Vegatopia Forum

Vegetarisch michelin restaurant frk?

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Nyn

Vegetarisch michelin restaurant frk?
« Gepost op: 16 juni 2012, 23:08:43 »
Ik kan me herinneren dat ik vorig jaar een artikel heb gelezen over een michelin sterren kok met een restaurant in noord Frankrijk, die besloten had alleen nog vegetarisch te koken. Grote kassen en moestuinen bij restaurant. Kan het via Google nergens terug vinden.
Weet iemand hier iets van? Andere aanraders voor heel goed vegetarisch eten in noord frk of Loire gebied?
Dank.

Offline Selly

  • *****
  • 30.474
Re:Vegetarisch michelin restaurant frk?
« Reactie #1 Gepost op: 16 juni 2012, 23:40:59 »
Heb hier ook nog niet van gehoord.
Alain Passard doet aan koken met groenten (van het vegetarische is ie half teruggekomen) en heeft kassen en een tuin nabij Le Mans maar ik denk niet dat je hem bedoelt.
Er was er wel 1 in een nieuwe wijk nabij Parijs met kassen die ook aan 99% vega-eten zou doen, maar iets vegetarisch stond niet op de lijst. Helaas hebben ze daar in Frankrijk (en ook wel elders) een handje van: groente-restaurants die zogenaamd bijna veggie zijn en dan vervolgens helemaal niks vegetarisch reserveren.
Aan de andere kant: een michelin-ster-restaurant kan bijna altijd vegetarisch eten maken. Je moet in zo'n restaurant toch reserveren, dus dan kun je meteen doorgeven wat je wel en niet eet. Tenzij je principieel vindt dat er gewoon iets veggie's op de kaart moet staan, daar zit ook wat in, hoewel dat in Frankrijk natuurlijk zelden zo is, in welk restaurant dan ook.

Misschien is dit http://www.lefleurayhotel.com/restaurant_gb.php of dit http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g187116-i3457-k3635363-Delicious_vegetarian_meal_in_Amboise_Loire_Valley-Amboise_Loire_Valley_Centre.html (als je die laatste zelf nog niet gevonden had) wat?
,,,,فلافل