Met zelfgebakken koekjes of kerststol maak je altijd een goede sier. Bovendien is bakken een leuke bezigheid op een druilerige zondagmiddag. Waag je dus eens aan deze recepten voor kaneelsterretjes, kokosmakronen, vanillekipferl en kaneelsterretjes. Met Kristofs stap-voor-stap fotohandleidingen kan het haast niet mislukken.

Kaneelsterretjes

Deze traditionele Duitse koekjes worden vooral tijdens de Advent en met Kerst gebakken en gegeten.

Klik hier voor het recept.

Kokosmakronen

In grootmoeders tijd waren exotische ingrediënten, zoals kokos en marsepein, nog echt exotisch en dus duur. Die gebruikte je alleen voor bijzondere gelegenheden. Kokosmakronen zijn daarom typische koekjes voor de Kerst of voor een winterse adventszondag.

Klik hier voor het recept.

Vanillekipferl

Deze hoornvormige koekjes worden in Wenen tijdens de kerstdagen gebakken en gegeten. Er gaan geruchten dat de vorm, waar je ook een halve maan in kunt zien, is gekozen om de overwinning van het Hongaarse leger op de Turken te vieren.

Klik hier voor het recept

Kerststol

Kerstmis is niet compleet zonder een lekkere kerststol. Die kun je natuurlijk kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar zelfgemaakt is uiteraard veel lekkerder.

Klik hier voor het recept.

Eelco, site-administrator en culiredactie, maakt een goeie brunch op zondagochtenden. Werkt als onderzoeker aan 'recommender systems', ook voor recepten, en doet ook iets met privacy.

Vind op Vegatopia

Versterking gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.

kookworkshop

Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

Het Vegatopia Kookboek

Nu in de boekhandel!

Volg ons op

 

Twitter logo