Vegatopia Forum

Corsica

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jacqueline

 • ***
 • 307
 • Geslacht: Vrouw
  • Lifecoach
Corsica
« Gepost op: 15 juni 2003, 15:37:17 »
Weet iemand nog leuke vegetarische restaurants op Corsica? Ik ga daar over 2 weken heen.

Offline J@n

 • 99% uitgekookt
 • *****
 • 10.299
Re:Corsica
« Reactie #1 Gepost op: 16 juni 2003, 17:48:24 »
Weet iemand nog leuke vegetarische restaurants op Corsica? Ik ga daar over 2 weken heen.

Nee, ik hoor altijd dat Corsica voor vegetariërs een erg ingwikkeld eiland is en dat houdt mij altijd een beetje tegen om er naartoe te gaan. Dus als het meevalt, hoor ik dat graag.

Offline Jacqueline

 • ***
 • 307
 • Geslacht: Vrouw
  • Lifecoach
Re:Corsica
« Reactie #2 Gepost op: 22 juli 2003, 20:21:22 »
Ervaringen in Corsica beetje wisselend. Als je gaat kamperen en je eigen potje wilt koken, is er redelijk wat te vinden. Bijvoorbeeld in Saint Florent langs de haven is een biologische winkel met een redelijk aantal vegetarische producten. Ook in Calvi, aan de hoofdweg die door de stad loopt, is een biologische winkel te vinden. Verder vonden we in Algajola (iets boven Calvi) een hotel-restaurant dat uitgebreid adverteerde met drie vegetarische menu's (20 euro).
Bij andere restaurants ben je meestal aangewezen op pizza, ratatoulli, salades etc.
Bij de biologische winkel kregen we ook nog het adres van een bed & breakfast in Vescavato, aan de oostkant van het eiland, met daarnaast een vegetarisch restaurant. We zijn er wel naartoe gereden, maar het was al volgeboekt. Het adres daarvan is:
J. Sh. Bellais - Mc Manus, A Stella Serena - Torra - 20215 Vescavato (tel.+fax: 04 95 36 65 29).
Mocht iemand daar ooit terecht komen, dan hoor ik graag hoe het was.

Conclusie Corsica: qua eten niet al te hoge eisen stellen maar als je daarbij optelt dat Corsica een prachtig eiland is (met witte stranden en helderblauw water), is het eiland zeker de moeite van een bezoek waard.

Offline Jacqueline

 • ***
 • 307
 • Geslacht: Vrouw
  • Lifecoach
Re:Corsica
« Reactie #3 Gepost op: 24 juli 2003, 12:17:55 »
tja, die omeletten....ik was ze bijna weer vergeten  ;)

Online Sam

 • ******
 • 6.035
Re:Corsica
« Reactie #4 Gepost op: 29 juli 2003, 17:51:42 »
Ik was wel enthousiast over de supermarkten. Overal soja yoghurtjes met abrikozen, kersen of ander fruit. Veel soorten vers fruit, ook veel fruithapjes toetjes in eenpersoonspotjes (geen babyvoer :)). Vegoschijven zijn er ook gewoon te krijgen.
Qua snacken: overal broodjes/flappen met champignons en kaas te krijgen en zoetigheden zoals crepes.
In restaurants is vaak wel een vegetarische variant van dingen te krijgen, verder struikel je over de pizzerias. Nadeel: veel restaurants zijn (mede) visrestaurants en je komt veel tanks met levende kreeften tegen. Brrrrr!
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

brianB

Re:Corsica
« Reactie #5 Gepost op: 02 augustus 2007, 21:58:20 »
Corsica ingewikkeld? Helemaal niet! Voordat ik hier kwam wonen kwam ik er jarenlang op vacantie, en na veel ervaring als reizende vegetariër vond ik Corsica altijd een stuk makkelijker dan de rest van Frankrijk (niet zo moeilijk, maar toch). Daar is ook een goede reden voor: Corsica zit (geografisch en cultureel) een stuk dichter bij Italia dan bij Frankrijk. Dus zitten er bij de traditionele Corsicaanse keuken veel pasta gerechten en andere dingen die toevallig vegetarisch zijn: canneloni au broccio, aubergine à la Bonifacienne, Omelette à la menthe, enz., enz. Lekkere vegetarische salades zijn overal te krijgen, b.v. de beroemde salade met warme geitenkaas (maar vraag eerst of zij er spek op doen - dat doen sommige restaurants - en vraag er één zonder). Ook zijn de Corsicaanse pizza's de allerbeste die ik waar dan ook gegeten heb (OK, behalve één keer in Napoli dan, om 100% eerlijk te zijn!).

Over winkels: er is ook een heel goede (al is het wel duur) in Furiani, op de RN193 net ten zuiden van Bastia: http://www.la-roulotte.fr/

And last but not least... Als je een goede B&B zoekt met vegetarisch eten, ik ben er toevallig net één begonnen in Talasani (Castagniccia). Kijk naar http://maisonborghetti.com/  :)

Veel plezier op l'Ile de beauté...

Brian
Talasani, Corsica

Offline J@n

 • 99% uitgekookt
 • *****
 • 10.299
Re:Corsica
« Reactie #6 Gepost op: 02 augustus 2007, 23:08:17 »
Ik zit er nu en qua eten vind ik het tot nu toe in restaurants niet heel makkelijk. Er staat weinig op de kaart en mijn Frans is nou niet zo denderend dat ik m'n hand er niet voor omdraai om wat suggesties te doen voor een maaltijd. Vanavond was het daardoor paella waaruit zo goed en kwaad als het ging de stukjes vis waren ge... eh..vist. Nou ja, allemaal niet zo'n ramp, want ik maak veel zelf en in de Super-U hebben ze best wat aardige dingen, bijvoorbeeld de Corsicaanse pasta's, kant-en-klare taboulé en veel meer.

brianB

Re:Corsica
« Reactie #7 Gepost op: 02 augustus 2007, 23:29:38 »
Vanavond was het daardoor paella waaruit zo goed en kwaad als het ging de stukjes vis waren ge... eh..vist.
Eh bah! Zo erg heb ik nog niet meegemaakt. Soms moet je wel rondlopen en een paar restaurants vergelijken, en als je in een klein plaatsje zit met maar 1 restaurant heb je misshien pech gehad. Maar bijna iedere gat heeft een pizzeria, en bijna iedere restaurant heeft canneloni au broccio op het menu. Eh, wacht even, volgens mij is er nu in augustus vrijwel geen broccio te krijgen. Dan maar salade met warme geitenkaas... Ik hoop dat het morgen beter lukt!

Offline J@n

 • 99% uitgekookt
 • *****
 • 10.299
Re:Corsica
« Reactie #8 Gepost op: 02 augustus 2007, 23:47:29 »
Eh, wacht even, volgens mij is er nu in augustus vrijwel geen broccio te krijgen. Dan maar salade met warme geitenkaas... Ik hoop dat het morgen beter lukt!

Dat was mij ook al opgevallen, dat er nergens brocciu op de kaart staat. Wel jammer, want die wilde ik nou juist graag eens proberen. Nou ja, een volgende keer misschien. Wat de pot morgen schaft, weet ik nog niet. In elk geval moeten we dan naar Calvi en daar zal wel genoeg keus zijn, vermoed ik zo. De Lonely Planet zegt dat L'Abri Cotier in de rue Joffre een 'good vegetarian selection' biedt en dat het 'also does a vegetarian platter'. Nou, maar eens kijken of we daar een vorkje kunnen prikken.

brianB

Re:Corsica
« Reactie #9 Gepost op: 02 augustus 2007, 23:58:51 »
In elk geval moeten we dan naar Calvi en daar zal wel genoeg keus zijn, vermoed ik zo. De Lonely Planet zegt dat L'Abri Cotier in de rue Joffre een 'good vegetarian selection' biedt en dat het 'also does a vegetarian platter'.

Laat eens weten hoe het was. Ik ben benieuwd!

brianB

Re:Corsica
« Reactie #10 Gepost op: 04 augustus 2007, 10:52:17 »
BTW, die brocciu heet in de zomer brousse (zover ik weet is er verder geen enkel verschil), en het is ons gelukt om gisteren in onze plaatselijke Hyper-U twee potjes te bemachtigen. Lekker!

Offline J@n

 • 99% uitgekookt
 • *****
 • 10.299
Re:Corsica
« Reactie #11 Gepost op: 09 augustus 2007, 23:56:58 »
Nou, die tent in Calvi was niet open toen wij er waren, maar ik heb wel even op de menukaart gekeken en daar stond niks op om warm of koud van te worden. Een vegetarisch gerechtje, geloof ik. Niks ruime keuze dus. Ze zullen wel een andere kaart hebben gehad toen de Lonely Planet-redacteuren kwamen eten.

Wel aardig in het verschrikkelijke toeristenoord waar we nu zitten (Porticcio) is La Saladerie, een tent die gespecialiseerd is in, hoe raad je het zo salades. Een handjevol is vegetarisch en daarnaast hebben ze ook nog wat omeletten waar ze geen vlees in gooien.

Offline Indira

 • ****
 • 520
 • Geslacht: Vrouw
Re:Corsica
« Reactie #12 Gepost op: 23 december 2013, 23:48:20 »
Ik denk erover om in maart 2014 naar Corsica te gaan voor ± anderhalve week. Deze draad even opschudden; heeft iemand nog (nieuwe) tips? Ik zag een van de reacties door Brian (?) echter die locatie is gesloten tot eind maart.
Ik wil met trein/boot heen, maar geen idee of Corsica een optie is zonder huurauto oid. Heeft iemand hier ideeen over? Zijn er mogelijkheden tot fietsenhuur of zelf fiets mee nemen, of is wandelen meer aan te raden?
Za Zemiata!