gevulde jalapenopeperJalapeno's, dat zijn die lekker hete Mexicaanse pepers die je meestal in schijfjes in een potje vindt. Als je geluk hebt vind je ze ook vers. Dan zijn ze soms heet en soms mild. Lekker om te vullen met geitenkaas en munt als borrelhapje. Hou je niet van heet? Hebben we ook een oplossing op.

Op boerenmarkten, bij fijne groenteboeren en goed gesorteerde supermarkten vind je met een beetje geluk de groene, bolle jalapeno-pepers. Je kunt het kapje er afsnijden en ze dan vullen met een vulling naar keuze.

Jalapenopepers zijn bij lange na niet de heetste Mexicaanse pepers (zijn loeihete broertje de habanero vindt de jalapeno waarschijnlijk maar een mietje) maar de jalapeno's die wij kochten op de boerenmarkt waren behoorlijk heet. Eigenlijk een soort Russische roulette dus, de het ene hapje is heet, het andere niet. Bovendien werkt de munt die in onderstaand gerecht gaat verkoelend. Als je echt niet van heet houdt, kun je ook oranje mini-paprika's nemen, die veel supermarkten verkopen.

In Amerika kun je gevulde jalapeno's trouwens gewoon in de diepvries van de super kopen. Had je in Nederland ooit ook, maar het liep niet. Doodzonde, nu moet je ervoor naar de horecagroothandel. Of zelf maken, met onderstaand recept.

Gevulde jalapeno's (voor 8 stuks)

- 8 verse jalapeno's
- 100 g zachte Franse geitenkaas
- 4 takjes verse munt, de blaadjes fijngesneden
- 1 groot ei
- 80 gram bloem
- snufje zout
- olie om te frituren

Meng de bloem, zout en het ei. Voeg nu water toe. Hoeveel? Dat hangt een beetje van de grootte van het ei af en ook wel van het type bloem dat je gebruikt. Begin met 25 ml, roer dan met een garde en voeg langzaam water toe totdat je een dik beslag hebt (een stukje dikker dan pannekoekenbeslag, maar je moet de pepers er dadelijk wel makkelijk doorheen kunnen halen). Het beslag wordt nog ietsje dikker als het eventjes staat.

Prak dan de geitenkaas in een bakje met een vork en voeg de munt toe.

Snij het kapje van de jalapeno's af. Haal met een mesje het binnenste van de jalapeno eruit, dus de zaadlijsten en zaadjes. Vul nu de pepers met de geitenkaas en munt. Dat is een beetje gepriegel, maar hoe vaker je het doet, hoe handiger het gaat. Het gaat trouwens het gemakkelijkst met alleen je handen en niet met een lepelje. Met je duim kun je het mengsel goed aanduwen.

Verwarm dan de olie in een bakpan (de jalapeno's hoeven niet helemaal onder te staan, je kunt ze halverwege omdraaien). Als je een stukje brood in de pan gooit en het gaat bruisen, dan is de olie goed.

Haal de jalapeno's door het beslag, doe in de pan, keer na ongeveer een minuut en laat dan nog een minuut op de andere zijde bakken.

Uit laten lekken op keukenpapier en direct opeten.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

koffiemetkarakter

maxima kitchen equipment

kerstpakkettenidee

horecarama

Maxaro badkamers tegels

dekbeddiscounter