Vegatopia Forum

Vegetarisch in BelgiŽ

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline myrsky

 • ***
 • 137
 • Geslacht: Man
Re:Vegetarisch in BelgiŽ
« Reactie #60 Gepost op: 26 november 2010, 10:39:08 »
Wij zijn begin December voor een weekendje in Brugge/Bruges. Waar kan man da lekker veggie eten ? Iemand ?

Offline lieve lijn

 • ******
 • 4.047
 • Geslacht: Vrouw
Re:Vegetarisch in BelgiŽ
« Reactie #61 Gepost op: 26 november 2010, 11:07:07 »
kijk eens in de restaurantgids op de site  ;)
Ga vanavond naar bed met een goed boek, of iig met iemand die er een gelezen heeft!

Offline karl

 • *****
 • 5.495
 • Geslacht: Man
Re:Vegetarisch in BelgiŽ
« Reactie #62 Gepost op: 26 november 2010, 11:47:35 »
Lotus en de Bron zijn de gevestigde vegetarische restaurants, goed voor een voedzame en verzorgde lunch.
Zij staan ook in onze top (hoe relatief die ook is).
Vroeger kreeg SaintCantrois ook behoorlijk wat stemmen, is nu wat weggedeemsterd in de poll. Is een wel bijzonder herenhuis en heeft een viertal, redelijk aparte, vegetarische gerechten vast op de kaart. (Ik verneem nu dat het gesloten is.)
Als je graag Indiaas eet is Bhavani, wel een beetje prijziger dan de doorsnee-exoot, een aanrader of het eenvoudiger en goedkoper Indian tandoori.
In Brugge zijn er vele duurdere en gastronomische restaurants. Of men daar iets bijzonder vegetarisch kan maken, vraag je best op voorhand. Wil je naar een dergelijke zaak, dan zoek je beter in de rode Michelin of in GaultMillau.
« Laatst bewerkt op: 30 november 2010, 08:49:50 door karl »

Veganisis

Re:Vegetarisch in BelgiŽ
« Reactie #63 Gepost op: 23 augustus 2011, 11:50:43 »
Het is niet de bedoeling om hier een eigen blog te gaan promoten, zeker niet als het ook je eerste bericht hier op het forum is. Zie forumregels: http://www.vegatopia.com/vega/forum/forumregels/

Met vriendelijke groet,
het modteam.
« Laatst bewerkt op: 23 augustus 2011, 12:57:14 door Hizikigrrrl »

Offline karl

 • *****
 • 5.495
 • Geslacht: Man
Re:Vegetarisch in BelgiŽ
« Reactie #64 Gepost op: 02 augustus 2014, 17:07:02 »
Het Zuiden is toch wel een ander land dan het Noorden. We verbleven een weekje in een plek tegen Ciney, zuidoostelijk van Dinant. Je hebt daar het mooie, groene, golvende landschap van de Condroz dat overgaat in de Famenne, die de echte Ardennen aankondigen. Je kan er erg mooie wandelingen maken en de bevolking is er meestal erg vriendelijk en ontspannen. Vegetarisme is er echter een minder bekend begrip.
Toch vallen aanzetten op: in Ciney (waar elke week een grote veemarkt is en niet zo heel veel toerisme), was ooit een restaurant vťgťtarien geweest! Dat leek me een onnodige provocatie (men had het beter Potiron et Pois of wat anders met groenten genoemd, lijkt me) en het was dan ook ter ziele gegaan. Op de afdaling naar Anseremme tegen Dinant zagen we een huis waar vegetarische kookcursussen werden gegeven.
Dus er beweegt wel iets. Ook bezochten we een heerlijke, afgelegen bio-groentetuin in Heure (met ook "vergeten groenten".)
Op de menukaarten mag je al tevreden zijn als er een pasta met groenten op staat. Een heel enkele keer wordt er met een V'tje aangeduid dat iets vegetarisch is, zoals in het aardige Le Comptoir du GoŻt in Ciney. Verder moet je je heil toch dikwijls in buitenlandse restaurants zoeken, zoals Italiaanse (Il San Marino in Ciney was qua grote volkstoeloop een fenomeen, een pizza of pasta - grote porties hier - staan bij Italianen meestal wel op de kaart.) Maar een plaatselijke Aziaat vermeldde dan weer niets met enkel  groenten of tofu.
Het enige echte gastronomische adres van een topchef die quasi-vegetarisch (dus met zeer vele groenten, zoals Hertog Jan in Vlaanderen) werkt is er Arabelle Merlaen, verhuisd van Huy naar Marchin. Maar die was jammer genoeg op vakantie.
Afsluiten deden we met genoegen in het sympathieke Le Chemin du CÍdre in Namen, met een goede Libanese keuken en fijne sfeer. Maar van de tientallen Naamse restaurants is dat ťťn van de weinige opties om echt goed vegetarisch te eten. FenÍtre sur cour heeft ook enkele vegetarische gerechten, maar die ene keer dat we in Namen zijn, lokt telkens die ene Libanees met zijn mooie achtertuin (nu met andere eigenaars, maar even goede keuken.)
« Laatst bewerkt op: 03 augustus 2014, 09:13:11 door karl »

Vegatopia

[Koken] Op stap in Gent
« Reactie #65 Gepost op: 07 januari 2016, 13:00:52 »
Op stap in Gent

Gent is zo'n ontzettend mooie stad, ik keek er echt mijn ogen uit. Soms ook mooi van lelijkheid (dingen die echt alleen in België kunnen). Maar de irritante toeristen ontbreken. Heerlijk. En je merkt aan alles dat het een studentenstad is. Zo veel leuke mensen, zo veel leuke (eet)plekjes. Heel fijn!

Source: Op stap in Gent