turkse linzensoep thbOp maandag maken we een Turkse linzensoep van Monique, maar dan in de licht aangepaste versie van Hedwig. Op dinsdag en woensdag hebben we telkens een recept van vroegere redactrice Bianca: bulgur met groenten en walnotenpesto, en groenteroerei met tomatensaus en basilicum. Verder hebben we nog Tertia's gado gado, Annemiekes Franse pizza, Machtelds maaltijdsalade met asperges en Pieks Aziatische rijstpannenkoekjes.

Maandag

We beginnen de week met een stevige en aromatische Turkse linzensoep van redactrice Monique. Hedwig maakte de soep ook en fruitte 2-3 cm geraspte verse gember mee en voegde verder nog twee el limoensap toe. Serveer met Turks brood.

Dinsdag

We eten zelden bulgur omdat we er simpelweg niet aan denken. Vandaag zetten we daarom bulgur met groenten en walnotenpesto op tafel. Gebruik de groenten die je in de koelkast vindt of waar je op dit moment zin in hebt. Het recept is trouwens voor twee personen. De Quorn kun je vervangen door een ander nepvleesje naar keuze. 

Woensdag

Gisteren maakten we een leuk en eenvoudig recept van Bianca. Laten we er nu dus nog eentje nemen.  Voor dit groenteroerei met basilicum en tomatensaus kun je ook de groenten zelf kiezen. Een lekkere combinatie is paprika, kastanjechampignons, ui in ringen en een paar zwarte olijven. Dien op met witte rijst. Maak alvast een dubbele portie rijst voor morgen.

Donderdag

Gado gado zit ergens tussen salade en een gewoon hoofdgerecht in. Het hangt ervan af hoe je het klaarmaakt. In ieder geval is het erg lekker op de iets warmere dagen. Serveer met witte rijst.

Vrijdag

Vanavond laten we geen pizza bezorgen, maar we maken hem helemaal zelf met de aanwijzingen van Annemieke. Verder maken we er een Zuid-Franse pizza van met pistou (of desnoods pesto), zachte geitenkaas en kleine zwarte olijfjes. Geef er een glas witte wijn bij.

Zaterdag

De periode dat verse, witte asperges weer volop verkrijgbaar zijn duurt nog maar een paar weken. Tijd voor voor het favoriete asperge-recept van Machteld! Een romige en machtige maaltijdsalade van asperges, gebakken krieltjes, gekookte eieren en pittige kaas.

Zondag

Rijst is meer dan enkel een bijgerecht voor bij het avondeten. Je kunt er bijvoorbeeld ook deze Aziatische rijstpannenkoekjes mee maken. Ze zijn lekker als toetje met een bolletje vanille-ijs of bananenijs, maar ook als ontbijt met een salade van tropisch fruit.

linzensoep hedwig

Turkse linzensoep, bereid door Hedwig

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Restaurantgidsredacteur gezocht

We zijn dringend op zoek naar versterking voor onze Restaurantgids.

restaurantgids thb

Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

kerstpakkettenidee

horecarama

vegatopia maxaro keukens

Kerstpakket