Vegatopia Forum

Wat eten we vandaag?

0 leden en 10 gasten bekijken dit topic.

Offline Hedwig

  • *****
  • 659
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18000 Gepost op: 11 november 2019, 20:50:21 »
zelfgemaakte gnocchi met verse tomatensaus en roergebakken wilde spinazie, erover ging geraspte parranokaas. Gister spaghetti alla Norma gegeten ala Ottolenghi
« Laatst bewerkt op: 11 november 2019, 20:53:13 door Hedwig »

Offline Sam

  • ******
  • 5.749
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18001 Gepost op: 11 november 2019, 22:11:43 »
Erg makkelijk vandaag: Vegaballetjes in jus, foccacia, raiwkostsalade.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline meisbaer

  • *****
  • 3.581
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18002 Gepost op: 12 november 2019, 00:04:41 »
Vanochtend had ik alvast voor de avonddienst eten gemaakt; kerrieaardappels met sperziebonen, spitskool, paprika, hard gekooktbei en een halve madame Jeanette. Met volkoren wraps. Mijn avonddienstbuddy vond het wel meevallen met de pittigheid, tot zijn laatste hap blijkbaar wat extra madame Jeanette bevatte  :angel:.

Offline neleH

  • *****
  • 1.458
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18003 Gepost op: 12 november 2019, 14:51:32 »
Vanavond rode kool (uit de diepvries), een nepkipding en hasselbackaardappeltjes

Offline Sam

  • ******
  • 5.749
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18004 Gepost op: 12 november 2019, 15:28:04 »
Pompoensoep met een indiase twist. Ik start met in de oven geroosterde pompoen, paprika en ui met masala kruiden, en maak daarvan een stevige gladde soep. Erbij roti plaat van de toko uit de vriezer.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Hedwig

  • *****
  • 659
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18005 Gepost op: 12 november 2019, 17:28:27 »
Zin in winterse pot, aardappels, vegetarische burger en aardappels met jus

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 17.184
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18006 Gepost op: 12 november 2019, 22:18:19 »
Tagliatelle in salieboter met erbij gestoomde spruitjes, wortel en kidneybonen (lekker gekruid met nootmuskaat en limoenschil).
Gemüse ist mein Fleisch

Offline jol

  • *****
  • 2.395
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18007 Gepost op: 13 november 2019, 10:06:28 »
Gisteren salade met halloumi, extra lekker omdat ik niet zelf gekookt had  :D
Vandaag erg lekkere lunch bij Dayang Den Haag: Ketoprak  :hungry:
't Was best een maaltijd, ik hoef vanavond geen uitgebreide maaltijd meer.
« Laatst bewerkt op: 13 november 2019, 17:01:43 door jol »

Offline neleH

  • *****
  • 1.458
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18008 Gepost op: 13 november 2019, 14:19:09 »
Iets met pasta, paddenstoelenmix en rucola.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 17.184
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18009 Gepost op: 13 november 2019, 23:58:22 »
Kristof had zin in lasagne bolognese, en aangezien hij de komende dagen op pad in Oost-Duitsland is (hij geeft daar een meerdaagse workshop), werd het dat dus. De komende dagen dus alleen thuis, dus ik heb lekker wat groente in huis gehaald waar hij niet dol op is (boerenkool, spinazie, taugé, prei, ...).
Gemüse ist mein Fleisch

Offline jol

  • *****
  • 2.395
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18010 Gepost op: 14 november 2019, 15:57:54 »
Zuurkool!
 :kwijl:

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 17.184
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18011 Gepost op: 14 november 2019, 19:10:14 »
Een geslaagde spinaziequiche. Bodem van bladerdeeg. Yoghurt vermengd met pepertje, knoflook, nootmuskaat, zout, en een eitje, en daar de rauwe, fijn gesneden spinazie door gehusseld. In de vorm, bedekt met een heel dun laagje geraspte kaas.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Sam

  • ******
  • 5.749
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18012 Gepost op: 14 november 2019, 21:20:21 »
Omelet gevuld met bospaddestoelen en een rood uitje, met parmezaanse kaas.  Erbij stevig volkoren desembrood. 
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Sven

  • *****
  • 2.510
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18013 Gepost op: 15 november 2019, 11:12:11 »
Gisteren spruitjes geroosterd in de oven. Op de andere helft van de bakplaat lagen gekruide aardappelschijfjes uit de supermarkt. Daarbij nog gebakken tempeh en natuurlijk mosterd.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Sam

  • ******
  • 5.749
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18014 Gepost op: 15 november 2019, 12:35:54 »
Een geslaagde spinaziequiche. Bodem van bladerdeeg. Yoghurt vermengd met pepertje, knoflook, nootmuskaat, zout, en een eitje, en daar de rauwe, fijn gesneden spinazie door gehusseld. In de vorm, bedekt met een heel dun laagje geraspte kaas.
Klinkt interessant! Werd dat niet erg nat met verse spinazie? Hoeveel spinazie gebruikte je? Heb je de bodem voorgebakken?
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 17.184
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18015 Gepost op: 15 november 2019, 20:18:26 »
Een geslaagde spinaziequiche. Bodem van bladerdeeg. Yoghurt vermengd met pepertje, knoflook, nootmuskaat, zout, en een eitje, en daar de rauwe, fijn gesneden spinazie door gehusseld. In de vorm, bedekt met een heel dun laagje geraspte kaas.
Klinkt interessant! Werd dat niet erg nat met verse spinazie? Hoeveel spinazie gebruikte je? Heb je de bodem voorgebakken?
Nee, de consistentie was precies goed. Ik gebruikte Griekse yoghurt en ik heb het idee dat de spinazie rauw veel minder 'nat' maakt dan kort geblancheerde spinazie. De bodem heb ik niet voorgebakken, wel heb ik er een laagje paneermeel op gestrooid om eventueel te veel vocht op te laten zuigen.

Vanavond nasi goreng gevuld met knapperige tempeh, spitskool, bospeen en taugé, bestrooid met verkruimelde katjangs. Erbij een atjar van komkommer en radijs met een scheut wittewijnazijn.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 17.184
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18016 Gepost op: 16 november 2019, 20:02:29 »
Stamppot boerenkool! Lekker met een klodder mosterd door de aardappelpuree. Erbij tempehspekjes (met een scheutje sojasaus op smaak gebracht), gestoofde plakjes champignons (afgeblust met een scheutje wittewijnazijn) en zilveruitjes.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline meisbaer

  • *****
  • 3.581
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18017 Gepost op: 16 november 2019, 23:27:30 »
Gnocchi met heel veel gemengde paddestoelen in crème fraîche, bij vrienden in Gent. Erbij salade. Kk had echter het wel een beetje benauwd na het eten, of het toch  misschien de paddenstoelen waren? Over de salade had ik ook voorzichtig wat pijnboompitten en een klein beetje geraspte parmezaanse kaas gedaan, dat kunnen ook de boosdoenders zijn geweest.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 17.184
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18018 Gepost op: 17 november 2019, 19:41:04 »
Vanmiddag heb ik een stevige groentebouillon getrokken van allerlei groenteresten die ik de afgelopen dagen had verzameld, samen met wat kruiden uit de tuin. Een gedeelte van de bouillon heb ik gebruikt om aardappels in te koken. Erbij in knoflook en salie gebakken spruitjes en een bonen-peterselieburger.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Sam

  • ******
  • 5.749
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18019 Gepost op: 17 november 2019, 19:45:46 »
Flink pittige saag paneer, met pita brood ipv nan brood, even in de oven met olijfolie en een geperst knoflookje.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light