Vegatopia Forum

Wat kan ik met de volgende ingredienten?

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2220 Gepost op: 26 juli 2013, 14:18:17 »
Hoe wist je dat ik ook de helft van zo'n rond kaasje van de Egyptische groenteman heb meegenomen?
This is between me and the vegetable!

Offline Sam

  • ******
  • 6.103
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2221 Gepost op: 26 juli 2013, 15:26:08 »
Wist ik niet maar het is een "match made in heaven" natuurlijk :D
Hier een recept van de BBC dat wel ongeveer zo is als ik het maak.
« Laatst bewerkt op: 27 juli 2013, 08:23:08 door Sam »
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2222 Gepost op: 26 juli 2013, 19:48:56 »
Wist ik niet maar het is een "match made in heaven" natuurlijk :D
Hier] een recept van de BBC dat wel ongeveer zo is als ik het maak.

Oh, dat lijkt me lekker zeg!

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2223 Gepost op: 01 augustus 2013, 16:17:25 »
Er prijkt een paarse shisoplant hier. Iemand een aanrader om hier iets snoeilekkers mee te doen?
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Selly

  • *****
  • 30.515
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2224 Gepost op: 01 augustus 2013, 16:51:12 »
Er prijkt een paarse shisoplant hier. Iemand een aanrader om hier iets snoeilekkers mee te doen?

Shisocress of volledige bladeren, ik denk het eerste? Dan in de sushi. Indien het 2e tempura van maken.
,,,,فلافل

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2225 Gepost op: 01 augustus 2013, 17:48:38 »
Geen cress, echt een plantsje.
Op deze locatie is tempura nu helaas niet te doen, maar als ie het lang genoeg uithoudt ga ik dat zeker eens proberen.
Tempura vind ik echt  :kwijl: :hungry:

Sin chile, no tiene chiste!

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • *****
  • 21.785
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2226 Gepost op: 01 augustus 2013, 19:10:54 »
Er prijkt een paarse shisoplant hier. Iemand een aanrader om hier iets snoeilekkers mee te doen?

In de Koreaanse keuken wordt het veel gebruikt. Je kunt er kimchi van maken, of je maakt een klein pakketje van rijst + gemarineerde tempeh/seitan + kimchi, wikkelt er een shisoblad omheen en dipt dit in ssamjangsaus.

http://www.vegatopia.com/vega/kerst/kerstmenus/koreaanse-banchan#Bulgogi
http://www.maangchi.com/recipe/ssamjang


Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.122
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2227 Gepost op: 05 augustus 2013, 21:41:13 »
Ik heb een enorme lading aubergines gekocht bij de Turkse winkel, (8 voor 1,25, geen geld!), maar nu vraag ik me natuurlijk af wat ik ermee moet. Ik wil in ieder geval Baba Ganoush maken, en er gaat er ook nog wel door de pasta, maar ik kan nog wel wat inspiratie voor de rest gebruiken.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2228 Gepost op: 05 augustus 2013, 21:48:45 »
Imam bayildi!
En in blokjes geroosterd uit de oven, en dan door de pasta of op de pizza.
This is between me and the vegetable!

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2229 Gepost op: 05 augustus 2013, 22:06:55 »
Gegrild door de couscous, of een curry mee maken. Ratatouille natuurlijk. Kan ook in het stoofje met parelcouscous van de voorpagina, in plaats van courgette.

Offline Antje

  • ****
  • 701
  • Geslacht: Vrouw
    • Idril.nl
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2230 Gepost op: 05 augustus 2013, 22:29:58 »
Pittige plaattaart, maar dan niet perse met zoveel paprika maar met aubergine en evt. courgette. De hoeveelheid vega gehakt mag ook wel wat minder. 1 rode peper lijkt veel, maar dat valt mee. Voor 1 eetlepel oregano geldt hetzelfde. Per persoon maken wij 1 rechthoekige pizza van 2 plakjes bladerdeeg met inhoud.

Dit recept 'roasted eggplant with spicy peanut sauce staat nog op mijn lijstje van om te maken.

Of natuurlijk deze: spiced eggplant couscous. Met gegrilde stukjes erbij ook erg lekker.
« Laatst bewerkt op: 05 augustus 2013, 22:38:50 door Antje »
Groetjes, Antje

Offline jol

  • *****
  • 2.487
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2231 Gepost op: 06 augustus 2013, 09:09:42 »
Melanzana alla Parmigiana
Pasta alla Norma
Terong Belado
Melitzanosalata
Plakken zonder olie en ongekruid laten garen in de oven, serveren met korianderpesto

Offline Selly

  • *****
  • 30.515
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2232 Gepost op: 06 augustus 2013, 09:16:26 »
Sichuan aubergines http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/11962-sichuan-aubergines
Inmaken kan ook.
Of Indiase pickle mee maken.
,,,,فلافل

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2233 Gepost op: 06 augustus 2013, 09:33:39 »
Of miso-aubergines, of aubergines in ketjapsaus. Je hebt er denk ik te weinig...
This is between me and the vegetable!

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.122
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2234 Gepost op: 06 augustus 2013, 20:51:35 »
Klinkt heerlijk allemaal!

Je hebt er denk ik te weinig...

 :yes:
Gelukkig is het niet ver fietsen naar meer aubergines.

Offline bambi

  • ******
  • 5.309
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2235 Gepost op: 06 augustus 2013, 21:22:35 »
Hier ligt een aubergine te garen in een afkoelende maar nog hete BBQ. Zal wel een broodbeleg-prutje worden.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2236 Gepost op: 12 augustus 2013, 22:46:49 »
Iemand nog een origineel en niet te ingewikkeld idee wat te maken met een portie gemengde paddestoelen? Ik kocht hele lekkere op de Noordermarkt, maar die moeten morgen of zo wel op.

Ook nog aanwezig zijn aubergine, courgette, sperziebonen, paprika, tomaat en een boel voorraadspul.

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.015
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2237 Gepost op: 12 augustus 2013, 23:52:38 »
Sjalotje fruiten, paddenstoelen meebakken, room erop, kaas of gistvlokken erdoor, binden als het nodig is, ringetjes bosuitjes erdoor doen. En dat dan op een kruidenflensje doen (gewoon hartig beslag maken en Provençaalse kruiden erdoor gooien) met wat sla.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 17.871
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2238 Gepost op: 13 augustus 2013, 00:31:31 »
Iemand nog een origineel en niet te ingewikkeld idee wat te maken met een portie gemengde paddestoelen? Ik kocht hele lekkere op de Noordermarkt, maar die moeten morgen of zo wel op.

Ook nog aanwezig zijn aubergine, courgette, sperziebonen, paprika, tomaat en een boel voorraadspul.
Moet het origineel zijn? Met echt lekkere gemengde paddenstoelen zou ik het nog eenvoudiger houden dan Fem. Uitje en/of knoflook in olijfolie fruiten, paddenstoelen erbij, snufje zout er over. En bij het serveren nog eens wat zout en peper uit de molen.

Erbij kun je dan iets vochtigers nemen als ratatouille (courgette, aubergine, tomaat) eten, en Pellkartoffeln. Of sperziebonen met tomaten en tijm, en een simpele kaasrisotto. Zoiets.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Sam

  • ******
  • 6.103
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2239 Gepost op: 13 augustus 2013, 09:00:46 »
Iemand nog een origineel en niet te ingewikkeld idee wat te maken met een portie gemengde paddestoelen? Ik kocht hele lekkere op de Noordermarkt, maar die moeten morgen of zo wel op.

Ook nog aanwezig zijn aubergine, courgette, sperziebonen, paprika, tomaat en een boel voorraadspul.
Ik heb ook gemengde paddestoelen voor vanavond op het menu, en ik maak er een paddestoelen risotto van. De gewone champignons en de kastanje champignons snijd ik in plakjes en kook ik mee met de risotto met een paddenstoelen bouillon (italiaans, van Pino op de Hooigracht tegenover de AH). De rest van de paddestoelen bak ik vlak voor de risotto gaar is zoals Eelco het ook suggereert, in wat olijfolie met wat knoflook, peper en zout, en ik serveer ze op de risotto. Er doorheen vind ik zonde van de lekkere individuele smaakjes en structuren.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light