orzofrederikekleinDe zomer is officieel begonnen, maar we maken toch niet enkel tropische gerechten klaar. We beginnen met pasta met spinazie en saus van brie. Daarna maken we nog onder andere champignonragout met mosterd en crème fraîche, couscous met zeven groenten, en orzo met feta, tomaat en peterselie. Op vrijdag snacken we met gefrituurde mozzarellaballetjes en op zaterdag hebben we een pittige pindasaus als lunchgerecht. De week sluiten we af met Engelse muffins, waarvoor we geen oven nodig hebben.

Maandag

Pasta, spinazie en brie worden wel vaker verwerkt tot één gerecht. Meestal associëren we dit dan met de typische studentenkeuken: snel, goedkoop, met weinig inspanning, maar ook niet echt culinair hoogstaand. Toch kun je hiervan met een klein beetje meer moeite een mooi hoofdgerecht maken dat zelfs op tafel mag wanneer er bezoek komt. Deze pasta met spinazie en brie is in minder dan 20 minuten klaar.

Dinsdag

Er is iemand jarig vandaag. We willen daarom een feestelijk gerecht maken dat toch snel klaar is. We maken champignonragout met mosterd en crème fraîche en die serveren we in pasteigebakjes. Geef er friet en een salade bij.

Woensdag

Couscous met zeven groenten is een klassieker in de keuken. Je kunt het gerechten trouwens aanpassen zoals jij wil: gebruik de groenten die je in huis hebt. Je kunt ook bijvoorbeeld de kikkerertwen vervangen door zwarte bonen.

Donderdag

We gaan voor een zomers gerecht van orzo met feta, tomaat en peterselie. Orzo is rijstvormige pasta die je onder andere in Turkse winkels vindt. Geef er eventueel nog plakken gebakken aubergine bij.

Vrijdag

Bij de borrel serveren we deze keer een Italiaanse klassieker: gefrituurde mozzarellaballetjes. Een leuke afwisseling op de kaaskroket en ook nog eens heel gemakkelijk te maken. Paneren en frituren, meer is het niet. Serveer met mosterd of pesto.

Zaterdag

Als lunchgerecht maken we vandaag Hedwigs pindasoep met pittige topping. De soep is fink vullend, dus met een klein stukje brood erbij heb je zeker genoeg.

Zondag

Deze Engelse muffins van Bigger Bolder Baking zijn erg lekker als ontbijt met wat goede aardbeienjam. Je hebt zelfs geen oven nodig, want je bakt ze gewoon in de pan. Wel moet het deeg 18 uur rijzen. Maak het dus best zaterdagmiddag even klaar. Alles samen is het niet veel meer werk dan pannenkoeken maken.

pindasoep

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

horecarama

vegatopia maxaro keukens