Vegatopia Forum

Recente berichten

Pagina's: 1 ... 7 8 9 [10]
91
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door meisbaer Gepost op 14 april 2025, 21:51:31 »
Ik had vrijdag trouwens ook pizza, bij Little Italy in Breda (een werkuitje). Er was al gewaarschuwd dat het een massarestaurant is, maar qua locatie handig. Ik had een pizza met paprika, waarbij de randen wel iets te donker waren. Verder wel ok.

Gisteren asperges met gekookte aardappels, een 'lekkerbekje' en witte saus. Mijn vriend had bloemkool en een 'chicken'- schnitzel.

Ik had van de overgebleven asperges en saus soep gemaakt. Eigenlijk voor de lunch van vandaag, maar dat was ik vergeten. Het was een grote zak buitenbeentjes, die te dun waren, maar wel lekker. Ik ben wel vrij lang bezig geweest met het schillen  ::)

Gisteren had ik ook een klassieke groentensoep gemaakt met bloemkool, wortel, bleekselderij, ui, prei en doperwtjes. Mijn maggiplant was spontaan weer opgekomen, dus ook wat blaadjes erin.

Vanavond nog balletjes gemaakt van kneedgehakt en vermicelli erdoor gedaan. Erbij afbakbroodjes.

In de vriezer zitten nu twee bakken groentensoep en een bakje aspergesoep  ;D
92
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Sam Gepost op 14 april 2025, 20:26:13 »
Eergisteren en gisteren zelfgebakken pizza, vanavond van de rest pizzadeeg een soort naan gemaakt voor bij een gloeiend pittige saag. Was erg lekker.
93
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op 14 april 2025, 20:17:34 »
Weer thuis at ik vanmiddag een goed gevulde groentesoep met linzen, en vanavond een soort shepherd's pie: tomatensaus gevuld met bloemkool, courgette, prei, bosui, peterselie en kidneybonen, bedekt met een laagje aardappelpuree (met een lik mosterd erdoor).
94
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op 14 april 2025, 07:48:59 »
Ik zit alweer in de trein van Schiphol naar huis. Tijdens de vlucht had ik volgens mij de KLM-curryklassieker: gele rijst, spinaziecurrie en aardappel curry. Erbij een salade van kikkererwten en ijsbergsla. Het toetje was iets als griesmeelpudding met topping van frambozen. Ik werd wakker met een broodje gemarineerde aubergine en twee kopjes thee.
95
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Sven Gepost op 13 april 2025, 19:00:48 »
Echter, het 'complimentary breakfast' in het Marriot (een hotel, geen jeugdherberg) bestond uit toastbrood, bagels, roerei, koude gekookte eieren en salsa. En dit op wegwerpborden, met wegwerpbestek. Dat vond ik wel erg armoedig, maar dit schijnt in middenklasse Amerikaanse hotels heel gebruikelijk te zijn.

Wanneer je dit doet in een Marriott in Europa, eisen de gasten hun geld terug. Zelfs voor een Europese jeugdherberg is dit armtierig.

Inkopen gedaan bij de Poolse winkel om de hoek: aardappels in de schil, gebakken selderplakken, rode biet.

96
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op 13 april 2025, 05:10:41 »
Ik kan me voorstellen dat ik vanavond voor iets lichters dan Chicago-style pizza ga  ;D
Het werd gisteren toch een Chicago-style deep-dish pizza, bij de pizzeria-pub Uno. Die werd me aangeraden en die is hier om de hoek. Ik koos voor de spinazie-pizza met verschillende kazen. De pizza viel me eigenlijk wat tegen, het was prima pubvoer, maar niets bijzonders. Omdat ik in mijn eentje was, kreeg ik een plaats aan de bar. Dat is wel lekker communicatief, alhoewel de man achter de bar duidelijk geïnteresseerder was in de twee meiden naast me.

Vanavond heb ik de Chicago-style pizza een tweede kans gegeven, bij Lou Malnati. The Lou, met spinazie, champignons en kaas, was een heel ander verhaal dan die van gisteren. Lekker deeg, een stevige korst en smakelijke vulling. In veel restaurants kun je geen eenpersoonspizza krijgen, waarschijnlijk omdat ze bedoeld zijn om te delen en na een zoektocht komt ik bij Lou uit, net als mijn barbuurman uit Singapore, met wie ik aan de praat ben geraakt. Erbij had ik een heerlijk lichte IPA van Maplewood, een lokale brouwerij. Vooraf had ik een caesar salad, mijn eerste groenten van de dag.

Normaal gesproken heb ik al flink wat groenten bij mijn ontbijt. Echter, het 'complimentary breakfast' in het Marriot (een hotel, geen jeugdherberg) bestond uit toastbrood, bagels, roerei, koude gekookte eieren en salsa. En dit op wegwerpborden, met wegwerpbestek. Dat vond ik wel erg armoedig, maar dit schijnt in middenklasse Amerikaanse hotels heel gebruikelijk te zijn.
97
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door meisbaer Gepost op 12 april 2025, 23:15:15 »
Het was warm, dus couscoussalade gemaakt.

Met gedroogde abrikozen, rode ui, peterselie, munt, dille, sumac, flink wat zwarte peper en bouillonpoeder op smaak gebracht. Erdoor komkommer, tomaat, paprika, feta, radijs, gemengde sla waar rode biet, veldsla, babyspinazie en lenteui in zat. Erbij een tahinsausje.
98
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op 11 april 2025, 21:02:02 »
Het lunchbuffet bevatte gegrilde groenten, zoete-aardappelpuree, safraanrijst en weer de geliefde melanzane di parmiziana. Ik kan me voorstellen dat ik vanavond voor iets lichters dan Chicago-style pizza ga  ;D
99
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op 11 april 2025, 18:13:10 »
Het ontbijtbuffet vanochtend bestond uit scrambled eggs, gebakken aardappeltjes, bagels, Tabasco en Heinz ketchup. En sp3k voor de liefhebbers natuurlijk. Een gezond Amerikaans ontbijtje dus  ;D
100
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door karl Gepost op 11 april 2025, 10:27:33 »
De gespreksconventies bij een maaltijd in de USA vind ik wel intrigerend. Gaat het om de onderwerpen of vooral om de toon waarop? Ik zou een zekere directheid en openheid veronderstellen.
Pagina's: 1 ... 7 8 9 [10]