Vegatopia Forum

Wat eten we vandaag?

0 leden en 8 gasten bekijken dit topic.

Offline Sam

  • ******
  • 6.199
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19420 Gepost op: 30 september 2020, 20:51:39 »
Bruinebonenschotel met ui, paprika, blokjes gebakken aardappel en wat verse tomaat.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline meisbaer

  • *****
  • 4.122
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19421 Gepost op: 30 september 2020, 22:02:32 »
Hierbook bruine bonen, moet o.a bloemkool, tomaten uit blik en balletjes. En op de een of andere manier heeft m'n vriend voor elkaar gekregen om het naar Foo yung hai te laten smaken  ???   ;D

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 18.027
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19422 Gepost op: 30 september 2020, 22:18:50 »
Muschelnuscheln  ;D : schelpjespasta met limabonen, venkel, bospeen en rode paprika in een kruidige tomatensaus.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Sven

  • *****
  • 2.826
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19423 Gepost op: 01 oktober 2020, 00:23:25 »
Kruidige groentestoof van ui, wortel, courgette, knoflook. Daarbij couscous.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 18.027
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19424 Gepost op: 01 oktober 2020, 20:17:11 »
Tagliatelle in pompoensaus met ook meegepureerde rode linzen, op smaak gebracht met knoflook, pepertje, salie en citroenrasp.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline meisbaer

  • *****
  • 4.122
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19425 Gepost op: 01 oktober 2020, 20:46:45 »
Mie met tempé en hoisinsaus. Vrij naar: https://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/14214-mie-met-broccoli-en-hoisintofu
Met wortel, prei en taugé. De tempé neemt smaken makkelijk op, dus die was lekker zoutig en kruidig geworden.

Offline Sam

  • ******
  • 6.199
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19426 Gepost op: 01 oktober 2020, 21:16:29 »
Een lekker pittige chili, met tortillachips en zure room.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Sven

  • *****
  • 2.826
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19427 Gepost op: 01 oktober 2020, 21:38:07 »
'Biefstuk' van rode kool uit het kookboek Lekker Lokaal van Laura de Grave. Daarbij primeuraardappels in de schil en gebakken champignons.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline niewied

  • *****
  • 1.469
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19428 Gepost op: 02 oktober 2020, 12:12:44 »
Gisteren rijst, gebakken spitskool, sperziebonen, pindasaus, tomaten-gembersaus, gyros van de veg. slager die minder lekker is dan die van Vales, rest omelet-tofu.
Vandaag: nog bedenken. Mijn keus zou zijn paratha (van Jumbo, diepvries) en een bloemkoolcurry. O ja, we moeten ook nog een aubergine opmaken uit de tuin van Wies/Aloysius. Die kunnen we dan even in de magnetron garen, bakken en met miso bestrijken. Past mooi bij de curry.

Naschrift:
Mijn vrouw vindt beter: witlof-selderieknolsalade, Schnitzel van Vales, Rösti van aardappel/ui/wortel (mijn vrouws Röstivariant). De aubergine dan maar morgen.
(Oud Duits liedje: Fritzchen freu dich, Fritzchen freu Dich , morgen gibts Selleriesalat. Vandaag dus, met witlof. Zo kun je bij elk gerecht wel een liedje vinden of bedenken.)
« Laatst bewerkt op: 02 oktober 2020, 15:57:27 door niewied »
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline niewied

  • *****
  • 1.469
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19429 Gepost op: 02 oktober 2020, 16:06:15 »
'Biefstuk' van rode kool uit het kookboek Lekker Lokaal van Laura de Grave. Daarbij primeuraardappels in de schil en gebakken champignons.

Die biefstuk van rode kool? Hoe maak je die? Laat me gokken: Rode kool fijnstampen, mengen met meel of boekweitgrutten, plus ei of/en agar agar en dan plakjes (lepel vol en in pan platduwen) bakken.
Hier in Nuenen: 2 sterren restaurant de Lindehof serveert rendang van spitskool, zo las ik. Die maak je denk ik op soortgelijke, mij onbekende, wijze.

Mijn vrouw zegt: plakken rode kool, eventueel paneren en dan bakken. Ik denk dat ze gelijk heeft. Zo maken we ook bloemkkol biefstuk alba.
« Laatst bewerkt op: 02 oktober 2020, 19:39:22 door niewied »
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline Sam

  • ******
  • 6.199
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19430 Gepost op: 02 oktober 2020, 20:08:33 »
Snoepmaaltijd: bruschetta tomaat, rode ui en buffelmozzarella, tapenade, komkommer met griekse yoghurtdip met knoflook.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 18.027
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19431 Gepost op: 02 oktober 2020, 20:27:40 »
Spruitjesstamppot met sellerieschnitzeltjes.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline niewied

  • *****
  • 1.469
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19432 Gepost op: 03 oktober 2020, 19:35:20 »
polenta met kaas, ratatouile van paprika/aubergine van Wies/courgette. soep van selderieknol/ paprika/bloemkool, spinaziesalade, sperziebonen en wat spinazie gebakken
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 18.027
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19433 Gepost op: 03 oktober 2020, 19:56:42 »
Bami goreng gevuld met broccoli, bospeen, venkel, spitskool en taugé. Gemarineerde tofu uit de oven. Atjar van komkommer. Gebakken uitjes, geraspte kokos en chilisaus op tafel.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline meisbaer

  • *****
  • 4.122
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19434 Gepost op: 03 oktober 2020, 20:20:04 »
Lekker makkelijk: rode kool uit een zakje, gekookte aardappels in de schil, little willies en appelmoes.

Offline Sam

  • ******
  • 6.199
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19435 Gepost op: 03 oktober 2020, 22:58:13 »
Hutspot. Helaas geen 3 oktoberviering dit jaar  :'(
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Aiko

  • Koning Slachter
  • ******
  • 8.414
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19436 Gepost op: 03 oktober 2020, 23:08:47 »
Vier je morgen toch dubbel dierendag met de siamezen?
« Laatst bewerkt op: morgen om 16:28:05 door Aiko »

Offline Sam

  • ******
  • 6.199
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19437 Gepost op: 03 oktober 2020, 23:24:37 »
De siamezen drinken geen bier helaas  ;D
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Sven

  • *****
  • 2.826
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19438 Gepost op: 04 oktober 2020, 10:50:44 »
'Biefstuk' van rode kool uit het kookboek Lekker Lokaal van Laura de Grave. Daarbij primeuraardappels in de schil en gebakken champignons.
Die biefstuk van rode kool? Hoe maak je die? Laat me gokken: Rode kool fijnstampen, mengen met meel of boekweitgrutten, plus ei of/en agar agar en dan plakjes (lepel vol en in pan platduwen) bakken.

Dat gaat heel erg in de richting. Ze gebruikt haver.

Gisteren noedelsoep met groenten bij Au Bon Bol in Brussel.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Selly

  • *****
  • 30.548
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #19439 Gepost op: 04 oktober 2020, 16:22:32 »
Geroosterde bloemkool met Ottolenghi's café de Parissaus. Erbij aardappelpuree met snijbiet van eigen teelt en een geitenkaasje. Appeltaart toe.
,,,,فلافل