maar eens een draadje uitgooien voor recepten voor vliegtuigvoedsel ;)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 29 januari 2003, 22:12:43
Ik vond vliegtuigeten tot een jaar of 7 geleden echt heel goor maar heb het idee dat ze tegenwoordig betere technieken hebben en dus het lekkerder is, ik heb er een paar keer heel fatsoenlijk gegeten.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: animal lover op 30 januari 2003, 12:50:48
Ik vlieg deze zomer naar Thailand, moet inderdaad afwachten wat ik voorgeschoteld krijg. Ben nu een jaar veg,maar afgelopen zomer zelf met de auto op vakantie gegaan.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: danny op 11 juni 2003, 21:26:41
Als je naar een reisbureu gaat om je vliegtuigticket te kopen of te reserveren is het bij vele maatschappijen mogelijk om een vegetarische schotel te vragen tijdens de vlucht, dient wel te gebeuren 3-4 weken voor het vertrek. Veel moet je er niet van verwachten maar het is in elk geval beter dan de troep die je anders te slikken krijgt. Probeer maar eens, kan best meevallen.
Groetjes
Dannyken61@hotmail.com
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Pieter B op 12 juni 2003, 11:00:12
Dat klopt, behalve wat KLM betreft: op vluchten binnen Europa serveren zij geen warme maaltijd meer, alleen nog maar (ontzettend gore) broodjes, en daar bestaat geen specifiek vegetarische variant van; het heeft dus geen zin om voor Europese vluchten bij KLM een vegetarische maaltijd te reserveren.

Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 12 juni 2003, 14:29:32
Dat klopt, behalve wat KLM betreft: op vluchten binnen Europa serveren zij geen warme maaltijd meer, alleen nog maar (ontzettend gore) broodjes, en daar bestaat geen specifiek vegetarische variant van; het heeft dus geen zin om voor Europese vluchten bij KLM een vegetarische maaltijd te reserveren.

Wat raar? Zijn dan niet alle broodjes vegetarisch o.i.d.?
In kreeg van Transavia 14 Euro terug omdat ze geen eten meer serveren. Het is een vlucht van 2 uur, dus dan krijg je altijd iets van een broodje, nou, ik heb liever 14 Euro dan zo'n suf broodje.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: bart op 12 juni 2003, 18:38:17
Via de website van je vluchtmaatschappij kan je meestal ook opgeven.
Vlieg je naar Amerika, onthoud dan dat een vegetarische maaltijd een 'vlaggetje' bij je naam oplevert, en dat je iets meer aandacht van de douane krijgt, zeker als je je ticket contant betaald hebt. De CIA vindt het blijkbaar belangrijk om te weten dat er vegetariërs hun land binnenkomen...0
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Hizikigrrrl op 12 juni 2003, 18:48:08
Via de website van je vluchtmaatschappij kan je meestal ook opgeven.
Vlieg je naar Amerika, onthoud dan dat een vegetarische maaltijd een 'vlaggetje' bij je naam oplevert, en dat je iets meer aandacht van de douane krijgt, zeker als je je ticket contant betaald hebt. De CIA vindt het blijkbaar belangrijk om te weten dat er vegetariërs hun land binnenkomen...0


Wow, das cool.. bang dat ze bommen in sandalen met geitenwollensokken doen?

Vegetarische maaltijd, je voor de douane goed insmeren met dat hennepspul van de Bodyshop ... heerlijk, effe stangen ;D
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 17 juni 2003, 10:36:46
Korte vluchten: hier maakt bijna geen maatschappij nog onderscheid voor vegetariers, maar er is altijd de keuze tussen vlees/vis of kaas op brood.
Langere vluchten: meestal goed. British Airways is heel goed, Quantas ook. Het enige rare is dat je in plaats van de luxe desserts en chocolade koekjes meestal fruit en volkoren koekjes krijgt. Wel gezond in ieder geval!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Brent op 18 juni 2003, 11:39:30
Sunjets en Jetair (touroperators) vragen 12 Euro om een vegetarische maaltijd te bestellen in het vliegtuig.
De afzetters :angry3:
'k Heb dan maar zelf naar Sobelair gebeld. Dat kost me nix, en ze waren nog heel vriendelijk ook.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: bart op 18 juni 2003, 15:48:59
Zojuist ticket gekocht bij Swiss Air. Meteen werd mij gevraagd wat ik wilde eten (vega), in welke stijl (Aziatisch ipv Europees), zonder toeslag ofzo.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Apraxia op 18 juni 2003, 19:42:35
Zojuist ticket gekocht bij Swiss Air. Meteen werd mij gevraagd wat ik wilde eten (vega), in welke stijl (Aziatisch ipv Europees), zonder toeslag ofzo.

Eet jij vega in vliegtuig omdat ze er hgstwrschlk geen biologisch vlees hebben of hoor je weer bij ons?
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: bart op 19 juni 2003, 14:45:22
Omdat het vlees aan boord van vliegtuigen toch niet te vreten is kan ik net zo goed vegetarisch eten.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Yessica op 08 juli 2003, 10:01:32
O ja, ik verbruik wat veel kerosine, maar éénmaal op de grond doe ik alles met de fiets en trein...

Ik maak me schuldig aan dezelfde zonde  ;D
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Brent op 16 juli 2003, 17:19:44
Het tweede jaar op rij liep er wat mis met Sobelair.
Op mijn terugvlucht naar Luik bleek er geen vegetarische maaltijd aan boord te zijn. Gelukkig kon ik van een vriendelijke stewardess een sandwichke met kaas krijgen. :-* 'k Heb toch net een mailtje naar Sobelair gestuurd om mn beklag te doen. Ik ben es benieuwd naar hun reactie.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: J@n op 20 juli 2003, 01:27:31
Dit jaar ging het voor het eerst zowel op de heen- als de terugvlucht goed. Wel vooraf nog een keer extra gebeld met Martinair en toen o.a. te horen gekregen dat een combinatie van menu's niet mogelijk is. Wij hadden één veganistisch/glutenvrij menu willen hebben, maar dat kon dus niet. Dus toch nog boterhammen moeten meeslepen.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: kattekop op 18 augustus 2003, 15:35:36
Wij hadden één veganistisch/glutenvrij menu willen hebben, maar dat kon dus niet. Dus toch nog boterhammen moeten meeslepen.

Boterhammen zijn toch ook niet glutenvrij???   ::)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Christiaan op 18 augustus 2003, 15:38:55
Boterhammen zijn toch ook niet glutenvrij???   ::)
Hangt er vanaf waar je ze van maakt...
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: kattekop op 18 augustus 2003, 15:43:29
Toen ik nog geen veganist was, maar mijn buik vol had van 'omelet Amsterdam' die je standaard op een Transaviavlucht kreeg, heb ik eens een veganistisch menu besteld. Dat was nog steeds geen 'haute cuisine' maar beter te pruimen dan de afgezaagde omelet. Bij het reisbureau kijken ze nog vaak wel vreemd als ik om veganistisch eten vraag, maar meestal komt het wel door bij de boeking. Al heb ik ook al een paar keer gehad dat het vega eten op was in het vliegtuig, dus ik neem standaard ook zelf nog maar wat te eten mee (ook handig als je ineens uren vertraging hebt of zo).

Wat ik wel raar vind is dat vlak na het opstijgen je naam wordt omgeroepen in het vliegtuig, met het verzoek je bekend te maken door op een knopje te drukken. Dan weten ze waar ze de vega maaltijd moeten brengen. Maar ze hebben je bij het inchecken toch een stoelnummer toebedeeld? Dus weten ze toch waar je zit? Hier heb ik me vaak over verbaasd. Krijg je gelijk van die nieuwsgierige blikken en zo van medepassagiers...
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: bart op 04 september 2003, 12:40:49
Swissair VLucht LX 182 van Zurich naar Bangkok.
Na het instappen komt een gladgeschoren jongen mij vragen ob ich, Herr B, ein vegetarische Mahlzeit hergestellt hab'. Dat hab' ik. Vervolgens krijgt mijn achterbuurvrouw mijn 'asian vegetarian meal'. Rijst met twee currys. Niet spannend, maar er zit in de verte nog smaak aan, wat van het broodje niet gezegd kan worden.
Mijn asian vegetarian breakfast, de morgen erna bestaat uit dito oudbakken broodje, vier druiven en een paak plakken vieze Gruyere die in ieder geval niet Asian en waarschijnlijk ook niet vegetarian zijn.
Heel behoorlijke koffie though, voor het eerst aan boord van een vliegtuig.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: J@n op 04 september 2003, 19:59:55
Wat ik wel raar vind is dat vlak na het opstijgen je naam wordt omgeroepen in het vliegtuig, met het verzoek je bekend te maken door op een knopje te drukken.

Doen ze alleen bij bepaalde maatschappijen. Volgens mij heb ik het jaren geleden eens bij Martinair meegemaakt en daarna nooit weer.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Christiaan op 04 september 2003, 20:11:23
Mijn asian vegetarian breakfast, de morgen erna bestaat uit dito oudbakken broodje, vier druiven en een paak plakken vieze Gruyere die in ieder geval niet Asian en waarschijnlijk ook niet vegetarian zijn.
"Asian vegetarian" betekent niet dat je curries krijgt. In Azie verstaan ze onder vegetarisme net iets anders dan in het Westen. In India vallen er in ieder geval geen eieren onder.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Yessica op 22 september 2003, 13:27:39
Ik had bij Air Canada ook Aziatisch Vegetarisch besteld en op de heenweg betekende dat rijst met één heel koolblad, wat tahoe en er zullen vast ook wel ergens wat kruiden ingezeten hebben, en op de terugweg was het.... lasagna  ??? Maar nee hoor, dat was een foutje, ik kreeg uiteindelijk kale bami met smakeloze groenten en wel redelijk gekruide tahoe.

Ik heb ooit lekkerder aziatisch vegetarische maaltijden gekregen, maar ja, ik heb ook wel betere luchtvaartmaatschappijen gehad. Wat een ouwe bende zeg, zowel vliegtuig als de bemanning, maar goed, daar gaat het hier niet over  :)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Poek op 22 september 2003, 13:50:06
Ik heb 1 keer Aziatisch vegetarisch bij de KLM gehad (op weg naar India) en dat vond ik heel lekker.

Het grootste probleem dat ik heb me vliegtuigeten is dat anderen (de schaakbond meestal) vergeten door te geven dat ik vegetarier ben :(
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: J@n op 26 september 2003, 12:16:17
Het grootste probleem dat ik heb me vliegtuigeten is dat anderen (de schaakbond meestal) vergeten door te geven dat ik vegetarier ben :(

Regel 1: altijd zelf doen. Regel 2: achteraan bellen. Regel 3: navraag doen bij de incheckbalie. Regel 4: navraag doen voor de terugvlucht. Regel 5: navraag doen bij de incheckbalie. En dan wil het wel eens goed gaan ;)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: dorinka op 27 september 2003, 14:49:09
Ik heb 1 keer Aziatisch vegetarisch bij de KLM gehad (op weg naar India) en dat vond ik heel lekker.

Het grootste probleem dat ik heb me vliegtuigeten is dat anderen (de schaakbond meestal) vergeten door te geven dat ik vegetarier ben :(

ik hoor het hier vast niet te vragen, maar ben jij een goede schaker ofzo?

Dorinka
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: J@n op 27 september 2003, 23:16:57
ik hoor het hier vast niet te vragen, maar ben jij een goede schaker ofzo?

Ik denk dat Poek in een simultaanpartijtje tegen de rest van Vegatopia de meeste partijen wel zal winnen.  :)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Poek op 28 september 2003, 00:03:55
ik hoor het hier vast niet te vragen, maar ben jij een goede schaker ofzo?

Ik denk dat Poek in een simultaanpartijtje tegen de rest van Vegatopia de meeste partijen wel zal winnen.  :)

Hm, 347 borden tegelijk? Ik ben wel een goede schaker, maar geen goede marathonloper :)

En Dorinka, kijk eens op mijn website naar de categorie schaken als je geinteresseerd bent,
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: dorinka op 28 september 2003, 14:45:13
oh ben jij diegene met het rode haar op het NK vorig jaar.
Mijn vriend was daar vorig jaar en vond het een erg grappige manier van de tegenstander af te leiden.
later vroeg je hem in de stad waar een opticien zat. (waarom heb je eigenlijk geen rode lenzen?)

Dorinka
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Poek op 28 september 2003, 14:48:44
oh ben jij diegene met het rode haar op het NK vorig jaar.
Mijn vriend was daar vorig jaar en vond het een erg grappige manier van de tegenstander af te leiden.
later vroeg je hem in de stad waar een opticien zat. (waarom heb je eigenlijk geen rode lenzen?)

Dorinka

Het heeft niets met de tegenstander afleiden te maken hoor! En er was inderdaad een lens van me kapot gegaan en helaas kon ik niet aan een nieuwe komen, halve toernooi dus met 1 lens gespeeld :(

Ik heb geen rode lenzen omdat ik mijn ogen mooi genoeg vind.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: nicky_too op 01 oktober 2003, 14:47:01
Goed dat ik deze draad zag. Bijna vergeten vegetarische maaltijd voor mezelf te regelen voor mijn vlucht naar San Francisco...

groeten,
Nicky
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: bart op 01 oktober 2003, 15:27:33
Er staat me een interview met Jan Timman bij, waarin hij over een (toen achttienjarig) talent iets zei a la 'Hij kan best aardig schaken, maar hij moet ophouden met dat vegetarisme. Vegetariers hebben geen killer-instinct.'
Was jij dat?
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Poek op 01 oktober 2003, 15:39:29
Ik denk dat je een interview met Loek van Wely bedoelt, en dat het over Erik van den Doel ging. Da's overigens een part-time vegetarier (soms wel, soms niet). Die uitspraak van Loek moet je verder niet zo serieus nemen (ik doe dat tenminste niet).
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: kattekop op 02 oktober 2003, 11:09:10
Heb gisteren een reisje naar Mexico geboekt en ze hadden zelfs een code voor een veganistische maaltijd in het vliegtuig (air holland). Het reisbureau moest er nog wel even voor bellen, maar het lijkt geregeld. Ben benieuwd wat we straks te eten krijgen :)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: nicky_too op 02 oktober 2003, 16:07:14
Nou, ik ben ook benieuwd. Ben vandaag de tickets gaan halen en er stond in de computer "non-diary" bij mijn vegetarische maaltijd. Daar heb ik niet om gevraagd, maar ik vind het niet erg uiteraard.

groeten,
Nicky
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Yessica op 02 oktober 2003, 20:18:15
Heb gisteren een reisje naar Mexico geboekt en ze hadden zelfs een code voor een veganistische maaltijd in het vliegtuig (air holland). Het reisbureau moest er nog wel even voor bellen, maar het lijkt geregeld. Ben benieuwd wat we straks te eten krijgen :)

Probeer er niet te veel van te verwachten, op zich heb ik vaker wel dan niet -redelijk- goed vegetarisch te eten gekregen in vliegtuigen, maar het veganistische eten vond ik vrij smakeloos. In de lucht moet je al rekening houden met allerlei omstandigheden die van invloed kunnen zijn op het eten en als het dan ook nog vegan moet zijn, nou, dan is het moelijk er nog een smakelijke hap van te maken  :)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: nicky_too op 04 november 2003, 08:00:36
Het eten wat ik heb gekregen naar en van San Francisco was heel behoorlijk!  ;D

Mijn ervaringen waren ook niet bepaald goed, maar nu dus wel. Ik had strikt vegetarisch voedsel gekregen. Daar had ik niet om gevraagd, want ik gebruik dus wel melk en eieren en kaas, maar goed. Het was gewoon lekker, alleen voor mij geen lekkere toetjes, maar meloen en andere walgelijke vruchten.

groeten,
Nicky
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Jasper op 04 november 2003, 10:59:34
... alleen voor mij geen lekkere toetjes, maar meloen en andere walgelijke vruchten.

Je wil toch niet écht beweren dat meloen een walgelijke vrucht is?
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: nicky_too op 04 november 2003, 13:32:20
Je wil toch niet écht beweren dat meloen een walgelijke vrucht is?

Oh ja, hoor! Ik vind geen enkel soort fruit zo vies als meloen. Er is niets ergers.

groeten,
Nicky
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: M. op 04 november 2003, 13:43:27
Ik vlieg erg veel (mijn grootste zonde) en over het algemeen gaat het goed met de maaltijden en meestal vind ik het nog echt lekker ook. Ik bestel het gewoon bij het reisbureau als ik de vlucht boek. Alleen tijdens mijn laatste vakantie met een krakkemikkige turkse vliegtuigmaatschappij hadden ze geen veganistische maaltijd (terwijl het reisbureaus had gezegd van wel), maar het meeste kon ik wel eten, de kaas heb ik aan anderen gegeven.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: M. op 04 november 2003, 13:47:22
Oh ja en vorig jaar vloog ik naar Portugal met mijn vriend en toen kwam er een steward naar ons toe en zei dat hij had gezien dat we een vegetarische maaltijd hadden besteld en daarom kwam hij even onze hand schudden en ons een zakje nootjes geven (extra dus) omdat hij zelf ook vegetarier was, dat vond ik wel erg leuk :)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: ellen op 27 februari 2004, 21:34:24
Alitalia:

Well, voor mij was het ueberhaupt de eerste keer dat ik eten kreeg in het vliegtuig, maar goed.

Omdat ik niet van te voren had gezegd dat ik wel vegetarisch wilde kreeg ik ook niets. (ik denk altijd dat ik zo normaal ben, terwijl... tja...)

Bij het herbevestigen van mij vliegtuig terug maar eens proberen. (want kosher kon wel, misschien zeg ik wel dat ik een vegetarische jood ben (de Ling klinkt best joods toch?)

Maar als het niet kan, niet getreurd. Als het namelijk net zo smakeloos was als de snack op de heenweg en het "het lijkt op pasta zonder vlees¨gerecht, maakt het niet uit wat ik naar binnen schuif.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: ellen op 09 maart 2004, 09:44:30
Eten aan boord van een vliegtuig is heet.

Nadat ik mijn smakeloze vegetarische pasta ophad, kwamen ze de rest langsbrengen. Ineens kreeg ik 5 maaltijden van anderen op mijn been en arm.

Au!

Een blaar en wat rode vlekken.

Ik kan je wel de service en ontbijt in de businessclass aanbevelen ;)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Corrupted op 16 april 2004, 19:53:44
United rules!

Volgens mij zijn ze inmiddels failiet, maar die hadden echt goed vegan eten. Ik had het bij het reisburo opgegeven en dacht dat ze het wel niet zouden meenemen, maar nee hoor. Lekker eten, en zelfs bio/vegan chocolate chip coockies! Volgens mij kwam het meeste van dat eten (waar een etiket opzat iig) gewoon uit de USA trouwens.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 26 april 2004, 14:46:57
Turkish Airlines is ook niet verkeerd. Alleen het reisbureau laten doorgeven dat ik vegetarier was, en het eten was er dan ook. Op de heen weg moesten ze even zoeken maar toen was het er en het smaakte prima, op de terugweg was het er ook, en ook lekker nou ja voorzover vliegtuigeten dan lekker te noemen is. Het vegetarische eten was trouwens meteen ook vegan.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: ellen op 27 april 2004, 08:57:25
Om even terug te komen op het eten van Alitalia, dat niet alleen vies, maar ook erg heet was.

De foto's van mijn been zijn klaar. Bah! Het ziet er nog naarder uit dan in mijn herinnering. Ondertussen is me ook wel duidelijk dat de littekens niet voor de zomer weg zullen zijn. Sterker nog. Van een kleine is de huid veel dikker geworden en het jeukt ontzettend.

Ik heb ze een brief geschreven waar ik dringend doch vriendelijk gevraagd heb om een vergoeding. Daar heb ik van het kantoor in Nederland een brief van gekregen dat ze aan het hoofdkantoor zullen vragen hoe het kon gebeuren en excuses en bla. Het heeft me wat te lang geduurd, dus ik zal wel moeten bellen...

Maar: Alitalia is zo goed als failliet.

Iemand tips/ervaringen met het aanklagen?

En zou ik ze ook aansprakelijk kunnen stellen voor mijn cellulitus?  ;D
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Viz op 27 april 2004, 10:52:34
Het klm eten van en naar Paramaribo viel erg mee :) . Alleen keken wij met ons ietwat smakeloze pasta-prutje toch wel ietwat jaloers naar de 'asian vegetarian' maaltijd van de buurvrouw. Die zag er toch wel iets lekkerder uit dan onze 'western style'...
Wel ongezellig ook altijd dat je als vega het eten altijd veel eerder krijgt, waardoor jij het al op hebt voordat de anderen krijgen. Bovendien zijn de kleine maaltijden toch vaak allemaal hetzelfde.
Van Paramaribo naar Amsterdam was vooral het bladerdeeg met kerrieaardappelpasteitje erg lekker, samen met de verse sinaassappelpartjes :) . Alhoewel ik om 01:30 eigenlijk helemaal nog geen zin in het ontbijt had, maar toen was het al plots 6.30 boven Engeland... Snif. En zeker geen zin in de Mars?!! die bij het ontbijt zat. Yugg!

Ende Ellen: beterschap! En volgende keer gewoon teruggooien!  ;D
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: ellen op 28 april 2004, 08:46:14
Ladilee! Alitalia wil me een vergoeding geven van 200 euro. Ik ben geneigd het aan te nemen. Als de deskundige het ook zegt, teken ik vandaag in het Italiaans en Engels dat ik verder afstand doe van verdere claims etc.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Kiwi op 28 april 2004, 08:47:59
Ik ben verder geen deskundige op dit gebied, maar ik zou het meteen aannemen! Goed zeg!  :D
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: yoeska op 09 mei 2004, 00:48:57
Bijna altijd gaat het mis. Mijn vriend eet zo af en toe wel vlees, dus als we twee vegetarische maaltijden bestellen, zijn we met een al tevreden. Dat lukt nog wel eens. Twee is zeldzaam. BA spande laatst toch wel de kroon: op de heenweg vonden ze uiteindelijk nog een eersteklas veg maaltijd, terug kregen we een  eindeloze preek dat we dat dan ook moeten bestellen. Ja, wat dacht je dat we gedaan hadden? Toen beweerden ze nog ergens "left-overs" gevonden te hebben, die ze op zouden warmen, maar die kwamen toch ook niet. Nou had ik ook niet zo'n trek in kliekjes (en al op het vliegveld van Kaapstad gegeten (pitabroodje gevuld met spinazie en feta, lekker!), dus t was niet zo erg. 's Ochtends was er ineens wel veg ontbijt. (de vleeseters hadden spek ofzo op hun broodje).

Ik geef het altijd door bij boeken en vraag er ook naar bij inchecken (soms staat het er wel, soms niet en veel verband met de aanwezigheid van veg maaltijden heb ik niet kunnen ontdekken). Hoe doen jullie dat, ook nog extra bellen een paar dagen voor je weggaat? Helpt dat?

Hoe lukt het jullie om oosters veg te bestellen? Heb ik wel eens geprobeerd, maar dan kan dat niet. (lijkt me veel lekkerder)

En dan die toetjes van blikfruit als het wel lukt. Misschien zit er gelatine in de taartjes, maar ik heb ook wel eens de indruk dat je gemakshalve veganistisch krijgt als je vegetarisch hebt gevraagd. Zo krijg ze soms margarine terwijl de rest roomboter krijgt. Ik kan me een reis per Lufthansa herinneren, waarbij ik even bang was dat ik hele lange oren zou krijgen: echt alleen konijnenvoer. (waarmee ik niet zeg dat veganistisch eten per definitie konijnenvoer is, maar in deze Duitse interpretatie was het dat wel)

Enfin,  heel erg is het allemaal niet, wel ergerlijk.Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Toeps op 13 mei 2004, 17:45:32
Ik ben van de zomer naar Turkije gegaan met Fly Air. Je weet wel, zo'n belabberde maatschappij dat ze maar in de naam zetten dat ze toch écht kunnen vliegen. Iedereen kreeg hetzelfde voer. Niet vega dus. Ik vroeg het nog aan zo'n steward-Turk. "Is this meat? I'm a vegetarian." Maar het was geen vlees, zo vertelde hij: "No, no meat. Chicken."  :-\
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 03 juni 2004, 09:48:23
Met Singapore Airlines naar Australie, overstap in Singapore. Ik had asian vegetarian eten besteld bij het boeken van mijn ticket.
Op het eerste stuk van de reis twee warme maaltijden, op het tweede stuk een warme maaltijd en een broodje salade. Meteen bij binnenkomst werd mijn stoel gemerkt met een sticker (pas op, gevaarlijke groenvoereter of zoiets :)), ik kreeg mijn eten als eerste, het was vegan op het toetje na (ijs) en allemaal verschrikkelijk lekker. Pittige curry, wokschotels etc. Erg goed geregeld  :D
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Poek op 03 juni 2004, 10:02:34
Ja, Asian Vegetarian heb ik ook goede ervaringen mee. Het smaakt als restauranteten in plaats van vliegtuigeten.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Jasper op 03 juni 2004, 16:46:51
Voor het geval ik dat nog niet had vermeld: het voer van Continental Airlines is om te huilen. Kleffe broodjes met plastic kaas en eveneens kunstmatige lasagna hadden me memorabele buikklachten opgeleverd.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: moonflower op 13 juni 2004, 13:54:12
Op aanraden van een kennis een fruitschotel besteld. Dat was gelukkig mogelijk. Bij het inchecken nog even gecontroleerd. Ging allemaal van een leien dakje. Ik rook dus onraad... Eenmaal in het vliegtuig was het dus idd weer foute boel. Ze kwamen niet meteen naar me toe...slecht voorteken. Bij het uitdelen wisten ze niet eens wat een fruitschotel was. Personeel was zo vrij om hun bananen met mij te delen. Twee heerlijke Del Monte's kunnen verorberen. Vervolgens bij het overstappen nog eens uitgelegd wat ik allemaal niet eet, aangezien we ook nog een tussenstop hadden en meerdere maaltijden konden verwachten. Dat zou dus in orde komen. Maar goed luisteren is nu eenmaal moeilijk, zodat ik vervolgens de volgende ronde wel een maaltijd zonder ui en look kreeg, maar met kip en melkprodukten. Na de tussenstop was er een wissel van personeel en werd mijn voorkeur gewoon niet doorgegeven, zodat het wederom niet goed was. Bangladesh Airlines dus, wel lekker zeer goedkoop en dat vond ik dan weer belangrijker.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 16 juni 2004, 11:57:58
Asian vegetarian was ook op de terugweg met Singapore Airlines erg goed. Bijna vegan, op de yoghurt en magnums als toetje na. Op de nationale vluchten in Australie (Quantas) kreeg ik ook mijn bestelde maaltijd, in Europa gaat het op dat soort kortere vluchten (tot 5 uur) juist vaak fout.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Poek op 16 juni 2004, 12:06:01
Welkom terug Sam :) Wat heb je allemaal gedaan in Australie?
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 18 juni 2004, 15:17:05
Gewerkt... in Brisbane, Sydney en Perth. En nog 2 dagen vrij gehad en dus gaan duiken :)
Eten in Australie is trouwens goed: mengsel van de engelse keuken met heel veel multi-culti invloeden. Overal vegetarische opties!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Hizikigrrrl op 18 juni 2004, 19:11:32
Mag ik vragen wat voor interessante baan jij hebt, Sam?

Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Draek op 01 juli 2004, 18:43:39
Ik vlieg met KLM naar curacao, en volgens mij krijg je dan ook eten erbij...dus....moet je dan bellen enzo om dat te regelen en hoe is het met KLM eigenlijk?
Ik neem zelf maar gewoon wat eten mee. Zo lang zal de vlucht ook wel niet duren.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Poek op 01 juli 2004, 18:45:10
Ik vlieg met KLM naar curacao, en volgens mij krijg je dan ook eten erbij...dus....moet je dan bellen enzo om dat te regelen en hoe is het met KLM eigenlijk?

Ja, en het is lekker (volgens mij is dat al eens vermeld in deze draad).
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Draek op 01 juli 2004, 18:50:49
Alleen deze:
KLM zegt wel een goede policy te hebben, maar mijn ervaringen trekken dat toch sterk in twijfel.
en een bericht van jouw die wel positief is.

En een bericht met opsomming van wat ze hebben. Niet echt veel dus.  Ik zal wel even bellen hoe en wat...
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: #Q@ñon op 01 juli 2004, 18:52:39
Ik vlieg met KLM naar curacao, en volgens mij krijg je dan ook eten erbij...dus....moet je dan bellen enzo om dat te regelen en hoe is het met KLM eigenlijk?

Melden bij het boeken.
Vooral er op aandringen dat het óók de retourvlucht betreft, want dat willen ze nog wel eens over het hoofd zien.

En bij het inchecken nog eens extra navragen of je maaltijdwensen correct geboekt staan.

Hoe lang duurt je vlucht eigenlijk?
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Draek op 01 juli 2004, 18:59:55
Melden bij het boeken.
Dat is al gebeurd door een bureau die wat dingen voor de stage regelt. Had ik eigenlijk moeten aangeven. Maar ik zie (op de klm website) dat je het 36 uur van te voren kan aangeven.

Citaat
Hoe lang duurt je vlucht eigenlijk?
eh...geen flauw idee, staat dat ergens...?  Oja zie ergens 9 uur staan.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: maud op 01 juli 2004, 19:45:40
Ik neem zelf maar gewoon wat eten mee. Zo lang zal de vlucht ook wel niet duren.

Ja kom nou! Ze houden maar rekening met jouw veganisme.  :P
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Draek op 01 juli 2004, 20:24:56
Ik neem zelf maar gewoon wat eten mee. Zo lang zal de vlucht ook wel niet duren.

Ja kom nou! Ze houden maar rekening met jouw veganisme.  :P

Ja maar ik vertrouw de klm niet :)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 01 juli 2004, 23:21:27
ik zou nu de klm bellen, dan nog een keer 36 uur van te voren, en dan melden als je incheckt (tenzij je incheckt bij een automaat, dan kan dat niet, dus om die reden zou ik niet inchecken bij een automaat). En zelf wat meenemen want ze vergeten het nogal eens. Aan de stewardess in het vliegtuig moet je het met het eten uitdelen nogmaals melden en dan moeten ze zoeken. MAar als het er is, is het voor vliegtuigeten bij KLM meestal wel redelijk.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Draek op 01 juli 2004, 23:24:34
Ik ga gewoon elke dag bellen :) Kan je ook nog kiezen wat je wilt eten? ;)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 02 juli 2004, 00:00:16
Ik ga gewoon elke dag bellen :) Kan je ook nog kiezen wat je wilt eten? ;)


Ik denk dat dat contraproductief werkt. Trouwens, als je naar Azie vliegt kan (of misschien kon; dat ze dat wegens bezuinigingen inmiddels hebben afgeschaft) je altijd kiezen tussen Aziatisch veg en Europees veg. Maar ik weet niet of dat nog zo is en of dat naar de Cariben ook zo is  :)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Draek op 02 juli 2004, 00:05:41
Dan word het zeker Caribean Veg ofzo :)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 02 juli 2004, 00:06:40
Dan word het zeker Caribean Veg ofzo :)

oei, als ze het dan maar niet Rastafari style met hennep enzo doen  ;)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: maud op 02 juli 2004, 01:46:47
Ja maar ik vertrouw de klm niet :)

Ahaa.. En daarom stap je in hun vliegtuig..  ::) :confused: :-X
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Draek op 02 juli 2004, 02:24:27
Ahaa.. En daarom stap je in hun vliegtuig..  ::) :confused: :-X

ik ben levensmoe :P
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: emmely op 27 juli 2004, 10:52:42
ik ben net terug uit australie en heb meerdere (binnenlandse) vluchten gedaan en het eten was echt super!! voor de 4 keer met signapore airlines..
je moet het met inchecken aangeven, anders is er geen garantie dat het lukt.
ik heb 2 keer een vegan en 2 keer vega gehad. waren allebei super. bij de vega kwamen ze vragen of ik vis, eieren etc at en bij de vegan hadden ze alles gewoon perfect geregeld.. ook de snacks kon allemaal vega(n) .
signapore airlines was super..
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: J@n op 27 juli 2004, 21:28:37
Voor het eerst in mijn vliegende bestaan is het helemaal goed gegaan: zowel op de heen- als de terugreis naar Skiathos met Martinair was er vegetarisch eten voor ons beiden. Op de heenweg was het wel een heel karig ontbijtje met een schijfje tomaat en een schijfje komkommer, maar op de terugweg was het zelfs nog wel lekker ook: een fruitcurry. Opvallend was wel dat er naast ons een veganiste incheckte en haar maaltijd bleek niet aan boord te zijn geaan, waarop ze zei: "Ach ja, ik ben eraan gewend dat het misgaat."
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Draek op 27 juli 2004, 21:51:55
Nou ik ben benieuwd wat ik ga krijgen... ik heb het doorgegeven aan KLM.

Citaat
Opvallend was wel dat er naast ons een veganiste incheckte en haar maaltijd bleek niet aan boord te zijn geaan, waarop ze zei: "Ach ja, ik ben eraan gewend dat het misgaat."
Grappig... meteen even gevraagd of ze vegatopia kende? :)
Misschien is het wel een 'vermiste' vegatopiaan die even een tijd aan het reizen is ofzo..
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Brent op 30 juli 2004, 19:18:29
11 augustus vlieg ik met het Duitse Condor airlines. (reis geboekt bij Thomas Cook) Bij de andere maatschappijen kan ik gewoon door een telefoontje mijn vegemaaltijd  bestellen. Dit jaar is dat wel effe anders. Ik heb eerst formulieren moeten aanvragen voor "special wishes", deze moeten doorfaxen, volgende week krijg ik dan antwoord of een vegemaaltijd wel mogelijk is.  :angry1:
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Draek op 09 augustus 2004, 22:25:22
Mijn ervaring met KLM. Zeer goed! Ik kreeg 2 keer een 'warme' maaltijd. De eerste was iets met cocos enzo.. wat fruit erbij en wat groente dingetjes. Dat bakje cocosvoedsel (een of andere saus met rijst e.d. ) was iig lekker. De 2e maaltijd was een of ander chinees gerecht ofzo, maar dat was niet echt lekker.

IIg een positief oordeel over KLM.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Draek op 13 augustus 2004, 20:39:12
De foto's zijn online van de vlucht e.d.! zie www.vanafcuracao.nl

Dit (http://www.denatuur.nl/vanafcuracao/albums/vlucht/DSCF2462.jpg) kreeg ik in het vliegtuig.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Ginirover op 14 augustus 2004, 12:34:59
Het lekkerste vliegtuigeten ooit hadden wij enkele jaren geleden op onze vlucht naar Thailand met Balkan Airlines (Bulgaarse luchtvaartmaatschappij) Op de vlucht van Sofia naar Bangkok (en 3 weken later terug) hadden we keilekkere Shopsalad - dit is salade met tomaten, een soort fettakaas, peper en een dressingske.
Veel van onze medereisigers vonden het niet zo lekker, wij wel en dus hebben we zo wel enkele porties binnengespeeld van onze naaste buren  ;D.  Idem met de yoghoutjes die er als dessert waren, njummie njummie.....
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Brent op 18 augustus 2004, 10:55:56
Gisteren een reportage op BBC world gezien. Men had het over een onderzoek naar de kwali -en kwantiteit van vliegtuigmaaltijden. De Aziatische maatschappijen komen het best uit het onderzoek. Wat trouwens opvalt is dat de kwantiteit het laatste jaar erg verminderde. Ik kreeg trouwens ook alleen maar een piepklein broodje groenten een koekje en een alpropuddinkje bij Condor. ;)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Draek op 25 augustus 2004, 01:20:53
De foto's zijn online van de vlucht e.d.! zie www.vanafcuracao.nl

Dit (http://www.denatuur.nl/vanafcuracao/albums/vlucht/DSCF2462.jpg) kreeg ik in het vliegtuig.


Niemand gezien dat mijn stagegenoten de foto gefotoshopt hebben?
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Yessica op 10 november 2004, 22:04:15
Als je gaat vliegen en je wil weten hoe je vega(n) maaltijd eruit gaat zien, kun je op deze site alvast een kijkje nemen  :)

www.airlinemeals.net

(je kunt zoeken per type maaltijd en per maatschappij)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Draek op 22 januari 2005, 18:49:11
Nou mijn verdere ervaring met KLM.

Bij de terugreis kreeg ik mijn vega-meal. Het was een of andere mix met groente. Was niet te vreten eigenlijk.
En waarom stoppen ze kaas en boter plus een taartje bij mijn vegan meal? Ik heb het gemeld en de vriendelijke stewardes haalde voor mij wat fruit ipv datgene.

De 2e maaltijd was een ontbijt maaltijd. Ik kreeg iets van een gemaalde peren puree. Dat was eigenlijk best lekker.
En daarbij ontbijtkoek en nog een alpro-toetje.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Gabs op 31 januari 2005, 16:27:22
ik vergeet eigenlijk altijd dat er eten aan boord is en daarom geef ik het nooit door. maar als ze dan langskomen zeg ik dat ik vegetarisch eet en dan hebben ze er altijd nog wel een aan boord.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 31 januari 2005, 22:20:23
ik vergeet eigenlijk altijd dat er eten aan boord is en daarom geef ik het nooit door. maar als ze dan langskomen zeg ik dat ik vegetarisch eet en dan hebben ze er altijd nog wel een aan boord.

dat is fijn voor je, maar dat zou heel goed het eten kunnen zijn van een vega die het wel (1, 2, of 3 keer) door heeft gegeven en verderop in de rij zit, en dan dus kan fluiten naar z'n eten. Dus misschien kun je het een volgende keer beter wel doorgeven?
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Gabs op 01 februari 2005, 21:43:46
nee nee, ze kijken altijd of er eentje overblijft, dus ik pik er geentje van een ander in...
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: #Q@ñon op 01 februari 2005, 21:46:00
Da's fijn voor jou, maar ik ben op die manier wel degelijk een keer zonder mijn bestelde maaltijd komen te zitten in het vliegtuig.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Gabs op 03 februari 2005, 13:39:13
sorry!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Dave op 27 februari 2005, 01:18:47
Ben met Varig naar Rio geweest. De heenreis was goed verlopen. Ze waren de vegan maaltijd voor mij vergeten, maar er werd iets in elkaar geflanst. in Parijs werd de maaltijd alsnog gebracht, dus had ik twee maal avondeten gehad. De terugreis was minder, want toen was ik ineens als vegetarier ingedeeld. Dus zorg altijd dat je altijd je boterhammen met pindakaas bij je hebt.


Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Kiwi op 27 februari 2005, 01:26:40
Wij vonden Varig echt geweldig, alles was echt perfect geregeld! Nu moet ik wel toegeven dat ik bij het boeken meteen al opgeef dat ik vegetariër ben, en bij het inchecken nog een keer. Soms stuur ik tussendoor zelfs nog een mailtje, zodat het maar goed duidelijk is. Ik ben als de dood dat het een keer niet goed doorkomt, dus is het wat mij betreft check-check-dubbelcheck.


Edit: we hebben ook een aantal binnenlandse vluchten met Varig gedaan (in Brazilië), en ook bij die was het elke keer weer verbazend goed geregeld. :D
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: bart op 21 maart 2005, 14:45:08
EVA Air: slecht. Het was vega, het was genoeg, het was op tijd en het was vies.  Al met al had het dus erger gekund; ook de vleeseters klaagden over de kwaliteit van het eten.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: bart op 22 maart 2005, 16:48:27
Bangkok Air gaat vooral over binnenlandse vluchten in Thailand. Omdat die zelden langer duren dan anderhalf uur maakt het natuurlijk weinig uit dat je er standaard vlees geserveerd krijgt. Bovendien: gratis koekjes, drank en internettoegang in hun eigen wachtruimte maakt veel goed.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: ericr op 30 maart 2005, 14:51:39
Delta Air, ondanks de bevestiging van het reisburo dat er twee vegetarische maaltijden waren besteld geen beloofde maaltijd op de heenreis. Veel reizen wereldwijd gemaakt, tot nu toe alleen maar meegemaakt met een Amerikaanse maatschappij dat het mis gaat.

Wordt trouwens ook tijd dat ze de westers vegetarische maaltijd aanpassen, op de terugreis weer eens kikkererwten, rijst en nog wat groenten. Iets wat ik bij diverse maatschappijen al jaren lang voorbij zie komen. De oosters vegetarische maaltijd kiezen is geen optie, die is te flauw. Dan krijg je rijst met linzen, maar dan zeer waterig klaargemaakt.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 14 april 2005, 17:41:29
Zaterdag met Singapore Airlines naar Australie. Natuurlijk gekozen voor de asian vegetarian, altijd ontzettend lekker daar... Net toch maar even gebeld om te checken of het doorgegeven is (ik vrees altijd dat het mis gaat en 24 uur zonder voer is te lang!)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 31 mei 2005, 22:49:22
Alitalia krijgt van mij een grote :angry4: Op de heenweg een vies broodje rookkaas, op de terugweg een vies broodje brie met daarop een spread met stukjes ham! Het is maar goed dat ik broodjes altijd uitpluis voor ik mijn tanden er in zet. Het is niet mogelijk van te voren een vegetarische maaltijd te bestellen, en ze hebben ook niets anders aan boord. Ongelofelijk goor allemaal en onaardige bediening.
Voor een retourtje Brindisi Italie (via Rome), bij elkaar 3,5 uur vliegen, betaal je maar liefst 851 fucking euro. En dan kan er geen eens iets lekkers te eten vanaf. Of een glaasje niet-standaard drank als tomatensap.

Singapore Airlines vorige maand was trouwens weer perfect  :D
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Poek op 07 juni 2005, 14:16:17
Relevante site: www.airlinemeals.net
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: renske op 12 juni 2005, 01:00:08
Op vluchten binnen Europa krijg je bij Transavia geen eten meer, je kunt het wel kopen aan boord. Ze noemen dat 'a la carte'. Ik vind dat helemaal prima, je betaalt niet voor vies eten dat er niet als eten uit ziet en je eet dat waar je trek in hebt: dat wat je lekker zelf meegenomen hebt of dat wat je aan boord koopt omdat je het wilt eten.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Brent op 17 juni 2005, 15:13:23
Ik heb net bijna een uur geprobeerd een vegetarische maaltijd op mijn vlucht te krijgen en dit zonder resultaat.

Het probleem:

Via de touroperator moet je 15 Euro betalen om een maaltijd te bestellen. Dat is dus meer dan de maaltijd zelf kost. Normaal gezien vertrek ik via Brussel en dan kan ik het zelf kosteloos telefonisch regelen. Deze keer vlieg ik echter via de kleinere luchthaven Luik. Zelfs met mijn beste Frans krijg ik het daar niet geregeld, de reden hiervan is dat ze de vraag nog nooit gehad hebben. Ze weten blijkbaar zelf ook niet wie voor de maaltijden zorgt. Dan maar bellen naar de touroperator Sunjets, die me ook geen telefoonnummer kunnen (willen) geven, omdat ze zelf niet weten wie de maaltijdservice van Luik regelt en de vraag ook nog nooit gehad hebben.  :frusty:
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Pieter B op 19 juni 2005, 16:37:15
Gedoe over telkens weer bestellen/bevestigen van vegetarische maaltijden beu?

Jezelf aanmelden als frequent flyer van de luchtvaartmaatschappij waar je het meest mee vliegt. Is gratis en je kan een vaste voorkeur wb eten opgeven: vegetarian, asian vegetarian etc.

Bij KLM werkt het nog niet al te goed maar bij SN Brussels is het bij mij nog nooit fout gegaan, zonder dat er herinneringen of bevestigingen nodig waren.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 20 juni 2005, 18:27:34

Jezelf aanmelden als frequent flyer van de luchtvaartmaatschappij waar je het meest mee vliegt. Is gratis en je kan een vaste voorkeur wb eten opgeven: vegetarian, asian vegetarian etc.


maar dan moet je neem ik aan ook een frequent flyer zijn? Als je er 1x per 2 jaar mee vliegt neem ik aan dat je je niet kan aanmelden als frequent flyer?
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Kiwi op 20 juni 2005, 19:53:25
'tuurlijk wel! Alleen gaat het sparen van de mijlen niet zo snel, maar daar doe je het in dit geval dan ook niet voor.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Yessica op 22 juni 2005, 12:26:20
'tuurlijk wel! Alleen gaat het sparen van de mijlen niet zo snel, maar daar doe je het in dit geval dan ook niet voor.

Ik vlieg zelf ook hooguit 1 of 2 keer per jaar, ben begonnen met mijlen sparen in '99 en heb een nu een vlucht van Europa naar Azie gratis, of van Europa naar Amerika (incl. Hawaii) en dan heb ik zelfs nog mijlen over. Ideaal! Bij United krijg je zelfs economy plus stoelen, economy stoelen met dito service, maar met de beenruimte uit de business class.

Enige voorwaarde is dat je minimaal één keer per 3 kaar een vlucht maakt.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: viv op 01 juli 2005, 23:05:00
goede tips hiero
ben vorig jaar naar turkije gevlogen met onur air *ben goed aangekomen ;D
hadden vegetarische besteld op heen reis was het er wel
ach ja het was eetbaar...
op terugreis niet, maar kon een ontbijt krijgen waarbij geen vlees in zat dus ze deden er wel wat mee :)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: smikkeltje op 13 juli 2005, 18:32:57
ik ben met varig naar sao paulo en terug geweest, met nog binnenlandse vluchten van rio naar manaus en van manaus terug naar sao paulo, en ik heb steeds heerlijk eten gehad! wel vantevoren bij de reisorganisatie opgegeven als veganist, en bij het herbevestigen weer, en bij het inchecken weer. ze zetten je naam én stoelnummer op de maaltijd dus er kan niet heel veel misgaan. ik was erg blij met mijn rijst met groente en salade en fruitsalade toen ik zag wat voor ondefinieerbare bruine prut er voor een vleesmaaltijd door moest gaan. enige jammere was dat er melkpoeder in de zogenaamde vegamargarine zat en dat ik daar pas achter kwam toen ik het al opgegeten had.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 13 juli 2005, 18:41:20
ik ben met varig naar sao paulo en terug geweest, met nog binnenlandse vluchten van rio

welke vliegmaatschappij was dat?  
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Kiwi op 13 juli 2005, 21:47:41
Zoals je zelf al kwoot: Varig! :)
Wij hebben ook van en naar en in Brazilië met Varig gevlogen, en ik was er ook heel heel erg tevreden over.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 13 juli 2005, 21:50:45
oh  :bloos: Overheen gelezen.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Kim op 11 augustus 2005, 15:33:45
Ik ben met Air Transat naar Canada gevlogen en n.a.v. jullie griezelverhalen hier maakte ik me grote zorgen of ik wel een vegetarische maaltijd zou kunnen bemachtigen. Eerst een mailtje via hun website gestuurd, want daar stond wel op dat je een speciale maaltijd kon aanvragen maar niet hoe dat moest. Er kwam echter geen enkel antwoord op die mail, dus toen maar eens gebeld.
Een speciale maaltijd aanvragen kon, als je via een reisbureau geboekt had, alleen via het reisbureau. Dat dus maar gedaan, maar ik had er niet veel vertrouwen in. Nou, dat was volkomen onterecht, zowel op de heen- als terugreis was er een vegetarische maaltijd (warm ontbijt op de heenweg, warm avondeten op de terugweg) die ze netjes kwamen brengen voordat de rest uitgedeeld werd. Het broodje konden ze eerst niet vinden zodat ik toch maar het broodje met ham en kaas nam en de ham aan mijn man gaf. Toen ik dat ophad kwam de stewardess aan met het vegetarische broodje: toch nog gevonden! Zo was ik dus waarschijnlijk de enige aan boord die twee broodjes kreeg, hoi!

Tsja, de smaak van al dat eten... smaken verschillen en ik had best trek dus ik vond het eigenlijk best goed te eten, maar ik kan niet zeggen dat het smullen was.

Ik vind wel dat het reisbureau wat behulpzamer had kunnen zijn en bij het boeken wat dingen had kunnen aangeven; je kon namelijk, als je dit bij het boeken had aangegeven, per persoon een stuk extra bagage tot 30 kg meenemen zoals sport- of campeeruitrusting. Ook kun je vooraf tegen een kleine vergoeding een stoel reserveren zodat je wat meer beenruimte hebt. Dat soort dingen zou ik nooit opgekomen zijn, ik vlieg bijna nooit dus waarom geven ze dit op het reisbureau niet aan?

Maar goed, ik heb me nu voorgenomen om in elk geval de volgende keer als ik vlieg al bij het reisbureau bij het boeken een vegetarische maaltijd aan te vragen; nu maar hopen dat ik dit onthoud!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: J@n op 13 augustus 2005, 20:42:04
Transavia verstrekt geen standaard maaltijden meer. Handig, eindelijk geen gedoe meer met reserveren, checken, nog eens checken en tot de conclusie komen dat het niet goed is doorgekomen.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: kimske op 19 augustus 2005, 11:50:35
Ben in 2001 ( jees das lang geleden) met transavia naar spanje gevlogen, en moet zeggen: dat eten was best wel te doen. Aardappeltjes, sperciboontjes volgens mij en een spaanse omelet. Was zowaar best binnen te houden, heb me maar niet bezig gehouden met herkomst ei, had echt HONGER!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Nikkie op 19 augustus 2005, 13:48:17
Ik heb met verschillende maatschappijen gereisd en het is altijd goed gegaan.
Ik geef bij reservering op dat ik vegetariër ben, bij het inchecken weer.
Soms jammer dat je als eerste je maaltijd krijgt, dat is nogal ongezellig voor je reisgenoot.....maar de anderen kijken hun ogen uit naar al dat lekkers (voor vliegtuigvoedsel dan)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: bienne op 19 augustus 2005, 17:35:20
Malysia airlines is ook erg goed
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 19 augustus 2005, 17:37:08
Malaysia airlines is ook erg goed

ja die zijn prima inderdaad!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Nikkie op 19 augustus 2005, 22:53:03
Zeker weten! Aziatisch vegetarisch is altijd goed!
Ik geef altijd op dat ik Aziatisch vegetarisch ben....krijg je geen broodje kaas!
Is niks mis mee, maar ik let op de combinaties.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: anjo op 25 augustus 2005, 19:36:50
Het wordt steeds gebruikelijker dat je geen eten krijgt, zo ook voor onze vlucht naar Italië.

Ik vond het toch altijd wel een gezellig gezamenlijk iets, eten zo hoog in de lucht.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: eediete op 01 februari 2006, 15:07:50

Wat durven verbazingwekkend veel mensen het nog aan: vliegtuigvoer. Bah! Die geur alleen al!
Ik ga lekker voor een zelf meegenomen quichje, gevulde spaanse tortilla of desnoods een broodje. En op de terugweg plunder ik een locale bakker voor allerlei lekkers. Ik word wel even raar aangekeken als ik de maaltijd weiger, maar ik eet een stuk smakelijker.
Een oud-teamgenootje van mij had de bijzondere baan van het proeven van vliegtuiggerechten en -snacks. Zij vond het wel te doen, maar of ze heeft geen gevoel voor smaak (mijn mening) of ze kreeg de gerechten vers en dan zijn ze een stuk beter...


Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Dave op 01 februari 2006, 17:14:07
Met Singapore Airlines heb je veel keuze met het menu.
Ik had strictly vegetarian (western) (veganistisch) en 1 keer raw fruitarian omdat het op die vlucht er niet was. Er is ook strictly vegetarian (asian).Allemaal zonder dierlijke ingredienten. Al moet je wel opletten, want er zit soms een foute margarine of een een roomijsje bij. Op de terugweg had ik wel sorbetijs. Wel staat er soms "can contain traces of .." en Manufactured in a factory where also .." of soortgelijke teksten op.
Verder heb je bij Singapore Airlines een eigen display met heel veel keuze uit films en cd's en games.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Hausfrau op 28 maart 2006, 10:05:23
Heel eerlijk gezegd vind ik vliegtuigvoer meestal wel te doen. Behalve de toetjes dan want die chocolademousse ligt mij altijd zwaar op de maag... Die willen de kids niet eens opeten.

Laatste keer dat wij met transavia vlogen hadden we trouwens bonnen gekregen waarmee je aan boord eten o.i.d. kon kopen. Ook taxfree zooi!

Ben benieuwd, moet binnenkort weer vliegen  :D
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: denizthecat op 29 maart 2006, 07:52:00
Mijn ervaringen:

Altijd melden dat je vegetarische/veganistische gerecht wil hebben! Het eten is echt stukken beter dan het gewone eten en je wordt als eerste geserveerd!

Mijn ervaringen met airlines:
KLM-heel slecht. Je krijgt maar een maaltijd en een extraatje (klein broodje komkommer!) bij een langere vlucht. (meer dan 8 uur) Voor kortere vluchten is het erger; binnen Europa krijg je maar een salade van Johma en een broodje kaas/tosti.

Delta: goed-je krijgt veel, niet altijd super lekker, maar je hebt tenminste keuze omdat je zoveel krijgt.

British Airways: super goed. Het is alsof ze een speciale kok hebben voor vegetariers!

Turkish Airlines: erg goed. Je krijgt veel, heerlijke Turkse gerechten met een Internationale tint

Air France: oke-je krijgt voldoende; maar variatie is niet groot. Brood, komkommers, tomaten en aardappels!

Dit waren mijn ervaringen...
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: smikkeltje op 10 april 2006, 18:06:08
Ik heb net twee ochtendvluchten met Martinair gehad en dus twee ontbijtjes: broodje kaas, yoghurt, cakeje, minimars en minizakje chipjes. Wel vegetarisch dus, maar niet veganistisch (want dat was ik natuurlijk vergeten door te geven), zelfs de chipjes waren met melkpoeder! (dacht trouwens dat ik de enige was die chips een goed ontbijtidee vond). Ik had dus alleen een pakje sap als ontbijt. En de broodjes met zonnaturapaté die ik zelf had meegenomen :)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 11 april 2006, 17:35:41
Delta airlines had geen vegetarische maaltijd, ondankt het aangeven bij de boeking en checken twee dagen van te voren... zucht!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Nevyn op 13 april 2006, 06:37:24
Mijn ervaringen:

British Airways: super goed. Het is alsof ze een speciale kok hebben voor vegetariers!

BA is inderdaad erg goed, daar heb ik ook wel eens meegevlogen. Vorig jaar met Arkefly gevlogen. Tsja, 't was niet geweldig, maar wel eetbaar zullen we maar zeggen.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Mieze op 13 april 2006, 10:18:03
KLM is verschrikkelijk. Ze hadden niets streng vegetarisch of veganistisch. En alle snacks waren met kaas en melkpoeder.
Waarom word er niet gewoon fruit uitgedeeld?
Dus op de heenweg heb ik honger zitten lijden *10 uur lange vlucht* en op de terugweg was ik zo slim om wat meer eten mee te nemen.
verschrikkelijk, maar ik denk dat ik met klm blijf gaan om het feit dat ze de enige zijn met directe vluchten naar san francisco.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 13 april 2006, 18:52:52
Ik heb wel goede ervaringen met KLM en veganistisch, tot nu toe ging dat wel goed. Ze hebben de mogelijkheid voor een veganistische maaltijd als je je reis boekt. Je moet ze er wel twee dagen van te voren even aan herinneren (zoals bij zoveel maatschappijen). Succes de volgende keer dat je naar San Francisco gaat!

Gisteren met Air Canada gevlogen. Upgrade naar business class gekregen omdat economy class overboekt was  :D Er was geen veganistische of vegetarische maaltijd aan boord maar dat kwamen ze meteen zeggen toen ik binnenkwam, en ze hebben een vegetarisch ontbijt voor me samengesteld met veel fruit, verse croissantjes etc. Ik zou best kunnen wennen aan business class vliegen  ;D
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 13 april 2006, 21:23:28
KLM is verschrikkelijk.

Wat raar? Dat heb ik nog nooit gehad met KLM. Je had het wel goed doorgegeven enzo?
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 22 mei 2006, 18:09:22
KLM vlucht naar de USA, uitgevoerd door Northwest. Dit keer Asian Vegetarian besteld, meal was goed doorgegeven. Helaas bleek dit in het vliegtuig veranderd in een gewone Vegetarian Meal: pasta tomatensaus met kaas. Toen ik zei dat dit niet klopte, kreeg ik het botte antwoord dat dit tegenwoordig de Asian Vegatarian meal was. De stewardess bleef erbij en er was niets anders aan boord. Volgende keer toch maar weer vegan bestellen. Jammer, want Asian Vegetarian is bijna altijd vegan en tien keer zo lekker als westerse vegan meals.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 28 mei 2006, 23:51:53
Op de terugweg met Northwest was het nog erger. Weer geen Asian Vegetarian aan boord. Keuze uit pasta tomatensaus en kip voor iedereen. Ik krijg mijn blad met pasta wel apart van de rest. Het is identiek aan het blad van mijn collega, maar ik krijg er geen broodje bij (die worden er los bij geserveerd). Ik vraag dus om een broodje. Nee, dat krijgt u niet, want u heeft een speciale maaltijd en daar doen we geen broodjes bij. Ja maar mijn maaltijd is 1 op 1 hetzelfde als die van de anderen? Nee, het is een speciale maaltijd en anders hebben we niet genoeg broodjes. Als we na afloop over hebben kunt u alsnog een broodje krijgen...  >:( Ik ga een officiele klacht indienen. Zijn ze nou helemaal bedonderd...
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: langnek op 29 mei 2006, 00:03:48
Op de terugweg met Northwest was het nog erger. Weer geen Asian Vegetarian aan boord. Keuze uit pasta tomatensaus en kip voor iedereen. Ik krijg mijn blad met pasta wel apart van de rest. Het is identiek aan het blad van mijn collega, maar ik krijg er geen broodje bij (die worden er los bij geserveerd). Ik vraag dus om een broodje. Nee, dat krijgt u niet, want u heeft een speciale maaltijd en daar doen we geen broodjes bij. Ja maar mijn maaltijd is 1 op 1 hetzelfde als die van de anderen? Nee, het is een speciale maaltijd en anders hebben we niet genoeg broodjes. Als we na afloop over hebben kunt u alsnog een broodje krijgen...  >:( Ik ga een officiele klacht indienen. Zijn ze nou helemaal bedonderd...

Het is inderdaad niet te geloven! :o
Ik heb met diverse maatschappijen gevlogen, maar ik kon altijd een extra broodje en soms twee krijgen, deze waren wel over, moet ik erbij zeggen!  ;) (en ze hadden misschien door, dat voor zo'n lang figuur, de maaltijden "beperkt" zijn!:hungry:
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 29 mei 2006, 15:07:55
Ik ga een officiele klacht indienen. Zijn ze nou helemaal bedonderd...

Doe dat maar, die NW is echt een rare club.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 21 juni 2006, 13:05:53
Singapore airlines blijft fantastisch. Op de heenweg thais, op de terugweg indiaas, allemaal ontzettend lekker. En ik had vannacht lekker 2 stoelen voor mezelf dus ook nog ruim kunnen opkrullen om te slapen!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: sissy_m op 30 juni 2006, 10:48:50
ik heb regelmatig gevolgen in mijn leven   en het is altijd wat!    geef ik het van te voren bij het reisbureau aan moet ik het ook nog eens aangeven bij de info balie en  dan nog zijn ze soms zo stom dat als je achter in zit te horen krijgt tja we hebben ze niet meer we hebben ze wel gehad maar ja die hebben we al weg gegeven waarop ik vraag aan mensen die ze ook besteld hadden?want dan klopt je lijst nml niet  nee die mensen wilden gewoon wat anders en ja we hadden ze nog
dus ik als als vegetarier zit zonder eten en mensen die wel gewoon vlees eten zitten nu mijn maaltijd op te eten fijn!   en de vraag of het echt smaakvol is nee natuurlijk niet maar welk vliegtuig eten wel.   vegetarisch of niet.  het is eetbaar laten we het daar op houden.  dit jaar vlieg in met singapore airlines zo'n 12 uur en ik ga van het goede en positieve uit hoewel ik waarschijnlijk goed zal eten van te voren en evt wat mee neeem.  want met die vliegtuig maatschappijen weet je het maar nooit! :-\
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 30 juni 2006, 15:41:49
Kop op Sissy! Het gaat vast goed. Ik heb nu een keer of 15 met singapore airlines gevlogen en er was altijd een vegetarische maaltijd, en nog lekker ook! Als je net zit, komen ze al aan je vragen of je inderdaad een speciale maaltijd besteld had, en dan krijg je een sticker op je stoel zodat ze het niet vergeten. De speciale maaltijden worden ook altijd bezorgd voor alle andere maaltijden zodat de kans dat iemand anders jouw maaltijd krijgt, niet aanwezig is. Ik :heart: singapore airlines!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 30 juni 2006, 18:36:36
Als je achterin zit en je maakt je zorgen kan je altijd ook nog meteen voor het opstijgen naar een steward/stewardess gaan en melden op welk stoelnummer je zit en dat jij dus de veggie bent en of ze dat even willen opschrijven.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Anticarne op 02 juli 2006, 00:35:38
Heb gevlogen met United (uitgevoerd door Lufthansa vanaf Frankfurt naar Dallas) en dat was een ramp. Bij het boeken van de e-ticket de meal option "Asian vegetarian" aangegeven. Bij de heenvlucht kreeg ik te horen dat ik niet op de lijst stond en 24 uur vantevoren had moeten bellen om mijn menukeuze door te geven. Raar. Ook geen enkele coulance verder.
Dus op de terugvlucht inderdaad gebeld om nog extra te bevestigen....ja zou allemaal goed komen.

Niet dus! Ik stond er dus weer niet op en weer een chacharijnige service op de koop toe. Heb ik dus een klacht van ingediend maar nooit meer iets over gehoord. Dus vlieg ik nooit meer met Lufthansa.

Ben nog twee keer naar Dallas geweest maar dan met Continental vanaf Schiphol en dat was wel heel goed. Toen had ik raw food gekozen. Niet super lekker maar wel verse rauwe groenten met een yoghurt dip en licht verteerbaar.

Verder vloog ik 2 keer per maand met BA Connect naar Birmingham vanaf Duessldorf en dat was altijd goed! Meestal wel een broodje met veg. kaas en tomaat of gegrilde groentes en veg. roomkaas. Ze hebben bij BA Connect sinds een paar maanden geen gratis eten meer maar een (dure) kaart maar daarop staan wel 3 vegetarische opties (all day English vegetarian breakfast !).
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Anna op 20 juli 2006, 01:58:40
Oow ik had hier eigenlijk 7 maanden geleden moeten reageren!

Ik ben toen aangekomen in Amerika. Nu weet ik niet meer helemaal precies wat ik gekregen had.

Heb gevlogen met scandinavian airlines. De warme maaltijd was wel oke, maar ongeveer 2 uur voordat we aankwamen kreeg iedereen een lekker warm stuk pizza en kwamen ze mij een boterham in plastic folie brengen. Was daar alleen al zwaar teleurgesteld in. Hoe moeilijk is het nou om vegetarische pizza's te hebben?!! Ik die boterham open klappen en er zat een soort prutje op dat ik niet zo 1,2,3 kon herkennen en wat sla. Nou ik 1 hap nemen: wist meteen wat het was: tonijn...aaaah echt zo smerig.

Ben naar ze toegegaan. Op zich waren ze wel vriendelijk en kwamen ze aanzetten met een of ander droog broodje en een kuipje boter. Maar had het idee dat ze er niet veel om gaven dat ze een fout hadden gemaakt. En ik heb duidelijk aangegeven een stricte vegetarier te zijn...

Ben benieuwd wat ik in december tijdens de terug vlucht voorgeschoteld krijg!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: trashydiva op 10 augustus 2006, 12:49:21
Paar  keer met united airlines gevlogen, prima keuze voor vegetarisch  :) Heb  ravioli met ricotta en tomatensaus gegeten, een soort pannekoekjes met jam als ontbijt etc. Verder prima.

Met KLM afgelopen 2 jaar, dat is echt niks vonden wij; het hele menu was vegetarisch scheen het, maar wij kregen het hoe dan ook niet naar binnen.

Finnair: daar kregen we helemaal niks  ???

Cyprus airways; Het standaard  ontbijt met kleffe broodjes en  droge  crackers, maar ja ik ben hoe dan ook nooit zo hongerig tijdens het vliegen aangezien ik het verschrikkelijk vind...
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Indira op 15 augustus 2006, 22:31:56
Heeft iemand ervaring met Turkish Airlines?
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Lelle op 20 augustus 2006, 20:01:26
Vorig jaar heb ik met Air Malta- gevlogen en het eten was verrukelijk.
hele simpele pasta maar ik heb aan boord van het vliegtuig olijven leren eten. Jammie! :kwijl: (terugreis was dezelfde maaltijd)
Mn mede reizigers hadden vieze kleverige troep dat door moest gaan voor vlees of omelet ofzo en keken jaloers naar mij!
Eindelijk een keer als vegetarier in het voordeel!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sasje op 28 augustus 2006, 14:30:12
Ik vlieg over 2 weken met british airways.. dus ik ben benieuwd.
Ik denk dat ik toch maar wat broodjes voor de zekerheid in m'n tas stop. Ik heb pas 2 keer kort gevlogen en had toen gewoon een broodje kaas, dit is mijn eerste lange vlucht.
Heb bij het boeken van de tickets wel aangegeven dat ik een vegetarische maaltijd wil.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Hausfrau op 28 augustus 2006, 14:39:27
Ik weet niet of eten en handbagage tegenwoordig nog wel kunnen. Zeker met BA  ::)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sasje op 28 augustus 2006, 14:55:34
ja zolang het niet vloeibaar is toch  :) ik probeer het in ieder geval. Drinken meenemen gaat niet lukken maar dat is ook geen issue in het vliegtuig. En anders prop ik mezelf vol op het vliegveld, neem een slaappil en slaap de hele reis  :P Kom ik nog superfit aan ook. Of juist niet..
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: natawie op 30 augustus 2006, 17:09:04
Ik heb gevlogen met Martinair, daar kreeg ik een vegetarische maaltijd.
Stelde niet echt veel voor, maar het was wel erg lekker.
Rijst met groente en volgens mij kerriesaus en een heel klein beetje brocolli. Hmmmm  ;D
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Poek op 06 september 2006, 14:32:14
Paar  keer met united airlines gevlogen, prima keuze voor vegetarisch  :)

Ik vond het niks. Kreeg ik b.v. appelmoes voor ontbijt, terwijl de vleeseter naast me stukjes fruit kreeg... ik couscous, vleeseter pasta, etc.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: langnek op 21 september 2006, 12:37:22
Met de KLM vlieg ik nu steeds naar de UK, maar ik krijg alleen maar een broodje kaas, ik vraag wel altijd of het mogelijk is om nog een broodje te krijgen als er nog over is! :hungry:
Meestal heb ik geluk! ;D ;)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 21 september 2006, 21:13:05
Geen wonder dat er broodjes over zijn, als ik met KLM vlieg hoef ik nooit zo'n klam broodje kaas  ;D
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Teddy op 22 september 2006, 20:47:03
Ik ben pas met Sterling naar Denemarken gevlogen. Daar krijg je niets te eten of drinken aan boord! Je kan eten en drinken alleen (veel te duur) kopen.
Maar ik vond het niet zo erg, de vlucht was goedkoop en het eten aan boord vind ik toch niet lekker. Doe mij maar een goedkopere vlucht!  :O
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: langnek op 24 september 2006, 14:46:31
Geen wonder dat er broodjes over zijn, als ik met KLM vlieg hoef ik nooit zo'n klam broodje kaas  ;D
Honger maakt klamme broodjes, goed tegen de honger!
-En ik ben het eten aan boord van het schip gewend, dan zijn die broodjes lang niet slecht! ;D
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 26 september 2006, 14:34:37
Begin september was KLM naar de VS echt heel goed. Iedereen had sowieso keuze uit wel en niet veggie warm eten, maar wij hadden 'Aziatisch vegetarisch' opgegeven, en kregen op de heenweg niet alleen iets dat te eten was, maar dat gewoon echt heel lekker was: curry met rijst, maar ook met lekkere raita en met een cupje pickles! Ik was helemaal verbaasd, vliegtuig eten dat echt lekker is, is nieuw voor mij. Zowel heen als terug ging het overigens goed dat men wist dat we veggie wilden eten.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Indira op 26 september 2006, 14:56:01
Ik had twee week geleden twee opelkaar volgende vluchten met Turkish Airlines. Van te voren had ik gebeld om te informeren en vega zou gereserveerd worden. Best ok, een keer kidney bonen met groente en aardappeltjes in schil met tomatensaus, salade en wat (ok niet heel vers meer) stukjes fruit en beetje vreemd, een plakje voorverpakt roggebrood, tweede was broccoli met verschillende andere groenten en gele rijst, ook weer met wat salade. Viel me niet tegen eigenlijk.. alleen vind ik het best vreemd dat ze ervan uitgaan dat je 's nachts een warme maaltijd wilt, waarom bijv niet een ontbijt ofzo?
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 28 september 2006, 18:15:30
Canada airlines was OK op de heenweg. Ik had Asian Vegetarian besteld en kreeg rijst met een stoofschotel van seitan, champignons en andere groenten in een ketjapsaus. Ook nog mini-mais en peultjes erbij, erg lekker. Tegen het einde van de vlucht kregen we nog een souper. Dat was pizza, voor de vegetariers pizza met kaas maar voor de arme Asian Vegetarian een koude plak roggebrood met komkommer... terwijl het zo lekker naar pizza rook  ;)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 04 oktober 2006, 17:32:12
Terugweg met Air Canada was ook erg OK. Fruitschotel als souper, omelet met spinaziecurry als ontbijt. Ik was hardstikke ziek en heb om mezelf te verwennen zo'n stom nekkussentje en een plaid gekocht voor ik aan de nachtvlucht begon. Heel veel lol van gehad en lekker kunnen slapen. Neem ik volgende keer weer mee!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Indira op 05 oktober 2006, 09:12:28
Terugweg met Air Canada was ook erg OK. Fruitschotel als souper, omelet met spinaziecurry als ontbijt. Ik was hardstikke ziek en heb om mezelf te verwennen zo'n stom nekkussentje en een plaid gekocht voor ik aan de nachtvlucht begon. Heel veel lol van gehad en lekker kunnen slapen. Neem ik volgende keer weer mee!

Bij Turkish Airlines kreeg ik tijdens de vlucht een etuitje met nachtmasker (voor het echt donker te maken zeg maar), nacht/slofsokken, een tandenborsteltje, tubetje tandpasta, kammetje en schoenlepel... en er lagen plaids verpakt in plastic klaar.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 05 oktober 2006, 18:31:33
Zo'n setje krijg je meestal wel op langere nachtvluchten, maar die plaids zijn niet warm en nogal viezig (deze keer bijvoorbeeld vol met haren van de vorige roodharige passagiere). Op een korte nachtvlucht (5,5 uur) krijg je vaak alleen de plaid. Aangezien ik toch mijn reguliere bagage in moet checken tegenwoordig kan ik net zo goed een extra tasje met knuffellap en knuffelkussen meenemen het vliegtuig in. Als je business class vliegt krijg je een echt dekbed en hele lekkere toilettassen vol met leuke spullen, helaas overkomt me dat zelden!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Yessica op 16 oktober 2006, 13:10:12
Ik heb met united Airlines goede ervaringen in die zin, dat mijn gereserveerde vegetarische maaltijd er altijd is. Wel vind ik de kwaliteit steeds slechter worden. Wat ik ook raar vind: je krijgt bij United ook een snackboxje bij het ontbijt. Daar zit o.a. een twix in of een mars. Als vegetarier krijg je die niet, dan krijg je een rijstwafel en een doosje krenten  ::)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Hizikigrrrl op 16 oktober 2006, 13:13:02
 :laugh:
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 20 oktober 2006, 10:20:41
Dat heb ik ook heel vaak, een volkorenbiscuitje of een rimpelig appeltje ipv een muffin of gebak. Tsja, al die vegetariers zijn zo gezond he, die lusten geen junkfood  :)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: bloempjuh op 21 oktober 2006, 23:15:52
Naar Praag geweest en twee keer een klef broodje kaas ontvangen dat ik met liefde aan Vriendjelief heb opgevoerd. Niet dat ik zin had in eten ofzo (geen vlieg-held)..
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 22 oktober 2006, 17:14:17
Met VLM naar Londen. Op de heenweg warme broodjes kaas die erg lekker waren (veel beter dan die kleffe koelkast kaas van KLM) en op de terugweg kon je kiezen uit een broodje of uit een zakje vers fruit (appel en druiven). Je kunt op dat korte stukje drie keer iets te drinken krijgen, dit in tegenstelling tot KLM en BM die je beker alweer uit je handen grissen voor hij half leeg is. Nog steeds echte glazen ipv plastic bekertjes. En dan landen op Rotterdam Airport, waar je 5 minuten na landing met je ingecheckte bagage buiten op de stoep staat. Lang leve VLM!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Maartje! op 27 oktober 2006, 23:36:24
Ik had twee week geleden twee opelkaar volgende vluchten met Turkish Airlines. Van te voren had ik gebeld om te informeren en vega zou gereserveerd worden. Best ok, een keer kidney bonen met groente en aardappeltjes in schil met tomatensaus, salade en wat (ok niet heel vers meer) stukjes fruit en beetje vreemd, een plakje voorverpakt roggebrood, tweede was broccoli met verschillende andere groenten en gele rijst, ook weer met wat salade. Viel me niet tegen eigenlijk.. alleen vind ik het best vreemd dat ze ervan uitgaan dat je 's nachts een warme maaltijd wilt, waarom bijv niet een ontbijt ofzo?

Had ik laatst ook. Ik kreeg 's nachts een soort vingerlange soepstengels met hummus en hoe-heet-die-pittige-tomatendip-ook-weer. En viezige pasta (maar dat was op twee andere vluchten)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 31 oktober 2006, 17:47:13
Met VLM naar Londen. Op de heenweg warme broodjes kaas die erg lekker waren (veel beter dan die kleffe koelkast kaas van KLM) en op de terugweg kon je kiezen uit een broodje of uit een zakje vers fruit (appel en druiven). Je kunt op dat korte stukje drie keer iets te drinken krijgen, dit in tegenstelling tot KLM en BM die je beker alweer uit je handen grissen voor hij half leeg is. Nog steeds echte glazen ipv plastic bekertjes.

Idem hier, dwz het broodje op de heenweg was niet warm, want het warmmaakding was stuk, maar verder heel prima, ook keuze tussen fruit en broodje op de terugweg en echte glazen enzo. Aardige mensen. Heel prima.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Daphne op 02 november 2006, 14:13:20
Ik heb met China Airlines (en een binnenlandse Chinese maatschappij, waarvan ik de naam niet weet) gevlogen en het eten lekkerder dan ik had verwacht. Ik kreeg altijd iets met groente en rijst (zelfs als ontbijt!!). Ik hoop maar dat ze niks dierlijks als smaakversterker hadden gebruikt...ik was er in ieder geval wel tevreden over.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Nevyn op 02 november 2006, 20:32:23
Met VLM naar Londen. Op de heenweg warme broodjes kaas die erg lekker waren (veel beter dan die kleffe koelkast kaas van KLM) en op de terugweg kon je kiezen uit een broodje of uit een zakje vers fruit (appel en druiven). Je kunt op dat korte stukje drie keer iets te drinken krijgen, dit in tegenstelling tot KLM en BM die je beker alweer uit je handen grissen voor hij half leeg is. Nog steeds echte glazen ipv plastic bekertjes.

Idem hier, dwz het broodje op de heenweg was niet warm, want het warmmaakding was stuk, maar verder heel prima, ook keuze tussen fruit en broodje op de terugweg en echte glazen enzo. Aardige mensen. Heel prima.

Ik vloog van de zomer met VLM naar Guermsey, de broodjes waren inderdaad prima, op de  heen weg kaas, op de terugweg vegetarische salade. Verder heb ik wel wat te zeiken over VLM, maar dat heeft verder niks met het eten te maken....
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: langnek op 08 december 2006, 20:35:20
Met mijn vluchten naar Wales altijd een simpel broodje kaas, maar ik vraag altijd beleefd, of ik een extra broodje mag als ze over houden, wat ik altijd heb gekregen.

Naar Brazilië kreeg ik een simpele maaltijd die toch wel te eten is, alleen voor een groot lichaam zijn ze erg klein, maar ik ga nog net niet dood van de honger, zo groot zijn de maaltijden dan nog net wel ;)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: saar12345 op 12 december 2006, 16:52:15
Ik heb laatst mer ryanair gevlogen.. ze hadden geen maaltijd aan boord (was ook maar 2 uur vliegen ;)) maar wel een meneer naast me die een snackbox bestelde. Gevolg: ik zat volledig beroerd in het vliegtuig omdar daar leverpastei in zat, en niet een redelijk geurloze versie :D
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Indira op 12 december 2006, 21:54:43
Ik had twee week geleden twee opelkaar volgende vluchten met Turkish Airlines. Van te voren had ik gebeld om te informeren en vega zou gereserveerd worden. Best ok, een keer kidney bonen met groente en aardappeltjes in schil met tomatensaus, salade en wat (ok niet heel vers meer) stukjes fruit en beetje vreemd, een plakje voorverpakt roggebrood, tweede was broccoli met verschillende andere groenten en gele rijst, ook weer met wat salade. Viel me niet tegen eigenlijk.. alleen vind ik het best vreemd dat ze ervan uitgaan dat je 's nachts een warme maaltijd wilt, waarom bijv niet een ontbijt ofzo?

Had ik laatst ook. Ik kreeg 's nachts een soort vingerlange soepstengels met hummus en hoe-heet-die-pittige-tomatendip-ook-weer. En viezige pasta (maar dat was op twee andere vluchten)

Op de terugweg had ik het weer... om 4u een warme maaltijd en om 7u dezelfde!! volgende... (wel vega, ok.. maar toch... 2x lauwe spinazie met wat tomatenprut en soort burgertje, met wat stukjes fruit en waarom als vega geen salade,,?>
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: arcdehaan op 23 december 2006, 15:29:11
In 2004 heb ik met Austrian Airlines gevlogen. Daar kreeg ik in puddingachtig vorm prutje waarvan ik de smaak niet nog steeds niet kan, laat staan wil achterhalen. Zo vies was dat. Alleen het broodje was nog te eten. D in 2005 en 2006 vloog ik met Croatia airlines. Zonder dat ik van te voren had aangegeven wel of geen maaltijd wilde nuttigen en of ik een veggie was of niet kreeg ik op alle vluchten (behalve de binnenlandse vluchten van Croatia Airlines waar je hooguit wat water krijgt) wat te eten. Op het broodje na heb ik het maar laten liggen...
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 23 december 2006, 16:23:51
SAS vlucht, waarbij je niks gratis krijgt, maar wel dingen kunt kopen. Redelijk goedkope vlucht, maar lang niet zo goedkoop als sommige andere vluchten.
Vlucht van een uurtje, dus je hebt ook niks nodig, behalve wellicht wat water. Toch is het altijd leuk als je wel iets kunt kopen. SAS had en wrap, een muffin en een sandwich in het assortiment. Wrap en sandwich niet veggie, op zowel heen als terugreis  >:(.
Aangezien ik de bediening ook nogal onvriendelijk vond, ga ik SAS maar eens een mailtje sturen waarom een sandwich kaas niet in het assortiment is opgenomen.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: NY152 op 02 januari 2007, 21:09:15
Ik ben met het vliegtuig naar Thailand geweest, in Thailand gevlogen en weer terug. De kwaliteit van het voedsel is 3x niks, maar ik kreeg wel op elke vlucht (waar eten werd geserveerd) vegetarisch. Ik had daarom altijd al eerste mijn eten. Helaas gaan ze er standaard van uit dat je veganist bent. Je krijgt geen melk, geen speciale boter én geen lekker gebakje, omdat dat, volgens mij, op ei-basis was. Al met al geef ik een 5 voor het vliegtuigvoer naar, in en terug uit Thailand. We hebben gevlogen met Lufthansa (maar daar kregen we geen eten, korte vlucht), Thai Airlines en Bangkok Airlines (ook geen eten, korte vlucht).

PS: Bij de reisorganisatie (Familiereizen, Sawadee) had ik mijn vegetarisme al opgegeven.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 24 januari 2007, 12:32:35
Gisteren met de KLM naar Washington DC. De bestelde asian vegetarian meal was erg goed, werd als eerste uitgedeeld zodat je niet ongerust hoeft te zijn of het er wel is, en ik had niet eens van te voren nagevraagd of dit wel doorgegeven was. De maaltijd was echt heel erg goed, te vergelijken met Singapore airlines en heel erg on-KLMs: twee curries met rijst, een bonensalade, raita, pickle, een paratha, en een indiaas dessert-cakeje. Ik heb begrepen dat ze een deal hebben gesloten met een indiase kok in Londen voor de recepten. Erg, erg goede zet! Van de opties voor de andere reizigers was trouwens een van de twee ook vegetarisch. Puntje erbij voor de KLM!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 20 april 2007, 23:44:03
Air Canada had mij wel een asian vegetarian meal gegeven op de heenweg, helaas was er door een fout toch een vleessandwich op mijn dienblad terecht gekomen (goed dat ik altijd sandwiches openmaak voor ik ze in mijn mond stop...) Toen kreeg ik een business-class maaltijd van een heel groot bord vers fruit met crackers kaas als toetje, ik vond dat heel netjes opgelost! Zometeen de terugweg, ben benieuwd.

Oh ja: ik kreeg als onderdeel van mijn asian vegetarian maaltijd een vanilletoetje met soja en tapioca, smaakte zo verschrikkelijk lekker dat ik er wel 2 of 3 van had willen eten. Het smaakte namelijk helemaal niet naar soja, maar gewoon naar vanillevla. Zijn er in nederland tapioca toetjes te krijgen ergens?
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Aiko op 21 april 2007, 00:12:46
Mijn wildste gok is dan op één van de toko's die de Haaglandenregio rijk is. De vegetarisch toko Sie San wellicht? Heb je wellicht een naam van het merk, en desnoods een beschrijving van de verpakking? Dan kan ik één van mijn vaste rijtjes toko's afspeuren op het betreffende.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sanja op 21 april 2007, 10:35:45
Maar tapioca is toch gewoon het bindmiddel? Ik zou dan eerder op zoek gaan naar het merk dan naar een toetje met tapioca.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: brenda_lelie op 21 april 2007, 18:01:16
tapioca wordt ook al zoetmiddel gebruikt.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sanja op 21 april 2007, 18:07:08
Dat wist ik niet.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 23 april 2007, 11:51:27
Ik heb het merk niet, want dat was afgeplakt met een nederlandse ingredientensticker die er echt niet af te peuteren was. De buitenkant van het potje was helemaal wit, en de bovenkant was groen/geel voor zover er geen witte sticker op zat.

Eten op de terugweg was ook beroerd. Een ijskoude pita met falafel uit de koelkast als avondeten (nee mevrouw, sandwiches worden niet warm opgediend) en als ontbijt een vegetarisch zoutloos menu. Air Canada is dus een ramp qua eten.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Hausfrau op 07 mei 2007, 16:30:34
De KLM heeft een nieuwe strategie. Tegenwoordig voor iedereen 1 verpakking met broodje vlees en broodje kaas...
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Indira op 07 mei 2007, 18:53:47
wat stom. onlangs stond er nog een uitgebreid artikel over KLM food in de Verleiding van de Volkskrant. dat ze juist de hele aanpak hadden veranderd om het aantrekkelijk te maken.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Dot op 07 mei 2007, 19:07:51
Wel goed om mensen te leren kennen in het vliegtuig. 'Wil jij je broodje kaas met me ruilen voor mijn broodje osseworst?" Of dat echter de bedoeling is, ik vraag het me af.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Anna op 07 mei 2007, 19:36:42
Ai, helemaal vergeten te melden wat ik op mijn terugreis vanuit New York (net voor afgelopen oud&nieuw) heb gegeten aan boord van een super groot vliegtuig (volgens mij was het een dubbeldek en de eerste klas stoelen waren echt zo luxe, ze leken wel uit een of andere space film) van Britisch Airways.

Ik had 'Asian Vegetarian' besteld en kreeg echt lekker eten! Het was Indiaas. Rijst met wat kruiden erdoor, die kaas die ze altijd gebruiken (ben de naam even kwijt), doperwtjes, in een pittig sausje. Verder een bakje salade met lekkere dressing, een broodje&boter, een bakje fruit en als toetje 2 hele vette kleffe balletjes. Het leken wel 2 kleine oliebolletjes. Er zat namelijk ook wat poedersuiker op maar die waren me echt te vet! Jammer genoeg was ik al een week super verkouden en voelde me daardoor zwaar klote. Verder had ik net afscheid genomen van een familie waar ik een jaar bij gewoont heb en afscheid van mijn eigen familie uit Texas genomen. Daardoor was er weinig eetlust. Heb wel heel leuk gekletst met mijn 2 Belgische 'buren'. Door hun was de reis zo voorbij!

Maar een dikke pluim voor B.A!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Poek op 07 mei 2007, 23:13:14
wat stom. onlangs stond er nog een uitgebreid artikel over KLM food in de Verleiding van de Volkskrant. dat ze juist de hele aanpak hadden veranderd om het aantrekkelijk te maken.

Maar dat ging over lange vluchten. Bij een vlucht van twee uur krijg je geen warme maaltijd natuurlijk.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 08 mei 2007, 17:54:24
Maar krijg je ook vlees als je hebt aangegeven vegetarier te zijn? Dat vind ik wel raar dan.

Gisteren British Airways naar Miami, was erg goed. Couscous met een tomatenstoofpotje aan de ene kant en ratatouille aan de andere kant. Salade erbij en een bakje perzik-uit-blik als toetje (de andere passagiers kregen een kitkat, maar dat wil je als vegetarier niet natuurlijk ;)) Later op de vlucht nog een humus-veggie sandwich, was ook erg lekker.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Yessica op 08 mei 2007, 18:40:20
Vorige maand met KLM naar Japan, eten was goed, KLM een ramp. Die economy van hun is echt cattle class. Maar goed, het gaat hier over het eten. Van Japan uit naar Singapore met Singapore Airlines. Ik had vanwege vorige ervaringen Asian Vegetarian besteld, maar omdat we vanuit Japan vertrokken, werd het dus Japans. Verschrikkelijk. Japanners kunnen en weten veel, maar vegetarisch koken kunnen ze niet. Het was echt verschrikkelijk. Wellicht had ik nu beter westers vegetarisch kunnen bestellen.

Afgelopen zondag met Continental Airways naar New York. Dit was echt goed! Een heerlijke vegetarische curry met cashewnoten. Dit leek op het eten dat ik eerder van Singapore Airlines besteld had. Ik vond het ook beter dan dat van United, waar ik normaal mee vlieg.
Op de vlucht van New York naar Houston gisteren werden cheeseburgers uitgedeeld. Dit was de enige keus, specials meals waren niet verkrijgbaar, daar had het reisbureau al voor gewaarschuwd. Bij de cheeseburger zat wel een salade, dus heb ik die maar genomen. Beetje vreemd dat ze geen specials meals hebben op binnenlandse vluchten. Maar aan de andere kant; United serveert niet eens meer eten op binnenlandse vluchten, je kunt hooguit een (niet vegetarische) snack box kopen.

Ik vind in ieder geval het Asian vegetarian bij westerse maatschappijen minder lekker dan westers vegetarisch.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Hausfrau op 09 mei 2007, 10:44:53
In ieder geval bij KLM en ik vermoed bij meerdere maatschappijen, kun je voor korte vluchten geen wensen meer aangeven. Vandaar ook die dubbele verpakking, geen mensen die gaan zeuren dat ze geen broodje kaas meer hebben (wat ik altijd meteen bij binnenkomst bestelde  ;D).
Bij KLM krijg je bijvoorbeeld als je om 10 uur vliegt geen broodje maar een snack: kiezen uit een soort liga-koek of een zakje chips (niet vega want er wordt gebruik gemaakt van karmijn als kleurstof!).

Persoonlijk heb ik er voor die korte vluchten geen moeite mee. Als ik maar een uur in het vliegtuig zit vind ik iets te drinken ook prima eigenlijk.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Anna op 09 mei 2007, 15:02:40
Op de korte vlucht vanuit Londen naar A'dam werden er vlees en veggie 'rolletjes' uitgedeeld. Een soort kleine, koude wrap. Ik was misselijk dus heb niks gegeten maar vond het wel erg vriendelijk van B.A dat ze dit deden!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 21 mei 2007, 23:21:37
British Airways op de terugweg van Miami was niet echt geweldig. Ik had vegan, H. had Asian Vegetarian. Mijn vegan was hele saaie pasta met tomatensaus, H. had een hele lekkere curry. Ik ga volgende keer toch maar weer voor de Asian Vegetarian! Het ontbijt was beplakt met een vegan sticket, maar bestond uit yoghurt en cake, die allebei niet vegan waren. Op het stuk van Londen naar Amsterdam hadden ze alleen maar bacon sandwiches, dus niet eens een vegetarische optie. Slechte beurt dus.
Verder nog een advies: vermijd Heathrow tot elke prijs. Op de heenweg kostte het me 2,5 uur om van het vliegveld af te komen, op de terugweg kostte het overstappen 2 uur, en hebben we het vliegtuig alleen gehaald omdat we op het laatste moment nog langs de rij van de security mochten en vooraan in mochten voegen. Als ik vertraging heb in de UK, is het altijd op Heathrow.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 07 juni 2007, 05:53:26
Singapore Airlines en Quantas waren weer erg goed. Hele lekkere curry, gebakken groente met rijst etc. Het gaat bij Singapore Airlines ook altijd goed zonder ze achter de broek te hoeven zitten.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 25 juli 2007, 17:02:55
Air Canada was niet echt geweldig, een humus volkoren-sandwich zonder groentes erop ofzo. Maar zonder ze eraan te hoeven herinneren was mijn verzoek voor asian vegetarian wel weer goed aangekomen, dat is wel fijn. Erbij een kleine salade, een mandarijntje en een alpro vanilletoetje.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: LL de Ling op 01 augustus 2007, 15:14:46
Ik geloof dat ik de heenweg naar Stockholm met KLM zomaar een broodje kip heb gegeten met het idee dat het brie was.  :-[

Het was mijn schuld, ik keek pas na het eten op de verpakking. Tsja, en verder was het gewoon vliegtuigeten, want ik merkte geen verschil. Het broodje mozzarella wat ik daarna at, smaakte net zo.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 03 augustus 2007, 11:59:56
Kan je zo hebben... het komt uit de koelkast en het smaakt naar rubber, heel herkenbaar. Wel vervelend! Niet ziek van geworden? Ik heb op die manier ook wel eens een hap genomen van een broodje worst dat ze aangeboden hadden als kaas, terwijl ik nog op het etiket aan het kijken was. Nu piel ik alle sandwiches en wraps eerst uit elkaar voor ik een hap neem.

Air Canada op de terugweg was ook naadje, weer koud pitabroodje met koude falafel. Gelukkig had ik op het vliegveld van Halifax lekker quesadilla's gegeten. Eigenlijk met het oog op: dan kan ik in het vliegtuig lekker slapen (het is een nachtvlucht van maar 5,5 uur dus je moet elke minuut slaap grijpen!) maar achteraf was ik wel blij dat ik mijn buikje al vol had. Koude falafel, bah!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: LL de Ling op 03 augustus 2007, 12:13:52
Niet ziek van geworden?

Nee, gelukkig niet.

Op de terugweg heb ik de zalm geruild met een jongen naast me. Die was gek op zalm. En ik had wel trek dus had wel zin in nog een broodje rubbermozzarella. ;)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 10 september 2007, 23:37:07
Air Canada heb ik inmiddels maar afgeschreven. Goed is dat ze altijd vegetarisch eten aan boord hebben, slecht is dat het niet lekker is. Gelukkig kan ik op de verschillende vliegvelden waar ik moet overstappen (Halifax en Heathrow) wel lekker eten krijgen (veggie breakfast met quorn worstjes op Heathrow!)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 15 september 2007, 18:43:52
KLM naar de VS: heel erg lekker Indiaas (panir met groenten, pittige dahl, gekruide rijst, pickles en raita, jongens wat lekker, en dat voor luchtvaart eten. De bezorgindier hier op de hoek zet je viezer eten voor) maar wel raar was dat maar 1 van te 2 bestelde veggie maaltijden verscheen (alleen dat van mijn vriend kwam dat van mij niet, dat van mijn vriend at ik dus maar op, en hij nam een gewone maaltijd, die ook veggie was). De lunch die we erna kregen kwam wel voor ons allebei weer veggie: Oosterse soep en salade met waterkastanje. Niet verkeerd.
Terugweg weer Indiaas, maar net wat minder lekker dan op de heenweg, en als ontbijt een heel vies sandwichbroodje waar alle korstjes vanaf waren gehaald, appelmoes en rozijntjes. En toen kregen we nog een broodje dat de niet-veggies ook kregen: een soort vliegtuig-tosti met kaas, maar in het midden ook sla.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 18 september 2007, 09:18:54
Dat klinkt goed, Selly!

Ik krijg de indruk dat de luchtvaartmaatschappijen steeds minder rekening houden met vegetariërs. Twee weken geleden vertelde een steward van Austrian doodleuk dat ze niet aan zulke onzin meedoen.

Gisteren, met TUI van Hannover naar Kreta, werd er als ontbijt alleen broodjes ham-kaas geserveerd. Blijkbaar had ik ergens kunnen (en moeten) aangeven dat ik vegetariër ben (en dan hadden ze vantevoren het plakje ham verwijderd, gok ik zo). Ja, hallo, hoe moeilijk is het om naast broodjes ham-kaas ook broodjes kaas te hebben.

Via het contactformulier gevraagd of ze me op de terugweg alsjeblieft wel wat vegetarisch zouden kunnen voorschotelen. Ik  ben benieuwd.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: LL de Ling op 18 september 2007, 09:23:55
Dat klinkt goed, Selly!
Blijkbaar had ik ergens kunnen (en moeten) aangeven dat ik vegetariër ben (en dan hadden ze vantevoren het plakje ham verwijderd, gok ik zo). Ja, hallo, hoe moeilijk is het om naast broodjes ham-kaas ook broodjes kaas te hebben.


Das inderdaad niet moeilijk maar als ze het niet meegenomen hebben, dan wordt het toch echt lastig. Maar je moet het toch altijd wel aangeven toch? Dat is immers wat mij "geleerd" is ... Ook door schade en schande, maar daarna kreeg ik altijd wel wat vegetarisch (en wist het hele vliegtuig dat omdat ze voor het vliegen mijn naam omriepen om te kijken waar ik zat ;)). Of het lekker was, is een tweede.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 18 september 2007, 09:38:00
Ja, dat met dat vantevoren aangeven klopt, maar is ook zoiets. Bij het reserveren van met name kortere vluchten (waarbij je toch geen maaltijd krijgt, maar eerder iets als een broodje) heb ik lang niet altijd de mogelijkheid een vakje 'vegetariér' aan te kruisen, of dit in een commentaar box te kladderen. Daarnaast heb ik de vlucht naar Kreta niet zelf gereserveerd en we hebben net een nieuw blik secretaressen geopend, die nog een beetje opgevoed moeten worden. En ik was toch echt van niet zo heel lang geleden gewend dat bij de 'snacks' er vrijwel altijd keuze was tussen vlees en niet-vlees ('ham or cheese, sir?')
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 18 september 2007, 22:55:08
Ik heb TUI een mailtje gestuurd met de vraag of ze op de terugweg voor mij dan een vegetarische maaltijd mee kunnen nemen. Tot mijn verrassing kreeg ik het volgende antwoord. Voor een vegetarische maaltijd moet ik extra betalen en dat moet ik vanuit Griekenland via een Duits telefoonnummer bestellen. Het moet niet gekker worden. Voor een maatschappij als TUI vind ik dit schandalig. Vegetarisch eten zou toch tot de standaardservices moeten behoren... ik overweeg een brief op hoge poten te schrijven.

Sehr geehrter Herr Herder,
 
vielen Dank für Ihre Mail.
 
Ein vegetarisches Essen kostet eine Extragebühr. Daher möchte ich Sie bitten, in unserem Servicecenter Tel:01805-757510 anzurufen, damit das Essen zugbucht werden kann. Ich kann diesen Service leider nicht für Sie ausführen, da ich auf Ihr Zahlungsmittel nicht zugreifen darf.
 
Wir wünschen Ihnen einen angnehmen Flug.
 
 
 
Mit freundlichen Grüßen
 
Doris Kramann
 
TUIfly.com
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Aiko op 18 september 2007, 23:02:58
ausführen

Ha ha, moest ik toch een beetje om lachen... Geen idee dat het legitiem een werkwoord zou zijn.

Maar stom dat iets zonder juist meer moet kosten. Daarein haßt du Recht.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 19 september 2007, 09:24:57
Duits is een leuke taal  ;). Ik heb ondertussen, tijdens een nogal Amerikaanse keynote speech, een mailtje opgesteld en verstuurd. Eens kijken hoe ze reageren.

Sehr geehrte Damen und Herren,

Vielen Dank für Ihre Antwort. Ich muß leider gestehen, dass ich ziemlich enttauscht bin, dass ein vegetarisches Essen - statt einem vergleichbaren nicht-vegetarischen Essen - bei Ihnen als Zusatzleistung gilt. Schließlich haben Sie versprochen, dass Sie auf ausgewählte Flüge "kostenfrei eine der Tageszeit angepasste warme Mahlzeit oder kalten Snack inkl. eines alkoholfreien Getränks" anbieten. Bei fast alle Fluggesellschaften (außer der Billigflieger) gehört eine vegetarische Alternative schon längst zu den Standarddienstleistungen (für den die Kunden ja auch zahlen).

Ich habe nicht vor, eine Extragebühr zu zahlen für ein vegetarisches Essen. Stattdessen möchte ich Ihnen bitten, zu überlegen, künftig Euren Kunden eine vegetarische Alternative (die doch nicht unbedingt mehr kosten müsste als ein Essen mit Fleisch) anzubieten, wie Ihre Mitbewerber. Es gibt mittlerweile genug Vegetarier, dass es sich lohnt (und meiner Meinung nach erforderlich wäre), mit dieser Gruppe zu rechnen. Weiterhin würde ich mich freuen, wenn Sie mir am Samstag ohne Extragebühr eine vegetarische Alternative zur Verfügung stellen könnten, oder die Kosten für eine nicht-Vegetarische Mahlzeit (die ich nicht essen möchte oder könnte) erstatten könnten. Es wäre bestimmt ein Grund, mich auch zukünftig für Ihre Gesellschaft zu entscheiden!

Vielen Dank im Voraus für Ihre Aufmerksamkeit und für Ihre Antwort.

             Mit freundlichen Grüßen,

                      Eelco Herder
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Meneer de Uil op 19 september 2007, 09:48:09
Du bist ein richtig netter Kerl, Eelco.

Zag vanmorgen op het pak hagelslag trouwens een relativerend mopje:

Stewardess: 'Wilt u wat eten, meneer?
Man: 'Waar kan ik uit kiezen?'
Stewardess: 'Ja of nee.'
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 19 september 2007, 10:36:20
 ;D Dat mopje komt in mijn standaardrepertoire.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 20 september 2007, 15:56:11
TUI vindt zichzelf ineens een prijsstunter, vergelijkbaar met RyanAir en soortgenoten. Dus vind ik het ook geheel vanzelfsprekend dat er met vegetariërs geen rekening wordt gehouden. Als ik geluk heb, kan ik kiezen tussen een broodje ham of kaas - ontbijt is namelijk altijd vegetariërvriendelijk (ja, dat heb ik gemerkt). Desalniettemin ben ik welkom aan boord.

Sehr geehrter Herr Herder,
 
vielen Dank für Ihre erneute Email.
 
Wie Sie bereits unten erwähnt haben, bieten alle Fluggesellschaften außer den Billigfliegern kostenlose vegetarische Gerichte an. Da es sich bei TUIfly um eine Billigfluglinie handelt, haben Sie sicher Verständnis, dass auch wir einen solchen kostenlosen Service nicht anbieten. Oft haben Sie die Möglichkeit bei den Snacks z.B. zwischen einem Käse- und einem Schinkensandwich zu wählen, es gibt also zumindest bei den Snacks und beim Frühstück durchaus auch Möglichkeiten für Vegetarier.
 
Wir freuen uns, Sie bald an Bord begrüßen zu dürfen und wünschen Ihnen einen angenehmen Heimflug.
 
Mit freundlichen Grüßen
 
Ute Wollermann
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: #Q@ñon op 20 september 2007, 16:08:16

Ja fijn he? Die verborgen kosten bij de prijsvechters. Zelfs bij Aer Lingus krijg je al helemaal niets meer gratis als je anderhalf uur in het vliegtuig zit naar Amsterdam. Nog geen glaasje water. Dan denk ik: Laat een stewardess minder meevliegen, die zitten het grootste deel van de tijd toch maar uit de neus te vreten. Dan kan er vast wel weer een kopje thee of zo'n rottig klein blikje frisdrank voor iedereen vanaf.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Ligfietsertje op 20 september 2007, 17:29:56
Dan denk ik: Laat een stewardess minder meevliegen, die zitten het grootste deel van de tijd toch maar uit de neus te vreten.

Ik heb het sterke vermoeden dat stewardessen niet zomaar worden betaald om wat niets te doen maar dat men uitgaat van het aantal stewardessen dat noodzakelijk is in een noodsituatie.  Men heeft op zo'n moment beter een stewardess te veel aan boord, dan één te weinig.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: #Q@ñon op 20 september 2007, 17:47:12
Hoeveel stewardessen zijn er dan nodig in een noodsituatie? Ik denk dat eentje meer of minder er zoveel niet toe doet in de gemiddelde noodsituatie. En daar hebben we er toch al zoveel van, van die noodsituaties.
Ik durf het risico wel aan: ik hoef in een noodsituatie niet door zo'n charmante dame in mijn zetel vastgegespt te worden, als ik daar een gratis blikje cola onderweg voor terugkrijg. Of als ik geen toeslag voor mijn bagage hoef te betalen. Of als ik gewoon weer zonder extra kosten vantevoren een stoelnummer kan reserveren.

(Maar het ging over eten... :hungry:)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 23 september 2007, 00:31:49
En inderdaad... de vliegtuigmaaltijd bestond uit pasta met iets dat op kip leek en in ieder geval zo rook. Toch maar aan de steward gevraagd of er iets vegetarisch aanwezig was. 'Ik zou iets met müsli in elkaar kunnen knutselen, maarreh...'. Na een week overvloedig vier-sterreneten nam ik genoegen met het toetje, mousse au chocolat  ;D. Voor de zekerheid wilde de steward weten of ik toch niet de pasta wilde hebben, de kip kon ik er toch afschrapen. Desalniettemin kregen we twee keer koffie/thee en een softdrink. Ach, vluchten binnen Europa duren niet zo lang.

Toch blijft het jammer dat je als vegetariër als enige zonder eten in het vliegtuig zit.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 23 september 2007, 11:40:00
Wat een slechte service zeg. Ik heb trouwens liever dat ze een redelijk assortiment hebben waar je voor moet betalen, dan gratis vieze meuk die niet eens vegetarisch is. Dat is de keuze die de echte budgetmaatschappijen maken, TUIfly die rotzooit dus maar wat aan, wel zeggen dat ze budgetmaatschappij zijn maar dan voor iedereen behalve de vegetariers gratis eten uitdelen klopt niet helemaal natuurlijk. Budgetmaatschappijen verkopen eten en drinken, altijd iets vegetarisch aanwezig, gewone vliegmaatschappijen geven het gratis aan al hun passagiers, ook de vegetariers.
(Kan me trouwens ook nog wel voorstellen dat uiteindelijk het gratis weggeven van 1 soort snack goedkoper is dan het op voorraad houden van 3 of 4 soorten betaalde snacks)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 23 september 2007, 15:24:24
TUIfly die rotzooit dus maar wat aan, wel zeggen dat ze budgetmaatschappij zijn maar dan voor iedereen behalve de vegetariers gratis eten uitdelen klopt niet helemaal natuurlijk.
:yes:
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Agnesje op 24 september 2007, 13:05:01
ik heb sinds ik vegetarier ben niet meer gevlogen... oh ja 1x met transavia naar malaga, maar dat was zonder eten omdat het een budgetvlucht was. vond hem duur zat trouwens, maar ja. we gingen toen heel erg vroeg weg dus ik had al broodjes gegeten op het vliegveld ( zelf gesmeerd  :O ) en we kwamen om 11.00 uur alweer aan. maar bedankt voor de tip trouwens als ik nog eens ga vliegen ga ik zeker van te voren aangeven dat ik geen vlees blief !!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 24 september 2007, 21:44:27
Ik heb trouwens liever dat ze een redelijk assortiment hebben waar je voor moet betalen, dan gratis vieze meuk die niet eens vegetarisch is.

 :yes:
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: veggie-sanne op 26 oktober 2007, 20:56:58
hahaha leuk om te horen allemaal, ik ben 6 jaar stewardess geweest, en inderdaad altijd gedoe met maaltijden die verdwaald waren, of per ongeluk laten vallen.
er is een heel groot verschil in de vegetarische maaltijden..... gecaterd vanuit het buitenland heerlijk, vanuit nederland saai.

mijn tip.... als je vliegt met martinair of een andere airline die nog maaltijden uitdeelt, bestel dan van te voren een aziatisch vegetarische maaltijd, die zijn heerlijk.
zo lekker dat mijn vleeseterman ook een aziatisch vegetarische maaltijd heeft besteld, hij was altijd zo jaloers als ie mijn heerlijke hapje zag, hahahaha en het kost niets extra's

wisten jullie trouwens dat je smaak sowieso minder is hoog in de lucht en dat alcohol dubbel zo snel gaat, ik heb heel wat passagiers bij de uitgang tegen de slurf zien botsen..... en zie dan nog maar braaf tot ziens, wel thuis te zeggen....... hahahaha
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Robbie op 20 december 2007, 22:43:10
Ik bestel tegenwoordig fruit (omdat het vegetarische eten vaak kaas er in heeft zitten) op vluchten of vul mezelf met koekjes en nootjes. Blijft nog steeds niet een culinair uitje maar ach. Je moest eens weten wat je allemaal kan bestellen, stond zelf nogal te kijken van het lijstje dat ik voorgeschoven kreeg.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: IneN op 24 december 2007, 13:44:57
Ik vloog in september naar New York met Jetairways. Wat een luxe. Als je via deze (Indische) maatschappij kan gaan, doe het dan!!
Je hebt de keuze uit een continentaal menu (met dus echt 3 gangen en je mag wijn nemen), een Indisch menu (heel er pikant heb ik van horen zeggen) en een vegetarisch menu. Indiërs zijn vaak vege, dus wordt er via Jetairways heerlijk rekening mee gehouden.
Ik kreeg 2 soorten vege balletjes in een ondefinieerbaar sausje (pikant), daartussen paprika en ui (maar eveneens overgoten met het sausje), een vremdsoortig puddinkje als nagerecht en een best te pruimen slaatje als voorgerecht. En allemaal strikt vege. Echt super. Dus ook geen ei, kaas, ...
Ik wil opnieuw!!
Binnekort ga ik naar Egypte met Thomas Cook,  weet iemand of ik nu nog (de reservatie van de reis is reeds gemaakt) een vege maaltijd voor in het vliegtuig kan aanvragen? (En hoe)
Thanks!!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: karl op 24 december 2007, 16:53:20
Vega-maaltijd kan je met je vluchtgegevens vragen aan de maatschappij, via mail (makkelijkst) of telefoon. Nog vragen bij het inschepen is dikwijls te laat.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: IneN op 11 januari 2008, 13:36:27
Ben zonet bij het reisbureau geweest om een vegetarische maaltijd voor op de vlucht aan te vragen.
Helaas wisten ze mij te melden dat ik voor een vege maaltijd moet bijbetalen.
Maar liefst 14 euro. Heb het dan maar niet gedaan, ik neem dan nog liever zelf iets mee...
Thomas Cook, next time boeken wij ergens anders.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: #Q@ñon op 11 januari 2008, 13:45:30

Ik zou het eens direct  bij de vliegmaatschappij aankaarten. Het kan toch niet hun bedoeling zijn dat je zo'n gigantisch bedrag moet bijbetalen voor een maaltijd die standaard (voor de zelfde prijs) in de selectie zou moeten zitten? En anders een eurootje of 20 terugeisen, omdat het je niet mogelijk is de standaard boordmaaltijd te nuttigen.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: IneN op 11 januari 2008, 13:50:23
Per telefoon of per mail ?
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: IneN op 11 januari 2008, 13:52:39
Op de website van Thomas Cook saat het aangegeven trouwens (na lang zoeken):

Ik wens een andere maaltijd dan de standaard maaltijd, kan dat?

Op de meeste van onze vluchten kan je ook andere maaltijden verkrijgen: vegetarisch, koosjer, glutenvrij, moslim, diabetisch. Deze zijn soms tegen een meerprijs en moeten op voorhand aangevraagd worden, je reisagent regelt dit voor jou.

http://www.thomascook.be/ThomasCook/action/StaticPageAction?Url=ThomasCook/nl/help/faq&Language=nl

Hmm.. Maar je hebt gelijk, ik kan net zo goed 14euro van hen terugkrijgen, aangezien ik geen maaltijd nuttig. Hoewel ze die wel voor mij aan boord hebben, zal ik maar zeggen. Dus het is niet dat ze 'winst' maken met dat ik hun maaltijd niet eet. Dus zal ik waarschijnlijk gen vergoeding krijgen.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: #Q@ñon op 11 januari 2008, 13:58:42
Ja maar het is niet Thomas Cook die de boordmaaltijden regelt. Ik zou dus echt contact opnemen met de vliegmaatschappij, 14 euro bijbetalen voor een vegetarische maaltijd vind ik toch echt bizar.

In eerste instantie zou ik dat per telefoon doen trouwens. Hangt er ook een beetje vanaf hoeveel tijd je nog hebt om het te regelen.

Wie weet is er ergens een foutje gemaakt of probeert Thomas Cook er een extra slaatje uit te slaan. En als het een bepaling van de vliegmaatschappij is valt het Thomas Cook natuurlijk ook verder niet aan te rekenen, hooguit dat ze je tevoren niet over dieetmogelijkheden en eventuele bijkomende kosten hebben geïnformeerd.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 11 januari 2008, 15:30:13
Welke maatschappij is het?
Of is het binnen Europa?
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: IneN op 11 januari 2008, 21:38:23
De vlucht is geregeld via Thomas Cook Airlines. Zowat dezelfde organisatie als Thomas Cook dus, neem ik aan.
Ik ben niet van plan om oeverloos te lopen bellen met allerlei instanties die mij doorverwijzen naar andere telefoonlijnen e.d., dus heb ik Thomas Cook Airlines alvast een mail gestuurd.
Ben benieuwd naar het antwoord.

Mijn mail:

Beste,

Twee weken geleden boekten mijn moeder en ik via Thomas Cook een reis naar Egypte (vertrekdatum 20 januari 2008).
Bij het reserveren moesten wij vaststellen dat er een meerwaarde van 14 euro/persoon werd gevraagd voor het verkrijgen van een vegetarische maaltijd aan boord van het vliegtuig.
Graag kregen wij hier enige toelichting over.

Met vriendelijke groeten,

Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: bestmayo op 14 januari 2008, 09:54:24
Ik geef altijd ruim van te voren op dat ik vega ben maar is me toch wel gebeurd dat ze in t vliegtuig niets ervan wisten!!

Laatste keer naar Tunesie, maar was ook de maatschapij van daar...
Heb iig extra broodjes gehad , extra slalade en yogert. Toch aardig maar fijn is anders.

Met slm/ KLM naar suriname altijd zeer goede ervaringen.

Nu in juni met martinair naar mexico en geef ik t dus maar ruim vant e voren op....op goede hoop.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 01 februari 2008, 17:42:09
KLM heeft aan boord van de cityhopper de broodjes en drankjes nu vervangen door jus met een meergranenkoekje van Lu. Tsja... Zo hoef je je in ieder geval niet druk te maken om lastige vegetariers en anderen met rare eetwensen  :)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: IneN op 16 februari 2008, 22:29:27
Ben vandaag een reis gaan boeken, niet via Thomas Cook meer dit keer, wel via Jetair > gratis vegetarische maaltijd op het vliegtuig!!:) :wortel:
Heb die gelijk maar voor mijn (vleesetende) vriendje ook besteld, vege maaltijden zijn over het algemeen altijd beter dan de vlezige :)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Meneer de Uil op 16 februari 2008, 22:32:08
Op het vliegtuig? :o
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: IneN op 16 februari 2008, 22:35:50
Op het vliegtuig? :o

Die vlezige zijn al zo afschuwelijk, dan moeten de vege toch gewoon beter zijn ?!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Meneer de Uil op 16 februari 2008, 22:45:41
Maar dat je ze niet gewoon in het vliegtuig kan eten... ;)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: IneN op 18 februari 2008, 14:22:49
Maar dat je ze niet gewoon in het vliegtuig kan eten... ;)

Oh :)
Wordt dat niet gezegd, 'op het vliegtuig' ?
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 18 februari 2008, 14:24:50
Wordt dat niet gezegd, 'op het vliegtuig' ?
:heehee: Die Belgen ook  ;).
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: IneN op 18 februari 2008, 15:32:02
Wordt dat niet gezegd, 'op het vliegtuig' ?
:heehee: Die Belgen ook  ;).

Hee oppassen hoor !! ;)  8)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 20 maart 2008, 15:30:14
NorthWest naar Amerika, omdat ik via KLM boekte Asian Vegetarian besteld, maar ik had al het idee dat NorthWest alleen 'gewoon' vegetarian had. Op de heenweg was er dan ook keuze voor iedereen uit niet-veg of veg. Dat was een canneloni met tomaat en spinazie. Best lekker, alleen lastig te eten. Erbij salade van in minuscule stukjes gesneden selderijstengel. Heel zout, maar op zich lekker, net zoals de tiramisu. Daarna nog een goed eetbaar broodje roomkaas en vies chocoijs.
Op de terugweg kreeg ik op eens wel een special meal vegetarian asian. Curry, die wel oke was, met suffe appelpartjes als toetje en couscoussla.
Maar wel tevreden dus.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 01 april 2008, 22:02:06
Applaus voor KLM. Een van mijn vluchten met Air Canada was geannuleerd dus ik vloog uiteindelijk een paar uur later met KLM naar Toronto. Geen tijd om van te voren door te geven dat ik een asian vegetarian maaltijd wilde, dus ik had me al voorbereid op droog brood. Maar als hoofdmaaltijd kon iedereen kiezen uit kip of indiaas vegetarisch (rijst, saag panir, dal, raita, bonensalade, pickles) en als snack later uit vegetarische quiche of cake. Meer dan de helft van het eten aan boord was gewoon vegetarisch, ipv enkele maaltijden. Volgens de stewardess doen ze dit heel vaak tegenwoordig, omdat vegetarisch voor heel veel dieetwensen gebruikt kan worden (ook religieus). Helemaal happy mee!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 13 april 2008, 03:06:43
Complimentje voor Lufthansa. Tijdens mijn vlucht van München naar Madrid (en vice versa) was er slechts één keuze, maar dan wel vegetarisch! Op de heenvlucht een zeer acceptabele pasta, op de terugvlucht een enigszins chemische tortellini con broccoli. Kijk, als je het al je klanten naar hun zin wil maken en toch op de kleintjes wilt letten, bied dan een lekker/acceptabel vegetarisch gerecht. Blijkbaar heeft Lufthansa dat begrepen  :D.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: greet op 15 april 2008, 17:19:03
ik heb met delta gevlogen, en dat was ook dik in orde...
de vegetarische maaltijden zijn daar trouwens automatisch veganistisch.
veel boontjes dus ook, maar ook veel groentjes en dat was dik in orde kwa kruiden. geen vleesvervanger.
helemaaaaal blij was ik niet, want de brownie die bij het ander eten zat zag er veel lekkerder uit dan de paar stukken meloen die ik als dessertje kreeg... en pizza met kaas is ook een stuk lekkerder dan bruin vliegtuigbroodje met pompoencurryachtig iets ertussen...
maar het hoofeten vond ik voor vliegtuigeten erg doenbaar. dat vonden ook de niet-vegetariers, trouwens.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 22 april 2008, 12:48:45
Herkenbaar, dat van die brownies versus de meloen. Ik kreeg nu (KLM) in plaats van een reep chocola ook weer een reep gedroogde pruimen en zaadjes. Maar goed, wel gezond :)

KLM was weer OK, tenminste het eten. Weer de indiase maaltijd, en later als snack linzensoep.  Zelfs South African Airlines (Kaapstad - Namibie) had mijn asian vegetarian maaltijd zonder problemen geregeld: pastasalade en sandwich met groente.

Het feit dat het KLM vliegtuig zowel heen als terug zwaar overboekt was is minder, op de heenweg 2 uur moeten wachten of er nog wel een stoel voor me was. Na veel gezeur alsnog aan boord (10 man konden niet mee!) En dan gaat het cabinepersoneel klagen dat, als je eenmaal zit, je niet aan hebt doorgegeven dat je van stoel gewisseld bent en ze nu niet weten waar ze de vegetarische maaltijd moeten afleveren. Ja hallo, jullie hadden mijn stoel twee keer verkocht, ik niet! Tot twee keer toe die discussie, bij de hoofdmaaltijd en bij de snack. Allemaal goed gekomen uiteindelijk  :)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: sjalot op 09 mei 2008, 17:25:29
Op weg naar China met Oostenrijkse vliegmaatschappij kregen we op de heenweg een vleesgerecht, nota bene met ham, wie serveert dat nou nog in een tijd dat mensen ook om religieuze redenen geen ham meer eten. We hadden netjes aangegeven dat we vegetarisch wilden eten van tevoren, toen we hierover vragen hadden aan de stewardess riep ze boos: you can eat the potatoes around it! Aangezien we in China soms ook moeite hadden vegetarisch eten te vinden werd dit een gevleugelde uitspraak. Maar leuk is anders. Op de terugweg, zelfde maatschappij, vlogen we vanuit Kathmandu. Veel boeddhisten, Hindoeisten etc.: iedereen kreeg vegetarisch eten Absurd. Maar lekker gegeten.:) Nepal was een vegetariërs paradijs by the way.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: karl op 25 mei 2008, 17:51:37
Onze vlucht naar Cyprus verliep vegetarisch perfect.
Op de heenreis waren er linzen in saus, granen, broccoli, fruit als dessert. Waarbij ik op het deksel opmerkte dat er een Aziatische vegetarische maaltijd, een lacto-ovo en een vegan bestaat, wij hadden de laatste. Op de terugweg waren er gebakken aardappeltjes, bonen en spinazie,  fruit toe, heel aardig. Broodje met smeerkaas. Vriendelijk en als eerste bediend, wat een luxe. Zaak lijkt me dat je tijdig (via boeking) opgeeft dat je vegetarisch bent, dan loopt het normaal niet mis.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 25 mei 2008, 20:39:25
Welke maatschappij was dat?
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: karl op 26 mei 2008, 07:10:48
Was die van Cyprus zelf (Zaventem-Larnaka). Geboekt en vegetarisch aangevraagd via onze reisorganisatie.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 16 juni 2008, 08:42:58
KLM was wel weer OK. De indiase maaltijden van KLM zijn echt erg lekker, de niet-indiase asian vegetarian kan heel erg verschillen, een keer heel slecht en een keer heel goed.
Ik vind echt dat het de goede kant op gaat met vliegmaatschappijen en vegetarisch eten: Het is nu al eeuwen geleden dat mijn vegetarische maaltijd niet aan boord was, het gaat de laatste jaren echt heel veel beter dan zeg een jaar of 5, 6 terug  :D
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: IneN op 24 juni 2008, 10:33:50
Ik vloog met Jetair naar Tenerife en nam, alsook mijn vriend, een vegetarische maaltijd aan boord.
Ontbijt toen we heenvlogen was dik in orde: 2 broodjes met smeerkaas bij (weet niet meer welke, maar er stond - en ik kijk altijd de ingrediënten na, ja :) - 'vegetarian' op) en een potje Alpro Sojapudding (ik gaf mijn chocobroodje aan vriendje en at zijn puddinkje op :P ).

Bij het terug naar België vliegen nuttigden we een middagmaal bestaande uit een erg klein potje rauwkost (sla-wortel-2 plakjes komkommer-2 plakjes artisjok) en een potje 'fruit' (ik hou niet van al gesneden fruit, de vitaminen zijn er zo goed als helemaal uit tegen de tijd dat ik ze verorber). Vriendje keek even op zijn neus toen de niet-vega maaltijd voorbij kwam; als nagerecht een 'goeie ouwe Lion' ;) Achja :)

Het was dus goed geregeld, geen gedoe en het eten was.. nouja. Haalbaar lekker (voor zover vliegtuigvoedsel lekker kan zijn dus).

Enig minpuntje: ze deelden de vegetarische maaltijden een half uur voor de andere maaltijden uit, waardoor vriendje en ik (we waren de enigen -stel je voor- die een vega maaltijd hadden besteld) pas een drankje kregen bij het uitdelen van de niet-vega maaltijden. Maarja :)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Nevyn op 25 juni 2008, 16:51:24
Wij vlogen met transavia, daar krijg je niks meer, maar moet je alles kopen. Het aanbod is niet echt geweldig, je kunt beter zelf wat meenemen. Er was wel iets aan vegetarisch, een sandwich met kaas en tomaat geloof ik en misschien nog wel een andere sandwich, maar het houdt niet echt over. Tsja, als ik er voor moet betalen wil ik ook een ruime keuze hebben, zo'n zeikerd ben ik dan wel weer. Maar op de heenweg had ik totaal geen honger (misschien omdat we zo idioot vroeg vlogen?) en op de terugweg waren we voorbereid met eigen eten.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: LL de Ling op 26 juni 2008, 10:08:45
Het vegetarisch eten van Martinair was prima. Wel de heen- en terugvlucht hetzelfde, maar omdat het wel ok was, dus niet erg. Voor iedereen waren er broodjes kaas en voor de vegetariers als diner rijst met een soort curryprutje van spinazie en groenten, lekker gekruid. Als snack was er nog een vettig pizzading met uien.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 28 oktober 2008, 14:28:29
US Airways was niet geweldig. Op de heenweg geen vegetarische maaltijd in de reservering, gelukkig was het ene van de twee aangeboden gerechten vegetarische pasta. Op de terugweg wel een gereserveerde Asia vegetarian maaltijd, rijst met groente en twee plakken ongebakken ongekruide tofu. Yuk...
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 28 oktober 2008, 20:04:38
Paar weken geleden KLM.
Weg heen: er was maar 1 van de 2 veggie bestelde maaltijden.
Hoe de stewardess er achter kwam weet ik niet want er stond wel op beide maaltijden veggie.
Afijn gelukkig eet mn vriend niet veggie, en bestellen we altijd 2 veggie maaltijden voor het geval er 1 kwijt raakt, wat nuttig is. Maar was je met 2 veggies, dan zat je dus lekker 12u in een vliegtuig zonder eten.
Wel lekker eten: Indiase curry. Als ontbijt een soort banaan-kiwi prutje en een soort waterig roerei met groenten en mueslireep.

Terug waren er wel 2 veggie maaltijden. Chinesig en goed te eten.
Wel jammer dat als tussendoorsnack zowel heen als terug je kon kiezen tussen ijs en noodles, alleen waren de noodles niet veggie en dus was er geen keuze maar alleen ijs terwijl ik zo graag iets hartigs wilde (gelukkig had ik crackers en popcorn bij me).
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: M. op 29 oktober 2008, 16:27:08
Van en naar Azie/Australië was een ramp. We vlogen met Malaysia airlines maar ik denk nog steeds dat de fout niet bij hen lag maar bij het reisbureau. We hadden aan het reisbureau doorgegeven dat we een veganistische maaltijd wilden, en dat zouden ze doorgeven. Paar dagen voordat we vertrokken heeft mijn vriend het voor de zekerheid nog een keer doorgegeven, en toen had hij wel al het idee dat ze een beetje moeilijk deden met de code. Voor de zekerheid hadden we dus zelf ook maar wat eten meegenomen, hoewel het normaal eigenlijk altijd wel goed gaat bij mij. Nou ja, dit keer dus niet, want we kregen gewoon vegetarische maaltijden. Vaak is het dan toch wel veganistisch, maar dit keer bestonden de maaltijden voor zo'n 30 % uit zuivel. Ik probeerde er nog een beetje omheen te eten maar veel verder dan wat muizenhapjes kwam ik niet. Omdat ik me zo stom voelde bij het idee dat alles weggegooid zou worden heb ik zelfs geprobeerd om gewoon alles te eten maar het stond me zo ontzettend tegen dat ik daar na twee happen ook maar mee ophield. De buren waren wel erg blij met onze toetjes  ;D
Nou ja, om dit op te terugweg te voorkomen heb ik vanuit australië naar het reisbureau gemaild en de juiste code doorgegeven (VGML) en toen kreeg ik een mail terug dat ze die code al hadden doorgegeven, maar we kregen toch echt weer een VLML voor onze neus, met lekker veel kaas....
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 30 oktober 2008, 10:41:33
Swiss Air heeft het wel begrepen (dit in tegenstelling tot Austrian, zie ervaringen vorig jaar). Tijdens Europese vluchten geen complete maaltijd, maar een 'snack' die past bij het moment van de dag: tijdens de heenreis 2 x chocobroodje (Hannover-Zürich, Zürich-Sofia), tijdens de terugreis een spannend warm broodje, gevuld met zongedroogde tomaten, pesto, olijven en dat soort spul en een gewoon broodje kaas. Wel jammer, dat de vlucht Zürich-Hannover een fikse vertraging had vanwege de sneeuw(!).
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Chantal op 31 oktober 2008, 15:31:18
Ik vloog een paar jaar geleden met Delta: de heenreis waren ze mij vergeten, maar gelukkig was er iets dat ik kon eten omdat ze als keuzemaaltijd pasta met kaassaus, zonder vlees hadden. Voor de terugreis heb ik het reisbureau gebeld en op de terugreis had ik wel een aparte vegetarische maaltijd. Die was helaas niet zo fantastisch, want ik kreeg wat slappe groente die naar mijn smaak wat vreemd waren gekruid, rijst geloof ik, maar geen eiwitten. Het was een nachtvlucht, dus veel honger had ik gelukkig toch niet. En ik had van te voren al gegeten want ik vertrouwde er niet helemaal op dat het de terugreis wel goed zou gaan.
Verder is Delta wel een goede maatschappij hoor. Personeel is heel servicegericht en de beenruimte is iets boven gemiddeld.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 18 november 2008, 20:21:06
Ik dacht dat KLM naar Engeland helemaal niks meer serveerde, maar we kregen een sandwich, althans, die mogelijkheid was er, maar de verpakking was in 2 delen, 1 deel veggie, 1 deel erg niet veggie. De sandwiches raakten elkaar dus niet, dus je kon wel iets eten, en dan de rest weggooien, maar brr, niet echt aantrekkelijk. Ik wilde sowieso niks, dus het was niet erg, maar ze hadden ook gewoon een veggie sandwich kunnen aanbieden.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 28 maart 2009, 13:06:18
En ja hoor, op de vlucht Dublin-Frankfurt werden broodjes ham geserveerd (op de heenreis was het nog een broodje kaas). Broodje resoluut geweigerd en terwijl iedereen om me heen zat te smikkelen bedacht wat ik in mijn boze mail naar Lufthansa zal zetten. Komt toch nog een stewardess langs; er waren nog broodjes kaas over van de heenvlucht 'en daar is verder niets mee aan de hand, hoor'.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 28 maart 2009, 17:13:47
 :heehee: Nu ben ik wel benieuwd of je het opgegeten hebt? Het zal ws wel van dezelfde dag geweest zijn.

KLM naar Shanghai was goed geregeld qua eten, hoewel ik die indiase vegetarische maaltijd wel kan dromen inmiddels. Maar goed, het is geregeld, het is lekker, mij hoor je verder niet  :D
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 28 maart 2009, 17:29:43
:heehee: Nu ben ik wel benieuwd of je het opgegeten hebt? Het zal ws wel van dezelfde dag geweest zijn.
Ja, het was nog van dezelfde dag, dus ik heb er mooi eentje naar binnen gewerkt. En toch denk ik dat Lufthansa nog een vriendelijk mailtje krijgt  ;D.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Rosanne op 31 maart 2009, 17:30:21
Ik dacht dat KLM naar Engeland helemaal niks meer serveerde, maar we kregen een sandwich, althans, die mogelijkheid was er, maar de verpakking was in 2 delen, 1 deel veggie, 1 deel erg niet veggie. De sandwiches raakten elkaar dus niet, dus je kon wel iets eten, en dan de rest weggooien, maar brr, niet echt aantrekkelijk. Ik wilde sowieso niks, dus het was niet erg, maar ze hadden ook gewoon een veggie sandwich kunnen aanbieden.

Ze boden toch een veggie sandwich? Of bedoel je dat ze allebei zonder vlees hadden moeten zijn?
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: ArmadiLLow op 31 maart 2009, 19:20:29
Ik dacht dat KLM naar Engeland helemaal niks meer serveerde, maar we kregen een sandwich, althans, die mogelijkheid was er, maar de verpakking was in 2 delen, 1 deel veggie, 1 deel erg niet veggie. De sandwiches raakten elkaar dus niet, dus je kon wel iets eten, en dan de rest weggooien, maar brr, niet echt aantrekkelijk. Ik wilde sowieso niks, dus het was niet erg, maar ze hadden ook gewoon een veggie sandwich kunnen aanbieden.

Ze boden toch een veggie sandwich? Of bedoel je dat ze allebei zonder vlees hadden moeten zijn?

Lijkt me wel dat ze dat bedoelt. Ik zou ook niks aannemen als ik er dan automatisch vlees bij kreeg.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 04 april 2009, 22:37:30
Air France laatst naar Mauritius was heen en terug prima, Indiase veggie maaltijd, lekker. We hadden een vlucht van 12 uur met 2x een maaltijd en ik bedacht me toch dat dat eigenlijk wel heeel weinig eten is, heb flink wat eigen crackers zitten eten, wat ik verder prima vind, maar wat me toch weer es opviel.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 05 april 2009, 05:37:02
Ik vind twee maaltijd in twaalf uur goed te doen hoor, ik zou niet meer willen. Had je een dagvlucht? Dan heb je misschien wel meer honger dan tijdens een nachtvlucht. Ik heb meestal nachtvluchten en dan is het juist wel fijn dat er alleen diner en ontbijt is, kun je lekker lang slapen. Ik vind een volle buik ook echt niet lekker in een vliegtuig.

Japan Airlines had mijn reservering voor een vegetarische maaltijd niet doorgekregen, maar hebben ter plekke wat extra fruit, salade en brood opgescharreld en meteen gevraagd of ik nog verder door moest vliegen zodat ze het voor de aansluitende vlucht konden regelen. Was niet nodig want ik hoefde niet verder, maar het was wel erg netjes van ze.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 05 april 2009, 17:50:49
Ik vind twee maaltijd in twaalf uur goed te doen hoor, ik zou niet meer willen. Had je een dagvlucht? Dan heb je misschien wel meer honger dan tijdens een nachtvlucht.

Ja het was een dagvlucht, klopt wel dat je dan wat meer honger hebt.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Poek op 07 april 2009, 12:41:32
Asian vegetarian van Malaysian Airlines is erg lekker. Ze hebben ook een goed enterteainmentsysteem aan boord, dat tegelijk een dvd-speler met tientallen films en tv-series, een mp3-speler waarop je je eigen playlist kan samenstellen uit honderden nummers en een spelcomputer is. En ik heb ook nog wat woordjes Deens erop geleerd (als een Deen "Fem, seks?" zegt, betekent dat niet "Fem wil je seks met me hebben?" maar "Vijf, zes?"). 
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 12 april 2009, 13:11:25
Singapore airlines is ook zoiets als Malaysian, maar dan nog beter, jammer dat ik er weinig meer mee vlieg.

Op de terugweg van Shanghai naar NL businessclass upgrade gekocht van mijn frequent flyer miles, en toen werd het weer eens duidelijk waarom ik nooit een gratis upgrade krijg: ze vertikken het zo ongeveer om iemand met een speciale maaltijd te upgraden. Eerst kon het helemaal niet, toen kon het alleen als ik mijn asian vegetarian meal zou laten schieten, uiteindelijk kon ik ze ervan overtuigen dat ik wel genoegen zou nemen met mijn economy class AVML maaltje en geen business class maaltijd hoefde. Wat een gedoe. Op een van mijn andere vluchten was niet doorgegeven was dat ik vegetarier was, het was maar voor 2,5 uur en ik dacht voor de terugweg: laat maar zitten, en heb niet meer doorgegeven dat ik vegetarier was. Ik kreeg op die terugweg zonder speciale maaltijd spontaan een upgrade naar businessclass. Als veelvliegende vegetarier wordt je dus duidelijk achtergesteld bij anderen, omdat het omzetten van je maaltijd gewoon te veel gedoe voor ze is  >:(
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: IneN op 12 april 2009, 23:20:13
Wat een idioot gedoe!  >:(
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Poek op 13 april 2009, 13:06:57
Wat is ongeveer het verschil tussen een gewone en een business class maaltijd?
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 15 april 2009, 14:31:50
In plaats van plastic krijg je aardewerk om van te eten, en in plaats van alles in 1 keer krijg je voorgerecht en hoofdgerecht na elkaar en soms ook je toetje apart. Ook de gerechten zijn anders, schijnen beter te zijn maar ik zie zelf het verschil niet zo.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 28 mei 2009, 10:51:10
Northwest Airlines heeft standaard half vlees, half (asian) vegetarisch aan boord. Goede ontwikkeling, hoewel ze dit vast doen om alle lastige eters (halal, kosher, vego) in 1 keer te kunnen bedienen zonder al die aparte maaltijden te hoeven maken. Beetje vreemd dat de Asian Vegetarian maaltijd op de heenweg bleek te bestaan uit italiaanse pasta met kaassaus, maar op de terugweg werd dit goedgemaakt door een hele lekkere indiase maaltijd.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Samsterdam op 28 mei 2009, 17:46:53

De Asian Vegetarian option van KLM is vervangen door een Hindu Vegetarische maaltijd dus dat zit wel goed denk ik.

Werk zelf voor KLM en als mensen om een veggie maaltijd vroegen gaf ik zowieso Asian Vegetarian want lekkerder dan een Western Vegetarian meal.

Paar keren dat ik Asian Vegetarian heb gegeten was het erg goed voor vliegtuigvoedsel.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Kieketok op 09 juni 2009, 16:00:21
In 2006 ben ik naar Indonesie geweest met Qatar Airways (oliestaatje bij saoedi-arabië). Met veel overstappen maar was de goedkoopste optie, vandaar. Eerst van Schiphol naar Munchen met KLM. Met de sandwiches waar Selly het over had (denk ik, iig 1 met mozzerella-tomaat, 1 met kip). Ik kon niet 2 vega krijgen maar gelukkig kunnen ruilen met vleesetend vriendje.

Qatar (Munchen-Doha en Doha-Jakarta; terugweg Jakarta-Doha en Doha-Londen) was verder echt prima geregeld. We kregen veel maaltijden (dat je na een tijdje echt vol zat) en er was zo'n entertainment ding als waar Poek het over had, oa nog een film gezien daarop over veganisme maar weet niet meer hoe die heette helaas. Eten was prima, ik kreeg mijn eten altijd eerder als de rest, smaak was goed voor zover dat kan bij vliegtuigvoedsel, soms echt lekker. Ik kon niet kiezen voor landenthema's of zo zoals ik hierboven lees (Asian of Western of zo) maar het was meestal arabisch achtig (o.a. couscous). Een keer werden ze een beetje boos, na een tussenlanding op Singapore zaten er nog maar een paar mensen in het vliegtuig dus ik kon bij het raampje gaan zitten. Toen konden ze me niet meer vinden voor de veggie-maaltijd blijkbaar. Wat me erg opviel is dat ze er blijkbaar automatisch vanuit gaan dat als het vega moet het dan ook gezond moet. Vriendlief kreeg gewone boter bij het ontbijt, ik kreeg dieetboter. En die was niet veganistisch of lactosevrij of zo dus dat was het niet, ik kreeg ook kaas. Bij het toetje hetzelfde verhaal, kreeg ik alleen fruit ipv pudding. En ik kreeg niet iedere keer een warm broodje erbij dat was wel jammer. In de nacht kon je trouwens stickers op je stoel plakken of je wel of juist niet gestoord wilde worden voor eten, dan kon je rustig slapen.

Op de binnenlandse vlucht van Denpassar naar Jakarta met Lion Air (goedkope Indonesische maatschappij) waren de maaltijden trouwens wel vaag geregeld (viel me mee dat je een maaltijd kreeg op een vlucht van een dik uur maar goed). Bij het afgeven van onze koffers kregen we zo'n piepschuimen cup noodles (smaak 'special chicken' maar wel vegetarisch), eenmaal in het vliegtuig kon je aan een stewardess vragen om daar kokend water bij te gooien.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: trashydiva op 08 september 2009, 14:44:26
Bij Condor (naar Goa vanuit Frankfurt); vegetarische maaltijd online te bestellen, betaal je om één of andere reden wel €euro per maaltijd voor  ??? >:(
Wel was het prima verzorgd, al kregen wij steeds ons eten ene half uur eerder dan de rest, wat soms wat vervelend was, omdat je dan moet wachten tot de persoon naast je ook zijn eten op heeft om even naar de wc ofzo te kunnen. (Ik ben nogal neurotisch in vliegtuigen, dus ik moet vele lopen)

Eten was ok, standaard vliegtuigvoer. Kon slechter, maar ook beter. Wel totaal veganistisch zelfs, omdat er vele hindoes met die vlucht reizen.

Het lekkerste eten heb ik jaren geleden gehad op een vlucht naar San Diego met United Airlines. Daar hadden ze reuzenravioli met zo goed als verse tomatensaus
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 13 oktober 2009, 13:41:44
KLM vlucht in europa: Uurtje of drie vliegen, dan lust ik best een snackje. Ze hebben alleen garnalenwraps. Op mijn vraag of het tegenwoordig gebruikelijk is om geen vegetarische optie meer te hebben is het antwoord: ach, vegetariers eten ook vis toch. Op mijn antwoord dat dit niet zo was, werden de schouders opgehaald. Zucht. Later nog even op teruggekomen, want ik heb zelfs aangegeven op de boeking dat ik graag een veganistische maaltijd wil: Op vluchten binnen europa doet KLM helemaal niets meer met de special meal requests, hebben ze niets wat je kunt eten, dan heb je pech. Ik vind het nogal bot eigenlijk. Dan koop ik liever mijn eigen spullen aan boord, daar zit altijd nog wel een vegetarische optie tussen. Ik kreeg wel spontaan twee stukken boterkoek in plaats van een, zodat ik toch iets vullends in mijn maag had, dat was wel weer aardig.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 14 oktober 2009, 01:42:15
Laten we even wel wezen, als je van Leeuwarden naar Maastricht treint, krijg je ook geen stuk droog brood te vreten. Maarreh, als je drie uren vliegt, hoort een hapje er blijkbaar wel bij. Dat is leuk en lekker, en je betaalt er ook nog eens voor. Dus ik vind dat je dan inderdaad wel iets vegetarisch mag verwachten - zeker als je dit vantevoren kunt aangeven. De laatste jaren is daar de klad behoorlijk ingekomen - de vegetarische optie is gewoon wegbezuinigd. Op mijn vlucht van Nice naar Zürich kreeg ik een broodje ham. 'Heeft u ook iets vegetarisch?' 'Ja, alleen op verzoek, budget enzo'. Dat was dan nog netjes, meestal krijg je nul op request. En als niemand iets krijgt, is dat verder geen probleem. Maar als iedereen om je heen een vliegtuigmaaltijd naar binnen werkt, dan wil je dat ook. Pueri pueri sunt en zo.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 16 oktober 2009, 17:11:10
Het maakt mij inderdaad niet zoveel uit als er op korte vluchten geen maaltijdservice is, als ik dat maar van te voren weet. Dan neem ik iets mee, of ik koop iets in het vliegtuig (zit altijd wel een vegetarische optie bij). Maar wel iedereen een luxe set met wraps geven en dan de vegetariers op een houtje laten bijten vind ik inderdaad stom. Er gaat dan ook wel een klacht naar KLM.

Olympic Air, 3,5 uur vliegen met avondmaaltijd aan boord. Mijn verzoek voor een veganistische maaltijd was niet aangekomen op een of andere manier, maar ze vonden na lang zoeken nog een diepvriesmaaltijd die ze voor me in de oven zetten. Een kwartier later: keurig geserveerde vegetarische maaltijd die nog bevroren was. Ik heb gevraagd of het nog wat langer in de oven kon. Nog een kwartier later: aan de buitenkant ontdooid en van binnen nog steenkoud, maar ze hadden er zoveel moeite voor gedaan dat ik het een beetje sneu vond om het weer terug te sturen. Ik heb 1/3 opgegeten (het niet al te koude gedeelte) met de salade, broodjes en het toetje, dat was ook wel voldoende.

VLM: 45 minuten vliegen, je krijgt je drankje in een echt glas, keuze uit broodjes kaas of ham, plus een chocolaatje bij de koffie/thee. Zo kan het dus ook. Ze zijn nu onderdeel van KLM dus dat zal wel snel afgelopen zijn met die luxe, jammer want echt een heel fijne maatschappij. Ik kan natuurlijk best 45 minuten zonder drankje en broodje, maar het maakt dat vervelende gereis net iets aangenamer.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Maartje! op 17 oktober 2009, 08:25:53
Baltic Air: je krijgt helemaal niets, ook niet op langere vluchten (vier of vijf uur), maar kunt wel dingen kopen of van tevoren een maaltijd bestellen. Waarbij de vegetarische iets duurder is dan de niet-vegetarische, en de koosjere zelfs vier keer zo duur.

Uzbekistan Airways: op een korte (anderhalf uur) vlucht twee keer drinken en zoute koekjes. En verder geen onzin als safety procedures, ipods die uit moeten en waterverboden. Maar wel voor het eerst dat iemand controleerde of de bagage die ik meenam ook inderdaad van mij was.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Poek op 17 oktober 2009, 10:10:14
Maar wel voor het eerst dat iemand controleerde of de bagage die ik meenam ook inderdaad van mij was.

Hoe werkt dat, je moet je ID laten zien bij de bagageband? Ik heb ook nooit meegemaakt dat dat gecontroleerd wordt, maar het lijkt zo wel aantrekkelijk om een andere koffer mee te nemen...
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Maartje! op 17 oktober 2009, 11:25:27
Nou, bagageband... ;)
Alle bagage werd op een karretje geladen en daar moest je je tas afhalen, en bij het verlaten van het terrein controleerde iemand of jouw bagagetag bij het begagetagplakkertje op je boarding pass hoorde.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 17 oktober 2009, 20:28:10
North-West naar Boston: ze delen altijd een veggie en een niet veggie optie uit. Ik had Asian Vegetarian doorgegeven voor ons beide (want bij KLM geboekt) maar eerdere keren bij North-West kreeg ik dat niet maar 'gewoon' de veggie optie waar iedereen keuze uit had. Prima natuurlijk, veggie is veggie. Vorige keer vroeg ik me al af hoe het zou moeten als de meeste 'gewone' mensen de veggie optie namen en jij aan het eind van de rijen zat. Nou... dan heb je dus gewoon pech. Toen de totaal ongeïnteresseerde stewardess bij mij was, was het veggie etn volgens haar op. Ik stond volgens haar ook niet op de veggie lijst (volgens de KLM infolijn wel). Na gezeur van mij, dat ik er speciaal nog achteraan had gebeld, werd er toch nog een veggie maaltijd te voorschijn gehaald. Als we met 2 veggies geweest waren had 1 van ons gewoon geen eten gehad. Ik kreeg overigens canneloni met tomaat, kaas en spinazie en een Griekse salade: lekker. De snack later op de vlucht (keuze uit veggie wrap of veggie 4 kazenpizza en een ijsje - ik nam de pizza) was best lekker.

Terug met KLM vanuit New York: prima Asian veggie maaltijd met wat droge dahl, rijst en bloemkoolerwtencurry, een salade en echt lekkere meloen. Bij het ontbijt: een chocolademuffin, sinsaasappelsap en yoghurt met gelatine. Nou vergaat de wereld niet, maar ik vind dat best slordig: yoghurt met gelatine als je doorgeeft veggie te zijn. Geven ze die yoghurt ook aan mensen met een koshere en halalmaaltijd? Ik ga KLM maar eens mailen, want dat van de heenweg vind ik echt storend. Ik vermoed dat NorthWest helemaal niet aan een vegetarische aparte maaltijd doet want alle keren dat ik met hun vloog kreeg ik de standaard-veggie maaltijd, waarvan je dus maar moet afwachten of die nog over is. Als het alternatief is dat je bij hun vegan moet bestellen en dan wel een aparte maaltijd krijgt vindt ik het prima, ze doen wel aan iets van aparte maaltijden want ik zag iemand die iets aparts kreeg (misschien iemand zonder zout?), maar dat wil ik dan wel eens van KLM horen. Maar ja, NW is door Delta overgenomen, dus voor je het weer is het weer anders.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 19 januari 2010, 23:14:39
United Airlines naar de USA. Doorgeven van vegan optie was goed gegaan, en bij de lunch kreeg ik een keurige, maar nogal saaie vegan maaltijd. Droge witte rijst met droge ongare boontjes, worteltjes en paddestoelen ernaast, zonder enige vorm van saus of kruiden. Erbij een lekkere salade, ipv een bruin broodje een pakje rijstwafels, beetje vreemd maar wel heel vegan. 7 uur later een snackzak met mars, nibbit en broodje kaas/kip. Ik vraag om een special meal, vegan. Krijg ik te horen dat ik dat dan maar door had moeten geven. 5 minuten besteed aan uitleggen dat het doorgegeven was, dat ik een perfecte vegan lunch heb gekregen met mijn naam en stoelnummer erop. Drie keer te horen gekregen dat het toch echt aan mij lag omdat ik het niet doorgegeven had. Daarna alsnog ipv de vieze snackzak een heerlijk pitabroodje met salade en humus gekregen.

Bij Singapore Airlines gaat het nooit fout, waarom hebben andere maatschappijen er zoveel moeite mee om dit te regelen?
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: bambi op 20 januari 2010, 10:05:51
Ik moet zo lachen als ik de inhoud van de snackzak vergelijk, ze krijgen de vegan lang niet zo ongezond als de andere :)

hoewel ik soms een Mars erg lekker vind, als ik zit te stressen en overwerk
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 23 januari 2010, 22:56:47
Ja, je wordt zo vanzelf gezond van vegan eten :-) Op de terugweg een hele vieze curry met roggebrood, als toetje suikervrije koekjes  ??? Ontbijt was yoghurt en muffin voor de gewone maaltijden, en vegan was appelmoes met alweer roggebrood. Fantasieloos, maar wel fijn dat het er was. Ook wel fijn bij United: je krijgt nog gewoon een heel blikje van iets te drinken, ipv een miniglaasje dat ook nog eens half vol ijs zit. Tomatensap is mijn favoriet in het vliegtuig.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Hizikigrrrl op 23 januari 2010, 23:10:09
als toetje suikervrije koekjes  ??? Ontbijt was yoghurt en muffin voor de gewone maaltijden

Ik vermoed dat ze gewoon alle dieten op een hoop gooien zodat het meteen vegan, suikerloos, halal, glutenvrij en pindavrij is.


Maar curry met roggebrood?!?
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 23 januari 2010, 23:11:30
Tomatensap is mijn favoriet in het vliegtuig.

Jaaa van mij ook. Helemaal fijn als ze er tabasco en citroen bij hebben zoals bv bij BA.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: IneN op 24 januari 2010, 20:34:22
Tomatensap is mijn favoriet in het vliegtuig.

Jaaa van mij ook. Helemaal fijn als ze er tabasco en citroen bij hebben zoals bv bij BA.

 :o Heb mij altijd al afgevraagd of mensen dat echt nemen. Tegen dat het drankkarretje voorbij komt ben ik al misselijk en kan ik alleen nog aan water of, eventueel, cola denken.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 06 februari 2010, 00:10:07
Vandaag van Hannover naar Innsbruck gevlogen met Welcome Air, een gezellig, klein luchtvaartmaatschappijtje met paars en geel in haar logo. Een kleine machine met ongeveer vijftig plaatsen. Bagage lag gedeeltelijk gewoon op de grond, geen probleem. Een goedgeluimde stewardess bracht broodjes salami langs; ze wist echter ook nog ergens een stokbroodje brie vandaan te toveren. En twee keer drinken op een vlucht van 1:20 was best luxe. Wel veel turbulentie bij het starten en landen, voor de afwisseling ook wel eens aardig.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 11 februari 2010, 17:09:16
Continental Airlines had dit keer een hele lekker vegan curry. De anderen konden kiezen uit rundvlees of kip, er was verder geen vegetarische selectie. De snackbox voor de vegan bestond net als vorige keer uit een pita broodje met humus, en daarnaast een zakje gewone chips met een zakje mosterd, en een mandarijntje. De anderen kregen een broodje kip, een zakje chips met een zakje mayonaise, en twee repen chocola. Een vegetarische snackbox of een gewone scheelt zo 300/400 calorieen schat ik in, ik blijf het raar vinden.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: LelleL op 11 februari 2010, 18:10:51
Een zakje chips met mayo???
Rare combi.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 13 februari 2010, 20:35:59
KLM heen en terug naar Dubai, beide keren prima geregeld met asian vegetarian. Ik had verzuimd 1 dag van te voren alsnog te bellen om dubbel te checken of de veggiemaaltijd was doorgekomen, maar bij het inchecken stond het gewoon in de computer (de incheck-stewardess was zelf ook vegetarier en begon enthousiast te vertellen dat ik in Dubai zeker Libanees moest gaan eten). Aan boord een groentecurry, dahl, rijst, raita, pickles, salade en een gekke chocoladeplak annex taartje. Halverwege de vlucht nog een gek broodje gevuld met een zoetige curryvulling. Maar alles prima en op tijd zonder gezeur. De 'gewone mensen' mochten kiezen tussen veggie pasta en iets niet-vegetarisch en bij het broodje kregen ze geloof ik een kaasbroodje. Op de terugweg ook oke, een soort samosa als snack en als ontbijt een curry, knapperig bruin broodje, fruitsalade en erg lekkere yoghurt met soort middenoosterse jam. De mensen zonder speciale maaltijd kregen als ontbijt de keuze tussen pannekoekjes en omelet.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 14 februari 2010, 15:40:41
Air Canada was wel OK: curry met rijst, zowaar een koekje (suikervrij en volkoren weliswaar, maar hee, wel een koekje!) Als ontbijt kreeg iedereen een vette grote muffin, en er was geen vegan alternatief dus heb maar zonder ontbijt gedaan. Die muffin was echt vies vet en klef zoet, kan me niet voorstellen hoe je dat wegkrijgt op je nuchtere maag. Daarna nog een korte vlucht met Britisch Airways maar daarvan heb ik geen idee van het eten, ben door alles heengeslapen :-)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 23 april 2010, 11:40:05
Ik was omgeboek naar business class om eerder terug naar huis te kunnen, dus heb dat eens even kunnen proberen. Bij het omboeken was mijn aanvraag voor een asian vegetarian meal verloren gegaan, en ik heb hem niet terug laten zetten omdat ik zo flexibel mogelijk wilde zijn qua verder omboeken indien nodig, special meal requests zijn en blijven lastige dingen om op het laatste moment te regelen, en airlines willen je liever niet snel omboeken als je zo lastig doet.

Bij Air Canada hebben in business class is nu 1 van de 3 hoofdgerechten vegetarisch, dat vind ik wel een goede ontwikkeling. Ze hebben maar een kleine hoeveelheid dus je kunt er alsnog naast grijpen als je als laatste aan de beurt bent met bestellen, maar dan willen ze ook nog wel een maaltijd voor je samenstellen van broodjes, crackers, kaasplateau en salade, dus een stuk beter dan economy, zelfs als je het niet van te voren doorgegeven hebt. Ik snap dus eigenlijk niet zo goed waarom ze zo moeilijk doen als ik eens wil upgraden, en waarom ze zeggen dat dat niet kan met een special meal request.

Verder was de vegetarische lasagne met paddenstoelen in kaassaus zo enorm vet dat het in een plas van 1 cm olie dreef, maar een kniesoor die daar op let  :P
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: LelleL op 23 april 2010, 11:45:20
Je was in Canada en dat is een plek waar je liever zsm weg bent!???
 :'(
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 23 april 2010, 13:51:02
Ja, ja en nog eens ja. Ligt er natuurlijk wel aan waar je zit  ;)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: LelleL op 23 april 2010, 14:32:05
Da's wel een belangrijk detail ja!
Maar had toch met alle liefde met je geruild.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Bast op 03 juli 2010, 19:24:57
Dus... (http://uk.travel.yahoo.com/p-promo-3312393)  :-X
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Maartje! op 12 juli 2010, 12:57:30
Hoe doe je dat eigenlijk, aangeven wat je eten wil, als je online een vliegticket koopt bij bijvoorbeeld de Vliegwinkel? Je kunt het daar niet vermelden...
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Kiwi op 12 juli 2010, 13:12:37
Ik vermeld het altijd ín het opmerkingenveld (al heb ik nog nooit een ticket bij de Vliegwinkel gekocht, dus misschien werkt het daar anders?). Daarnaast zeg ik het ook nog een keer bij het inchecken (maar dat doe ik sowieso, ook/juist als het ticket via een reisorganisator is geboekt), of geef ik het aan bij het online inchecken.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 12 juli 2010, 13:36:48
2,5 week van te voren kun je bellen en het doorgeven, vaak ook wel eerder.
Ik heb overigens nog nooit gehad dat het ticket bij de vliegwinkel goedkoper was, maar hoor vaak mensen dat ze daar boeken. Wat zie ik niet dat anderen wel zien?
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eefje op 12 juli 2010, 13:40:24
Met ryanair vanaf Dusseldorf naar London stansted zal je wel geen eten krijgen he? :p een jaar of 4 geleden van maastricht naar londen niet in ieder geval, en ryanair is zo goedkoop dat ik vermoed dat je niet eens eten krijgt als je naar amerika gaat ofzo :p
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Maartje! op 12 juli 2010, 13:47:01
2,5 week van te voren kun je bellen en het doorgeven, vaak ook wel eerder.
Ik heb overigens nog nooit gehad dat het ticket bij de vliegwinkel goedkoper was, maar hoor vaak mensen dat ze daar boeken. Wat zie ik niet dat anderen wel zien?

Ik heb al best wel vaak gehad dat de vliegwinkel tickets vond die anderen niet vonden, waardoor het wel goedkoper werd. En ook weleens gehad dat hetzelfde ticket bij de vliegwinkel goedkoper was dan bij de maatschappij zelf. Maar niet voor korte stukjes, alleen voor langere.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Poek op 12 juli 2010, 13:50:02
Met ryanair vanaf Dusseldorf naar London stansted zal je wel geen eten krijgen he? :p

Jawel, als je er voor betaalt.  Bij andere maatschappijen betaal je al van tevoren voor eten en drinken (via je ticketprijs), bij Ryanair aan boord en alleen als je daadwerkelijk gebruik er van maakt (en als je goedkoper uit wilt zijn neem je dus je eigen eten mee).
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 12 juli 2010, 17:04:11
Hoe doe je dat eigenlijk, aangeven wat je eten wil, als je online een vliegticket koopt bij bijvoorbeeld de Vliegwinkel? Je kunt het daar niet vermelden...
Als het een lange reis is en je het niet aan kunt geven op het moment van boeken, zou ik bellen naar de maatschappij waar je mee vliegt, zodra je je ticket binnenhebt. Ze maken er dan een notitie van. Twee dagen van te voren nog even checken, dan kunnen ze er nog snel iets aan doen mocht het de eerste keer niet goed genoteerd zijn. En dan nog even navragen als je incheckt, dan moet het goed gaan  :)

Bij Air Canada sla ik de maaltijden inmiddels grotendeels over, man wat is dat smerig. Een bladerdeeg samosa die uren lang op zompige spercieboontjes zacht ligt te worden, daar word je echt niet vrolijk van.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 29 september 2010, 17:25:12
Gisteren zat naast mij een nogal uitgedroogd ogende oudere man in het vliegtuig. Meneer had een Air-Berlinmaaltijd besteld: Currywurst. Een bak vol stukjes worst, met erbij een gigantische zak currypoeder; de gehele inhoud is over de worst gegaan. Zo'n millimeters dikke laag currypoeder lijkt me een aardig droge bedoening. Blij dat hij het met smaak vooral zeer snel naar binnen schrokte. Groente deko en broodje heeft hij laten staan.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 20 maart 2011, 18:15:53
Nou, niet helemaal aan boord van een vliegtuig, maar de Thalys, die gaat toch ook wel bijna zo hard als een vliegtuig.
Afgelopen week de ski-Thalys genomen en omdat we al heel lang geleden hadden geboekt, konden we voor bijna geen extra geld 1e klastickets nemen, wat we dus deden.
Behalve gratis Wifi, stopcontacten (fijn! je zit 8,5 uur in dat ding) en ruimere stoelen krijg je daar een hapje te eten bij dat wordt langs gebracht. Je kunt niet doorgeven dat je vegetariër bent, dus dat was natuurlijk allemaal spannend.
Heenweg: we vertrokken erg vroeg en direct na Schiphol kreeg je een ontbijt. 3 soorten kaas (waarvan 2 echt gewoon heel lekker, o.a. een geitenkaas), prima hard broodje, bio-boter, fruitbakje en nog wat dat ik ben vergeten. En vieze koffie. Alle ontbijtjes waren dus vega. Voor de rest van de reis moest je zelf voor proviand zorgen, maar dat was geen enkel probleem (hoewel je ook naar de bar kon om wat te kopen, maar mijn ervaring is dat die altijd vlug is uitverkocht).

Terugweg: nu kregen we avondeten. Het karretje deelde niet-vegadingen uit. Ik vroeg of er ook iets vegetarisch was, en jawel, dat was er gewoon! Quinoa met wortel-korianderdressing, gebakken haloumi, een wortelsalade met heel veel komijn en een chocolademousse. Wijn erbij. En dat was gewoon dus echt lekker eten, niks mis mee. Leuk.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: lieve lijn op 20 maart 2011, 21:46:57
Klinkt goed  ;D
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: LL de Ling op 24 maart 2011, 12:45:47
Stopcontact zit ook gewoon in de normale Thalys ;), maar verder klinkt het allemaal super!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: brenda_lelie op 24 maart 2011, 13:28:36
klinkt zeker goed! Ik heb al een paar keer de zon-thalys genomen, die gaat in de zomer naar Marseille en als je vroeg boekt is het niet erg duur, maar eerste klas heb ik nog nooit gehad :) misschien dan toch maar eens doen.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 27 mei 2011, 19:03:46
AMS - Shanghai en Osaka - AMS met KLM. Ik had een keer geen Oosters-vega maar Westers-vega besteld. Dat was prima. Op de heenweg eerst een tempehgerecht gekregen en daarna vliegtuigroerei en op de terugweg pasta en daarna nog een keer gnochhi. Allemaal heel oke.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 11 juli 2011, 17:20:36
Lufthansa, München-Barcelona. Een plastic doosje met macaroni, een microgram iets groenteachtigs en een klompje vleesch (een Frikadell, zeg maar de Duitse versie van kötbullar). Het bekende dialoogje: 'heeft u ook iets vegetarisch?' - 'nee, wij serveren slechts één gerecht' ... 'maar u kunt ook gewoon de frikadell niet eten en de rest wel' ... 'o, gaat dat niet....' Maakt de schat me na een half uurtje wakker en wuift enthousiast met een appel en een banaan. Eh nee, bedankt.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: #Q@ñon op 11 juli 2011, 17:49:25
Wauw, dat ze op die afstand nog iets serveren tegenwoordig.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 11 juli 2011, 18:10:55
Wauw, dat ze op die afstand nog iets serveren tegenwoordig.
Hoeft wat mij betreft ook niet (als ik vier uren in de trein zit, krijg ik ook niets), maar je betaalt er stiekem dus wel voor. En dan wil ik, net als iedereen om me heen, ook wat hebben  :P.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: haantje op 11 juli 2011, 18:34:03
maar je betaalt er stiekem dus wel voor. En dan wil ik, net als iedereen om me heen, ook wat hebben  :P.
Ja, duh, je kreeg toch een appel en een ei banaan  :P
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 16 juli 2011, 15:45:00
maar je betaalt er stiekem dus wel voor. En dan wil ik, net als iedereen om me heen, ook wat hebben  :P.
Ja, duh, je kreeg toch een appel en een ei banaan  :P
En op de terugreis kreeg ik een nogal verontwaardigde blik, omdat ik het naar mij toegesmeten broodje ham linea recta heb teruggegooid.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 25 juli 2011, 16:15:37
Cityjet naar Londen: broodje kaas op de heenweg (maar ik had geen zin dus niet genomen) en koffie die ik te drinken vond. En er was een chocolaadje.
Terug naar Amsterdam: een snoepje en een best wel eetbaar broodje met Emmental. Beetje veel boter alleen. En tomatensap met selderijzout er apart bij, yum
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Maartje! op 25 juli 2011, 16:22:40
Bij een kort stukje KLM kregen we vieze broodjes kaas (correctie: het waren vies uitziende broodjes, ik heb ze niet geproefd) en een stroopkoekje bij de thee. Dat was wel lekker (dat stroopkoekje, de thee niet).
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 25 juli 2011, 21:58:34
Cityjet naar Londen: broodje kaas op de heenweg (maar ik had geen zin dus niet genomen) en koffie die ik te drinken vond. En er was een chocolaadje.
Terug naar Amsterdam: een snoepje en een best wel eetbaar broodje met Emmental. Beetje veel boter alleen. En tomatensap met selderijzout er apart bij, yum
Ja, Cityjet is best fijn, ze hebben nog dezelfde stijl als toen ze KLM waren. Ik vloog er vorige week mee. Juist 's morgens wel het broodje kaas genomen, en 's avonds niet, want ik had op City Airport gegeten. Ook het tomatensap met selderijzout genomen, was erg lekker!

Ik vlieg nog regelmatig maar het eten is steeds slechter aan het worden voor mijn gevoel. Zeker bij alles wat op Noord Amerika vliegt is het eten een drama, KLM uitgezonderd. Ik eet inmiddels dus veel vaker op vliegvelden dan in vliegtuigen.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Raapie op 06 september 2011, 20:07:30
Ik vlieg in oktober met KLM naar Curacao. Ik moet dus wel extra betalen voor vegetarisch. Tja...dat heb ik dan overigens maar gedaan.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 06 september 2011, 20:13:31
Ik vlieg in oktober met KLM naar Curacao. Ik moet dus wel extra betalen voor vegetarisch. Tja...dat heb ik dan overigens maar gedaan.

He? Sinds wanneer is dat? Er zijn nu sjieke maaltijden waar je extra voor betaalt, en 1 daarvan is vega (da's wel leuk trouwens) maar de 'standaard' vega is toch steeds gratis? Hier staat ook dat het nog steeds kosteloos is: http://www.klm.com/travel/nl_nl/prepare_for_travel/travel_planning/special_meals/index.htm

Maar misschien heb je zo een besteld: http://www.klm.com/travel/nl_nl/prepare_for_travel/on_board/dining_on_board/alacarte_menu.htm die kosten 12 tot 15 euro.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 07 september 2011, 10:45:21
Ik vlieg regelmatig met KLM en heb nog nooit extra hoeven te betalen voor mijn vegetarische maaltijd. Heb je rechtstreeks geboekt of via een reisbureau? Reisbureaus willen nog wel eens wat extra rekenen voor extra handelingen zoals het aanvinken van de optie vegetarisch.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Raapie op 19 september 2011, 22:00:53
pfff, ik kon het niet vinden, toen ik boekte stond er niks vega tussen de maaltijden. Nou ja heb ik het extra luxe, wat vervelend :)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Poek op 12 oktober 2011, 18:41:00
De eerste az-veg maaltijd van KLM die ik kreeg zag er niet az-veg uit. Wel als kip met mosterd, en dat was het ook. Gelukkig zag ik het op tijd.

Op zich vind ik az-veg lekker, maar drie warme maaltijden op een vlucht was wat veel, ik had wel een broodje kaas gelust.

Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: LelleL op 12 oktober 2011, 18:43:08
az-veg?
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Dot op 12 oktober 2011, 18:43:44
Aziatisch, gok ik.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 12 oktober 2011, 19:38:12
De eerste az-veg maaltijd van KLM die ik kreeg zag er niet az-veg uit. Wel als kip met mosterd, en dat was het ook. Gelukkig zag ik het op tijd.

Op zich vind ik az-veg lekker, maar drie warme maaltijden op een vlucht was wat veel, ik had wel een broodje kaas gelust.


Ik ben om die reden over gestapt op de Europese veg, omdat je altijd een extreem Aziatisch ontbijt krijgt, normaal vind ik dat niet erg, maar in het vliegtuig heb ik liever een westers ontbijt. En de westerse avondmaaltijd is ook vaak erg lekker.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Poek op 12 oktober 2011, 19:45:07
Ik geloof dat ik het voor de terugvlucht niet kan wijzigen ("U kunt dit eenmalig doen en wijzigen is niet mogelijk.") maar voor de volgende keer is dat wel een goed idee ja.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: LelleL op 12 oktober 2011, 22:27:15
Aziatisch, gok ik.

Ahh ik snap. Ik vond het niet echt lekker, vorige keer. Dus ik zou ook voor europees gaan. Voorgaande keer wist ik niet dat er een keuze mogelijkheid was.

@Poek, ik heb met een belletje naar de luchtvaartmaatschappij (EVA air) in NL de terugreis gewoon kunnen wijzigen hoor. Misschien even telefonisch proberen?
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 17 december 2011, 09:41:20
Vorige week bij KLM. Ik had weer Westers vegetarisch. Op de heenweg was dat helemaal niet Westers, maar wel erg lekker: Indische tempeh, lekkere rijst en een bloemkool-kerriegerecht. Er zat een wat gekke salade met o.a. kokos, mango en 1 lekkere olijf en een lekker appeltaartje bij. Later keuze uit een snack (die iedereen kreeg): cake of pizzapunt. De pizzapunt was veggie volgens de stewardess en was best oke.
Op de terugweg eerst ontbijt: 2 gepocheerde-stijl eieren (maar de dooier dan wel hard, maar dat is in een vliegtuig natuurlijk wel logisch en ook prima), erbij erg lekkere aardappels en spinazie met tomaat. Erbij salade zonder dressing en een zomerfruit-broodpuddinkje.
Later nog lunch, maar ik ben een beetje vergeten wat dat was, in elk geval een broodje sla dat ik niet heb gegeten en nog iets erbij dat ik wel weer lekker vond.
Prima tevreden.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: LL de Ling op 02 mei 2012, 16:03:23
Turkish Airlines: ontbijt voor iedereen: broodje met kaas, wat tomaat en komkommer, olijven. Plakje cake.

Verder had ik gebeld dat ik graag vega wilde. Dat was vegan, maar dat maakt niet uit. Groenteprutje met rijst, salade en fruit toe. (Ik vind het dan meteen wel jammer dat ik dan ook niet een lekker vet toetje krijg). Saai, maar prima dus.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 14 mei 2012, 12:14:47
Lufthansa München-Athene: ik had eigenlijk een snack/broodje verwacht, maar het was een heuse vliegtuigmaaltijd. En wel vegetarisch: tagliatelle met spinazie-roomsaus en stukjes gedroogde tomaat. Goed op smaak gebracht.

Erbij ook een standaard-afbakbroodje met boter. Het Amerikaanse echtpaar naast me verzuchtte: "Mjam, er gaat toch niets boven een echt Duits broodje."
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 16 mei 2012, 11:59:56
Lufthansa München-Athene: ik had eigenlijk een snack/broodje verwacht, maar het was een heuse vliegtuigmaaltijd. En wel vegetarisch: tagliatelle met spinazie-roomsaus en stukjes gedroogde tomaat. Goed op smaak gebracht.
Ik trek alle lof voor Lufthansa weer in. En wel omdat de maaltijd op de terugweg dus niet vegetarisch was. En dat was nog niet eens het ergste: na mijn vraag of ze ook iets vegetarisch hadden, waren de stewardessen in een lichte paniek. Vervolgens rent een van de twee naar de voorraadkast, vindt 'godzijdank' een banaan en een gebakje, werpt me dat toe en vergeet me ook wat te drinken te geven. Hoogst onprofessioneel.

Statistisch gezien zaten er in het vliegtuig zo'n zes vegetariërs. Als luchtvaartmaatschappij kun je dus:
1) standaard een stuk of wat vegetarische alternatieven incalculeren
2) besluiten dat je geen rekening met de doelgroep houdt en de stewardessen instrueren hoe ermee om te gaan
Een indianendans en vervolgens een banaan in mijn schoot geworpen krijgen: nee, dank u.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 25 mei 2012, 01:26:37
Voor wie geïnteresseerd is, het antwoord van Lufthansa op mijn klacht. Eigenlijk een best geslaagd samenraapsel uit vastgelegde bouwstenen  ;D.

Thank you for your correspondence which we received via our website on 16 May 2012. We appreciate your patience whilst waiting for our response.

It is our goal to provide a comfortable, gratifying journey for our customers. We therefore regret to learn your disappointment when your experience onboard flight LH1753 from Athens to Munich on 15 May 2012 was not in line with your expectations.

We strive to accommodate our customers’ dietary and religious requirements by offering meals which are appealing, as well as appropriate to their specific needs and we apologise for your discomfort when a vegetarian meal was not provided.

The meals we offer during our flights, and the quantities of each type of meal stored, are based on carefully assimilated data collected through surveys, onboard comments and various other feedback media we have received from our passengers. We thank you for highlighting your disappointment with our selection on your journey with us and assure you that this information has been taken into account in the ongoing process of product evaluations by the director of menu design and meal development.

Furthermore, your perspective of the handling of the situation by our cabin crew is understandable. The service we provide during these unexpected situations ultimately determines how our customers feel about us and will differentiate Lufthansa from our competitors. Our personnel are expected to do everything possible to hold inconvenience to a minimum and we offer our apologies that the service you received was not in line with our standards.

Lufthansa makes every effort to provide the highest possible standard of service in all areas of our operations, and we appreciate your taking the time to tell us of your experience. We hope you will draw on your positive experiences and offer us the opportunity to welcome you onboard in the future in an effort to regain your confidence. 

It is very important to us to be able to look upon you as one of our valued customers, and we hope that you will continue to fly with Lufthansa in the future. Please be assured that we will do our utmost to make sure that your future flights with us are enjoyable in every way.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Poek op 25 mei 2012, 09:23:20
Met andere woorden, "Uw klacht is gearchiveerd in /dev/null."
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: @rno op 25 mei 2012, 19:06:15
Als je weer gaat vliegen met Lufthansa, stuur ze dan een emailtje met je vluchtgegevens.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 25 mei 2012, 19:45:50
Dit is wel een hele holle mail allemachtig.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Gabs op 29 mei 2012, 10:04:53
Jammer dat vliegmaatschappijen altijd denken dat je als vegetarier niet van lekkere snacks en toetjes houdt! Altijd iets van yoghurt of fruit na, terwijl de anderen lekkere cakejes geserveerd krijgen. Het is natuurlijk omdat ze maar een catergorie hebben voor vegetarisch, veganistisch en misschien nog iets...
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 22 juli 2012, 12:25:58
Air Canada, Montreal-Frankfurt. Net als op de heenreis vorige week keurig een aparte vegetarische maaltijd. Op de heenreis was het een wat fantasieloze maar goed eetbare compositie van wat rijst, broccoli en worteltjes; op de terugreis een prima gekruide chana massala. Toe een vegan fudge.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 05 december 2012, 14:24:38
In september vloog ik met Emirates naar Singapore (via Dubai). Het eten was erg prima.
Van Ams naar Dubai waren er heel erg veel mensen met een special meal. Wij hadden Europees veggie (Aziatisch veggie is ook een mogelijkheid) en kregen lekkere ratatouille met kaas, enorm lekkere, niet te gare broccoli en rijst. Erbij salade, fruit, crackers met le Vache qui rit, breadsticks met chilisaus en een zacht broodje.
Op het stuk van Dubai naar Singapore kregen we champignonragout met echt wel gave paddenstoelen erin, Griekse salade met citroen, rijst, een roompuddinkje en een zacht broodje. Later nog een lekker creamcheese-broodje met komkommer. Ook waren er steeds cupnoedels te krijgen waar ze dan ook een veggie variant van hadden (anders dan bij KLM die alleen een non-veggie variant hebben) maar die heb ik niet genomen. Was wel tevreden.
Op de weg terug was het weer zoiets, maar niet met de chilisaus of de Vache qui rit.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 15 december 2012, 12:27:54
Met KLM naar Dubai, had om een westerse veggie maaltijd gevraagd.
Ik kreeg twee soort timbaaltjes van mais met erbij stukjes minimaiskolf en daar weer bij een spinazie-munt souffle. Een beetje gek maar wel erg lekker. Erbij een salade van gegrilde groenten en fruit en een knapperig broodje. Later nog een Indiaas gevuld broodje. En een heel zoet cakeje.

Op de terugweg lasagna, met veel kaas en erbij wat gegrilde paprika en ui. Een lekkere salade erbij en een zomerpuddinkje van brood en fruit. Later nog een zacht klein bolletje met komkommer en kaas, maar dat heb ik niet genomen.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: lieve lijn op 30 januari 2013, 09:39:20
klinkt erg goed!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 20 februari 2013, 19:50:36
Met TAP (uitgevoerd door Portugalia) naar Porto. Ik had al op het vliegveld gegeten en verwachtte aan boord niet echt eten (vlucht van 2 u en 20 minuten). Kwam er een rijstschotel met een broodje, boter, bakje sinaasappelstukjes. De rijst was niet vega, ik had (dacht ik) ook niet doorgegeven dat ik vega was, maar had dus ook niet echt honger, dus nam alleen de sinaasappel en het broodje.
Voor de terugvlucht toch maar even gekeken of je op de TAPsite ergens kon doorgeven dat je vega bent. Kon ik niet vinden. En toen bleek dat ik bij mijn boeking via Expedia had doorgegeven dat ik veggie was.
Op de terugweg vroeg ik dus om iets vega's. De stewardess moest even kijken. Anderen kregen een broodje en vloeibare perzik, ik kreeg een  bakje met vijf (5!) druiven. Maar het waren enorme druiven en ze waren echt wel erg lekker. Ik vond het dus wel best. En ik kreeg ook zo'n vloeibare perzik.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: RvO op 20 februari 2013, 20:39:22
Rond kerst naar Cyprus geweest, met Air Cyprus.
Opgegeven dat ik vegetarisch wilde eten. In het vliegtuig ontstond enige paniek daarna kreeg ik melding dat ze geen vega hadden, maar wel vis. Na ja vooruit, doe dan maar. Na meer dan een half uur kreeg ik een stuk "karton" dat nog vaag naar vis rook. Brrr.  >:(
Op de terugweg heb ik het er maar bij laten zitten.  :-X
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: vanHofweegen op 14 maart 2013, 15:59:59
Met de KLM naar Khartoum gevlogen. Doorgegeven dat ik vegetarier ben. Een prima leuke maaltijd gekregen.
Maar wat schets mijn verbazing: gezien het aantal vegetariers dat tegenwoordig vliegt, biedt de KLM tijdens de vlucht iedereen de keuze uit vegetarisch of niet vegetarisch, zolang de voorraad strekt.
Voor een vlucht van 6 uur had men een leuke maaltijd en snacks voor mij. Terug de nachtvlucht: idem, om 2 uur na het instappen een snack en een keurig ontbijt om 6 uur als je weer landt.
Hulde voor deze prima "lucht"maaltijden in de Economy.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: #Q@ñon op 14 maart 2013, 18:04:34

Heel leuk maar dat werkt alleen als ze tevoren de rijen langsgaan om te vragen wie vegetarisch wil hebben, anders vis je alsnog achter het net als je pas laat aan de beurt bent. Nog sterker, mijn gereserveerde vegetarische maaltijd is op die manier al eens gekaapt geweest, want ze letten er niet op wie nou precies gereserveerd heeft. Nou ja, één keer wel, toen kwam het als speciale bestelling en had ik mijn eten eerder dan mijn collega's. Dat heb ik destijds nog lang moeten aanhoren op mijn werk.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 16 maart 2013, 15:44:39
Bij bijna alle luchtvaartmaatschappijen, en ook bij KLM, krijg ik mijn gereserveerde asian vegetarian maaltijd altijd eerder dan de rest, erg prettig! Cityjet heeft altijd broodjes kaas naast de broodjes kip, ook op hele korte stukjes. Het gaat tegenwoordig eigenlijk altijd wel goed (even afkloppen...).
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 23 april 2013, 10:38:52
naar Fukuoka met KLM. Het reisburo had vegan opgegeven, ik kreeg dat niet zo vlug aangepast in vegetarisch, en liet het maar zo, want op zich niks mis met vegan.

Op de heenweg wederom:

Met KLM naar Dubai, had om een westerse veggie maaltijd gevraagd.
Ik kreeg twee soort timbaaltjes van mais met erbij stukjes minimaiskolf en daar weer bij een spinazie-munt souffle. Een beetje gek maar wel erg lekker.

2 keer hetzelfde is me nog niet eerder overkomen. De maistimbaaltjes bleken polenta te zijn. Wederom lekker. Erbij geloof ik fruit, dat betrekken ze in Amsterdam tegenwoordig van Del Monte of Chiquita, erg vers, prima.
Het ijsje halverwege overgeslagen. Daarna als ochtendmaaltijd een mierzoete zoete rijst met rabarber. Erbij wel goed fruit. Ik trek dat enorm zoete op de ochtend erg slecht, volgende keer toch maar weer Aziatisch, waarvan het nadeel is dat je mogelijk een rare samosa krijgt als de anderen vliegtuig-roerei krijgen, maar liever een samosa dan iets enorm zoets.

Terug van Osaka naar Nederland, wederom KLM:
Mini maiskolfjes, lekker tomaatje, gele rijst. Erbij paddenstoelensalade en kers-gelpuddinkje. Gegeven door een enorm sympathieke flight attendant, die ook direct broodjes ging halen (zodat we voor broodjes niet hoefden te wachten tot de kar met eten voor anderen langs kwam) en ook aanbod alvast drinken te halen, omdat er alleen water bij zat, maar we misschien wel wat anders meteen er al bij wilden in plaats pas later.

Halverwege een ijsje, maar niet zo'n stom cuypje, maar een lange wafel, waaronder chocola waaronder ijs. Erg lekker.
Voor aankomst weer eten, dezelfde sympathieke flight attendant vroeg bezorgd of we wel een ander gerecht kregen, want hij had de indruk dat het hetzelfde als eerder was (maar dat was niet zo): allerlei Aziatisch gestoomde groenten: baby shanghai, shimejipaddenstoelen en meer. Erbij een salade en fruitbakje.

Er is op vluchten naar Japan ook altijd warme groene thee en koude Japanse thee aanwezig, heel fijn.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: M. op 07 mei 2013, 13:31:52
Onze maaltijden naar Curacao met KLM waren dit keer een beetje apart, maar in ieder geval wel helemaal veganistisch. Eigenlijk klopt er bijna altijd wel iets niet, maar nu was dat in ieder geval helemaal in orde. En ik had ook het idee dat ze wat meer moeite hadden gedaan dus dat was fijn.

Op de heenweg kregen we als hoofdmaaltijd rijst met linzencurry en een spinazieprutje. Het was allemaal erg lekker maar er zat iets teveel kruidnagel door, dat proefde je erg duidelijk. Erbij zat een salade van stukjes wortel en iets wittigs, ik denk selderij, met een mosterddressing.  Ik vond het erg lekker maar V. vond de mosterdsmaak een beetje te sterk, hij was ook wel vrij scherp. Raar voor vliegtuigeten vind ik, dat hoort niet al te erg gekruid te zijn want dan heb je al snel de kans dat mensen het niet lekker vinden. Verder zat er nog een bakje fruit bij maar dat was niet erg lekker, er zat grapefruit in en die was enorm bitter en had al het andere fruit 'besmet'. Maar wat wel leuk was, als toetje hadden we ook sojayoghurt erbij! Nooit eerder meegemaakt, goede ontwikkeling wat mij betreft.
Later kregen we als lichte maaltijd een heel vreemde flatbread. Hij was gevuld met groenten en een soort curry, wat op zich wel lekker was, maar tegelijkertijd was hij enorm zoet. Ik probeerde dat nog een beetje te compenseren met veel peper en zout, maar het hielp niet. Echt heel raar, ik kan me niet voorstellen dat het zo hoorde. En erbij weer hetzelfde bakje fruit, dat was wel een beetje jammer.

Op de terugweg kregen we als hoofdmaaltijd rijst met gegrilde tofu en een groentenmix van verschillende soorten boontjes, wortel en mais, en een tomatensaus erbij. Was eenvoudig maar best lekker. Erbij een saaie groene salade zonder dressing, was ook een beetje uitgedroogd allemaal. Ik zag dat de anderen ook die salade kregen maar dan wel met dressing erbij (los). Ik snap niet dat ze dan niet een of ander kuipje met vinaigrette oid erbij doen, maakt het meteen veel lekkerder. Er zat dit keer wel heel lekker vers fruit bij dus dat was fijn.
Als ontbijt kregen we een soort porridge van quinoa met bosbessen. Ik heb nooit quinoa zo gegeten maar ik vond het super lekker! Erbij kregen we ook een kuipje siroop, maar het was al vrij zoet van zichzelf. En twee bakjes fruit, weer heel lekker en vers maar het werd wel een beetje een fruitoverdosis zo.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 07 mei 2013, 15:56:56
Later kregen we als lichte maaltijd een heel vreemde flatbread. Hij was gevuld met groenten en een soort curry, wat op zich wel lekker was, maar tegelijkertijd was hij enorm zoet. Ik probeerde dat nog een beetje te compenseren met veel peper en zout, maar het hielp niet. Echt heel raar, ik kan me niet voorstellen dat het zo hoorde.

Jaaah die heb ik ook eens gehad, of misschien vaker, volgens mij is 'ie berucht.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: M. op 07 mei 2013, 16:04:44
Later kregen we als lichte maaltijd een heel vreemde flatbread. Hij was gevuld met groenten en een soort curry, wat op zich wel lekker was, maar tegelijkertijd was hij enorm zoet. Ik probeerde dat nog een beetje te compenseren met veel peper en zout, maar het hielp niet. Echt heel raar, ik kan me niet voorstellen dat het zo hoorde.

Jaaah die heb ik ook eens gehad, of misschien vaker, volgens mij is 'ie berucht.

Oh echt, dus het hoort wel zo? Zo raar, die smaakcombinatie!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: #Q@ñon op 07 mei 2013, 16:31:38
Als die smaakt zoals het klinkt zou ik het uitspugen.
Ajakkiebah.
Lijkt me redelijk vergelijkbaar met een schep suiker door de tomatensoep of door de doperwtjes. Ieuw.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 23 mei 2013, 17:23:15
Naar Azie met China Southern. Asian Vegetarian was prima geregeld en er werd al ruim voor de maaltijdverstrekking aan me doorgegeven dat ze voor mij een speciale maaltijd hadden.

Op de heenweg twee keer een warme maaltijd, Asian vegetarian. Avondeten was rijst met hele lekkere pittige tahoe en een soort droge dal, erbij vers fruit en een groene salade. Ontbijt was lekkere gebakken noedels met paddestoelen, erbij weer salade. Op de terugweg twee maal ongeveer hetzelfde: rijst met groente zonder kraak of smaak, geen peper of zout erbij, of sojasaus. Jammer, het was echt niet lekker, maar het verse fruit gelukkig wel, veel lekkerder dan op de heenreis. Ik reisde Economy Plus, dan krijg je bij deze maatschappij een luxere maaltijd dan in gewoon economy.

Overigens ook pluspunten voor de KLM Business lounge op Schiphol: er waren drie warme gerechten, de soep was van Unox en niet vegetarisch, maar de andere twee warme gerechten (pittige bonenschotel en gemengde roerbakgroente) waren vegetarisch.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Salvi op 02 december 2013, 16:16:35
Etihad was ook een prettige! Op de heenweg alleen wel mijn vegamaaltje moeten laten staan door de hoeveelheid sesam die eroverheen zat, maar dat is even niet anders (sesamallergie). Mie met groenten en teveel sesam, een salade, broodje en fruit op vlucht 1, later ook nog een flinke chocolademuffin. vlucht 2 een prutje van aardappels, aubergine en courgette in een te pittig sausje met daarbij ook weer een kleine salade en het standaard broodje en fruit... het zal ook niet ;)
Vlucht #3 was een prettige combinatie van rijst met groenten en een kikkererwtenprutje. Daarbij een salade van tomaat en komkommer met hummus. Hummus ook voor zekerheid maar laten staan. Ook weer brood en fruit, want wij vega's eten toch geen toetje.

Vlucht #4 was gecancelled en blijkbaar daardoor mijn vegetarische maaltijd ook. Gelukkig hebben ze standaard 3 opties, vlees/vis/vega. Dus een vegetarische pasta, broodje, crackers met kaas en een lekker dessert. Salade was bij het gewone menu wel met vlees, dus die gelijk weggegeven. Het broodje later op de vlucht maar weer teruggegeven want weer sesam, dus in plaats daarvoor de beruchte "appel en banaan"

Al met al niks te klagen, prima gegeten. Maar een sesamallergie is toch vaak wat lastiger dan vegetarisch willen eten onderweg :)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 31 maart 2014, 17:38:33
Klm van Amsterdam naar Geneve.
Heen was er tot mijn verrassing een broodje. Ik dacht dat ze dat niet meer deden. Er was echter alleen een niet-vega broodje, althans, dat was de standaardoptie. Ik had geen zin in een broodje, dus ik ging ook niet helemaal vragen of er niet een vega alternatief was (wat er denk ik niet was, maar je weet nooit), maar was eigenlijk wel benieuwd. Er was helaas geen tomatensap aan boord. Wel alcohol.

Terug bleek er geen broodje: ik denk dat het heenwegbroodje werd veroorzaakt door vliegen tijdens het avondeten-tijdstip. Wel waren er kaaskoekjes (je mocht kiezen tussen zoute en zoete koekjes). Die waren wel lekker.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 31 maart 2014, 18:15:16
Naar Azie en weer terug met KLM, western vegetarian in plaats van het bestelde Asian vegetarian, nou ja, moet kunnen. Ik kreeg veel vers fruit, salade met daarop twee stukjes sushi (raar, zonder soja of wasabi), en dan iets warms, waarvan twee keer dezelfde spaghetti met ratatouille. Ontbijt was de ene keer polenta met erwtenpuree, dat was wel lekker, de andere keer twee stukken rosti met wat champignons, en rosti warmgehouden onder alufolie is absoluut een van de vieste dingen die ik ken. Ook kwamen ze heel erg weinig langs met water en sap 's nachts. Absoluut de slechtste maaltijden sinds jaren, jammer. Volgense keer toch maar weer goed checken dat er asian vegetarian op tafel komt.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 31 maart 2014, 18:56:21
Ontbijt was de ene keer polenta met erwtenpuree

He jee, is die er nog steeds, die heb ik nu een paar keer gehad (terwijl ik echt niet zo vaak buiten Europa vlieg met KLM) en ik vond hem eerst wel oké, maar later toch raar (hoewel ik hem als diner had, ik zie hieronder dat ik schreef het wel lekker vond, dat was ook wel zo, maar ik wil hem nu niet nóg een keer krijgen eigenlijk), en dat was de reden dat ik weer teruggeswitcht ben naar Asian, ik heb een tijdje European gekozen omdat ik vaak wat moeite met het Asian ontbijt. Ik zou eigenlijk in de avond Asian willen en tijdens het ontbijt Western, maar ik snap ook wel dat dat niet kan.

Citaat
Ook kwamen ze heel erg weinig langs met water en sap 's nachts.

Ja! Dat viel me laatst ook op.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: vanHofweegen op 24 juli 2014, 12:05:42
Ten eerste: altijd zeer tijdig doorgeven. Bij KLM is het altijd goed gegaan, bij charters soms niet.
KLM biedt tegenwoordig op vluchten naar buiten Europa in Economy keuze, zolang er voorraad is. Eerst worden de aangevraagde speciale maaltijden uitgedeeld. Daarna kan men kiezen, zolang er voorraad is.
Ik ben altijd blij dat ik vegetarisch kan eten, daar ligt mijn prioriteit. Het is natuurlijk een wonder dat je op 10 km hoogte kan eten!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 25 juli 2014, 13:41:00
Laatst weer naar Azie met KLM. Dit keer wel weer Asian Vegetarian, omdat ik dit keer goed gecontroleerd had, ze hadden me eerst weer op western vegetarian gezet. Alle maaltijden (ontbijt en diner) curry met een chapati, de ene keer met een raita, de andere keer zonder. Een keertje een mierzoet soja puddinkje als dessert, een keer vers fruit. Het was allemaal wel lekker en goed op smaak. De salades waren een beetje flauw maar wel fris.

Het standaard vegetarische gerecht was pasta, dat had mijn buurman een keer, ben blij dat ik dat niet had want opgewarmde pasta vind ik altijd zo'n smurrie worden, het zag er ook niet lekker uit.

Op een binnenlandse vlucht met China Eastern, waar ik niet van te voren had door kunnen geven vegetarier te zijn, een fantastische roerbakgroente met heel lekkere rijst, simpel maar echt veel lekkerder dan bij KLM.

Bij BA naar Londen krijg je op de vroege vluchten nog een echt ontbijt met een bladerdeeg koffiebroodje en cornflakes met melk, de rest van de maatschappijen houden het bij snacks. Ik kan me voorstellen dat het veel makkelijker is maar ze zijn wel van in principe gezond (broodje kaas/worst) naar ongezond (koek/chips) gegaan, en dat terwijl mensen al te veel snoepen en snacken, ik vind dit geen goede ontwikkeling.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Indira op 03 augustus 2014, 23:38:16
ik vloog onlangs ook met KLM naar China, en op de heenweg hadden ze mijn vegan aanvraag 'vergeten' oid., maar haastten ze zich vervolgens om me vol te stoppen met Business class snacks ..
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 28 augustus 2014, 21:43:06
Morgen vlieg ik via Madrid naar Santiago de Chili (Hypertext 2014 conferentie), met Iberia. Omdat de vlucht via secretaresse en reisbureau was geboekt, had ik al zo'n donkerbruin vermoeden dat mijn eetwensen niet waren overgekomen. Dus de servicelijn opgebeld en inderdaad: 'dat had u via het reisbureau door moeten geven' - 'dat heb ik geprobeerd' - 'dat gaat soms inderdaad wel eens fout' - 'en daarom heb ik u nu dus aan de lijn'. Als het goed is, krijg ik op de vlucht nu Aziatisch vegetarisch!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 31 augustus 2014, 05:56:59
Morgen vlieg ik via Madrid naar Santiago de Chili (Hypertext 2014 conferentie), met Iberia. Omdat de vlucht via secretaresse en reisbureau was geboekt, had ik al zo'n donkerbruin vermoeden dat mijn eetwensen niet waren overgekomen. Dus de servicelijn opgebeld en inderdaad: 'dat had u via het reisbureau door moeten geven' - 'dat heb ik geprobeerd' - 'dat gaat soms inderdaad wel eens fout' - 'en daarom heb ik u nu dus aan de lijn'. Als het goed is, krijg ik op de vlucht nu Aziatisch vegetarisch!
En zo geschiedde. Mijn buurvrouw in het vliegtuig dacht dat ik erg belangrijk was (nee hoor, dat gaat gewoon over het eten). Gek genoeg denkt men bij Iberia dat Aziatisch vegetarisch vooral bestaat uit een salade van komkommer, tomaat en sla, met dressing, en schijfjes mango en ananas toe (ook bij het ontbijt). En het broodje hadden ze wat mij betreft niet door een cracker met margarine hoeven te vervangen. Maar toch: prima geregeld, en de 'curry' van rijst met peultjes en asperges was best lekker (beetje zout ontbrak nog).
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: neleH op 01 september 2014, 14:40:38
Het fijne is dat de 'speciale gevallen' vaak als eerste te eten krijgen :-).

Fijne tijd in Chili, Eelco!
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 06 september 2014, 18:40:36
In een ander reisdraadje heb ik al wat over eetbelevenissen in Chili geschreven. Ik ben net weer thuis na een lange terugreis en een doorwaakte, verkorte nacht ('s nachts richting Amerika kan ik altijd goed slapen, overdag terug naar Europa is en blijft een crime voor mij).

De maaltijd op de terugreis was een stuk minder geslaagd dan die op de heenreis. Of beter gezegd: het was niet te eten. Een bakje met zachtgestoomde slierten en stukken aubergine, courgette en tomaat - ik meende zelfs iets vissigs te hebben geroken, maar dat is volgens mij onmogelijk. In ieder geval kreeg ik die glibberige troep niet naar binnen. Een Russische dame schuin voor mij - die niet zo slim was geweest vooraf door te geven dat ze vegetarisch wilde eten - was in eerste instantie erg blij met mijn bijna-volle bakje (thank you, thank you), maar heeft er uiteindelijk ook vrijwel niets van gegeten. Salade, broodje, snack en ontbijt waren verder wel ok.
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 07 september 2014, 12:06:55
In een ander reisdraadje heb ik al wat over eetbelevenissen in Chili geschreven. Ik ben net weer thuis na een lange terugreis en een doorwaakte, verkorte nacht ('s nachts richting Amerika kan ik altijd goed slapen, overdag terug naar Europa is en blijft een crime voor mij).

De maaltijd op de terugreis was een stuk minder geslaagd dan die op de heenreis. Of beter gezegd: het was niet te eten. Een bakje met zachtgestoomde slierten en stukken aubergine, courgette en tomaat - ik meende zelfs iets vissigs te hebben geroken, maar dat is volgens mij onmogelijk. In ieder geval kreeg ik die glibberige troep niet naar binnen. Een Russische dame schuin voor mij - die niet zo slim was geweest vooraf door te geven dat ze vegetarisch wilde eten - was in eerste instantie erg blij met mijn bijna-volle bakje (thank you, thank you), maar heeft er uiteindelijk ook vrijwel niets van gegeten. Salade, broodje, snack en ontbijt waren verder wel ok.

Vervelend! Welke maatschappij was t?
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 07 september 2014, 20:37:35
De maaltijd op de terugreis was een stuk minder geslaagd dan die op de heenreis. Of beter gezegd: het was niet te eten.
Vervelend! Welke maatschappij was t?
Iberia. Ik ga er maar van uit dat het een uitglijdertje was, want ze doen verder wel hun best qua eten, geloof ik.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 03 december 2014, 10:17:10
KLM heen en weer naar Osaka.
Heen weer die polenta met doperwten, hoe vaak heb ik die nu al gehad! Erbij ok salade met zilverui, een oke broodje (een zeldzaamheid) en erg lekker fruit. Fruit hebben ze tegenwoordig echt goed onder controle, dat zijn bij KLM nu bijna altijd echt goeie bakjes met vers fruit.
IJs tussendoor.
In de ochtend (dé reden waarom ik Europees vega had genomen en de polenta had geriskeerd) vliegtuigroerei. Ik ben dol op roerei, zelfs op vliegtuigroerei.

Van de terugweg ben ik het een beetje kwijt, het was wel prima in elk geval en geen polenta. Volgens mij iets met pasta.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Hizikigrrrl op 03 december 2014, 11:06:24

Heen weer die polenta met doperwten, hoe vaak heb ik die nu al gehad!

Vliegtuigetenbingo!
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 03 december 2014, 11:35:24
hihi
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: ArmadiLLow op 16 december 2014, 12:43:30
Ik heb dit weekend een vlucht geboekt via edreams (zonder een eigen account aan te maken), bij verschillende vliegtuigmaatschappijen. Ik heb toen nergens iets gezien over maaltijdvoorkeuren, er ook niet echt aan gedacht daarnaar te zoeken overigens. (Ik vlieg nauwelijks ooit en een lange reis heb ik sowieso nog nooit gemaakt, dus dat zit niet zo in m'n systeem.)
En nu wil ik dus mijn maaltijdvoorkeuren gaan aanpassen, maar ik kan niet vinden waar en hoe ik dat moet doen. Het grootste deel van de reis is via klm, maar inloggend op klm-account kom ik mijn vlucht daar niet tegen (wat me op zich ook niets verbaast). Weet iemand van jullie hoe ik dit het handigst aanpak (en met de grootste kans dat het daadwerkelijk wordt aangepast in de voedselplanning)?
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 16 december 2014, 13:01:44
Bij KLM kun je misschien beter op je vlucht zoeken dan op je account. Ik neem aan dat je een boekingscode hebt van KLM en van de andere luchtvaartmaatschappij? Het kan best dat het niet op je KLM account staat als je frequent flyer nummer niet door is gegeven bij de boeking. Meestal kun je op je eigen account wel vluchten toevoegen, als je de boekinscode hebt.

Als dat niet werkt, dan werkt bellen meestal het beste. Je kunt beginnen bij daar waar je je reis geboekt hebt, dus bij e-dreams, en als die je niet kunnen helpen naar de luchtvaartmaatschappijen zelf bellen. Goed dat je er op tijd aan denkt!
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: ArmadiLLow op 16 december 2014, 13:11:56
Bedankt voor je snelle reactie Sam! Ik begon al te panikeren bij het vooruitzicht van twaalf uur zonder eten (en ook de mensen in mijn omgeving zouden moeten panikeren bij dat vooruitzicht... honger doet echt wonderen voor mijn humeur.)
Ik heb geloof ik maar één boekingscode in totaal gekregen, maar mogelijk kan ik daar inderdaad een vlucht mee toevoegen bij klm. Ik denk trouwens dat ik helemaal geen frequent-flyernummer heb, althans, ik ben geen frequente vlieger dus eh. Ik heb alleen toevallig afgelopen zomer een klm-account aangemaakt toen ik voor m'n werk ergens heen moest. Maar wie weet heb ik er zonder dat te weten toch één.
Nouja, ik ga jouw suggesties eerst maar eens uitproberen, nogmaals dank!
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 16 december 2014, 14:02:16
De reden dat ik dit zo goed weet is dat je mij ook niet 12 uur zonder voer moet laten zitten, dan bijt ik :)

Als je geen frequent flyer nummer hebt is het niet zo vreemd dat je vlucht niet op je account staat, daar gebruiken ze dat nummer voor. Maar op boekingscode zoeken of e-ticket nummer moet ook werken.

Bij KLM is een van de twee keuze-opties vaak sowieso al vegetarisch, Amerikaanse airlines zijn erger. Ik heb maar heel zelden echt geen eten gehad, vroeger gebeurde het wel eens dat het ondanks doorgeven niet geregeld was, maar dan werd er in het vliegtuig vaak nog wel een mouw aan gepast. Tip voor KLM: Asian Vegetarian kiezen in plaats van gewoon vegetarisch, veel lekkerder. Je zit dan wel met ontbijt aan de rijst of noedels in plaats van aan Selly's favoriete vliegtuigroerei.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 16 december 2014, 22:20:35
KLM is over het algemeen aan de telefoon heel vriendelijk en regelig. Het eten is ook wel echt oke bij KLM (dat Aziatische is idd lekker zoals Sam al zegt, vaak een prima curry), zeker op de vluchten vanaf Amsterdam. Bij dagvluchten heb ik altijd honger, en dan neem ik crackers enzo mee, die ik toch al meeneem voor het geval het eten niet mee is gekomen (ik word ook niet vrolijk van 12 uur zonder eten) maar bij KLM gaat het over het algemeen wel goed. Je kunt altijd nog een paar dagen van te voren nogmaals bellen om te vragen of alles er wel goed in staat.
Overigens kun je ook een vegan maaltijd aanvragen.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: ArmadiLLow op 19 december 2014, 15:27:44
Bedankt voor de tips, dames! :)

Toevallig hou ik helemaal niet van (roer-)ei, dus mijn idee voor Aziatisch vegetarisch te gaan blijft staan. ;)

Ik heb eerst via de KLM-site met m'n boekingscode m'n reis toegevoegd, en toen begon ik met de eerste van de vluchten. Die stond op 'keuze uit standaardmaaltijden' en daar heb ik dus Aziatisch vegetarisch van gemaakt.
Meteen kwam er een melding dat het wegens een technische beperking (oid) niet mogelijk was deze keuze vast te leggen. Vervolgens stond de eerste vlucht wél op Az-veg (ook in checkmytrip.com, dus het was toch wel ergens aangekomen), maar bij de overige drie vluchten, ook de lange, stond er alleen 'snack, sandwich of salade' oid en die kon ik helemaal niet meer wijzigen...

N.a.v. Selly's tip heb ik vervolgens met KLM gebeld, en de dame daar vertelde me dat er op de eerste vlucht standaard Az-veg aanwezig is en dat ze het daarom niet kon inboeken, maar voor de overige drie vluchten heeft ze het wel gereserveerd (en ik heb een bevestiging daarvan gekregen op de mail).
En nu staan de laatste drie vluchten dus netjes op Az-veg, en de eerste staat weer terug op 'keuze uit standaardmaaltijden'. ;D
Maar die durf ik niet meer opnieuw aan te passen omdat ik vrees dat ik dan de andere drie vluchten weer jinx.
Gedoe.
Maar ik dénk dat het wel goed zal gaan zo. (Mits ik een beetje voorin probeer te gaan zitten bij die eerste vlucht.)
En mogelijk waag ik er wat korter voor vertrek nog een telefoontje aan.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 19 december 2014, 21:39:00
N.a.v. Selly's tip heb ik vervolgens met KLM gebeld, en de dame daar vertelde me dat er op de eerste vlucht standaard Az-veg aanwezig is en dat ze het daarom niet kon inboeken, maar voor de overige drie vluchten heeft ze het wel gereserveerd (en ik heb een bevestiging daarvan gekregen op de mail).

Ik zou zelf dan eigenlijk per telefoon voor die 1e vlucht Europees vega vragen (of vegan of wat dan ook dat de speciale maaltijd wel kan worden ingeboekt, ik zeg dat niet stiekem om via een omweg tóch het vliegtuigroerei te promoten hoor  :P) want ik heb wel eens meegemaakt dat de standaardvega maaltijd wel eens op is omdat iedereen vega wilde en dat was notabene toen ik speciaal vega had gereserveerd en toen had ik bijna gewoon pech, maar uiteindelijk niet omdat ik ging stampvoeten en toen was er in 1 karretje toevallig nog 1 vega, mijn reisgenoot die ook vega had opgeven (maar het niet is) moest toen vlees nemen, wat ie geen probleem vond, maar natuurlijk wel had gevonden als ie wel vega was geweest (ze noemen het nl. niet altijd vega, maar soms bv ook noodles, en dan wil opeens iedereen het, als ze het vega noemen wil niemand het). Overigens was dat met een vlucht van Delta naar de US, geboekt met KLM, dus niet met KLM zelf. Maar bij KLM hoor ik wel bijna altijd dat 1 van de 2 opties op het einde op is (ook als er 2 niet-vegaopties zijn, kennelijk is 1tje altijd populairder).
Maar een andere optie is om bij het instappen even een stewardess aan te schieten (niet letterlijk hè) en te vragen of ze je stoelnr wil noteren en de vegamaaltijd apart kan houden, omdat dat niet via het internet kon. Zeker het personeel van KLM vind ik altijd erg vriendelijk.
Voorin zitten zegt nl. niet zo veel, omdat ze soms ook achter beginnen met uitdelen  :)
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sven op 28 februari 2015, 20:52:46
Iemand ervaring met vegetarisch eten bij TAP?
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 01 maart 2015, 22:04:00
Iemand ervaring met vegetarisch eten bij TAP?

Ja, enige tijd terug maar binnen Europa.

Met TAP (uitgevoerd door Portugalia) naar Porto. Ik had al op het vliegveld gegeten en verwachtte aan boord niet echt eten (vlucht van 2 u en 20 minuten). Kwam er een rijstschotel met een broodje, boter, bakje sinaasappelstukjes. De rijst was niet vega, ik had (dacht ik) ook niet doorgegeven dat ik vega was, maar had dus ook niet echt honger, dus nam alleen de sinaasappel en het broodje.
Voor de terugvlucht toch maar even gekeken of je op de TAPsite ergens kon doorgeven dat je vega bent. Kon ik niet vinden. En toen bleek dat ik bij mijn boeking via Expedia had doorgegeven dat ik veggie was.
Op de terugweg vroeg ik dus om iets vega's. De stewardess moest even kijken. Anderen kregen een broodje en vloeibare perzik, ik kreeg een  bakje met vijf (5!) druiven. Maar het waren enorme druiven en ze waren echt wel erg lekker. Ik vond het dus wel best. En ik kreeg ook zo'n vloeibare perzik.

Voorts herinner ik me dat de stoelen achterlijk klein waren, hm of was dat op een vlucht eerder naar Lissabon? Weet ik niet meer.
Mijn ouders (eten ook veggie) vlogen er geloof ik intercontinentaal mee en mijn moeder was nogal enthousiast.
Maar goed, ze serveren (of deden dat in het verleden in elk geval) ook iets te eten binnen Europa, dus doorgeven maar.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Dame Noire op 02 maart 2015, 08:54:27
Voorts herinner ik me dat de stoelen achterlijk klein waren, hm of was dat op een vlucht eerder naar Lissabon? Weet ik niet meer.
Mijn ouders (eten ook veggie) vlogen er geloof ik intercontinentaal mee en mijn moeder was nogal enthousiast.
Maar goed, ze serveren (of deden dat in het verleden in elk geval) ook iets te eten binnen Europa, dus doorgeven maar.

Ze hebben inderdaad standaard eten binnen Europa (vloog vorig jaar naar Lissabon). Ik had geen veggie doorgegeven want ik wist het niet. Stoelen herinner ik me niet meer (met 1,63 en korte benen heb ik daar nagenoeg nooit last van).
[/quote]

Argh, sorry voor mislukte quote.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: meisbaer op 02 maart 2015, 21:12:54
Ik was voor het eerst in een vliegtuig, en aangezien het een reisje van 40 min was, kregen we alleen een snack en wat drinken. Wel lekkere chipjes, popcorn of koekjes (van Island Bakery). Mijn vriend kon net z'n biertje opdrinken voordat je weer gingen landen :)
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 03 maart 2015, 12:30:36
Popcorn? Dan vloog je vast met BA :)
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: meisbaer op 03 maart 2015, 15:37:10
Yep!
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 04 maart 2015, 09:59:26
Ik vlieg vaak die route, vandaar dat ik dat soort nutteloze informatie in mijn hoofd heb  :). Die popcornlucht vind ik trouwens wel sterk voor in een vliegtuig.

Ik ga binnenkort met een aantal aziatische airlines vliegen waar ik nog nooit mee gevlogen heb dus ik ben benieuwd naar wat ze daar aan vegetarische opties hebben.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sven op 21 oktober 2015, 22:05:42
Net terug van São Paulo met TAP. Op de vluchten tussen Brussel en Lissabon was het niet mogelijk om vegetarisch te eten, (tenzij je minstens 15€ bijbetaalt denk ik). Bij de heenvlucht had ik dus enkel een fruitdrankje, bij de terugvlucht toch nog een croissantje.

Bij de heenvlucht tussen Lissabon en São Paulo kwam de airhostess volslagen uit de lucht gevallen. "Vegetarisch? Dat hebben we niet. Wil je de vis niet proberen?". 2 minuten later ontdekten ze wel de vegetarische maaltijd die me werd opgediend met "hier is uw speciale maaltijd". TAP is landelijk Portugal in de lucht... De maaltijd was niet bijzonder, maar minder erg dan KLM. Opvallend was dat ik als dessert fruit kreeg en geen gebak zoals al de rest... Tijdens de terugvlucht was de bediening iets vlotter.

Daarnaast heb ik 2 binnenlandse vluchten genomen met Azul (http://www.voeazul.com.br/), een Braziliaanse maatschappij. Maaltijden serveren ze niet, wel krijg je (fris)drank (geen koffie op beide vluchten) en snacks (http://www.voeazul.com.br/en/azul-experience/drinks-snacks). Je krijgt zelfs de mogelijkheid om 2 of 3 dingen te nemen. Zeer vriendelijke bediening.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 23 oktober 2015, 13:58:58
Opvallend was dat ik als dessert fruit kreeg en geen gebak zoals al de rest... T
Dat is in mijn ervaring echt altijd zo. Als vegetarier eet je alleen linksdraaiende wortelsalade en rauwe havermoutkoekjes enzo, zeker geen chocola en gebakjes  ;D

Hoop dat je in Sao Paulo zelf een beetje bij hebt kunnen eten.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 24 oktober 2015, 21:02:45
Mijn ervaring ook!
Maar KLM vind ik altijd wel oke met eten. Wat voor slechte ervaring heb je met KLM Sven?
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sven op 28 oktober 2015, 20:28:33
Mijn ervaring ook!
Maar KLM vind ik altijd wel oke met eten. Wat voor slechte ervaring heb je met KLM Sven?

Het was niet helemaal vreselijk maar het leek eerder op een dienblad met toevallige restjes uit de koelkast dan verschillende onderdelen van een maaltijd te bij elkaar pasten :)
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 20 november 2015, 09:50:21
Heen naar de USA Delta, terug KLM. Op de heenweg keurig het bestelde Asian Vegetarian gekregen, op de terugweg gewoon vegetarisch: "ja mevrouw, u hebt toch echt zelf aangekruist dat u gewoon vegetarisch wilde eten hoor". So much voor de klantenservice van KLM.

Het eten was aardig. Heen met Delta: tahoe, rijst, droge erwten/munt puree, sla, broodje, fruitsalade (de rest kreeg cake als toetje). Terug met KLM: rijst met een ratatouile met (vies) veel bleekselderij, met twee soorten salade. Toetje weet ik niet, want toen sliep ik al  :)

Tip voor als je van Londen naar Amsterdam vliegt met KLM: probeer de vluchten van Garuda te nemen. Die beginnen in Londen, stoppen in Amsterdam en vliegen dan door naar Jakarta. Lekker groot ruim vliegtuig ipv de cityhoppertjes, en je krijgt een lekkere warme wrap en warme cake onderweg naar Amsterdam.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 09 april 2016, 10:27:22
Ik moest naar Azie en naar aanleiding van de goede ervaring met Garuda op de korte afstand, nu dus Garuda voor de lange afstand. Dat beviel erg goed, fijn vliegtuig, hele vriendelijke service en verschrikkelijk lekker asian vegetarian eten. Fruit, salade, een toetje van agar pudding met verse mango, rijst met echt lekkere roerbakgroente en shiitakes. Op de terugweg een ontbijt met rijst en hele lekkere tahoe, jammer dat er wat turbulentie was en ik niet zoveel honger had. Prijs-kwaliteit verhouding heel wat beter dan KLM, dus voor herhaling vatbaar.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Indira op 30 april 2016, 19:19:20
Turkish Airlines afgelopen week, goed ontbijt met toast met olijventapenade, de latere warme lunch, incl vegan walnootdadelcakeje :)
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sven op 01 mei 2016, 21:58:20
JetAirFly van Oostende (verplaatst van Brussel) naar Ponta Delgada:

Heenvlucht: taboulé met tofublokjes en fruitsla.
Terugvlucht: wortelsalade met paprikareepje en tofublokjes. Daarbij de onvermijdelijke fruitsla. Vegetariërs lusten geen gebak  ::)
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: meisbaer op 07 mei 2016, 22:50:49
Cityjet rotterdam- londen city. Korte vlucht, dus alleen een snackje en een drinkje. Het was een ochtendvlucht, en je kon kiezen uit soorten mueslirepen en ontbijtkoekachtige dingen :)
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 12 mei 2016, 10:04:04
Cityjet rotterdam- londen city. Korte vlucht, dus alleen een snackje en een drinkje. Het was een ochtendvlucht, en je kon kiezen uit soorten mueslirepen en ontbijtkoekachtige dingen :)
Hee, die route vlieg ik ook vaak, maar dan met BA tegenwoordig. Bij BA krijg je op die route cereal met melk en een danish/koffiebroodje, plus jus en koffie/thee. De cereal sla ik over, maar het koffiebroodje is erg lekker.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: meisbaer op 12 mei 2016, 12:16:46
Ik ben op zich zelf erg fan van de Eurostar, maar mijn zus (en ouders) betaalden, en zij vliegt liever. Plus gaat het veel sneller, en dat is wel fijn als je maar een weekendje gaat. Mijn andere zus woont in zuid-oost Londen (waar we ook logeerden), dus London City is dan wel ideaal.

Sowieso fijn dat je dan alleen via kleine vliegvelden komt, je bent heel weinig tijd kwijt met balie zoeken, inchecken etc. Omdat ze ongeveer 15 min extra tijd rekenen voor tegenwind etc, en het erg fijn vliegweer was, liepen we al het vliegveld uit toen we eigenlijk hadden moeten landen, inclusief langs de wc gaan. Super!

Terug kregen we trouwens kaaszoutjes of een mini choco-biscuitreepje (beetje kitkat-achtig).
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 19 juni 2016, 21:37:29
Ik vloog met Vuelling naar Valencia heen en weer. Net als bij Easyjet moet je als je wat wilt hebben het kopen aan boord, maar er waren wel vega opties, o.a. een vega broodje met gegrilde groenten dat er lekker uit zag en een vega pastasalade. Allebei niet gehad, want ik at van te voren en erna wel wat, maar er is dus wel wat te krijgen.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 09 juli 2016, 01:01:23
Lufthansavlucht van Frankfurt naar Montreal. Een prima vegan maaltijd: aardappeltjes met rozemarijn, tomatensaus en tofubolognese. Een eveneens goed op smaak gebrachte salade, fruittoetje, broodje met vegan spread. De lunch (of wat het ook maar moest voorstellen) voor de landing was wat minder inspirerend: plakjes brood met margarine, komkommer en paprika en een soort amandelbar.

In Montreal op het vliegveld net een warme baguette met kaas en tomaat gekocht. Het soort baguette dat ik maak als ik weinig inspiratie heb, maar als niet al te dure maagvulling prima.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 18 juli 2016, 08:32:38
Lufthansa van Montreal naar Frankfurt. De vegan maaltijd was best naar binnen te werken: rijst met beetgaar gestoomde groente en tomatensaus. Salade met een soort mosterddressing, broodje met margarine en toe nectarinecompôte - niet zo geslaagd, babyvoer.

Het vegan ontbijt was nectarinecompôte, cocktailvruchten en sinaasappelsap. Ik heb dan toch maar gevraagd of ik een 'normaal' ontbijt kon krijgen ('dit is een toetje met cocktailvruchten'). De muffin, multigrain bar en de stukjes fruit (in ieder geval beter dan cocktailvruchten) waren ook niet echt mijn smaak, maar in ieder geval iets om in te bijten. Ik heb tenslotte al mijn tanden nog.

Nu op Frankfurt Airport een kopje groene thee - Lufthansapassagiers kunnen gratis koffie en thee drinken, en een krantje pakken. Ik heb tijdens de vlucht vrij goed kunnen slapen en het voelt eigenlijk al aan alsof het half negen 's ochtends is.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: neleH op 18 juli 2016, 08:38:35
Het vegan ontbijt was nectarinecompôte, cocktailvruchten en sinaasappelsap. Ik heb dan toch maar gevraagd of ik een 'normaal' ontbijt kon krijgen ('dit is een toetje met cocktailvruchten'). De muffin, multigrain bar en de stukjes fruit (in ieder geval beter dan cocktailvruchten) waren ook niet echt mijn smaak, maar in ieder geval iets om in te bijten. Ik heb tenslotte al mijn tanden nog.


Jeetje dat klinkt echt karig, zeker voor een intercontinentale vlucht.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: neleH op 18 juli 2016, 08:39:43
Wij vliegen (over een tijdje pas hoor, maar heb al geboekt) met Cathay Pacific Airways. Volgens mij heb ik 'gewoon' vegetarisch aangevinkt, niet 'vegetarisch asian'.

Iemand ervaring met Cathay?
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 18 juli 2016, 10:08:39
Ja, heb ik wel ervaring mee, ik vind het wel een fijne airline. Eten is ook goed maar als je vanuit China start, erg chinees, en daar moet je wel van houden. Ik heb altijd asian vegetarian dus geen ervaring met de gewone vegetarische optie.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 18 juli 2016, 10:10:04
Het vegan ontbijt was nectarinecompôte, cocktailvruchten en sinaasappelsap. Ik heb dan toch maar gevraagd of ik een 'normaal' ontbijt kon krijgen ('dit is een toetje met cocktailvruchten'). De muffin, multigrain bar en de stukjes fruit (in ieder geval beter dan cocktailvruchten) waren ook niet echt mijn smaak, maar in ieder geval iets om in te bijten. Ik heb tenslotte al mijn tanden nog.


Jeetje dat klinkt echt karig, zeker voor een intercontinentale vlucht.

Mijn karigste ontbijt tijdens een vlucht ooit was een banaan. Met daarop een officieele sticker met mijn naam en "VGML" erop geplakt :)
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Hizikigrrrl op 18 juli 2016, 12:32:33

Mijn karigste ontbijt tijdens een vlucht ooit was een banaan. Met daarop een officieele sticker met mijn naam en "VGML" erop geplakt :)

 ;D
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 08 augustus 2016, 17:51:04
Afgelopen week KLM naar Azie, China Southern weer terug. Allebei goede vegetarische maaltijden, Oriental Vegetarian (wat weer iets anders schijnt te zijn dan Asian Vegetarian). In beide gevallen rijst met een roekbakmixje van groenten in een soort ketjapsausje. Op de terugweg een jelly toetje van agar agar, met een heel glibberig mondgevoel. Wel leuk dat er een ander toetje was dan het obligate bakje fruit dat je meestal krijgt als de rest een stuk cake krijgt.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 23 januari 2017, 18:31:07
Eind december Amsterdam - Londen Heathrow (terminal 4) en weer terug met KLM. Heen een stukje cake.
Terug kreeg iedereen een wrap met hummus  :D Best blij mee.
Ik dacht eigenlijk dat je bij KLM alleen drinken kreeg tegenwoordig, maar die wrap was echt wel substantieel als broodje.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Windigo op 24 januari 2017, 05:49:59
Eind december Amsterdam - Londen Heathrow (terminal 4) en weer terug met KLM. Heen een stukje cake.
Terug kreeg iedereen een wrap met hummus  :D Best blij mee.
Ik dacht eigenlijk dat je bij KLM alleen drinken kreeg tegenwoordig, maar die wrap was echt wel substantieel als broodje.

Nee KLM is juist de maatschappij waar ik tot nu toe altijd een broodje heb gehad op elke vlucht, een drankje en een zakje nootjes of koekjes!

Ook op vluchten die korter zijn dan een uur. Best prettig.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 24 januari 2017, 07:35:05
Nou ja, op de heenweg was er dus geen broodje maar een klein stukje cake. Prima overigens. E.e.a. wat je krijgt hangt ook van t tijdstip af dat je vliegt.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: neleH op 24 januari 2017, 13:09:05
Het eten bij Cathay Pacific was prima! Nouja op de terugweg kregen we oa gecoate aardappelwedges, die waren natuurlijk verre van krokant. Tussendoor kon je noodles nemen. De vega variant was een lekkere xl-bak noodles. Er was ook vers fruit (stond opgesteld in de pantry waar je dus wel naartoe moest lopen, het was een nachtvlucht).
Verder hebben we gevlogen met Wings en Air Asia (niks gehad) en met Garuda (een heeeel taai broodje met alleen sla).
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Eelco op 15 mei 2017, 05:54:17
Een paar dagen voor mijn vlucht naar Montreal bedacht dat ik toch even moest doorgeven dat ik vegetariër ben. Lufthansa biedt zelfs meerdere vegetarische menu's aan, naast standaard ook Aziatisch en Indiaas ('Hindu'). Inderdaad een prima curry met rijst, een raita en een dessert dat wel eens kheer zou kunnen voorstellen. Als ontbijt Turks brood met veel groenten en Frischkäse. Met de Indiase keuken had dit alles niets te maken, maar wel lekker (voor zover vliegtuigeten lekker kan zijn, dan).

En inderdaad: terwijl alle andere passagiers nog op hun eten wachten, heb jij alvast je special meal (onlangs ergens gepost als live hack, niet dat de vlucht er korter door wordt of zo, trouwens).
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 13 juni 2017, 21:55:30
Heen en terug van Madrid met KLM met een vlucht die rond 14u (heen) en 13u (terug) vertrok: beide keren opeens een kleine warme maaltijd, ook al was het dus na lunchtijd en niet eens rond avondtijd. Dat had ik al lang niet meer gehad op een Europese vlucht. Hooguit een broodje. We kregen een pasta met tomatensaus, basilicum, flageolet-bonen en kaas. Voor iedereen vega. Vrij zout, maar toch wel lekker. En daarna een muffin. Ook werd er 2 keer met eten rondgegaan. En dat op een vlucht van 2 tot 2,5 uur.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 14 augustus 2017, 17:38:34
Ik vloog naar Boston heen en weer. Geboekt met KLM maar werd uitgevoerd met Delta. Was nog even ingewikkeld, want in het systeem van Delta kon ik geen vega maaltijd aanvinken, KLM gebeld, toen zetten zij het er in, maar een week voor vertrek zag ik het toen wel in het KLMsysteem staan, maar nog steeds niet bij Delta. Nog even achteraan gebeld, maar er bleek iets stuk in het systeem van Delta, maar de maaltijd moest er wel gewoon zijn. En dat was ook zo.
Ik had voor westers vega gekozen. Overigens hadden de 'gewone reizigers' ook een optie vegetarisch.
Heen was er een bakje met 2 heel erg lekkere curries, prima rijst, salade, goed fruit en een broodje en los margarine. Die margarine vind ik altijd een beetje jammer.
Als snack kregen we nog een soort zak toegeworpen (het Deltapersoneel is niet echt vriendelijk ofzo) met een appel, een belegd broodje en een zakje mayonaise  :-\. Ik had geen honger, dus de snack niet gegeten.

Terug kregen we een soort niet helemaal gelukte zwarte-bonenburger, die meer een soort moes was, met er bij erg lekkere gestoofde collard greens en wortels. Erbij salade, met een enorm zakje dressing erbij (dat wel goed was voor vier salade), een broodje, stukje kaas, crackers, lekker fruit.

Als ontbijtsnack een banaan, een bagel, philadelphia creamcheese en jam, en een sinaasappelsap. Niet verkeerd.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 05 oktober 2018, 15:14:15
Van Amsterdam naar Florence met KLM: een cakeje en 2x drinken.
Daarnaar van Florence naar Londen City met British Airways rond lunchtijd: keuze uit 2 gerechten waarvan 1 veggie: een falafelmaaltijd met couscoussalade. Een heel bord, couscous was wat zoet, maar ik had geen maaltijd verwacht, dus leuk. Ook 2x drinken gekregen.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 30 november 2018, 08:16:22
2 weken geleden naar Kopenhagen met KLM. Heen in de ochtend, een cakeje, terug rond de avond en toen kreeg iedereen een kaassandwich. Maar ik had al wat gegeten, dus overgeslagen. Er was wel opeens tomatensap aan boord, dat is vaak niet op een korte vlucht.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sven op 24 mei 2019, 11:34:27
Ik heb gisteren een binnenlandse vlucht geboekt met Air India (Mumbai - Goa). Er staat netjes vemeld dat ze enkel non-veg serveren op lange afstandsvluchten. Geen zorgen dus :)
Titel: Re:Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Selly op 16 februari 2020, 17:56:29
Later kregen we als lichte maaltijd een heel vreemde flatbread. Hij was gevuld met groenten en een soort curry, wat op zich wel lekker was, maar tegelijkertijd was hij enorm zoet. Ik probeerde dat nog een beetje te compenseren met veel peper en zout, maar het hielp niet. Echt heel raar, ik kan me niet voorstellen dat het zo hoorde.

Jaaah die heb ik ook eens gehad, of misschien vaker, volgens mij is 'ie berucht.

Deze horrorflap is nog altijd in omloop bij KLM en heet tegenwoordig 'punjabi empanada'. Kreeg hem van de week op een vlucht naar San Francisco. Eerste ingredient op de lijst is margarine, en ik heb niet geproefd of ie nog steeds zo vies is, want ik kon hem bij de sterwardess succesvol omruilen voor een kaasquiche, die erg lekker was.
Wel vreemd: ik had westers vega besteld, maar ook dan ben je dus niet veilig voor de punjabi empanda.
Titel: Re: Eten aan boord van vliegtuig
Bericht door: Sam op 16 februari 2020, 22:04:11
Oh die heb ik ook ooit eens gehad bij een Asian Vegetarian meal. Een hap geproefd en toen laten liggen. Bijna net zo erg als het koude pitabroodje met een plak kleffe gegrillde paprika zonder enige smaakmakers.

Ik vlieg nog regelmatig maar was deze draad een beetje vergeten, ik zal weer eens opletten!