Open menu

veganwaf1

Dit keer spotten we versgebakken vegan wafels van #veganwaf'

Wat? Versgebakken vegan wafels

Is dat? Warme wafels zijn al jaar en dag het favoriete tussendoortje in het centrum van Brussel. Sinds een paar maanden biedt #veganwaf' ook een veganistisch alternatief. Naast veganistisch zijn de wafels ook glutenvrij. Dit is goed nieuws voor mensen met coeliakie want voor hen was er ook nog geen aanbod. Je vindt hen vlakbij de Grote Markt in de winkelgalerij Agora, winkel nummer 48. Neem de ingang op de hoek van de Grote Markt en de Heuvelstraat, loop iets rechtdoor tot ongeveer het einde van de korte gang en dan vind je hen aan de linkerkant.

De wafel wordt ter plekke voor jou gebakken. Het deeg is trouwens vers, in tegenstelling tot het deeg van de Luikse wafels van de reguliere kraampjes. Dat komt zonder uitzondering uit de wafelfabriek. De wafels van #veganwaf' zijn stevig, krokant en vooral lekker. Je kunt kiezen voor een topping, maar op zich is dit niet nodig. Wanneer je voor slagroom kiest, vraag dan wel om deze apart te serveren of neem een niet al te warme wafel. De plantaardige room smelt immers door de hoge temperatuur van de versgebakken wafel. Qua smaak is de room trouwens wel goed.

Je hebt er ook beperkte zitplaats en je kunt er een drankje kopen.

Kost 't? €3,50 voor een wafel, €1,50 voor een topping.

Waar gespot? #veganwaf', Brussel

Door wie? Sven

Beoordeling:

Wat zeggen die sterren?

veganwaf2

Ook iets leuks gespot?

Voor de rubriek 'Gespot' zijn we op zoek naar gekke, grappige of gewoon erg lekkere (vegetarische) producten die je bent tegengekomen. Fotografeer het product, vermeld waar je 't hebt gevonden, wat het kostte en waardeer het met 1 (heel slecht) tot 5 sterren (uitzonderlijk goed). Stuur je inzending naar

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama