beijinho2Deze week maken we twee Braziliaanse gerechten klaar: gnocchi van bakbananen met ratatouille en ook kokostruffels. Daarnaast hebben nog gevulde avocado's uit Peru en Indiaas geïnspireerde bloemkoolsoep. Natuurlijk ontbreken de gerechten van eigen bodem ook niet: verse witte asperges met kervel-bernaisesaus en romige boerenkool met pastinaaklinten. Op zaterdag wordt het fusion met halloumi met rode-uiensaus, gele rijst en diverse groenten. Zo eten we lekker gevarieerd met de blik op het begin van de lente.

Maandag

Vanavond eten we soep, maar dan wel heel lekkere soep. We maken Indiase bloemkoolsoep volgens een recept van Jessi. Serveer met naan en raita.

Dinsdag

In een opwelling hebben we bakbananen gekocht. We kunnen er pisang panggang mee maken, maar we hebben nog een ander idee: we gebruiken ze voor het hoofdgerecht in de vorm van gnocchi van bakbananen met ratatouille. Dit is een recept van Italiaanse migranten in Brazilië.

Woensdag

Nog de lente begonnen is, hebben we minder zin in stamppot. Toch kopen nog een laatste keer boerenkool en maken er totaal iets anders mee, volgens een recept van Mischa: romige boerenkool met pastinaaklinten en aardappels.

Donderdag

Het aspergesezoen begint weer! Om dit te vieren maken we natuurlijk verse asperges klaar. We houden het lekker klassiek met kervel-bearnaisesaus. Hierbij komen er hardgekookte eieren en krieltjes.

Vrijdag

Vanavond maken we helemaal zelf friet. Hierbij geven we een gevulde avocado's op z'n Peruaans. Verder kun je nog wat veggie snacks in de frituurpan gooien als bijgerecht, als je daar zin in hebt.

Zaterdag

Dit recept voor halloumi met rode-uiensaus, gele rijst en diverse groenten is toevallig ontstaan van wat er nog aan groenten lag in de koelkast. Je kunt het zelf aanpassen op basis van wat je zelf in je eigen koelkast vindt. Daarbij is het ook nog een beetje feestelijk voor een zaterdagavond. Lekker met een glas retsina.

Zondag

Voor bij de koffie maken we vandaag beijinhos, Braziliaanse kokostruffels. In Brazilië zijn ze erg populair op kinderfeestjes, maar eigenlijk vinden jong en oud ze lekker.

bakbananengnocchi

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

kerstpakkettenidee

horecarama

vegatopia maxaro keukens

Kerstpakket