Vegetarisch - special interests > Reizen

Benzinebrander

(1/4) > >>

MissTries:
Overal ter wereld zijn dienst bewezen mijn benzinebrander. Als je hem dictklapt is het een soort koffertje. Open is het een fornhuisje van Coleman die werkt op loodvrije benzine (praktisch overal verkrijgbaar). Goed, je moet weer extra bagage meenemen maar ik heb al heel wat lekkere gerechten gegeten op heel wat bijzondere plekken.
En goed vegetarisch :)


Ik vind op reis eten echt een crime zonder dat ding...

Selly:
Wat heb je er zoal mee gekookt? En hoeveel kost zo'n ding?

Maartje!:
En waar heb je met dat ding gekookt? Ik kan me niet voorstellen dat de gemiddelde hoteleigenaar er blij mee is, al was het alleen maar omdat die dingen vaak een tyfusherrie maken en stinken. En hoe vervoer je hem? Of vlieg je niet?

Selly:
Ik nam aan dat ie op een camping werd gebruikt? Maar ik weet niks van kamperen dus misschien is dat een verkeerde veronderstelling. En ik heb ook wel eens gehoord (gelezen in reisverslagen) dat mensen dat soort dingen (maar misschien waren het andere apparaten) zonder brandstof vervoeren in het vliegtuig en dat ze dan in een gek land eerst op zoek moeten naar brandstof omdat ze anders niet konden koken.

MissTries:
Ik heb in hotelkamers nooit gekookt maar hij stinkt niet en maakt geen lawaai. Alle brandstof verbrandt meteen. Het ding heeft hele goede brandertjes. je pompt eerst lucht in het benzinecylindertje en steekt dan het pitje aan. Je hebt ook van coleman zelf heel zuivere Loodvrije benzine in een literflesje (doe je echt lang mee), dan brandt het meteen en schoon.

Ik heb erop gekookt in Zweden, Noorwegen, Duitsland, Frankrijk, Onder de Eiffeltoren (erg grappig) Spanje. Op diverse picknicktafels on the road.  Pannenkoeken mee gebakken bij 't Muiderslot (je hebt daar ook net buiten het slot heel veel picknicktafels. Pannekoekbeslag mee in 1,5 literflessen en een klein flesje olie. Hilarisch en erg gezellig.

In het vliegtuig inderdaad zonder brandstof vervoeren maar een benzinepomp is zo gevonden. (al is de benzine wel minder zuiver, het brand goed)

Ik heb hem gekocht voor ik geloof 110 euro,met het motto: kost wat heb je ook wat.
Ik kook het liefst buiten. In een park of aan een strandje. Er zijn zoveel mooie rustige plekjes. Sommige voorbijgangers vinden het soms vreemd (zoals een enkeling bij Muiderslot) maar meestal zijn de reacties heel positief.


In het buitenland heb oik ook veel gekookt bij benzinestations, omdat daar ook een fles water zo gehaald is.
Ik ben ooit eens met P. (liefje) van Nederland naar Parijs geweest en terug voor 50 euro.

Hmm beetje zuinig klinkt dat wel
't was wel erg leuk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie