Vegetarisch - voor iedereen > Lekker gezond

Brood (niet) gezond?

<< < (2/12) > >>

LL de Ling:
Bevriend dietist zegt dit op Twitter:
--- Citaat --- 'Brood heb je sowieso nodig ivm jodium. Volk.brood verzadigt beter, levert meer vezels en vit en lagere glyc.index dan witbrood. Maar bij bep darmklachten of om andere gezondheidsredenen kan het zijn dat volkoren minder gezond is. Maar niet eens met Menno dus
--- Einde van citaat ---

Ik vind het maar lastig, al die meningen tegenwoordig.

Zelf probeer ik de laatste tijd maar gewoon een "Ik vind het gewoon lekker" motto aan te houden. Dat betekent dat ik wel gezond probeer te eten, maar niet bij elk voedingsmiddel te bedenken waarom het wel of niet binnen een bepaald dieet past. Want het duizelt me een beetje. Het enige wat ik daarbij expres wel eet, is af en toe ei. Dat lust ik meestal niet zo graag, maar ik merk en voel dat mijn lichaam het soms wel kan gebruiken.

En voor brood geldt dan dat ik een paar sneetjes zelfgebakken brood per dag eet. Want dat is leuk, en lekker. En dan word ik blij.

karl:
Zeer in het algemeen is er ook gezegd dat al die beweringen over gezond of ongezond zijn van voedsel niet helemaal bewijsbaar zijn.
Je zou dan met groepen moeten werken die gedurende jaren iets wel of niet eten. Ook de invloed van andere factoren dan dat voedsel is onzeker.
Waarmee ik niet alle bevindingen wil wegwuiven, maar al te grote stelligheid lijkt me gevaarlijk.
Die man van de zandloper wil ons 's morgens havermoutpap laten eten, maar dat lust ik werkelijk niet. Brood heb je, vind ik, zeker 's morgens nodig om je maag wat stevig te vullen en vind ik ook het beste. Bij warm eten hoeft het eigenlijk helemaal niet en als je nalaat het daarbij te eten zou dat afslankend werken.

Hizikigrrrl:
De reacties op Foodlog: http://www.foodlog.nl/artikel/verbazing-alom-bakker-noemt-brood-ongezond/

chantalv80:
Brood niet gezond? Jammer dan. Friet en bier zijn ook niet gezond, maar wel heel erg lekker  :P

meisbaer:
Beetje lastig geval.
In het artikel ging het specifiek over volkoren brood. Al snapte ik niet dat hij zegt dat de suikerspiegel opeens omhoog gaat, terwijl ik altijd geleerd heb (van collega's bij de bio-winkel) dat volkoren juist een vertragende werking heeft. Maar ik weet niet zeker of dat klopt?? In de reacties op volkskrant.nl staan er in ieder geval veel opmerkingen die voor en tegen zijn.

De bakker in het artikel zegt dat lekker (wit!) brood dat lang heeft gerezen juist wel goed is, omdat je dan minder fytinezuur overhoudt in je brood, daar zit natuurlijk wel wat in, want het meeste brood rijst niet lang genoeg.

Ik denk dat het voor iedereen belangrijk is om te eten wat goed is voor haar of hem. Er zijn inderdaad mensen die dik worden van veel brood eten, want op elke boterham gaat boter, een plak kaas, vleeswaren of hagelslag. En in volkoren brood zitten meer calorieën dan in wit brood. Maar dan eet je er ook minder sneeën van en dan eet je ook minder beleg.
Natuurlijk zijn er ook mensen die niet (goed) tegen tarwe of gluten kunnen, dat zijn dan ook degenen die zich lekkerder voelen als ze geen of minder brood eten.

Ik volg ook zo veel mogelijk mijn honger en mijn gevoel. Als ik het druk heb en veel aan het sjouwen den, dan eet ik voller en meer, als het rustig heb, eet ik lichter en minder. En als ik opeens zin krijg in iets, dan probeer ik daar iets mee te doen. En afwisseling is goed :)


Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie