Vegatopia Forum

Wat kan ik met de volgende ingredienten?

0 leden en 3 gasten bekijken dit topic.

Offline meisbaer

  • *****
  • 4.122
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2680 Gepost op: 26 maart 2020, 11:47:39 »
Ik doe pastinaak ook heel old school in de hutspot,  verhouding wortel-ui-pastinaak is dan 1:1:1, plus nog aardappels natuurlijk.

Offline Hedwig

  • *****
  • 781
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2681 Gepost op: 26 maart 2020, 12:08:26 »
Pastinaak kan ook prima in een groentetaijine   

Offline Sam

  • ******
  • 6.198
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2682 Gepost op: 26 maart 2020, 12:26:28 »
Ik heb pastinaak ook wel eens gebruikt in een spaanse tortilla in plaats van aardappelen, dat was ook erg lekker, bedenk ik me net.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 18.027
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2683 Gepost op: 26 maart 2020, 12:28:12 »
Gemse ist mein Fleisch

Offline Nevyn

  • *****
  • 1.426
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2684 Gepost op: 26 maart 2020, 16:15:42 »

Offline Sam

  • ******
  • 6.198
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2685 Gepost op: 03 juni 2020, 13:12:00 »
Wat kun je nu eigenlijk met groene paprika, wat niet kan met rode of gele? Ik koop ze meestal per drie. Rood en geel zijn lekker gebakken of rauw, maar groen vind ik rauw eigenlijk niet lekker, en ik vind de smaak weinig toevoegen aan gerechten waar ik anders rode paprika voor gebruik.

Is er een gerecht waarin groene paprika echt lekkerder is?
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 18.027
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2686 Gepost op: 03 juni 2020, 19:46:01 »
Als ik zo'n stoplicht koop, verstop ik de groene paprika in een saus waar hij niet opvalt. Wat mij betreft mogen ze alle paprika's door laten rijpen tot ze rood zijn.
Gemse ist mein Fleisch

Offline #Q@on

  • ******
  • 8.138
    • @ leeft ook nog!
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2687 Gepost op: 03 juni 2020, 20:07:30 »

Raar hoor, groen zijn ze het lekkerst. Niet donkergroen, het bittere smaakje moet er wel eerst af zijn natuurlijk.
<plaats voor een nieuw onderschrift>

Offline meisbaer

  • *****
  • 4.122
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2688 Gepost op: 03 juni 2020, 21:32:40 »
Ik dacht dat bij de cajunkeuken vaak bleekselderij-ui-groene paprika als basis werd gebruikt, maar ben te lui om mijn kookboekje te pakken  ;)

Offline Sam

  • ******
  • 6.198
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2689 Gepost op: 03 juni 2020, 22:01:59 »
Als ik zo'n stoplicht koop, verstop ik de groene paprika in een saus waar hij niet opvalt. Wat mij betreft mogen ze alle paprika's door laten rijpen tot ze rood zijn.
Hahaha, dat doe ik dus ook! Vanavond een beetje door de tapenade geblend en het restje in de champignonsaus gedaan.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Sam

  • ******
  • 6.198
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2690 Gepost op: 03 juni 2020, 22:02:45 »
Ik dacht dat bij de cajunkeuken vaak bleekselderij-ui-groene paprika als basis werd gebruikt, maar ben te lui om mijn kookboekje te pakken  ;)
Bleekselderij combinatie klinkt interessant!
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 18.027
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2691 Gepost op: 06 juni 2020, 23:17:14 »
Kala namak, oftewel zwart zout. Een Indiaas kruidenmengsel op basis van steenzout en zwavel. Wordt bijvoorbeeld gebruikt om scrambled tofu naar ei te laten smaken. Net een zakje voor een euro meegenomen, het ruikt echt naar (rotte) ei. In zeer kleine hoeveelheden in de curry? Is het lekker door de spinazie wellicht?
Gemse ist mein Fleisch

Offline Sam

  • ******
  • 6.198
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2692 Gepost op: 07 juni 2020, 08:36:47 »
Ik gebruite het vroeger om
scrambled eggs van tahoe te maken, maar vond het resultaat niet op ei lijken. Wel lekker, dat wel. 

Tarla Dalal heeft heel veel recepten ermee: https://m.tarladalal.com/recipes-using-black-salt-sanchal-kala-namak-422. Vooral de drankjes vind ik erg interessant!

Ook maar weer eens kopen binnenkort.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline meisbaer

  • *****
  • 4.122
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2693 Gepost op: 07 juni 2020, 12:38:31 »
Gecondenseerde kokosmelk. Ik had per ongeluk dit blikje opengemaakt ipv gewone kokosmelk, dus nu ligt het in een bakje in de koelkast. Wel erg lekker, maar om het zo op te gaan lepelen?

Ik neem aan iets van koekjes of gebak? Zou je er ook ijs mee kunnen maken?

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 18.027
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2694 Gepost op: 07 juni 2020, 13:34:57 »
Gecondenseerde kokosmelk. [...]
Ik neem aan iets van koekjes of gebak? Zou je er ook ijs mee kunnen maken?
Jazeker. Dat dus.
Gemse ist mein Fleisch

Offline Sven

  • *****
  • 2.826
  • Geslacht: Man
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2695 Gepost op: 07 juni 2020, 15:22:16 »
Kala namak, oftewel zwart zout. Een Indiaas kruidenmengsel op basis van steenzout en zwavel. Wordt bijvoorbeeld gebruikt om scrambled tofu naar ei te laten smaken. Net een zakje voor een euro meegenomen, het ruikt echt naar (rotte) ei. In zeer kleine hoeveelheden in de curry? Is het lekker door de spinazie wellicht?

Ik heb vorige week ook een potje gekocht. Ik heb er wel wat naar moeten zoeken. Na een paar biowinkels ("hebben we niet") en Holland & Barrett ("nooit van gehoord") ben ik binnengestapt bij de vegan winkel Vegasme (tja, de naam...) en daar hadden ze het zoals verwacht. Ik heb een keer gebruikt, maar toch had ik teveel gebruikt. Een paar keer proberen dus.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 18.027
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2696 Gepost op: 10 juni 2020, 16:50:59 »
Ik heb vandaag een paar korrels kala namak over een spinaziequiche gestrooid. Het zwaveleffect is bijzonder sterk, vond ik. Bij de eerste hap leidde dit tot een prettige "ei-kick" die de spinaziesmaak ondersteunde. Maar gaandeweg werd het me toch te overheersend en was ik blij dat ik maar n punt aan het experiment had blootgesteld. Ik denk dat ik het niet gauw door een kruidenmengsel zal gooien en hoogstens zeer zeer spaarzaam (korrelwijze) zal gebruiken voor een gerichte, kleine zwavelkick. Het zou ook kunnen dat er volgend jaar een dikke laag stof op het potje zal zitten.
Gemse ist mein Fleisch

Offline bambi

  • ******
  • 5.323
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2697 Gepost op: 23 juni 2020, 13:53:10 »
Soms lukt er wel iets op de tuin: wat kan ik met 90 bollen knoflook?
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline #Q@on

  • ******
  • 8.138
    • @ leeft ook nog!
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2698 Gepost op: 23 juni 2020, 14:00:53 »
Naar Sam sturen?  ;D
<plaats voor een nieuw onderschrift>

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 18.027
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2699 Gepost op: 23 juni 2020, 14:36:29 »
Soms lukt er wel iets op de tuin: wat kan ik met 90 bollen knoflook?
Knoflooktaart van Ottolenghi!
Naar Sam sturen?  ;D
Wij houden ons ook van harte aanbevolen, hier gaan er ook de nodige bolletjes doorheen  ;D.
Gemse ist mein Fleisch