Vegatopia Forum

Cyprus

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline karl

  • *****
  • 5.342
  • Geslacht: Man
Cyprus
« Gepost op: 24 mei 2008, 09:08:07 »
De keuken doet daar Grieks aan, met invloeden uit naburige landen. De tahin, die bij het begin van de
maaltijd dikwijls wordt gegeven, is vers en lekker. Ook bij de andere mezze (dikwijls volgen de gerechtjes mekaar in rustig tempo op, zonder dat er van afgescheiden gangen sprake is) is er nogal wat vegetarisch: aardappelsla, auberginesla, Griekse sla met feta... In het hotel had je elke avond een wisselend buffet, waarbij zowel het koud als warm buffet telkens wel een tweetal zuiver vegetarische zaken had, waaronder zelfs een vegetarische lasagne.
In de  eetstraatjes verliest de vegavriendelijke wandelaar evenwel zijn hoop op een vegetarische evolutie, bij het zien van de talloze steak-, kip- en visrestaurants. Maar dat is natuurlijk overal nog wel zo.
Bier overigens vrij duur, wijn lekker en betaalbaar, (koude) caffé frappé op terrassen meest gedronken en lekker.
« Laatst bewerkt op: 24 mei 2008, 17:59:50 door karl »

Offline karl

  • *****
  • 5.342
  • Geslacht: Man
Re:Cyprus
« Reactie #1 Gepost op: 25 mei 2008, 18:31:38 »
Ik vergat nog de Engelse invloed, want tot 1960 was het een Engelse kolonie. Dus, liefhebbers van toast met bonen in tomatensaus, allen daarheen.
Is het overigens niet deprimerend hoe toeristenrestaurants, als een vulgaire pornografische verleiding, kleurenfoto's van allemaal dezelfde vleeschmaaltijden tentoonstellen? Het volmaakte afschrikmiddel, wat mij betreft.
Overigens is de echte Cypriotische keuken, hoewel dan niet zeer veggie-veggie, wel vers en eerlijk en smakelijk.