Wat eten voetballers eigenlijk? De Japanse sporters zitten voor de wedstrijd misschien wel aan een Kitkat te knabbelen. Het woord Kitkat lijkt namelijk op het Japanse 'Kitto Katsu', dat zoiets als veel geluk betekent. Zouden de Japanse voetballers vandaag op het grasveld veel geluk hebben?

Japanse schoolkinderen zweren bij het eten van een Kitkatje. Ze hebben in Japan Kitkats in alle smaken. Onlangs tijdens een vakantie in Japan telden we niet minder dan 14 smaken. En dan natuurlijk ook gekke smaken: pompoen, Japanse kers, groene thee, witte druif, meloen, soja.

Vegatopia redacteur Kim, die ook al in Japan rondreisde (we hebben in de Vegatopia redactie inmiddels 3 enthousiaste Japanreizigers), importeerde zelfs wasabi Kitkat naar Nederland, misschien wel de gekste smaak van allemaal. Wasabi is een scherp soort mierikswortel die je normaal bij sushi eet. Maar in Japan geeft het dus ook wat pit aan je chocoladekitkat. Nu maar eens kijken of die Japanners ook zo pittig zijn op het voetbalveld.

Ook een leuk product gespot op vakantie?
Voor onze serie 'gespot op vakantie' zoeken we leuke, gekke, onverwachte, lekkere producten die gespot zijn in een ver of dichtbij land. Je kunt ideeën inzenden, bij voorkeur met foto, naar .

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter