Vegatopia Forum

Gent

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline karl

  • *****
  • 5.304
  • Geslacht: Man
Re: Gent
« Reactie #40 Gepost op: 22 september 2018, 09:32:34 »
's Middags geluncht bij Boon, tegenover het Gravensteen, in de straat waar vroeger Avalon (handelszaak nog te huur) was. Bijzondere, ruime lunchroom in art decostijl, die vroeger een bekende ijssalon was. Keuze tussen vier, erg van mekaar verschillende, vegetarische salades die je in een kleine (rond 10 euro) en een grote (15 euro) versie kan bestellen. Vers, origineel en fijn. Goed desembrood bij gerechten, er zijn ook lekkere taarten. Goed doordachte formule (bestellen aan toog, eten en drank worden dan opgediend). Vriendelijke bediening ook, een aanrader, en toch weer bijzonder dat in het volle centrum een volledig vegetarische lunchroom schijnt te kunnen floreren (nog maar open van in september 2017, hoort bij groter project, waar naast de organisatie van vergaderingen ook een appartement wordt verhuurd.)
Aperitief 's avonds in het Moment in de Burgstraat (op vijf minuten wandelen van de eerste zaak). Heerlijk bonbondoosje, oud herenhuis waar de decoratie gelukkig niet grondig werd aangepakt. Ook terras en binnentuin. Heel mooie drankenkeuze, ook van bieren (Saison Dupont, Petrus, een echt lekkere tripel van Wieze).
Avondmaaltijd in de (sinds lang "voorlopige") vestiging van Lekker Gec. Ook weer een prestatie dat een grote, volledig vegetarische zaak vlug gevuld is. Dat heeft natuurlijk ook met de lage prijzen te maken (startprijs 2 euro, 17,5 euro per kg). Een vegetarische refter, met aanschuiven aan toog en wegen van je bord. Keuze uit een zestal warme gerechten in bakken. Je kan blijkbaar ook wat apart bestellen, zag koks met kommetjes frieten of borden spaghetti lopen. Goed om redelijk vlug te eten voor weinig geld, niet onmiddellijk voor de culinaire verfijning. Wel goed dat zo een democratische vegetarische zaak er is.