Open menu

palais vert

Dit keer spotten we vegan roomkaas van Pa'lais

Wat? Plantaardige kaas, het blijft ons fascineren. We zoeken naar het ultieme product. De kaasvervangers op basis van kokosvet kunnen me niet bekoren, gelukkig zijn er nog andere alternatieven. Zo is sinds kort een nieuwe plantaardige roomkaas op de markt: Pa'lais een gefermenteerd product op basis van cashewnoten en amandelen, uit Brussel.

Is dat? Laurent is een vegan activist die niet van toegevingen houdt. Daarom werkte hij aan een waardevolle kaasvervanger gemaakt van natuurlijke, biologische ingrediënten. Zijn product stond hij hoogstpersoonlijk aan te prijzen in de grote supermarkt in mijn buurt tijdens mijn zaterdagse boodschappen en hij kon me meteen overtuigen: dit is een kwaliteitsproduct. Het lijkt goed op roomkaas, maar het is gelukkig meer dan een ersatzkaasje. Het heeft een meerwaarde.

Zoals veel andere vegan producten is de naam hier ook een grappige woordspeling, maar wel in het Frans. Pa'lais verwijst naar palais (paleis), maar ook naar pas lait (geen melk). Je kunt de producten voorlopig vinden in de Belgische supermarktketens Delhaize en Bioplanet en in Belgische biowinkels. De onderhandelingen voor Nederland met onder andere Ekoplaza lopen nog. We duimen voor Laurent. 

Pa'lais vind je in 4 varianten: Blanc (wit, natuur), Vert (groen, komkommer & bieslook), Jaune (geel, mango & chili) en Mauve (paars, veenbes & kaneel). De eerste 2 varianten vind je bij Delhaize en Bioplanet, in biowinkels vind je ze alle 4. Meer over de verkooppunten via deze link. Het is een absoluut kwaliteitsproduct zonder toegevingen. Dit leidt helaas wel tot een stevig prijskaartje. €5,50 voor 125 gram is flink duur. Voor mij is dit een reden om er zuinig mee te zijn, niet om het in het koelvak te laten liggen. Deze durf ik zonder schroom op een kaastafel te zetten.

Kost 't? €5,50 voor 125 gram

Waar gespot? Delhaize Charles Woeste, Brussel

Door wie? Sven

Beoordeling:

Wat zeggen die sterren?

palais blanc

Ook iets leuks gespot?

Voor de rubriek 'Gespot' zijn we op zoek naar gekke, grappige of gewoon erg lekkere (vegetarische) producten die je bent tegengekomen. Fotografeer het product, vermeld waar je 't hebt gevonden, wat het kostte en waardeer het met 1 (heel slecht) tot 5 sterren (uitzonderlijk goed). Stuur je inzending naar

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama