Vegatopia Forum

Kersen

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Kersen
« Gepost op: 10 juni 2010, 15:10:56 »
Wegens een boom met kilo's en kilo's superrijpe kersen en geen idee wat er mee aan te vangen.
Een draad over kersen...

Iemand makkelijke ideetjes? Vorig jaar een deel drank ermee gemaakt, lekker.
Zelfgemaakte confiture is misschien een idee, maar dat wordt hier niet veel gegeten.

Aiko

Re:Kersen
« Reactie #1 Gepost op: 10 juni 2010, 15:11:36 »
Lok dan wat extra vogels in je tuin, ben je er ook zo af...

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Kersen
« Reactie #2 Gepost op: 10 juni 2010, 15:11:42 »

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.314
Re:Kersen
« Reactie #3 Gepost op: 10 juni 2010, 15:12:20 »
Clafoutis!

wou ik ook zeggen, maar je bent me voor :)

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Kersen
« Reactie #4 Gepost op: 10 juni 2010, 15:13:28 »
- jam
- saus
- inmaken
- stoken en destilleren (alcoholisch)
- allerlei gebakjes
- paar kilo naar mij brengen
- sap
- diksap
- siroop
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Kersen
« Reactie #5 Gepost op: 10 juni 2010, 15:14:38 »
- kersenstroop moet theoretisch ook mogelijk zijn (wel eventueel paar appels bijdoen)
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.314
Re:Kersen
« Reactie #6 Gepost op: 10 juni 2010, 15:14:59 »
- paar kilo naar mij brengen

Naar mij mag ook. ;D

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re:Kersen
« Reactie #7 Gepost op: 10 juni 2010, 15:26:31 »
Je mag er altijd een paar komen plukken, hoor  :)
En er zitten standaard een stuk of 10-20 vogels op en onder de boom... Ze krijgen ze gewoon niet op. :) Ik schat dat er wel een kilo of 30 hangt te rijpen.

Misschien zoek ik deze keer wel een beter recept voor iets alcoholisch, want vorige keer best wel lekker, maar nu ook niet woooooow, lekker. Gebak ga ik zeker doen, clafoutis is een superidee. Zou daar iets van in te vriezen zijn?

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Kersen
« Reactie #8 Gepost op: 10 juni 2010, 15:41:03 »
Kersen zijn ook in te vriezen, maar krijgen dan na ontdooien wel een andere structuur mogelijk; beetje snotterig. Volledig gemaakt gebak kan je ook invriezen, de mate van succes is wel een beetje deegafhankelijk. Gewoon (zoet) korstdeeg met een (gezoete) kersenvulling, zeg maar een soort vlaai, is het makkelijkst. Da's gewoon taartje bakken, laten afkoelen en eventueel met vorm en al de vriezer in.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re:Kersen
« Reactie #9 Gepost op: 10 juni 2010, 15:43:44 »
Clafoutis kan je invriezen.

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re:Kersen
« Reactie #10 Gepost op: 10 juni 2010, 15:58:51 »
Ja, diepvriesvlaai... Goed plan!
Allemaal wel veel werk... Maar ik kan er altijd nog dingen van maken als ze ingevroren zijn, natuurlijk. Jam en taart en stroop en zo. En we hebben een ontpitter godzijdank.

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Kersen
« Reactie #11 Gepost op: 10 juni 2010, 16:08:35 »
Je mag er altijd een paar komen plukken, hoor  :)

Woon je een beetje op de grens, zo boven A'pen zeg maar?
Zo ja, zou ik eventueel een minion kunnen sturen  :P

Het goedkoopste dat ik ze hier heb gevonden is nog 3,5 euro voor 500 gram.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Selly

  • *****
  • 30.772
Re:Kersen
« Reactie #12 Gepost op: 10 juni 2010, 16:38:08 »
Je kunt kersen ook wecken, dat lijkt me veel fijner dat invriezen.
,,,,فلافل

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Kersen
« Reactie #13 Gepost op: 10 juni 2010, 17:13:27 »
Mwaoh, dan komen ze er ook zacht uit.

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re:Kersen
« Reactie #14 Gepost op: 10 juni 2010, 17:42:31 »
Wecken is veel werk in vergelijking met vriezen...

En ik woon euhm, naar gelang het verkeer een 20 minuten (ultra minimum lees: 'snachts) van Antwerpen. Maar ze zijn wel zelf te plukken!

Ik ga ze dus gewoon verkopen...   ;D

Offline chinoiseries

  • ***
  • 247
  • Geslacht: Vrouw
    • Always cooking up something
Re:Kersen
« Reactie #15 Gepost op: 10 juni 2010, 18:11:09 »
Clafoutis kan je invriezen.

Hier ook een clafoutis-fan! :D Wow.. invriezen.. komt het dan niet wat zompig uit de vriezer?

Offline Selly

  • *****
  • 30.772
Re:Kersen
« Reactie #16 Gepost op: 10 juni 2010, 18:22:18 »
Mwaoh, dan komen ze er ook zacht uit.

Ja maar het gaat ook niet om zacht, maar van vriezen krijgen ze een waterige smaak en van wekken niet.
,,,,فلافل

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Re:Kersen
« Reactie #17 Gepost op: 10 juni 2010, 18:46:57 »
Mwaoh, dan komen ze er ook zacht uit.

Ja maar het gaat ook niet om zacht, maar van vriezen krijgen ze een waterige smaak en van wekken niet.


Is dit uit ervaring? (Hier trouwens toch geen weckpotten...)

Offline Selly

  • *****
  • 30.772
Re:Kersen
« Reactie #18 Gepost op: 10 juni 2010, 18:49:14 »
Mwaoh, dan komen ze er ook zacht uit.

Ja maar het gaat ook niet om zacht, maar van vriezen krijgen ze een waterige smaak en van wekken niet.


Is dit uit ervaring? (Hier trouwens toch geen weckpotten...)

Yes!
,,,,فلافل

Offline RvO

  • ***
  • 286
Re:Kersen
« Reactie #19 Gepost op: 10 juni 2010, 22:49:21 »
(Hier trouwens toch geen weckpotten...)

Jampotjes gaat ook prima.