Vegatopia Forum

Kookblunders

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Nevyn

  • *****
  • 1.426
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kookblunders
« Reactie #600 Gepost op: 14 september 2019, 16:04:02 »
Ha, ja, kurkuma wordt al eeuwen gebruikt om textiel te kleuren ;)
OOk een van de lastigste vlekken als je curry hebt gemaakt, oplosbaar in olie!

Daarom dacht ik ook dat m'n handen goed invetten met olie wel voldoende zou zijn. Volgende keer maar handschoentjes aan.

Daarna ben ik trouwens ook nog de keuken uitgevallen. We hebben bij de keukendeur een opstapje, 2 van die stenen treden. Die aflopen en tegelijkertijd proberen te zien hoe de tomaten erbij staan is geen goed idee, ik ging languit, lekker ouderwets een flinke schaafplek op m'n knie, maar m'n broek is nog heel  ;D

Online Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.333
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Kookblunders
« Reactie #601 Gepost op: 02 februari 2021, 18:29:39 »
Nee, geen avocadohand, maar wel citroengrasvingers: ik dacht even snel een bevroren stengel citroengras door te snijden en schoot toen uit met het mes: drie mooie parallelle (gelukkig slechts oppervlakkige) snijwondjes in mijn linkervingerknokkels.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.522
Re: Kookblunders
« Reactie #602 Gepost op: 02 februari 2021, 21:44:45 »
Au! Gelukkig viel het mee.

Offline Sam

  • ******
  • 7.058
Re: Kookblunders
« Reactie #603 Gepost op: 02 februari 2021, 21:47:27 »
Auw! En sneetjes in je vinger kunnen spectaculair bloeden.   
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Re: Kookblunders
« Reactie #604 Gepost op: 03 juli 2021, 14:03:49 »
Ze zijn uiteindelijk redelijk gelukt maar...

Ik wilde witte bolletjes maken met minder zout. Omdat het nogal experimenteel was wilde ik maar de halve hoeveelheid maken. Blijk ik te weinig bloem te hebben: dan maar een kwart hoeveelheid maken. Meteen weer vergeten en een halve hoeveelheid melk en een hele hoeveelheid suiker toegevoegd. Dan maar zelfrijzend bakmeel  toevoegen want melk er uit halen gaat nu eenmaal niet. Het extra rijsmiddel was misschien wel mijn redding want ik bedacht achteraf dat de gist nog wél voor een kwart hoeveelheid was...

Ze zijn toch nog aardig gerezen en smaakten niet slecht. Maar wel erg zoet.

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.522
Re: Kookblunders
« Reactie #605 Gepost op: 03 juli 2021, 20:24:13 »
Let even op dat in zelfrijzend bakmeel ook natrium zit, net als in bakpoeder.

En zo erge kookblunder is het ook nog niet, het resultaat is toch nog prima?  ;)

Offline Sam

  • ******
  • 7.058
Re: Kookblunders
« Reactie #606 Gepost op: 03 juli 2021, 21:38:03 »
Ik vind het een creatief experiment, geen blunder hoor.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Re: Kookblunders
« Reactie #607 Gepost op: 05 juli 2021, 20:20:07 »
@meisbaer: Oei, dat wist ik niet.  :o
Bedankt voor het doorgeven!

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.522
Re: Kookblunders
« Reactie #608 Gepost op: 06 juli 2021, 00:03:27 »
Ik neem tenminste aan dat het gaat om dat je natrium moet vermijden? In bakpoeder zit o.a. natriumwaterstofcarbonaat, maar ook baksoda zit natrium (natriumbicarbonaat).

Als je iets wil laten rijzen, kan je dus beter ei of gist gebruiken.