Vegatopia Forum

Pie, pasteien, hartige taarten en quiches

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Monique

  • *****
  • 3.423
  • Geslacht: Vrouw
Re:Quiches & taarten
« Reactie #20 Gepost op: 27 maart 2006, 18:52:28 »
(ik vind bladerdeeg wel lekker, ook dat nattige  ::))

Macka

Re:Quiches & taarten
« Reactie #21 Gepost op: 27 maart 2006, 21:41:08 »
Leg je bij een quiche bladerdeeg op de bodem en wordt dat dan niet nat van het mengsel?

Niet als het vettig genoeg is, maar bladerdeeg is natuurlijk eigenlijk vies. Er is ook bladerdeeg speciaal voor quiche (is eigenlijk ook vies).

Dat klinkt alsof je een beter idee hebt.  :D
Vertel?

Offline Selly

  • *****
  • 30.448
Re:Quiches & taarten
« Reactie #22 Gepost op: 27 maart 2006, 23:24:55 »
Daarna kun je de bonen wel weggooien. Ik heb het zelf nooit gedaan, trouwens.

Nee die moet je bewaren voor de volgende keer dat je ze gebruikt om blind te bakken.
Blind bakken doe ik altijd bij deegjes.
,,,,فلافل

Offline Selly

  • *****
  • 30.448
Re:Quiches & taarten
« Reactie #23 Gepost op: 27 maart 2006, 23:25:45 »
Leg je bij een quiche bladerdeeg op de bodem en wordt dat dan niet nat van het mengsel?

Niet als het vettig genoeg is, maar bladerdeeg is natuurlijk eigenlijk vies. Er is ook bladerdeeg speciaal voor quiche (is eigenlijk ook vies).

Dat klinkt alsof je een beter idee hebt.  :D
Vertel?

Oh ik bedoelde eigenlijk meer zelf even een simpel deegje maken, ik had niks specifieks in gedachten, sorry. Nou het is wel lekker wat bieslook en parmezaanse kaas door dat standaarddeegje te doen.
,,,,فلافل

Offline Hausfrau

  • ****
  • 704
  • Geslacht: Vrouw
Re:Quiches & taarten
« Reactie #24 Gepost op: 28 maart 2006, 10:20:39 »
2 tips om je taartbodem droog te houden:
-maizena of bloem onderop strooien
-een laagje kort gekookte aardappels onderop leggen
Dat scheelt bij beide een stuk.
Volgens de experts kun je het deeg (in de vorm) ook even een paar minuten in de oven zetten, maar dat mislukt bij mij.

Kinderen vinden taarten trouwens ook geweldig!

Mozzarella is ook lekker in een hartige taart.
Tauge zou ik niet aanbevelen, dat wordt helemaal zacht en dat vind ik persoonlijk niet lekker.
Hoor wie klopt daar kinders???

Offline Gabs

  • ****
  • 796
  • Geslacht: Vrouw
Re:Quiches & taarten
« Reactie #25 Gepost op: 28 maart 2006, 15:11:32 »
ik vind spinazie met geitenkaas erg lekker als vulling en dan wat amandelen eroverheen...
« Laatst bewerkt op: 28 maart 2006, 15:11:51 door Gabs »

Offline Piek

  • *****
  • 2.510
  • Geslacht: Vrouw
Re:Quiches & taarten
« Reactie #26 Gepost op: 25 juli 2007, 16:50:58 »
Schop!

Ik maak eigenlijk noit hartige taarten (kan zo'n clich zijn), maar nu heeft iemand gevraagd of ik er een paar wil maken voor een feestje. Heeft iemand originele ideen?

en graag ook succes-gegarandeerd-tips ;)

Deze wortelcheddartaart lijkt me wel wat
« Laatst bewerkt op: 25 juli 2007, 18:06:50 door Piek »
Eet gezond & eet taartjes

Offline Wombat

  • *****
  • 2.650
Re:Quiches & taarten
« Reactie #27 Gepost op: 25 juli 2007, 17:02:07 »
broccolinotencamemberttaart?

Offline Piek

  • *****
  • 2.510
  • Geslacht: Vrouw
Re:Quiches & taarten
« Reactie #28 Gepost op: 25 juli 2007, 17:03:51 »
Recepten, graag ;)

Eet gezond & eet taartjes

Offline Wombat

  • *****
  • 2.650
Re:Quiches & taarten
« Reactie #29 Gepost op: 25 juli 2007, 17:11:35 »
Het ging toch om tips, niet om recepten?
Ik doe altijd maar wat.
Hoeveelheden zijn afhankelijk van je voorraden, humeur en grootte taartvorm.
Broccoliroosjes stomen, niet al te gaar
Hazelnoten (geschilde) in niet al te grote stukken hakken
Camembert in plakjes snijden
Bodem maken van ofwel bladerdeeg ofwel magere kwark (de allergoedkoopste) met bloem en een beetje olijfolie en een beetje peper en zout. Verhoudingen zodanig dat er een leuk deeg ontstaat. Doe ik zelf altijd, lukt goed en wordt mooi knapperig aan de rand maar niet hard, en is niet zo vet.
Vorm invetten en deeg in dun laagje erover verspreiden. Eventueel blindbakken.
Broccoli, noten en camembert erover draperen. De boel afvullen met losgemengde eieren, eventueel aangelengd met kwark/yoghurt/room/water en bloem. Peper en zout hierdoorheen, eventueel andere kruiden naar smaak.
In hete oven tot gaar.
Succes.

Om het simpel te houden kun je trouwens ook de broccoli en de noten weglaten. dan wordt het een camemberttaart.
« Laatst bewerkt op: 25 juli 2007, 17:16:24 door Wombat »

Offline Selly

  • *****
  • 30.448
Re:Quiches & taarten
« Reactie #30 Gepost op: 25 juli 2007, 17:19:21 »
Ik maak het ook weinig. Veel gedoe, en mijn favo is er 1 met prei en room ,en daar gaat dus room in, en dingen met room maak ik niet vaak.
Tip: - zelf deeg maken, en niet van dat vieze bladerdeeg gebruiken.
Allerhande heeft wel een paar lekkere online.
,,,,فلافل

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Quiches & taarten
« Reactie #31 Gepost op: 25 juli 2007, 17:24:11 »
Ik vind van dat diepvrieshartigetaartendeeg best lekker.

Verdere tip: de coulibiac uit het boek van Vega-Roos. Maakt L graag, dus ik weet niet precies wat erin gaat, maar het is een soort gevlochten taartding (meer een soort strudel, maar dan met dikker deeg en een beetje opengewerkt) met daarin rijst, groente, ei, dille en nog wat dingen. Heb ik dat recept al een keer overgetiept?
This is between me and the vegetable!

Offline Selly

  • *****
  • 30.448
Re:Quiches & taarten
« Reactie #32 Gepost op: 25 juli 2007, 17:29:28 »
,,,,فلافل

Gwennepen

Re:Quiches & taarten
« Reactie #33 Gepost op: 25 juli 2007, 17:40:19 »
Ik heb niks tegen bladerdeeg. Maar ik maak ook wel eens een deeg van 250 ml water, 500 gram bloem en een zakje gist. Dat is eigenlijk pizzabodemdeeg, maar ik gebruik m ook voor hartige taart, gaat makkelijk. Half uur laten rijzen. Dun uitrollen met de deegroller. Simpelste wat ik doe is paprika, champignons en uien bakken. Af laten koelen geraspte oude kaas erbij, twee rauwe eieren erbij, peper, oregano en basilicum en in de oven dan maar. Een half uurtje ofzo. Van mijn oventemperaturen kan je niet op aan maar ik denk 200 graden ofzo.
Spannender is bijvoorbeeld met geitenkaas en lenteui en cashewnoten en tijm en een beetje honing.
« Laatst bewerkt op: 25 juli 2007, 17:59:30 door Gwendolyn »

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 6.993
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re:Quiches & taarten
« Reactie #34 Gepost op: 25 juli 2007, 17:41:38 »
Mijn favoriet is er een met prei, zongedroogde tomaatjes en zachte geitenkaas. Als ik meer vocht nodig heb gebruik ik trouwens altijd alpro soja cuisine, geen room.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Gwennepen

Re:Quiches & taarten
« Reactie #35 Gepost op: 25 juli 2007, 17:42:35 »
Klinkt heel goed, fem. Ga ik morgen eens doen. :)

Offline Piek

  • *****
  • 2.510
  • Geslacht: Vrouw
Re:Quiches & taarten
« Reactie #36 Gepost op: 25 juli 2007, 18:07:36 »
Klinkt goed allemaal. Ik ben geneigd om de 'spannende' taart van gwendolyn ook te gaan proberen.
Het wordt sowieso spannend: weinig ervaring, weinig tijd...
Eet gezond & eet taartjes

Offline Laurie

  • *****
  • 2.478
  • Geslacht: Vrouw
Re:Quiches & taarten
« Reactie #37 Gepost op: 26 juli 2007, 08:17:13 »
Witlof en geitenkaas is ook heel erg lekker ('t is wel een kazige taart, maar lekker met het zoetige van de warme witlof). Ik heb alleen het recept niet bij de hand.

Offline Selly

  • *****
  • 30.448
Re:Quiches & taarten
« Reactie #38 Gepost op: 26 juli 2007, 20:56:02 »
Witlof en geitenkaas is ook heel erg lekker ('t is wel een kazige taart, maar lekker met het zoetige van de warme witlof). Ik heb alleen het recept niet bij de hand.

Bedoel je deze  :)
,,,,فلافل

Offline Laurie

  • *****
  • 2.478
  • Geslacht: Vrouw
Re:Quiches & taarten
« Reactie #39 Gepost op: 27 juli 2007, 07:39:35 »
 :D Jaaaah!  :-* Dank je!