Kerstmenu's

hapjesmenu thbKerst is een familiefeest, iedereen komt gezellig samen. Toch is het niet altijd handig om uren lang aan de tafel te zitten, want dan kun je minder makkelijk met iedereen een praatje slaan. Ook de kinderen zitten liever bij elkaar in hoekje. Daarom bieden we dit jaar een hapjesmenu: veel verschillende hapjes die samen een feestelijke maaltijd vormen. Eerst serveren we vier kleinere hapjes in totale fusion stijl. Als een soort hoofdgerecht geven burrito's met pompoen, zwarte bonen en tofu. Afsluiten we doen we met een eerder klassieke cake. Het menu is overigens puur plantaardig.

energiezuinig thbDe energierekening is afgelopen jaar als een raket in de hoogte geschoten. De beste manier om deze nog iets onder controle de houden, is het energieverbruik verminderen. Dit betekent niet alleen niet onnodig het hele huis gaan verwarmen, geen half uur meer onder de douche staan, maar ook bewuster omgaan met energieverbruik in de keuken. Dit inspireert ons een energiezuinig kerstmenu te maken. Het blijft een feestelijk en lekker kerstdiner, maar het energieverbruik wordt tot een minimum beperkt, zonder dat je een zak rauwe wortels hoeft te serveren. Een bijkomend voordeel is dat het menu eenvoudig te maken is en weinig tot geen voorbereiding vergt. Het is dus ook nog behoorlijk stressvrij.

ikea thbBehalve voor meubels komt het Nederlands winkelpubliek graag bij het inpandige restaurant van Ikea voor een hotdog, een ijsje of een bord met Zweedse balletjes tegen een scherpe prijs. De Zweedse meubelgigant weet vegetariërs en veganisten ook steeds beter te bedienen met vega-dogs, vega balletjes en zelfs veganistische desserts. Je kunt dus lekker gaan eten bij Ikea op 2e Kerstdag, maar je kunt ook dit Ikea Kerstmenu maken, geïnspireerd op de kaart van het Zweeds restaurant. Je zet dit kerstmenu gemakkelijk in elkaar. Geheel in de sfeer van Ikea-meubelen, moet je misschien wel nét wat meer doen dan je gehoopt had. Dus, begin met de juiste keukenmaterialen, maak het gezellig samen, en gebruik zo nodig een hulplijn als je niet weet hoe de oven werkt.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

RSS

feed-image Feed

horecarama

dekbeddiscounter