Vegatopia Forum

Wat kan ik met de volgende ingredienten?

0 leden en 3 gasten bekijken dit topic.

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1540 Gepost op: 01 augustus 2011, 14:24:37 »
Cake van bakken (de rest raspen en dan ook uitpersen en door je beslag roeren), weer hoemoes, vinaigrette van het sap maken.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Selly

  • *****
  • 30.772
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1541 Gepost op: 01 augustus 2011, 16:53:14 »
Een lekkere citroenige pasta is ook lekker. Met room en doppers/tuinbonen, of eet je geen room?
,,,,فلافل

Offline bambi

  • ******
  • 5.558
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1542 Gepost op: 01 augustus 2011, 18:47:22 »
Een lekkere citroenige pasta is ook lekker. Met room en doppers/tuinbonen, of eet je geen room?
Hmm, klinkt lekker!

of over dunne bietencarpacio (wel veel werk), of icetea van maken.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Uniflame

  • ***
  • 180
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1543 Gepost op: 01 augustus 2011, 19:16:12 »
Citroencake en die pasta klinken echt lekker :) Daar ga ik eens naar kijken :)

Offline bambi

  • ******
  • 5.558
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1544 Gepost op: 01 augustus 2011, 21:50:33 »
Doet men iets van de citroen door de pasta heen, of alleen erover?
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1545 Gepost op: 01 augustus 2011, 21:58:49 »
Doet men iets van de citroen door de pasta heen, of alleen erover?
Erover. Zou je het koken kook je het citroenige er weer uit.

Overigens lijkt me citroen door pasta wel weer meer rasp en geen sap? Sap natuurlijk ook bruikbaar voor dressings.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Selly

  • *****
  • 30.772
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1546 Gepost op: 01 augustus 2011, 22:07:34 »
Ik doe:
Pasta koken,
slagroom 15 minuten laten inkoken, tussendoor veel zout en peper erdoor en citroenrasp erdoor, wat courgette grillen of tuinbonen of doppers koken, daar citroensap door. En dan de boel door elkaar mikken en parmezaan erdoor. Munt kan er ook nog bij.

Dit kan ook http://eten-en-drinken.infonu.nl/diversen/49590-nigella-lawson-en-haar-makkelijke-citroenpasta.html
,,,,فلافل

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1547 Gepost op: 02 augustus 2011, 09:08:30 »
Ik deed gisteren: pasta koken en ondertussen een ei per persoon klutsen met de rasp van een halve citroen, het sap van diezelfde halve citroen, een scheutje water en een handje geraspte kaas. Als de pasta klaar is afgieten en het klutssel erdoor roeren, en op laag vuur blijven roeren tot ingedikt is (feitelijk maak je vla, maar L vindt het vies als ik het zo noem). Ongeveer het recept van Nigella dus, behalve dat ik nooit spontaan slagroom in huis heb.
This is between me and the vegetable!

Offline Fynnya

  • ***
  • 432
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1548 Gepost op: 02 augustus 2011, 09:15:48 »
Ik vind citroensap ook altijd lekker in pindasaus (net als limoensap en sinaasappelsap),maar dat is maar een kleine hoeveelheid. In vegan "cheezy" saus is het ook lekker (sojamelk, aardig wat citroensap, gistvlokken, wat meel, knoflook, tijm, kurkuma).

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1549 Gepost op: 03 augustus 2011, 21:03:37 »
In vegan "cheezy" saus is het ook lekker (sojamelk, aardig wat citroensap,
Die citroensap zorgt ervoor dat de sojamelk gaat schiften. Of stremmen, zo je wil. Krijg je sojakaas van. Wordt het cheezy van.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.333
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1550 Gepost op: 07 augustus 2011, 12:17:44 »
Wat kan ik met een grote bak (rode) druiven, die grotendeels nog net niet rijp zijn (maar wel geplukt moesten worden voordat de vogels onze muur rood gaan verven) ?
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Temari

  • *****
  • 1.336
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1551 Gepost op: 07 augustus 2011, 12:18:48 »
druivengelei maken!!

Offline Selly

  • *****
  • 30.772
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1552 Gepost op: 07 augustus 2011, 12:19:38 »
Een lekkere chutney van maken? Met gember, mosterdzaad, pepertje, beetje suiker, azijn. En dan het recept ook voor ons opschrijven  :)
,,,,فلافل

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1553 Gepost op: 07 augustus 2011, 12:19:45 »
Limonade maken? Dan is zurigheid een pre. Of, wordt most ook niet gemaakt van onrijpe druivenschilletjes (klok-klepel)?
Of de cobbler van Wombat, die doet het prima met onrijpe perziken dus vast ook met onrijp ander fruit. Maar da's wel weer zoet. Siroop voor over ijs maken? Zoetzure saus?
This is between me and the vegetable!

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.333
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1554 Gepost op: 07 augustus 2011, 12:21:19 »
Dat noem ik nog eens snelle inspiratie!

Duivengelei wordt lastig, want geen geschikte suiker in huis en wij vertrekken morgenochtend. Chutney klinkt goed - druiven gewoon in hun geheel inkoken? Limonade is misschien nog leuker - recept?
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Selly

  • *****
  • 30.772
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1555 Gepost op: 07 augustus 2011, 12:22:39 »
Chutney klinkt goed - druiven gewoon in hun geheel inkoken?


Ik zou ze grof hakken.
,,,,فلافل

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1556 Gepost op: 07 augustus 2011, 12:22:45 »
Clafoutis maken.

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1557 Gepost op: 07 augustus 2011, 12:24:22 »
Dat noem ik nog eens snelle inspiratie!

Duivengelei wordt lastig, want geen geschikte suiker in huis en wij vertrekken morgenochtend. Chutney klinkt goed - druiven gewoon in hun geheel inkoken? Limonade is misschien nog leuker - recept?

Gelei maken kan met gewone suiker (ervan uitgaande dat je die hebt). En het voordeel is, dat als het niet geleert, je het kunt gebruiken als aanlenglimo.

Offline Temari

  • *****
  • 1.336
  • Geslacht: Vrouw
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1558 Gepost op: 07 augustus 2011, 12:32:53 »
yep. en druivensaus is ook lekker...
en de druivenbladeren kun je vullen

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Re:Wat kan ik met de volgende ingredienten?
« Reactie #1559 Gepost op: 07 augustus 2011, 12:37:51 »
Druiven met wat water opzetten en in een minuut of tien stukkoken, de druiven kapotpletten. Dan in een zeef-met-thee-of-kaasdoek en flink duwen tot alle lekkere druifheid eruit is en de pitten en schillen achterblijven.
Het sap verwarmen met voor elke liter sap een kilo suiker en heet in een schone fles gieten.
This is between me and the vegetable!