Een pompoen kun je eten en je kunt hem gebruiken als ietwat groot uitgevallen waxinelichtjehouder. Hoe maak je zoiets? En hoe pak je het aan als Macho Man zijnde? En wat als je een kneus a la Andy Dick bent? Het Pompoenen Bevrijdings Front is het er in ieder geval helemaal niet mee eens!

Zo'n pompoen staat bekend als een Jack-o'-Lantern en wordt meestal gemaakt van een grote oranje pompoen. Door de oranje schil geeft de Jack een heel warm licht. Deze mooie mevrouw legt hier in een filmpje uit hoe je zelf ook zo'n gezichtje kan snijden.

Als Stoere Man zijnde wil je natuurlijk niet gezien worden met zo'n kleuter-zaagje. Nee, de Echte Man houdt van stoere speeltjes uit de bouwmarkt. Moet je toch een pompoen snijden omdat de kinderen er om zeuren, gebruik dan de speedboor, de schuurmachine en allerhande freesjes.

Op uitnodiging van Martha Stewart kwam comedian en acteur Andy Dick (bekend van Newsradio en de Andy Dick show op MTV) naar de studio om mee helpen met 'pumpkin carving' . En passant beledigde hij daarbij de ex-man van Stewart. Voor het filmpje, klik hier en kies de filmpjes Pumpkin Creatures 1 &2.

Op de site van Martha (niet weg te denken tijdens zulke dagen) vinden we trouwens ook mensen die de spook-gezichtjes ver achter zich hebben gelaten en geweldige oranje kunstwerkjes maken. Een iemand had meteen de oplossing voor een probleem dat zich bij global warming voordoet: kun je geen sneeuwpop meer maken, maak dan een pompoenpop!

Natuurlijk zijn er ook altijd mensen die al die Jack-o'-Lanterns maar commercieel en Amerikaans vinden. Het Pompoen Bevrijdings Front gaat een stapje verder en moedigt mensen aan om die half uitgeholde pompoenen bij de buurvrouw niet te verkwisten aan die onzin, maar ze op te eten! Persoonlijk vinden wij hier bij Koken & Zo dat ze een punt hebben, maar dat je bovenal met je fikken van andermans spullen af moet blijven!

 

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

kerstpakkettenidee

horecarama

vegatopia maxaro keukens