stadsmoestuinHalverwege mei schreef ik voor het eerst over mijn stadsmoestuin. Vandaag volgt een eerste update, precies een maand later.

In een maand tijd is mijn tuin veranderd van een net-aangelegd perkje in een bijna-wildernis. Van Liesbeth Spreeuwenberg kreeg ik weer wat plantjes (in ruil voor zelfgemaakt rozenijs): aubergine, gele peper, dropplant en roomse kervel. Van mijn moestuinvriend kreeg ik nog twee biologisch-dynamisch opgekweekte tomatenplanten cadeau. Zelf zaaide ik radijs, rukte de koriander er uit (je moet er van houden, dat doe ik blijkbaar toch niet) en oogste voor de tweede maal rucola.

bietenloof-moestuin

framboos-moestuin

Het bietenloof ziet vlekkerig uit. Zou dat nog goed komen? Met de mysterieuze slazaadjes die ik bij het boek Zelfgeoogst kreeg, gebeurt vooralsnog niks. Zou ik die dan toch verzopen hebben? De aardbeien en frambozen hangen aan de plant en kan ik er spoedig afhalen, ik hoop dat ze smaken!

snijbiet-moestuin potten-moestuin

Volgende maand meer.

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter