Extra's

falafel kookboekIn het falafelrecept op pagina 64 gebruiken we rauwe witte bonen. Tijdens het bakken zouden ze voldoende verhit moeten worden om de lectine die in rauwe bonen zit onschadelijk te maken, maar dit kán misgaan. Omdat we niet willen dat dat misgaat (want dan kun je ziek worden) adviseren we je het recept op de volgende twee punten aan te passen.

In de intermezzo's in ons kookboek geven we tips voor originele lunches, peulvruchten en vegetarisch eten met kinderen. Ook verklappen we onze favoriete producten uit de toko en geven we tips voor een geslaagde barbecue. In de tips verwijzen we af en toe naar recepten op onze site. In dit artikel staan ze op een rijtje.

Hangop dankt zijn naam aan de bereidingswijze. Je moet een nachtje geduld hebben, maar dan heb je een heerlijk toetje met een fijne, dikke structuur. In ons kookboek vind je op pagina 156 een recept voor hangop met bramencoulis en speculaaskletskop. We hebben echter nog een tweede topping, die minstens zo lekker is: havermoutchocoladecrunch en gekarameliseerde banaan.

De recepten uit ons kookboek worden gretig nagekookt. Al een paar dagen na de verschijning zijn er al tweets en posts mét foto op de social media verschenen. Op de foto's in dit artikel kun je zien dat de gerechten er ook 'in het wild' goed uit zien - en in de smaak vielen. Dank voor de leuke reacties!

Wil je jouw foto ook hier? Stuur ons dan een foto via de social media (zie de icoontjes in de linkerkolom) of via email.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

RSS

feed-image Feed

horecarama

dekbeddiscounter