penne asperges thbVoor het weekmenu van deze week kijken we naar de groentekalender van Velt om te weten wat nu écht van het seizoen is. Hiermee kun je door de bomen het bos weer zien. Geen paniek evenwel: in mei is er een ruim aanbod aan groenten. We beginnen met een stamppot met koolrabi. Verder hebben we nog een salade van geroosterde bloemkool en citroen, lauwwarme couscous met snijbiet, pasta met asperges, doperwten en pecorino, zelrgemaakte champignonbitterballen, spinaziesoep met roomkaas en om af te sluiten aardbeien met balsamico en basilicum-mascarpone.

Maandag

Vandaag maken we een gemakkelijke stamppot met koolrabi volgens een recept van Allerhande. Verder gaan we het ook niet uitgebreid maken. We serveren de stamppot met vegetarische zeesticks uit de supermarkt.

Dinsdag

Tertia maakte deze salade van geroosterde bloemkool en citroen als onderdeel van een buffet. Maar deze kan ook perfect als hoofdgerecht met een aardappel in de schil of een stuk zuurdesembrood.

Woensdag

Snijbiet staat ook de op de groentekalender. Daarom maken we vanavond lauwwarme couscous met snijbiet, amandelen & sinaasappel-tahindressing. Geef er gewoon een salade van komkommer, tomaat en witte bonen bij.

Donderdag

Asperges? Zonder twijfel! We gaan voor een pasta met asperges, doperwten en pecorino: erg lekker en snel klaar ook nog. Heb je dus meer tijd om met een aperitiefje in de lentezon te zitten.

Vrijdag

Er komen steeds meer vegetarische frituursnacks op de markt, maar dat betekent niet dat we ze niet meer zelf maken. Deze champignonbitterballen van Meta blijven een absolute topper voor bij de borrel.

Zaterdag

Vanavond gaan we uit eten. Daarom maken we enkel een lunchgerecht voor 's middags. Deze spinaziesoep met roomkaas van Miranda is hiervoor ideaal: zonnig en toch vullend.

Zondag

De aardbeien van eigen bodem zijn zo lekker dat je ze best zo puur mogelijk eet. Daarom geen taart vandaag. Wel maken we aardbeien met balsamico en basilicum-mascarpone. Lekker, origineel, snel klaar en zowel geschikt als dessert als voor vieruurtje.

vriendenspinaziesoep

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

horecarama

vegatopia maxaro keukens