ichbinkeinjaegerschnitzel thbAls uitgangspunt deze week nemen met de groentekalender van de organisatie Velt. In maart heb je eigenlijk een verrassend ruim aanbod: enerzijds heb je de wintergroente, anderzijds komt de lente ook al dichterbij. We beginnen met gnocchi met spruiten en gorgonzola. Daarna maken we nog onder andere selderijschnitzeltjes met champignonsaus, schorseneren op z'n Aziatisch, spinazie met ei, een klassieke uiensoep en een selderijsalade met pinda. De week sluiten we af met een cake met geroosterde kokos.

Maandag

Spruitjes staat deze maand ook nog op de groentekalender. We krijgen vaker de vraag hoe je spruitjes nu "lekker" klaarmaakt. Er zijn heel veel goede recepten. Deze gnocchi met spruiten en gorgonzola zijn een mooi voorbeeld. Ook lekker gemakkelijk klaar te maken. Serveer met een groene salade met geroosterde noten.

Dinsdag

Een andere groente vaak die miskend wordt, is knolselderij. Ten onrechte, natuurlijk. Eelco maakt er selderijsschnitzeltjes van die hij serveert met champignonsaus en rijst. 

Woensdag

Zijn schorseneren een "vergeten groente"? Het hangt af van aan wie je het vraagt. Een groter probleem is dat mensen nauwelijks originele recepten kennen. We helpen jullie op weg met dit recept voor schorseneren op Aziatische wijze. Lekker met mie en gebakken tofu.

Donderdag

Ook spinazie staat op de groentenkalender van maart. We houden het eenvoudig en maken spinazie met ei, waarbij het ei zachtje meegaart in de spinazie. Geef er gekookte aardappels bij.

Vrijdag

Na een lang werkweek hebben we zijn in comforteten. Daar gaan we voor een klassieke uiensoep. Hierbij geven we gewoon een broodje met oude kaas.

Zaterdag

Naast knolselderij heb je natuurlijk ook de groene selder. Hiervan maken we een pittig-frisse salade met pinda. Geef er vegetarische nuggets en friet bij. 

Zondag

De week sluiten we niet af met één of andere groente, maar met een heerlijke cake met geroosterde kokos, afkomstig van de persoonlijke website van redactrice Hedwig.

ichbinkeinjaegerschnitzels

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

horecarama

vegatopia maxaro keukens