pannenkoekjes rode biet peer thbBij Vegatopia hebben we al heel wat redacteuren mogen verwelkomen. Dankzij hen kunnen we jullie telkens opnieuw verrassende recepten geven. Deze week maken we elke dag een recept van een andere redacteur, zowel recent als van mensen die een tijd geleden actief waren. Zo maken we een salade van cottage cheese en dille van Annemieke, pittige noedelsoep van Maartje, pompoenrisotto van Judith, hutspot met een twist van Tertia, camemberttaartjes van Jan, pastinaakpannenkoeken van Hedwig en tot slot wortelcake met pompoenpitolie en mascarpone-icing van Joke.

Maandag

Vandaag is het de verjaardag van één van je kinderen. Je wil iets feestelijks klaarmaken, maar eigenlijk heb je tijd noch energie om lang in de keuken staan. Toch hoef je niemand teleur te stellen. Als voorgerecht serveren we Annemiekes salade van bietjes met cottage cheese en dille. Wel snijden we de biet in blokjes, zodat we ze als beleg op een warme toast kunnen serveren. Als hoofdgerecht geven we pasta met pesto en halve kerstomaatjes. Werk af met geroosterde pijnboompitjes. Het toetje mag de jarige kiezen.

Dinsdag

Laksa is een pittige noedelsoep, die, doordat er veel vulling in zit, niet heel soepig is. Maar wel het ultieme comfort food: pittig, kruidig, groente-achtig en met noedels. Wat wil een mens nog meer? Maartje geeft ons haar recept voor laksa, maar je kunt natuurlijk ook variëren naar gelang de inhoud van je groentelade.

Woensdag

Judth maakte een risotto met pompoen, maïs en mozzarella. Je kunt vooraf een salade geven, maar dit is al een volledig maal op zich. 

Donderdag

Het is nog niet helemaal lente. Daarom mogen we nog hutspot maken. Wel geven we er een draai aan. We maken hutspot met scheuten volgens een recept van Tertia. Mocht je geen preischeuten vinden, neem van alfalfa of andere scheuten. Ze zijn iets minder pittig, maar nog steeds erg lekker hierbij.

Vrijdag

Op een vrijdagavond na een lange werkweek mag er gerust comforteten op tafel komen. Maar je mag het ook op de bank voor de tv opeten. We maken vanavond hartige Bretons appeltaartjes met camembert volgens recept van Vegatopia-oprichter Jan, afkomstig uit het kerstmenu Bretonse Verlangens.

Zaterdag

Voor stijlvolle maar toch haalbare recepten moet je bij Hedwig zijn. Ideaal voor een gezellig etentje op zaterdagavond zijn deze pastinaak-pannenkoeken met een salade van rode biet, rode ui en peer, Franse blauwe kaas en crème de balsamico. Geef vooraf een glaasje bubbels en achteraf een bolletje mokka-ijs met advocaat. 

Zondag

De week eindigen we met een leuke variant op wortelcake van Joke Boon. Dit recept komt uit haar kookboek Kleur!. We kijken al uit naar de komst van haar nieuwste kookboek De Vega Optie.

jokes wortelcake

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

horecarama

vegatopia maxaro keukens