Vegatopia Forum

Diervriendelijke vakanties

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

marietta

Diervriendelijke vakanties
« Gepost op: 18 mei 2006, 20:40:01 »
Na een aantal jaar niet ver van huis te zijn geweest in de vakantie hebben mijn vriend en ik dit jaar wel weer eens zin in een echte zon-vakantie. Maar dan wel zonder bijv.; stierenvechten, dansende beren, op de foto met baby-aapjes, aan bomen hangende honden, uit kerktorens gegooide geiten en de blijkbaar onvermijdelijke zwerfhonden en -katten. Ik weet dat Nederland ook niet heilig is (vandaag oa. onze vegetarische levenswijze) maar vooral in de Middelandse Zeelanden kan ik geen leuke vakantie vieren, ik zie veel te veel leed. Ook in de vooraf "opgeruimde" gebieden waar dus in het toeristen seizoen niet zoveel zwerfdieren zijn zal ik mij niet zo prettig voelen....
Ik weet het, ik maak het mezelf moeilijk, maar als er ergens een eiland of gebied is waar dieren op een normale manier worden behandeld en waar bijv. een diervriendelijke manier is om het zwerfdieren probleem aan te pakken dan hoor ik dat heel graag. Alvast bedankt!!
« Laatst bewerkt op: 29 mei 2006, 07:38:42 door Sander »

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • *****
  • 21.785
  • Geslacht: Vrouw
Re:diervriendelijke vakantie??
« Reactie #1 Gepost op: 18 mei 2006, 21:07:29 »
Australie, Florida?

Offline Selly

  • *****
  • 30.515
Re:diervriendelijke vakantie??
« Reactie #2 Gepost op: 18 mei 2006, 21:11:54 »
Maar daar moet je heen vliegen. Lijkt me ook niet echt diervriendelijk: al die dieren die omkomen vanwege milieuproblemen.
,,,,فلافل

Offline Sam

  • ******
  • 6.103
Re:diervriendelijke vakantie??
« Reactie #3 Gepost op: 22 mei 2006, 18:01:19 »
Australie, Florida?
Ik vind Australie niet diervriendelijk, verre van. De hoeveelheden kangaroes die afgeschoten worden, de strijd tegen zwerfkatten die ook afgeschoten worden... Het is daar een heel fragiel ecosysteem en ik weet dat ze er heel voorzichtig mee om moeten gaan, maar ik ben er niet over te spreken. Ook met duiken, de divemasters zijn de ergste die ik mee heb gemaakt, ze slopen van alles, zitten overal aan... Ik heb me er nogal druk over gemaakt in ieder geval.

Tip voor Marietta maar natuurlijk geen echte zonvakantie, niet te ver weg en diervriendelijk: het zuiden van Engeland! Je kunt er prachtige natuurvakanties houden, je kunt er met de boot en/of trein naar toe, de mensen zijn er heel aardig. Enige nadeel: het is er nogal duur, maar als je een wandelvakantie gaat doen met tent en zelf kookt wordt het al een stuk goedkoper. Als je op zoek bent naar een echte zonvakantie met hotel dan is dit niet de oplossing natuurlijk :)
« Laatst bewerkt op: 22 mei 2006, 18:02:16 door Sam »
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

langnek

Re:diervriendelijke vakantie??
« Reactie #4 Gepost op: 23 mei 2006, 10:27:30 »
Noorwegen, heel erg mooi!maar dat is niet goedkoper!
En qua weer heb ik er altijd zon gehad, zelfs in het plaatsje Bergen, dat bekent staat dat het er 360 dagen per jaar regend, heb ik 3 van de 3 dagen dat ik daar was zon gehad!Maar ik ken andere verhalen! ;D
-Maar er wordt wel veel gevist op zee, geheel zonder dierleed, en in de buurt zal goed zoeken zijn!
Succes ermee en alvast een prettige vakantie!

jolanda123

Re:Diervriendelijke vakanties
« Reactie #5 Gepost op: 05 januari 2007, 14:41:44 »
Hoi Marietta,

Een beetje late reactie en ik hoop dat je dit nog leest. Misschien is Fernando de Noronha, een eiland bij BraziliŽ, een idee. Google "Fernando de Noronha" en alle info komt te voorschijn. Dieren mogen op dit eiland niet gedood en gevoerd worden. Verdere info is te verkrijgen bij Terrasol, een reisbureau gespecialiseerd in reizen naar BraziliŽ. BraziliŽ doet veel aan flora- en faunabeheer (denk bijv. aan de Amazone, de longen van de wereld genoemd). Ik weet het, het klinkt te mooi voor woorden, maar er is ook aandacht aan besteed i het programma Travel's Hotlist op RTL 5 (misschien nog een band op te vragen?).

Groetjes,

Jolanda