Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Wereldkeuken, kaart en mezze

Wereldrestaurant Dara doet zijn naam eer aan, er worden gerechten geserveerd uit de meditterrane landen, het Midden~Oosten en Azie. Je kunt er lunchen, ze serveren voor- hoofd- en nagerechten, maar leuk en vooral erg lekker is het mezze-deel van de menukaart. De verschillende keukens die geserveerd worden liggen geografisch gezien soms niet dicht bij elkaar; als combinatie zoals bij de mezze passen de smaakcombinaties wonderlijk wel samen. En als vegetariër heb je volop keus, van de hele kaart, maar zeker bij de mezze. Het restaurant zit in een recent verbouwd pand en doet nieuw en modern aan, maar de sfeer is alles behalve kil. Het personeel is attent en vriendelijk.

Prijsindicatie

Mezze rond 5 euro per gerechtje, hoofdgerecht tussen 17 en 20 euro

Adres

Grote Koppel 5
Tel. (033) 47 02 302
Openingstijden: dagelijks vanaf 11.30 uur
Website: www.dara.nl

contentmap_plugin

Sam
Laatst geweest met m'n vriendin om te vieren dat we een huis in A'foort hebben gekocht. Zeer duidelijk aangegeven dat m'n vriendin allergisch is voor noten/sesam/dadels etc.Helaas ging het toch mis waardoor m'n vriendin ziek werd en ze moest overgeven.Bediening ging er erg slecht mee om en was zeer verbaasd dat het gebeurd was.Uiteindelijk werd de rekening kwijt gescholden maar toen was onze avond al vergald.Voor ons dus eens maar nooit meer en ik zou het ten zeerste afraden bij mensen met een voedselallergie .
Mek
Met 4 personen er ontzetten goed en leuk vegetarisch gegeten. Snelle flexibele en vriendelijke staf. Leuk verrassingsmenu gecomponeerd uit 2 menu's.
ellenngng
Nette bediening, fantastische ambiance, leuke details in servies, bestek en aankleding restaurant en het allerbelangrijk ste: fantasievol en heerlijk vegetarisch eten. Ontzettend smaakvol, verse producten en met liefde klaargemaakt. Ik kom hier absoluut terug!
niewied
Prima geluncht in Dara. Zeer smakelijke gerechten, goede wijn. Aardige bediening. Niks op aan te merken. Fijn dat het vlak bij centrum en station ligt. Aan de overkant museum Kade. Interessante tentoonstelling en vaak. Nu Henk Visch. De moeite waard.
Linda
In tegenstelling tot veel niet vegetarische restaurants elders, heeft Dara een grote keus aan verrassende gerechten. War ik vaak lang studeer op een kaart om iets te vinden wat ik verrassend vind, kijk ik hier lang omdat ik moeilijk kan kiezen. Ook de prijs is aangenaam. Het personeel is altijd vriendelijk. Ben er nu al dikwijls geweest en heb altijd het gevoel er helemaal uit te zijn geweest gehad. Een aanrader! Maak ook gebruik van het toilet, gewoon om te kijken hoe leuk die zijn!
Anna
Heb er inmiddels al heel wat keertjes gegeten, met z'n tweetjes, met zijn vijven, vieren, drietjes, en we zijn altijd enthousiast. De sfeer is inderdaad oosters, relaxed, gezellig, en het eten is heerlijk. Vooral de mezzes zijn lekker èn goedkoop. Wij zitten graag aan de loungetafel boven. Beneden vind ik de sfeer minder speciaal.Op vrijdagavond is er soms een dj wat een prima begin van het weekend is. Staf is wellicht wat langzaam, maar ook heel flexibel en denkt goed mee. Maakt de Grote Koppel met Zandfoort ad Eem een nog leukere buurt.En wil je stilte en exclusiviteit: ga dan eten bij Merlot iets verderop!
Miekie
Ben onlangs met een vriendin gaan lunchen. Het eten was prima (ik had een salade en zij een tosti), alleen jammer dat er geen brood bij de salade werd geserveerd. De bediening was niet heel vlot, maar wel vriendelijk. We zaten buiten op een warme dag; dan mogen de schapevelletjes wel weg! Binnen zag het er heel sfeervol uit. De toiletten waren ook heel mooi. Ik kom zeker nog eens 's avonds eten, lekker met verschillende hapjes in een hippe sfeer... Hopelijk valt het niet tegen.
Werelds
De akoestiek is aangepakt. Een professionele partij heeft het plafond bewerkt en heeft hiermee een behoorlijke nagalmreductie weten te realiseren. Door deze nagalmreductie is de akoestiek goed.Geoff, ik wil aanraden om het zelf nog te gaan ervaren. Een diner bij kaarslicht waarbij je door de stilte een speld nog hoort vallen kan Dara je niet bieden. Maar dat is ook niet het concept van Dara. Dara is boven alles een ontmoetingsplaa ts. Bij een ontmoetingsplaa ts hoort geroezemoes. Het geroezemoes in combinatie met de inrichting doet je het gevoel geven dat je je in een Mediterraans of Oosters land waant. Heerlijk… heb er weer zin in…
H. v. d. Heuvel
Een bijzondere sfeer. Juist de entourage maakt dat dara een enorm internationale uitstraling heeft. We hebben al genoeg stille, saaie eetkamer restaurants dus is zo'n super stedelijke tent een aanwinst. De gerechten zijn puur en lekker! Wij gaan in ieder geval snel weer.
Geoff
Wat de reclame niet bijvertelt, als het restaurant enigzins bevolkt is, is dat in het restaurant een gigantische herrie heerst - het is een betonnen doos met geen geluidsdemping en het geluid maar weerkaatst. Absoluut niet geschikt voor een dinner bij kaarslicht.

1000 Resterende tekens


Vind op Vegatopia

Restaurantgidsredacteur gezocht

We zijn dringend op zoek naar versterking voor onze Restaurantgids.

restaurantgids thb

Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

Nieuw in de Restaurantgids - Nederland

Zutphen - Aster
donderdag 26 september 2019

  Gevarieerde wereldkeuken  

Haarlem - De Dakkas
woensdag 10 april 2019

Eten met uitzicht op de stad, trendy maar vooral gezellig

Leiden- Hoezo
dinsdag 12 maart 2019

 Creatieve vega(n) gerechten, fijne sfeer

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

kerstpakkettenidee

horecarama

Maxaro keukens

Kerstpakket