Vegatopia Forum

Wat kan ik met de volgende ingredienten?

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Online Sam

  • ******
  • 6.260
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2700 Gepost op: 23 juni 2020, 19:51:08 »
Kom maar door met die bollen! Deze week voornamelijk verse knoflook gebruikt, die is wat milder en geuriger dan de gedroogde.

Knoflooktaart van Ottolenghi is zeker aan te raden, geroosterde knoflook ook: gewoon bollen knoflook heel zacht roosteren in de oven en dan de knoflookpulp (die heel aromatisch en bijna zoet is) op geroosterd grof desembrood smeren, met wat goede tomaat bijvoorbeeld.

Knoflook is best lang houdbaar als je het goed droogt. Geblancheerd is het ook goed in te vriezen, werkt goed voor bijvoorbeeld de Ottolenghi taart.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline bambi

  • ******
  • 5.352
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2701 Gepost op: 24 juni 2020, 18:50:54 »
Ik heb die taart wel bekeken, maar was niet eenvoudig!

Bewaren gaat zeker goed, ik heb nu nog wat bollen van vorig jaar. En die zijn altijd nog frisser dan die uit de supermarkt.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Selly

  • *****
  • 30.575
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2702 Gepost op: 24 juni 2020, 19:15:01 »
Die taart lijkt ingewikkelder dan ie is. Het meeste werk is het pellen van de knoflook. Met de voorgeschreven kazen kun je flexibel omgaan met wat je makkelijk kunt krijgen en je kunt ook kant en klaar taartdeeg gebruiken.

Knoflooksoep is ook lekker en in te vriezen.
Knoflook in de schil meepoffen met een groentebakplaatje is ook erg yum.
,,,,فلافل

Offline bambi

  • ******
  • 5.352
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2703 Gepost op: 24 juni 2020, 21:46:32 »
Die taart lijkt ingewikkelder dan ie is. Het meeste werk is het pellen van de knoflook. Met de voorgeschreven kazen kun je flexibel omgaan met wat je makkelijk kunt krijgen en je kunt ook kant en klaar taartdeeg gebruiken.

Knoflooksoep is ook lekker en in te vriezen.
Knoflook in de schil meepoffen met een groentebakplaatje is ook erg yum.
We hebben genoeg om het uit te proberen. We hebben ook een terracotta en een ijzeren knoflook-poffer, nog nooit gebruikt ....

Edit: moet dat bakken echt met van die boontjes er in?
« Laatst bewerkt op: 24 juni 2020, 21:51:17 door bambi »
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Online Sam

  • ******
  • 6.260
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2704 Gepost op: 24 juni 2020, 22:27:29 »
Ja, het voorbakken moet echt met wat gewicht, anders blijft het deeg niet plat. Maar ik heb daar jarenlang gewoon een zak kikkererwten voor gebruikt, blijft eeuwig goed. Ik gebruik bladerdeeg op rol, en dan is het allemaal best makkelijk te doen.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline neleH

  • *****
  • 1.533
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2705 Gepost op: 25 juni 2020, 11:27:12 »
Als ik zo'n stoplicht koop, verstop ik de groene paprika in een saus waar hij niet opvalt. Wat mij betreft mogen ze alle paprika's door laten rijpen tot ze rood zijn.

Mijn man had laatst ook zo'n zak buitenbeentjes met veel groene paprika's. Ik ben dr ook niet zo van, dus ik heb ze geroosterd (oven). Velletje eraf en dan zijn ze dus heel lekker!

Offline Hedwig

  • *****
  • 789
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2706 Gepost op: 25 juni 2020, 19:17:52 »
In Mexicaanse tomatenrijst smaken groene paprika’s juist erg lekker.
Ui, tomatenpuree, knoflook, chilipepers, Groene paprika’s wat tomatenpulp, gerookte paprikapoeder, zoete paprikapoeder. Daar gare zilvervliesrijst rijst doorheen scheppen. Met zure room als bijgerecht

Offline lennekevg

  • ***
  • 108
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2707 Gepost op: 09 december 2020, 16:10:04 »
Spaghetti pompoen! (uit de groenten verrassingsbox)
Heb 'm nu drie keer gemaakt zoals de meeste recepten het doen: roosteren in de oven en er dan met een vork spaghetti van maken. Werkt heel goed, maar ik vind het nogal veel werk voor een wat smakeloos pasta-alternatief. Het heeft dan ook een vrije rijke saus nodig (bijv een linzen-bolognese met veel kaas erover).
Heeft iemand ervaringen met andere verwerking van deze pompoen? Aanbevelingen?
Ik hoopte eigenlijk op flespompoen en wilde daar rosti van maken. Heeft iemand dat geprobeerd met spaghetti pompoen? Het kan vast, maar is het lekker?
Ik heb het idee dat ie wat wateriger is en minder sterke smaak heeft, dus de rijke saus/ bijgerechten is allicht altijd nodig.

Online Sam

  • ******
  • 6.260
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2708 Gepost op: 09 december 2020, 18:19:49 »
Ik eet het niet vaak, maar vind het lekkerder om noedels mee te vervangen in dan om pasta mee te vervangen, omdat de smaak inderdaad wat laf is. Met een kokoscurry (wel pittig, niet zoet) vind ik het lekkerst.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline bambi

  • ******
  • 5.352
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #2709 Gepost op: 09 december 2020, 22:10:04 »
Wij aten het met veel pinda, tofu en ketjap.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken