Vegatopia Forum

Wat kan ik met de volgende ingredienten?

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline LelleL

  • *****
  • 3.652
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1040 Gepost op: 26 maart 2010, 17:07:54 »
Ow jee, dacht dat dat hetzelfde was.
Ik moet me ook niet met voedseldraadjes bemoeien, maar ik wil zo graag!

Offline Selly

  • *****
  • 30.772
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1041 Gepost op: 26 maart 2010, 19:31:02 »
Ow jee, dacht dat dat hetzelfde was.
Ik moet me ook niet met voedseldraadjes bemoeien, maar ik wil zo graag!

Dat geeft toch niet.
Dit is een knolraap (=koolraap) http://www.zespri-europe.com/kids/eetgezond/oefeningen/Wie%20ben%20ik_bestanden/koolraap.jpg
Die is nogal groot, zoals een rode kool. De knolraap smaakt wat wortelig als je het ergens mee moet vergelijken.

Dit is een koolrabi: http://www.dekooktips.com/warenkennis/groenten/koolrabi.jpg
Die is veel kleiner. De smaak is ook heel anders dan die van knolraap, veel frisser. Je kunt het ook goed rauw eten.

En dan heb je ook nog knolselderij, dat is weer wat anders.
,,,,فلافل

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1042 Gepost op: 26 maart 2010, 19:33:32 »
Ik eet meiknolletjes meestal rauw, in blokjes door de sla of in dunne plakken op de boterham met nog andere dingen.
Kan je ook iets met het groen van een rabi? Stoven als spinazie bv, of is dat vies?
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Kiwi

Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1043 Gepost op: 26 maart 2010, 19:37:46 »
Meiraapjes zijn weer wat anders toch?
Volgens mij is hier wel vaker verwarring over: kijk maar.

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1044 Gepost op: 26 maart 2010, 19:47:32 »
Ow, ik dacht dat meiknolletjes van dezelfde familie waren als knolrapen. Net als rettich en radijsjes en rammenas.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Kiwi

Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1045 Gepost op: 26 maart 2010, 19:50:39 »
Wel de zelfde familie, maar niet hetzelfde. Net zoals ik rettich iets anders vind dan radijs.

Offline Selly

  • *****
  • 30.772
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1046 Gepost op: 26 maart 2010, 20:22:06 »
Ik heb een keer iets proberen te doen met koolrabi groen maar het groen was te bitter (en ik ben dol op bitter). Maar weet nog steeds niet 100% zeker of het wel of niet kan, geloof t niet, we hebben het hier eerder er over gehad zonder duidelijke conclusie (of ik herinner me de conclusie niet).
,,,,فلافل

Offline Dame Noire

  • ***
  • 326
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1047 Gepost op: 27 maart 2010, 17:48:24 »
Mijn vader maakt altijd koolrabi-salade in de keukenmachine met appel en citroensap, heel erg lekker fris!

Offline Gabs

  • ****
  • 796
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1048 Gepost op: 28 maart 2010, 18:34:35 »
rauw met een dipje zijn ze trouwens best lekker... maar het smaakt nog steeds heel erg naar bloemenstengels (tenminste, ik denk dat bloemenstengels zo smaken).

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.313
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1049 Gepost op: 04 april 2010, 17:48:21 »
Sperzieboontjes. Kerstomaatjes. Kastanjechampignons.

Verder in huis: pasta, rijst, satesaus, linzen, beetje avocado, zongedroogde tomaten, ei, olijven en ongeveer alle kruiden.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.291
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1050 Gepost op: 04 april 2010, 18:05:52 »
Sperzieboontjes. Kerstomaatjes. Kastanjechampignons.

Verder in huis: pasta, rijst, satesaus, linzen, beetje avocado, zongedroogde tomaten, ei, olijven en ongeveer alle kruiden.
Omeletje met olijven, halve kerstomaatjes en basilicum; pasta met een champignonroomsaus; knoflookboontjes met een scheutje balsamico. Zoiets?
Gemüse ist mein Fleisch

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.313
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1051 Gepost op: 04 april 2010, 19:52:33 »

Omeletje met olijven, halve kerstomaatjes en basilicum; pasta met een champignonroomsaus; knoflookboontjes met een scheutje balsamico. Zoiets?

Klinkt goed, maar hoe maak ik die champignonroomsaus?

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.291
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1052 Gepost op: 04 april 2010, 20:26:13 »
Omeletje met olijven, halve kerstomaatjes en basilicum; pasta met een champignonroomsaus; knoflookboontjes met een scheutje balsamico. Zoiets?
Klinkt goed, maar hoe maak ik die champignonroomsaus?
Champignons aanbraden, met peper en zout. Terzijde stellen. In een steelpannetje een roux van olijfolie en/of boter  met meel maken. Melk toevoegen, champignons toevoegen. Naar smaak nog zout, peper, peterselie e.d. erbij.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1053 Gepost op: 04 april 2010, 21:11:35 »
Hihi, en dan zit er nog niet eens room in.
Je kunt ook champignons bakken en er dan slagroom of crème fraiche bijdoen. Wordt het wel zwaarder van. En/of een slokje witte wijn.
This is between me and the vegetable!

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1054 Gepost op: 04 april 2010, 21:19:08 »
Wel de zelfde familie, maar niet hetzelfde. Net zoals ik rettich iets anders vind dan radijs.

Knolraapjes zijn toch meiraapjes.

En koolraap, knolselderij en koolrabi zijn ook weer allemaal anders.

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.313
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1055 Gepost op: 04 april 2010, 22:16:48 »
Dank voor jullie tips Eelco en Maartje. Het wordt toch een soort Thaise rode curry, omdat we nogal laat begonnen met koken. Maar dan niet met de kerstomaatjes. Met pandanrijst. (De currypasta had ik ook nog).

Kiwi

Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1056 Gepost op: 04 april 2010, 22:48:41 »
Wel de zelfde familie, maar niet hetzelfde. Net zoals ik rettich iets anders vind dan radijs.

Knolraapjes zijn toch meiraapjes.

Meiraapjes en herfstrapen zijn knolrapen.

Offline RvO

  • ***
  • 286
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1057 Gepost op: 04 april 2010, 23:34:36 »
Wel de zelfde familie, maar niet hetzelfde. Net zoals ik rettich iets anders vind dan radijs.

Knolraapjes zijn toch meiraapjes.

En koolraap, knolselderij en koolrabi zijn ook weer allemaal anders.


Mijn "moestuinbijbel" *) maakt onderscheid tussen 3 knollen die op rapen lijken:
1 - Koolrabi [Brassica oleracea var. gongylodes] In het vlaams ook wel raapkool (NIET koolraap).
2 - Koolraap [Brassica napus var. napobrassica] Ook wel knolraap genoemd.
3 - Raap [Brassica rapa var. rapifera] Ook wel keukenraap, tuinraap, brusselse raap genoemd. Meiraapjes en meiknolletjes slaat op een vroege teelt, herfstraapjes juist op een late teelt. Boterraapjes slaat op een geel ras. Stoppelknollen is dezelfde soort, maar dan gekweekt als groenbemester. Die worden ondergeploegd voor ze fatsoenlijke knolletjes krijgen.

Knolselderie is dan weer heel wat anders. Veel groter, smaakt echt heel anders en van een andere plantefamilie: niet van de "kolen", maar van de schermbloemen (net als fluitekruid en bereklauw).

*) Handboek ecologisch tuinieren.
   Uitgever: www.velt.be. Geen isbn.
  
Groet RvO
« Laatst bewerkt op: 04 april 2010, 23:37:49 door RvO »

Offline bambi

  • ******
  • 5.558
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1058 Gepost op: 05 april 2010, 17:39:12 »
Of eigenlijk, mijn god waar heb ik trek in?
Er is prei, paprika, tomaatjes, champignons, komkommer, bosui,rabarber, chinese kool, tofu, feta, ei, parmezaanse kaas, pindasaus, cassave crackers.

Maar ik ben moe en heb nergens trek in.

Suggesties?
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1059 Gepost op: 05 april 2010, 20:10:25 »
Iets gado-gado-achtigs, met prei, champignons, komkommer en chinese kool. En pindasaus en cassavekroepoek. Als je de puf heb kook je er een ei bij, of bak je wat tofu.
This is between me and the vegetable!