Vegatopia doet dit jaar opnieuw mee aan De Week van de Smaak. Wij vroegen ons af: als je een ambachtelijk gemaakt streekproduct blind proeft, proef je dan écht dat het ambachtelijk is? Tijd om de proef op de som te nemen. Vandaag stelt het panel zich voor.

De Week van de Smaak is een nationaal evenement met grote en kleine lokale activiteiten waarin "smaak" centraal staat. Ambachtelijke streekproducten, seizoensproducten en biologische voeding spelen de hoofdrol.

Wij vroegen ons af: als je een ambachtelijk gemaakt streekproduct blind proeft, proef je dan écht dat het ambachtelijk is? Tijd om de proef op de som te nemen. We nodigden zes proevers uit, en testten 17 producten.

De ambachtelijke producten kwamen van Marqt, de ambachtelijk supermarkt bij uitstek. De andere producten kwamen uit een normale buurtsupermarkt.

We stellen natuurlijk ook graag het Week van de Smaak proefteam aan je voor:


Annemieke is Vegatopiaredacteur. Ze schijft ook voor haar eigen kooklog RozeMarijn en voor Smaak.blogo. In haar vrije tijd is ze vaak achter het fototoestel te vinden, Annemieke maakte onder andere de foto's voor het Vegatopia Kookboek.Brenda is lid van de restaurantgidsredactie van Vegatopia. Ze weet veel van het assortiment van natuurvoedingswinkels.

Kim is lid van de restaurantgidsredactie van Vegatopia en is daarnaast redacteur bij het blad Leven van de Nederlandse vegetariersbond.

Maartje
is redacteur van Vegatopia en een kritisch proever. Voor Vegatopia maakt ze een serie over kookmythes.

Marlou schrijft weleens als gastredacteur voor Vegatopia. Ze houdt van lekker eten en besteedt de meeste van haar vrije tijd aan haar hond Phoenix.

Tertia
is Vegatopiaredacteur. Ze schrijft tevens voor Smaak.blogo en was hoofdredacteur van het Vegatopia Kookboek. In haar vrije tijd bezoekt ze zoveel mogelijk culi-gerelateerde plekken in binnen- en buitenland.


Deze week zullen de volgende producten aan bod komen:
Dinsdag: koekjes, chocolade en jam
Woensdag: brood, tapenade en komkommer
Donderderdag:
Gorgonzola, brie en lente-ui
Vrijdag:
mayonaise, ketchup en chips
Zaterdag:
aardbeien, appel en appelsap
Zondag:
olijfolie en olijven

Vegatopia's Week van de Smaak is mede mogelijk gemaakt door Marqt.

Tekst: Tertia & Annemieke
Foto's: Annemieke
Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

koffiemetkarakter

maxima kitchen equipment

kerstpakkettenidee

horecarama

dekbeddiscounter

vegatopia maxaro keukens