Open menu

wontons thbWontons, dumplings, mandu's of gyoza's zijn allemaal gevulde Aziatische deegkussentjes die gebakken, gestoomd of gekookt worden. Wij maken wontons met een vegetarische vulling van paddenstoelen en walnoten.

Voor ca 30 stuks

Deeg:
180 g bloem
50 g maizena
1 ei
zout
1 dl water

Vulling:
200 g paddenstoelenmix, in stukjes gesneden (het lekkerst is een mix met shiitakes)
100 g walnoten
stukje gember, geschild en in stukjes
2 tenen knoflook
1 el rijstazijn
3 tl sojasaus
paar takjes koriander

Dipsaus:
2 delen zoete chilisaus
1 deel sojasaus

Verder nodig:
uitsteekring
keukenmachine
deegroller
rijstolie om te bakken

  • Maak eerst het deeg. Zeef hiervoor de bloem + maizena boven een kom, voeg een snuf zout toe. Klop het ei los. Maak een kuiltje in het midden en giet hier het ei + een deciliter water in. Roer het ei en water met een lepel door de bloem en kneed het verder met je handen tot een soepel deeg (voeg zo nodig extra bloem toe). Verpak de deegbal in huishoudfolie en laat rusten.
  • Maal voor de vulling eerst de walnoten, gember en knoflook in de keukenmachine. Als de noten wat verkleind zijn, voeg je de paddenstoelenmix en de koriander toe. Maal verder tot een grove substantie. Het hoeft geen pasta te worden, maar de massa mag wel redelijk verkleind worden.
  • Meng de ingrediënten voor de saus.
  • Kneed het wontondeeg nog even door en rol met de deegroller tot dunne lappen. Steek er met de uitsteekring ronde plakjes deeg uit. Kneed de overgebleven stukjes weer tot een bal en herhaal totdat het deeg op is (of totdat je denkt dat je voldoende deegplakjes hebt voor je vulling).
  • Leg een flinke theelepel vulling op een deeglapje, bestrijk de randjes met water en vouw hem dicht tot een wonton. Herhaal dit voor alle ronde plakjes deeg.
  • Verhit een ruime hoeveelheid rijstolie in een koekenpan en bak de wontons op een middelhoog vuur. Keer ze regelmatig, zodat ze rondom gaar en mooi bruin worden. Je kunt er ook voor kiezen om de wontons te garen in ruim kokend water of ze te stomen in een stoommandje.

Serveer de wontons met de saus. Eet  smakelijk!

wontons

Helen, gastredacteur. In het dagelijks leven ook bezig met eten en fotografeert daarnaast sinds kort graag.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama