Ik zoek een nieuwe wijze om bloemkool klaar te maken. Dat gekookt met een sausje, roerbakken of in de curry dat ken ik intussen wel. Heeft er iemand nog een ander lekker idee?
Laatst geprobeerd n.a.v. een recept: bloemkoolpuree. Als vervanging van aardappelpuree als je meer groente binnen wilt krijgen en minder aardappel-achtigs. Was echt goed te doen en licht verteerbaar maar wel heel vullend op het moment dat je het eet.
Bloemkool koken/stomen, eventueel met wat groentebouillonpoeder door het water. Redelijk laten garen, maar natuurlijk niet tot snot. Hoe rauwer hoe meer brokkelig de puree wordt, dat wel.
Afgieten (vocht bewaren) en pureren met een deel van het kookvocht. Na pureren meer vocht erbij doen naar behoefte.
Nootmuskaat, peper, eventueel knoflook erdoor en meer zout/bouillon, alles naar smaak. Ohja, en een flinke scheut goede olijfolie stond erbij. Maakte het inderdaad lekker smeuiig.
Als je niet weet dat het bloemkool is, zou het best door kunnen gaan voor een (soort van) aardappelpuree.