Vegatopia Forum

Cuba

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Astrud

Cuba
« Gepost op: 25 juli 2002, 11:25:00 »
Wij zijn heel hard aan het nadenken om naar Cuba op vakantie te gaan. Heeft iemand hier op het forum daar ervaring mee?

En dan niet eens speciaal op het gebied van eten want ik ben zeer van de makkelijke en red me meestal wel met de vega dingen die er aangeboden worden of ik zelf kan klaarmaken.

Eigenlijk wil ik graag wat meer horen over de ervaringen op het gebied van veiligheid, bezienswaardigheden, vervoer (auto huren?), omgang met bevolking en dat soort dingen.

De ene keer hoor ik, via via, dat het er helemaal fantastisch is en de andere keer hoor ik, ook via via, dat je als toerist daar al snel als een bank gezien wordt. M.a.w. dat de bevolking er een sport van maakt om je zo snel mogelijk je dollars afhandig te maken en dat de ambtenarij daar ook nogal van de corrupte is..

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Pieter B

Cuba
« Reactie #1 Gepost op: 25 juli 2002, 16:05:00 »
In 2000 zijn mijn vrouw en ik een maand lang Cuba rondgetrokken. Hoewel er wellicht inmiddels alweer veel veranderd is in Cuba, kan ik zeggen dat beide beweringen die je hoorde, kloppen. Ja, het is er fantastisch en ja, je wordt door een deel van de mensen als een wandelende bank gezien, ook niet verwonderlijk gezien het grote verschil in levenstandaard. Vriendelijk maar resoluut nee zeggen op de meeste 'aanbiedingen' en altijd eerst de prijs vragen is de beste manier om hier mee om te gaan.

Vegetarisch eten is moeilijk in Cuba. Er is wel veel en lekker vers fruit, maar weinig groenten en zuivelproducten. Voor ons betekende dat toch maar af en toe vis eten, om niet de hele reis veroordeeld te zijn tot een dieet van bonen met rijst of pizzaslices met tomaat. Dit zijn praktisch altijd de enige vegetarische gerechten die je kan krijgen, tenminste als je zoals wij in goedkope hotels of bij particulieren slaapt.

Nog wat algemene tips:
- Veel cash geld meenemen en bij je dragen. Banken zijn soms lastig te vinden, en je hoeft geen enkele angst te hebben op straat beroofd te worden.
- Transport: voor korte trips neem de privé-vrachtwagens (wawa's) die als bus dienst doen. Voor langere trips bij de plaatselijke busterminal een dag op voorhand een busreis bij ViAzul boeken. Vermijd de andere bussen en treinen. Om de schitterende natuur en stranden te ontdekken heb je een huurjeep nodig. Transauto is het goedkoopst, Havanauto is duurder maar biedt meer mogelijkheden. Als je bij Transauto huurt, hou je dan goed aan de wegcode want je krijgt makkelijk een boete. Neem lifters mee om de weg te vinden.

Enkele tips mbt steden:
- Varadero: Mooi strand maar verder niks te beleven. Als je enkel met het openbaar vervoer reist, blijf hier dan wat langer want het is zowat het enige echt makkelijk bereikbare strand. Hotels zijn duur, zoek liever een particuliere kamer.
- Havana: Zorg ervoor dat je niet in Vedado, maar wel in Centro Habana of Habana Vieja op hotel/kamers zit. Als je in de Convento Santa Clara (hoek van Santa Clara) voor een redelijke prijs een kamer vindt, absoluut doen! Hotel Lido (Calle Consulado) is goed en goedkoop en je kan er met credit card betalen. Restaurant Hanoi in Havana heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding van alle Cubaanse restaurants die ik ken.
- Vinales: heel mooie streek. De hotels in de buurt zijn schitterend maar relatief duur. Wel veel particuliere kamers te vinden.  
- Maria La Gorda: Naar verluidt de beste plaats in Cuba om te duiken en snorkelen. Wel wat duur en vooral afgelegen. Vooraf reserveren verplicht.
- Camaguey: Ligt op weinig toeristische routes maar is een charmant stadje, een meevaller.  
- Santiago de Cuba: We sliepen bij particulieren Manolito Tur en Ramona Villareal in Calle Corona 555 (tel 52624). Echte schatten van mensen, heerlijk eten en vlakbij het centrum. Ga enkel ergens anders als je wat meer luxe wil.

Veel plezier in Cuba en hasta la victoria siempre!

[ Dit Bericht is bewerkt door: Pieter B op 2002-11-30 15:39 ]

Astrud

Cuba
« Reactie #2 Gepost op: 25 juli 2002, 16:19:00 »
Wauw bedankt voor deze uitgebreide informatie, hier heb ik zeker wat aan.

Waarschijnlijk zitten wij wel in een wat luxer hotel maar zijn ook wel van plan om het land door te trekken en af en toe ergens anders te slapen dus met jouw info kom ik een heel eind.

Dank je wel

Offline animal lover

  • ****
  • 592
  • Geslacht: Vrouw
Re:Cuba
« Reactie #3 Gepost op: 30 januari 2003, 12:59:47 »
Cuba is mijn droomvakantie en na mijn afstuderen hoop ik daar heen te gaan. Mijn ouders zijn er twee keer heen geweest en mijn vriend en zijn ouders ook een keer. Iedereen is enthousiast. Het is daar best veilig door het helaas communistische regime. Als je daar de wet overtreedt wordt je zwaar gestraft, dus de meeste mensen halen het niet in hun hoofd om de wet te overtreden.
Vegetariër, die flirt met het veganisme.

Offline lieve lijn

  • ******
  • 4.047
  • Geslacht: Vrouw
Re: Cuba
« Reactie #4 Gepost op: 28 april 2017, 13:34:52 »
Ik schop een heeeeel oud draadje eens uit t stof. In september gaat de huwelijksreis naar Cuba, ondertussen nog ervaringen? Ik begreep al dat het lastig is voor vega's, maar alle tips zijn natuurlijk welkom!
Ga vanavond naar bed met een goed boek, of iig met iemand die er een gelezen heeft!