Vegatopia Forum

Wat kan ik met de volgende ingredienten?

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline ArmadiLLow

  • Forumkenner 2004, 2005, 2007 en 2014
  • *****
  • 3.117
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1640 Gepost op: 04 oktober 2011, 22:48:10 »
Rode koolspul is bij dat wagentje achterin links als je vanaf de Kinkerstraat komt. Ze hebben ook andere lekkere smeerseltjes, maar let op. De hummus heeft gegrilde groenten in honing bovenop bijvoorbeeld. Erg lekkere hummus, dat wel.
Hmm, daar zit toch ook ergens die bakker? In mijn herinnering zitten die jongens in elk geval rechts. Weet even niet welke wagen je dan bedoelt. Ik moest daar misschien binnenkort maar weer eens gaan buurten, ben er al een tijd niet geweest.
quoque erachter = ook ervoor

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1641 Gepost op: 04 oktober 2011, 23:01:45 »
Bakker zat links, maar nu rechts. Je wil de wat hogere witte kraam richting het einde links hiervoor. Ik woonde daar vroeger trouwens, lekker wakker worden met de geur van brood :kwijl:
Sin chile, no tiene chiste!

Offline ArmadiLLow

  • Forumkenner 2004, 2005, 2007 en 2014
  • *****
  • 3.117
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1642 Gepost op: 04 oktober 2011, 23:45:15 »
Bakker zat links, maar nu rechts. Je wil de wat hogere witte kraam richting het einde links hiervoor. Ik woonde daar vroeger trouwens, lekker wakker worden met de geur van brood :kwijl:
Heu, dan woonden wij vroeger heel dichtbij malkander!
Ik woonde aan de overkant van de Wiegbrug. :)
quoque erachter = ook ervoor

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1643 Gepost op: 06 oktober 2011, 14:00:22 »
Ja die blaadjes zijn lekker in een stamppot. Ze ruiken eerst wat raar, maar eenmaal in de stamp merk je daar niks meer van. Ook lekker met wat smeerkaas en knoflook erdoor.


Jij koopt weleens smeerkaas? En dat doe je dan in een stamppotje?

Offline Selly

  • *****
  • 30.548
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1644 Gepost op: 06 oktober 2011, 14:05:21 »
Ja die blaadjes zijn lekker in een stamppot. Ze ruiken eerst wat raar, maar eenmaal in de stamp merk je daar niks meer van. Ook lekker met wat smeerkaas en knoflook erdoor.


Jij koopt weleens smeerkaas? En dat doe je dan in een stamppotje?

Ja van een Duitsmerk met Emmentaler bij de biowinkel, erg lekker. Een restje kan dan in een stamppotje.
,,,,فلافل

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1645 Gepost op: 08 oktober 2011, 08:57:12 »
Pastinaak, venkel, Chinese kool en broccoli? Niet allemaal tegelijk, maar alles moet wel binnen afzienbare tijd op. En er ligt ook nog ijsbergsla en een pompoentje. De pompoenhummus leek me wel wat.
Vallen pastinaak en venkel ook leuk te combineren?
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.122
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1646 Gepost op: 08 oktober 2011, 09:20:27 »
Je kan ook de pastinaak, venkel en pompoen in de oven doen, evt. met wat andere groenten erbij (bijv. courgette of champignons).
In blokjes/stukken snijden, door elkaar husselen met olijfolie, knoflook, kruiden en een scheutje balsamico azijn en dan op een bakblik of in een schaal de oven in.

Offline Selly

  • *****
  • 30.548
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1647 Gepost op: 08 oktober 2011, 12:25:23 »
Pastinaak, venkel, Chinese kool en broccoli? Niet allemaal tegelijk, maar alles moet wel binnen afzienbare tijd op. En er ligt ook nog ijsbergsla en een pompoentje. De pompoenhummus leek me wel wat.
Vallen pastinaak en venkel ook leuk te combineren?

De Chinese broccoli die je op de voorpagina vindt is ook lekker.

Pastinaak roosteren en er een venkelsalade (ook op de voorkant met granaatappel en munt, superlekker) bij. Of venkel-pastinaaksoep.
En de pompoenhummus is idd erg lekker.
,,,,فلافل

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1648 Gepost op: 08 oktober 2011, 14:05:27 »
Je kan ook de pastinaak, venkel en pompoen in de oven doen, evt. met wat andere groenten erbij (bijv. courgette of champignons).
In blokjes/stukken snijden, door elkaar husselen met olijfolie, knoflook, kruiden en een scheutje balsamico azijn en dan op een bakblik of in een schaal de oven in.
Klinkt goed, zou dat een beetje combineren met tagliatelle?

De Chinese broccoli die je op de voorpagina vindt is ook lekker.

Pastinaak roosteren en er een venkelsalade (ook op de voorkant met granaatappel en munt, superlekker) bij. Of venkel-pastinaaksoep.
En de pompoenhummus is idd erg lekker.
In de Chinese broccoli gaat hoisinsaus, kan ik dat ook ergens door vervangen?

En deze soep kwam ik tegen. Simpel en doeltreffend, denk ik.
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1649 Gepost op: 08 oktober 2011, 14:22:34 »
In de Chinese broccoli gaat hoisinsaus, kan ik dat ook ergens door vervangen?

Zoete bonensaus.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1650 Gepost op: 08 oktober 2011, 14:36:00 »
In de Chinese broccoli gaat hoisinsaus, kan ik dat ook ergens door vervangen?

Zoete bonensaus.
Heb ik ook niet  :P
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1651 Gepost op: 08 oktober 2011, 16:29:35 »
Ik wel pok nog Chinese kool  :-[
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline ArmadiLLow

  • Forumkenner 2004, 2005, 2007 en 2014
  • *****
  • 3.117
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1652 Gepost op: 08 oktober 2011, 16:50:42 »
Ik wel pok nog Chinese kool  :-[
Na zo'n zin zou ik ook een blozende smailie plaatsen, ja. ;)
quoque erachter = ook ervoor

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1653 Gepost op: 08 oktober 2011, 18:24:25 »
Ik wel pok nog Chinese kool  :-[
Na zo'n zin zou ik ook een blozende smailie plaatsen, ja. ;)
??? Heb ik dat getypt  8)

De Chinese kool is inmiddels in een roerbak verwerkt.
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • *****
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1654 Gepost op: 09 oktober 2011, 00:12:33 »
 ;D

Wat moest daar nou staan?

Offline #Q@˝on

  • ******
  • 8.135
    • @˝ leeft ook nog!
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1655 Gepost op: 09 oktober 2011, 00:18:44 »
Ook, gok ik.
<plaats voor een nieuw onderschrift>

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • *****
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1656 Gepost op: 09 oktober 2011, 00:32:22 »
Oooh, en heb.

Sja, die Friezen ook :P.

Offline Poek

  • Forumkenner 2006, 2009 en 2011
  • ******
  • 11.622
  • Geslacht: Man
    • dimitri.org
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1657 Gepost op: 09 oktober 2011, 00:33:38 »
Haantje is helemaal into Facebook en poket alles en iedereen, zelfs Chinese kool.

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1658 Gepost op: 09 oktober 2011, 08:32:16 »
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Selly

  • *****
  • 30.548
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1659 Gepost op: 09 oktober 2011, 12:37:29 »
De hoisinsaus is makkelijk door sojasaus/bouillon Ún vijfkruidenpoeder te vervangen. Als je geen vijfkruidenpoeder hebt kun je het helemaal weglaten, dan mis je een extra smaakje, maar het is nog steeds lekker. Dan evt een dessertlepeltje honing of ahornsiroop toevoegen, is ook lekker. Steranijspoeder zou je ook nog kunnen toevoegen. Of een snuf speculaaskruiden (geen gein, maar echt niet meer dan een snuf).
,,,,فلافل