Vegatopia Forum

Kookvragen

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 6.993
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Kookvragen
« Reactie #20 Gepost op: 24 juni 2004, 14:33:38 »
als er zich onder in de augurkenpot een wittig laagje heeft gevormd, en alle augurken zijn naar boven gedreven, is het dan verstandig om ze in je eiersalade te gooien?
( t klinkt redelijk erg, maar de augurken zien er niet raar uit, dus ik vroeg me af of zij nu bedorven zijn)
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline bart

  • *****
  • 2.585
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #21 Gepost op: 25 juni 2004, 15:25:15 »
Kan je bietenloof eten?

Ja. De Albert Heijn verkoopt het zelfs versneden met rucola voor ontzettend veel geld. Als je het even blancheert wordt het een stuk mooier.
It's a long way to the top if you wanna rock n' roll

Offline Carla

  • ***
  • 259
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #22 Gepost op: 26 juni 2004, 14:39:13 »
In navolg op de augurkenvraag:

Als op het vocht van de olijven een wit laagje of zelfs schimmel drijft; kan je dat er gewoon afhalen en de olijven nog opeten ?

demiseXofXaXlove

Re: Kookvragen
« Reactie #23 Gepost op: 26 juni 2004, 17:33:53 »
Ik gebruik altijd knoflookolie en snij meerde knoflookteentjes in plakjes. Als je dit door je gerecht doet, ruik en proef je ook genoeg knoflook!

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #24 Gepost op: 02 juli 2004, 14:04:40 »
Ik wil vanavond risotto maken met venkel, doperwtjes en tomaten.

Ik ben nogal kritisch wat betreft de venkel. Risotto moet pittig en smaakvol zijn en ik zoek een tegenhanger voor de zoetige venkel...

Liever geen kaas... wie heeft een idee?

Offline Sander

  • ******
  • 5.528
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #25 Gepost op: 02 juli 2004, 14:29:28 »
Ik denk dat je met de venkel beter wat anders kan doen.  :)

Op de Puur Plantaardig pagina van Vegatopia staan wat gerechten met venkel, maar een ovenschaal vullen met halve (witte) uien, venkelknollen, tomaten, paprika (etc) en veel (stukjes en tenen) knoflook, geeft ook een lekker gerecht van als het ware geroosterde groentes. Ik vind in ieder geval venkel uit de oven zo'n beetje het lekkerste wat je met venkelknollen kan doen, de smaak wordt er ook milder door trouwens.

it's strange how life makes sense in time...

femke

Re: Kookvragen
« Reactie #26 Gepost op: 02 juli 2004, 17:24:02 »
In The Moosewood Cookbook staat een recept voor venkel-aardappelsoep (vegan). Als je interesse hebt dan kan ikm wel overtypen (er gaat 250 g gesneden venkel in).

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #27 Gepost op: 02 juli 2004, 17:39:45 »
Lief van je. Maar ik heb besloten vanavond maar gewoon de venkelrisotto te maken (met witte wijn, veel knoflook, vers gepureerde tomaten, paddenstoelbouillon en doperwtjes). Mocht het niet lekker zijn, dan wil ik alsnog dat recept wel!

femke

Re: Kookvragen
« Reactie #28 Gepost op: 02 juli 2004, 17:41:37 »
Ok, je weet me te vinden  ;)!

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #29 Gepost op: 02 juli 2004, 21:02:04 »
Het was erg smakelijk!

Citaat
Risotto met venkel en tomaat (erg lekker!)

2 pers.
150g risotto
3 tomaten
3 tenen knoflook
4 zongedroogde tomaatjes
1 ui
1-2 venkelknollen
100g diepvrieserwtjes
1/2 paddenstoelenbouillonblokje
pijnboompitjes

Fruit het uitje in olijfolie. Voeg dan de risotto toe en schuif wat heen en weer tot de korrels glazig zijn. Giet dan de bouillon (500cl) erbij. Na enkele minuten de fijngesneden venkel. Pureer ondertussen de 3 tomaten, zongedroogde tomaten en knoflook met de staafmixer of keukenmachine. Als het water in de pan risotto bijna verdampt is, mik je de erwtjes erbij en de tomatenpasta. Als laaste roer je de geroosterde pijnboompitjes erdoor.

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re: Kookvragen
« Reactie #30 Gepost op: 23 januari 2005, 16:20:09 »
Is er iets op tegen bietjes eerst te raspen en dan kort te koken, i.p.v. in z'n geheel te koken en daarna te raspen?

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Re: Kookvragen
« Reactie #31 Gepost op: 23 januari 2005, 16:40:33 »
Ik denk dat het wel eens een enorme bende zou kunnen worden als je dat doet.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline CJ

  • ***
  • 228
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #32 Gepost op: 23 januari 2005, 16:42:52 »
Misschien ook meer verlies aan vitaminen?
"spreken is zilver, zwijgen is goud"

Offline Muis

  • *****
  • 1.239
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #33 Gepost op: 23 januari 2005, 16:44:56 »
Hoe werkte dat met zongedroogde tomaten ook al weer? Ik snij die altijd in kleine stukjes en wat daarna moest ben ik vergeten ::) Was het weken of koken? En hoe lang?
Kunnen ze er niet een gebruiksaanwijzing bij doen zoals bij de gedroogde paddestoelen.

Offline dorinka

  • ****
  • 741
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #34 Gepost op: 23 januari 2005, 17:10:35 »
Annemieke, dat is hoe ik altijd de bietjes klaarmaak (dat dat maximaal een kere in het jaar is doet dat ertoe?)
mijn handen worden wel altijd knalrood/roze (en door mijn onhandigeheid niet alleen mijn handen)
Zo.

Offline Selly

  • *****
  • 30.448
Re: Kookvragen
« Reactie #35 Gepost op: 23 januari 2005, 18:18:12 »
@ Annemieke: bietjes kunnen helemaal rauw in de salade (heb ik van Christiaan geleerd)
@ Muis: Water koken, zongedrooge tomaten in bakje doen, overgieten met het water dat net gekookt heeft, half uur-45 minuten laten staan (15 minuten kan ook, maar is niet zo lekker). Tenzij je zongedroogde tomaten in een potje met olie hebt, die kun je meteen gebruiken.
,,,,فلافل

Offline Muis

  • *****
  • 1.239
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookvragen
« Reactie #36 Gepost op: 23 januari 2005, 18:30:17 »
@ Muis: Water koken, zongedrooge tomaten in bakje doen, overgieten met het water dat net gekookt heeft, half uur-45 minuten laten staan (15 minuten kan ook, maar is niet zo lekker). Tenzij je zongedroogde tomaten in een potje met olie hebt, die kun je meteen gebruiken.

Dank je.
Das wel lang, doe ik morgen wel.

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re: Kookvragen
« Reactie #37 Gepost op: 25 januari 2005, 14:09:50 »
Kunnen ze er niet een gebruiksaanwijzing bij doen zoals bij de gedroogde paddestoelen.

ehm, ik heb dus een zakje gedroogde champs in de kast liggen ZONDER gebruiksaanwijzing... Wat kan ik ermee en hoe bereid ik het?
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Selly

  • *****
  • 30.448
Re: Kookvragen
« Reactie #38 Gepost op: 25 januari 2005, 15:11:28 »
wat voor champs?
In ieder geval een half uur weken
,,,,فلافل

Offline Sander

  • ******
  • 5.528
  • Geslacht: Man
Re: Kookvragen
« Reactie #39 Gepost op: 25 januari 2005, 15:34:06 »
Garam masala:

[ ] Moet je verhitten om de smaak beter uit te laten komen, dmv roerbakken
[ ] Moet je verhitten om de smaak beter uit te laten komen, dmv koken (in sausje bijv.)
[ ] Moet je niet verhitten omdat anders smaak en aroma verloren gaan


it's strange how life makes sense in time...