wraptaart thbDe week beginnen we heel simpel met gekookte aardappels en bloemkool. Daarna wordt het wat verfijnder. Zo komt er op dinsdag Chinese tofu met zwarte peper op tafel en op woensdag een hartige taart met broccoli en brie. Daarnaast zijn er nog maïsburgers met paprika-avocadosalsa, aspergesoep, wraptaart met gegrilde aubergine en mozzarella en tot slot een roulade met bosvruchten.

Maandag

Geen kookboek nodig na een lange eerste werkdag. We eten gewoon gestoomde bloemkool, gekookte aardappels, vegetarische nuggets, tuinkers en kerstomaatjes. Geef er mosterd of cocktailsaus bij.

Dinsdag

Tijd om de blok tofu in de koelkast op te waarderen. Vandaag maken we Chinese tofu met zwarte peper volgens een recept van Tertia. Geef hierbij gewokte paksoi of Chinese kool die je op smaak brengt met knoflook, gember en geroosterde sesamolie.

Woensdag

Dit recept voor brie-broccolitaart schreef Frederike voor beginnende vegetariërs. Het is een eenvoudig, smakelijk en vullend gerecht. Trouwens ook nog zeer geschikt voor gevorderde vegetariërs! Daarom zetten we hem vanavond op het menu. Lekker met een salade van tomaat, komkommer, pijnboompitten, olie en wijnazijn.

Donderdag

Tijdens het aspergeseizoen kan de zelfgemaakte aspergesoep niet ontbreken. Serveer met een hardgekookt eitje en boerenbrood.

Vrijdag

Vanavond laten we ons inspireren door de Mexicaanse keuken... voor het bereiden van fastfood. We maken maïsburgers met paprika-avocadosalsa. Geef er friet van zoete aardappel bij. 

Zaterdag

Deze wraptaart met gegrilde aubergine en mozzarella is een beetje werk, maar dan heb je ook zeker wel iets lekkers in handen voor een zaterdagavond. Met een zelfgemaakte tomaten-paprikasaus, waar je heel goed restjes in kwijt kan, maak je zeker de blits met deze taart.

Zondag

Nu vind je weer volop aardbeien, frambozen en blauwe bessen. Ze zijn lekker zonder meer, maar vandaag verwerken we ze toch in het gebak, een bessenroulade, volgens het recept van de Zwitserse kookblog The Club. Op de webpagina vind je trouwens een video waarin alles stap voor stap getoond wordt. Indien je moeite hebt met het Schwyzerdütsch van Cyrill, kun je de Hoogduitse ondertiteling inschakelen.

wraptaart

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

kerstpakkettenidee

horecarama

vegatopia maxaro keukens

Kerstpakket