Sinds 1999 hebben we al meer dan 50 kerstmenu's gepubliceerd. Eens moeten de ideeën toch op zijn? Nou, niet dus. Ook dit jaar hebben we weer vijf nieuwe, bijzondere kerstmenu's.

Een kip in een eend en die weer in een kalkoen. Turducken. Maar dat doet Vegatopia natuurlijk anders. Maartje en Tertia waren creatief met groente en knutselden een savooiebloempoen in elkaar. En een bijpassend menu er omheen, natuurlijk.

Jannika's menu is een uitdaging voor je smaakpapillen. Elke gang belicht een van de vijf basissmaken die de tong kan waarnemen: zout zuur bitter zoet umami.

Voor wie met familie en vrienden eerder op de dag uitgebreid wil eten, is er de kerstbrunch van Eelco, Jessi en Judith, met warme, hartige en zoete gerechten waarin specerijen een niet onbelangrijke rol spelen.

Het is winter, het is koud, en niemand wil naar buiten. Dat hoeft gelukkig ook niet. Want ook aan de eettafel kun je de mooiste reizen maken. Bijvoorbeeld naar Korea met Machtelds banchanmenu, de Koreaanse equivalent van de rijsttafel. Of naar het zuiden van Europa met het Portugese vegetarische menu van Sven.

En voor wie dat alles nog niet inspiratie genoeg is: duik eens in ons uitgebreide Kerstarchief.

Vind op Vegatopia

Versterking gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.

kookworkshop

Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

Het Vegatopia Kookboek

Nu in de boekhandel!

Volg ons op

 

Twitter logo