mie met broccoli en hoisintofu introDeze week zetten we 3 maal aardappels op het menu: als stamppot  met blote billen in het gras, gewoon in de schil met daarbij witte asperges met bieslookboter en als frisse aardappelsalade met maïs en kaas. Daarna hebben we nog een Finse groentesoep, kruidige bataat-banaanspiezen met saté-kokossaus, mie met broccoli en hoisintofu en tot slot op zondag een groentetaart met noten.

Maandag

Op het menu staat er vandaag Finse paassoep, een aromatische romige gele soep met veel groenten. Met stuk brood erbij heb je een avondmaal.

Dinsdag

Wat eet je als de lente is begonnen, maar het nog niet zo warm is dat je alleen maar pastasalade, couscous en koude soepen wilt eten? Het oud-Hollandse gerecht blote billen in het gras! Dit gerecht met spannende naam is helemaal niet moeilijk om te maken. Het is een rijkelijke stamppot met snijbonen in de hoofdrol.

Woensdag

Vanavond hebben we onze wekelijkse afspraak met asperges. Deze houden we het eenvoudig met recept van Annemieke. We serveren witte asperges met bieslookboter met nieuwe aardappels in de schil, gebakken oesterzwammen en veldsla.

Donderdag

Omdat we gisteren extra veel aardappel gekookt hebben, zijn er nog genoeg over een frisse aardappelsalade met maïs en kaas volgens recept van Tertia. Geef er komkommer, tomaat en een vegaworstje bij.

Vrijdag

We halen de elektrische barbecue of de contactgrill uit de kast. We maken een barbecuegerecht zonder dat het meteen al erg zomers is: kruidige bataat-banaanspiezen met saté-kokossaus met daarbij gewokte taugé en paprika met knoflook, sesamsolie en sesamzaadjes en / of atjar tjampoer. En natuurlik rijst. 

Zaterdag

Wat eten we vandaag? Mie met broccoli en hoisintofu! Dit is een vrij recent recept van Meta en ideaal voor een gezellige zaterdagavond.

Zondag

De week eindigen doen we met een groentetaart met noten, volgens een recept van Judith. Deze taart is volwaardige een maaltijd op zich, maar je kunt hem ook serveren bij een buffet. Tip bij het recept voor mensen in België: gebruik meteen rond bladerdeeg voor taarten. Dit vind je in elke supermarkt.

witteasperges bieslookboter

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

horecarama

vegatopia maxaro keukens