rotterdam_thbHet is geen enkel probleem om als vegetariër in Rotterdam uit eten te gaan. Bijna ieder restaurant heeft wel een of meer vegetarische opties op de kaart en een aantal restaurants serveert zelfs uitsluitend vegetarische gerechten. En duur hoeft het ook niet altijd te zijn.

In Kralingen bevindt zich Sociëteit Het Lachende Varken. Dit vegetarische restaurant met 'huiskamersfeer' is alleen voor leden toegankelijk. Een lidmaatschap kost vijf euro per jaar. Het eten is er niet duur: elke dag een ander menu voor rond de 8 euro. Op elke laatste zondag van de maand is er het zogenaamde 'platzakmenu', dat zelfs nog goedkoper is. Op de tweede en vierde woensdag van de maand wordt er veganistisch gekookt. Reserveren is gewenst.

Ook Maoz is een goede keuze als je een keer wat minder te besteden hebt of gewoon snel een hapje wilt eten. Deze internationale keten heeft een vestiging op de Coolsingel nabij het Stadhuisplein. Hier wordt de beste falafel van Rotterdam verkocht, waarbij je onbeperkt gebruik kunt maken van het saladebuffet om je pitabroodje bij te vullen. Het is eerder een snackbar dan een restaurant om uitgebreid te dineren, maar je kunt er wel aan de bar langs het raam, met uitzicht op het winkelend of stappend publiek, lekker en gezond vegetarisch eten voor weinig geld.

Erg goedkoop eten kan ook in het Poortgebouw.  In dit voormalige kraakpand in het markante gebouw op de kop van Zuid kun je iedere woensdagavond veganistisch eten voor nog geen vier euro.

In Rotterdam Lombardijen bevindt zich Chinees vegetarisch restaurant De Oude Plek  Hier staan dezelfde gerechten op de kaart als bij andere Chinese restaurants, maar dan uitsluitend in een vegetarische versie. Op de foe yong hai na zijn alle gerechten zelfs veganistisch! Het is misschien even wennen, omdat zelfs de stukjes ham in de nasi bedrieglijk echt lijken, maar als vegetariër kun je er echt alles eten. Het restaurant heeft, net als de meeste niet-vegetarische Chinese restaurants, een gedeelte waar maaltijden afgehaald kunnen worden. Elke derde zaterdag van de maand is er een lopend buffet, wat je de kans geeft van allerlei verschillende gerechten te proeven. De bediening is uiterst vriendelijk en je voelt je dan ook echt welkom. Aanraders: de babi pangang en het veganistische kokosijs.

Wat duurder, maar wel goed geschikt als je iets te vieren hebt is Bla Bla, een vegetarische restaurant in Delfshaven. Dit kleine, gezellig ingerichte restaurantje is behalve voor vegetariërs ook bijzonder geschikt voor veganisten en omnivoren en er kan, als je het van te voren doorgeeft, ook rekening gehouden worden met andere dieetwensen. Omdat het restaurant niet zo heel groot is is reserveren gewenst. Een hoofdgerecht kost ongeveer 18 euro.

In het centrum is Bazar een aanrader. Dit geheel in Oosterse sferen ingerichte restaurant zit meestal bomvol. Door de verlichting en de gerechten waan je je in een sprookje van duizend-en-een nacht. Naast een ruime keuze aan vegetarische voorgerechten staan er drie vegetarische hoofdgerechten op de kaart, voor een tientje heb je al een hoofdgerecht. 's Zomers kan er ook op het terras op de stoep gegeten worden. Lunchen en ontbijten kan hier ook.

Vlakbij het Centraal Station, in het Oude Noorden, kun je als vegetariër heel lekker Turks eten bij Dunya Lokanta. Hier staat een ovenschotel voor een tientje op de kaart en een uitgebreider vegetarisch hoofdgerecht voor 15 euro. 

 

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter