Vegatopia Forum

Recente berichten

Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 10
31
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Sam Gepost op 05 mei 2025, 23:26:33 »
Tortellini met tomaten-paprikasaus uit de oven, met geraspte mozzarella. Tegelijk een pan kastanjechampignon-bolognese gemaakt, omdat de champignons echt op moesten. Een goede slok rode wijn erin, en na een goede vier uur pruttelen afkoelen en de vriezer in.
32
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op 05 mei 2025, 19:33:19 »
Couscous met 'zeven' groenten en kikkererwten in een dunne, kruidige tomatensaus. En vanochtend heb ik gebruncht met zelfgemaakte broodjes met afwisselend maanzaad en sesamzaad, msabbaha en allerlei ander lekkers.
Eelco, op uw site staat een mailadres van uu. Klopt dat? Ik dacht Groningen inmiddels.
Ik werkte tot een kleine drie jaar geleden aan de Radboud Universiteit, sindsdien aan de Universiteit Utrecht. Huizenprijstechnisch zou Groningen wellicht een handigere keuze zijn geweest  ;D
33
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door niewied Gepost op 05 mei 2025, 15:56:23 »
Nasi goreng tempeh, met pindasaus en gebakken uitjes.
lekker hoor.
Mijn vrouw maalde en wokte bloemkool licht in olifolie  en gaarde daarna het geheel met couscous en bouillonpoeder. Daarbij wortel/venkelsalade en een vegabaksel van AH.
Nu is ze pompoensoep (ui. knoflook) aan het bereiden, ruikt goed. Wat meer?

Eelco, op uw site staat een mailadres van uu. Klopt dat? Ik dacht Groningen inmiddels.
34
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op 04 mei 2025, 20:05:40 »
Nasi goreng tempeh, met pindasaus en gebakken uitjes.
35
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Sam Gepost op 04 mei 2025, 18:40:29 »
Toevallige tapas: koolmix rauwkost van witte kool, wortel en rode ui met een dressing van volvette griekse yoghurt, gegrillde halloumi, gegrilld stokbroodje kruidenboter, cherry tomaatjes met mozzarella en pesto.
36
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door meisbaer Gepost op 04 mei 2025, 12:08:50 »
Gisteren kwam een vriendin lunchen, shakshuka gemaakt met pita's en wat verdunde kwark.

Als avondeten 'groene' risotto met safrraan, courgette, aardpeer, lente- en normale ui, flink wat knoflook, tijm en rozemarijn, doperwtjes, prei en waterkers. Met geraspte pecorino. De eerste keer dat ik Baldo rijst gebruikte. Beviel goed, de rijst houdt nog een kleine bite zonder opeens te zacht te koken.
37
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op 03 mei 2025, 17:33:40 »
Vanochtend heb ik uitgebreid gebruncht met gevuld Turks brood, broodjes, gemarineerde tempeh uit de oven, limabonen en groenten in een tomatensaus met peterselie, rucolapesto, Hüttenkäse, kerstomaatjes, komkommer en radijs.

Vanavond wordt het andijviestamppot, met gebakken champignons en bonen-seitanworstjes. Die had ik al een poosje niet meer gemaakt en daar had ik ineens weer zin in. Met de siliconen worstvormpjes waren ze ook in een mum van tijd klaar. Ik denk dat ik er vier invries, vanavond twee neem en de komende twee dagen een lekker worstje bij de brunch.
38
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Sam Gepost op 03 mei 2025, 09:16:49 »
Gisteravond barbecue, met zeer stevige knoflooksaus. Verder lekker veel groente, vleesvervangers en halloumi.
39
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op 02 mei 2025, 19:44:27 »
Een pilao van chana dahl, rode linzen, basmatirijst, bloemkool en spinazie, lekker gekruid natuurlijk. Erbij een pappadum.
40
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door meisbaer Gepost op 01 mei 2025, 20:55:11 »
Gisteren als lunch soep die ik al zondag had gemaakt met de restje kokosmelk, taugé, bamboe en paprika. Ik had er o.a. tamarinde, sojasaus, limoenblad en sereh in gedaan en hij was erg geoed gelukt. Met wat pinda's, seroendeng en gebakken uitjes.

Als avondeten weer soep, zelfgemaakte groentensoep met balletjes uit de vriezer. Opgekookt met vermicelli. Erbij afbakbroodjes.

Vandaag volkoren pita's met veg slager 'kip shoarma', met gemengde sla, tomaat, komkommer en knoflooksaus.

Bij de lunch de laatste taugé en bamboescheuten met schuetje ketjap, sambal manis en wat azijn. Met seroendeng en gebakken uitjes  ;D
Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 10